Forum avocaţi > Dreptul muncii

Demisie

07-03-2018

Buna ziua, în urma cu 5 zile am fost provocată sa imi dau demisia de către șeful de departament
Am motivat în demisie nerespectarea contractului de muncă, a ROI si încălcarea normelor de conduită la care șeful de departament a aprobat-o . Departamentul HR fiind înștiințat printr-o sesizare de abateri gravemi-au intocmit decizia de lichidare cu articolul 55 litera B . De la seful de departament la care am activat pana la conduceraea companie nu imi dau un răspuns concret si sunt contact de diferiți angajați neutri pentru a imi face lichidarea. Ce am de facut care sunt pasii de urmat ? Va mulțumesc!
Răspunde
 07-03-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Asupra demisiei angajatorul nu are niciun drept sa se pronunte, el trebuie doar sa o inregistreze si sa-i dea curs.Fiind vorba despre incalcari ale ROI CIM etc, nu mai aveti obligatia de a respecta un preaviz. Nu este nicio problema cu desfacerea CIM in baza art. 55 b) Codul muncii, deoarece aceste prevede incetarea CIM prin acordul partilor.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-03-2018

Multumesc , mentionez ca nu mi-au fost plătite orele suplimentare. Iar zilele în care am avut concediu medical inclusiv sâmbătă si duminica au fost impuse ca ore de recuperat , declar că programul de lucru este inegal de luni până duminică cu 2 zile de repaus . In companie nu se face nimic scriptic totul este doar verbal sunt pus în fața unei situații de a lupta cu marile de vânt . Pe motiv că am cerut explicații am fost plimbat la diverși angajați, nu am declarat că doresc să imi dau demisia am fost provocat deși eu nu am fost de acord cu încheierea demisiei cu acordul părților. In cat timp pot sa contest demisia la ITM pentru ca consider că am fost hărțuit psihologic. Va multumesc!
Răspunde
 07-03-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nu puteti contesta demisia, deoarece este un act unilateral, pe care doar dvs. il puteati inainta catre angajator. Dar daca CIM a incetat, conform deciziei, in baza art. 55 b) -prin acord, ce va mai deranjeaza? Vreti sa spuneti ca , de fapt, nu vroiati sa va inceteza CIM? La ITM puteti face sesizari privind ilegalitati privind desfasurarea muncii in conditii improprii. Hartuirea psihologica nu aveti cum sa o dovediti, nici fata de ITM, nici in instata.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.