Forum avocaţi > Dreptul muncii

Abuz de putere

19-04-2018
Vizitator
Buna ziua, as avea si eu nevoie de o parere. Sotul meu e angajat la o miltinationala de aprox 10 ani, eu fiind pana acum 2 ani angajata la aceeasi firma. Nasa noastra de cununie lucreaza la aceeasi firma. Sotul si nasa mea aveau aceeasi pozitie pana acum aprox 1 an si jumatate, cand nasa noastra a fost promovata in pozitia de manager, trecand peste postul de teamleader pe care il detine sotul. Fiind prieteni cu mult timp inainte, atat cu ea cat si c sotul ei, in mai 2017 au acceptat sa ne fie nasi de nunta. Directorul companiei de atunci a fost instiintat verbal asupra posibilulii conflict de interese si nu a fost o problema. In luna iunie, directorul a plecat pe un proiect, in locul ei venind un alt director care a aflat de relatia de afinitate (investigand viata personala a sotului si nasei mele pe motiv ca nu ii placea faptul ca aveau pareri diferite din punct de vedere al jobului cu el. Situatia a ajuns la Hr si departamentul Legal, care nu au semnat conflictul de interese declarat de cei 2 in luna august in scris). In contractul colectiv de munca al companiei scrie ca trebuie declarat in cel mai scurt timp, nementionandu-se exact perioada. Din momentul respectiv si pana acum, directoarea a facut abuz de putere trimitand diferite emailuri care sa ii demotiveze si sa ii faca sa demisioneze. Nasa mea a plecat pe acelasi proiect cu fostul director din luna septemvrie, urmand sa se intoarca pe pozitia de manager din 1 mai 2018. Azi au primit atat sotul meu cat si nasa mea un email din partea directoarei actuale care le-a comunicat ca nu e de acord sa lucreze impreuna si vor trebui aa raspunda in sedi ta cu departamentul hr si legal care sunt masurile pe care le vor lua. Mentionez ca exista toate emailurile de sicanare trimise catre acestia de directoare timp de cateva luni bune. Sotul meu a primit la evaluarea pe anul 2017 nota 2 (anii trecuti a avut aproape nota maxima), desi performantele lui erau depasite peste 100%. Nota 2 la evaluare inseamna in companie ca nu poate schimba deprtamentul si nu i se acorda marire salariala. Cand a intrebat care e motivul, i s-a comunicat ca fost decizia directoarei si nu are legatura cu performantele obtinute anul trecut. Intrebarea e: daca nasa si sotul meu vor apela la instanta pentru abuz de putere din partea conducerii exista vreo sansa sa castige procesul?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.