|
Start ◄ 113 114 115 116 ► Final |
10-12-2012 |
ana-lorenn | Vizitator | |
| Forum : Drept penal Subiect :conducere fara permis
Fii primul care răspunde
am si eu o intrebare.sotul meu a fost arestat in feb 21 pentru conducere fara permis,avand 4 dosare pt care a fost condamnat .in urma contopirii a ramas la 2 ani de condamnare.specific fara alcool si fara accidente.imi puteti spune daca poate iesi mai devreme?el iesind si la munca,avand si un comportament ok in urma caruia mai primeste o vizita in plus in fiecare luna.nu pot apela la faptul ca e unic intretinator(avem o fetita de 1 an )/va multumesc frumos |
|
|
|
09-12-2012 |
corina costel | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :partaj partial dupa divort bun mobil
Fii primul care răspunde
bunul mobil este o masina achizitionata in timpul casatoriei in dec 2005 in valoare de 8000 euro.la momentul respectiv tocmai iesiseram de pe bancile scolii si nici unul din noi nu inregistram venituri.masina a fost achizitionata pe numele fostului sot iar banii provin din >5000 euro dintr-o mostenire primita de subsemnata inainte de casatorie(detin acte privind suma de 30000 euro, si o chitanta de schimb valutar pe suma de 5000 euro, din ziua platii masinii, insa pe numele sotului, si 3000 euro provenind din darul de nunta pentru care nu sunt probe sau max interogatoriu ca martori nu au fost. un an masina a fost folosita si depreciata ca valoare din vina exclusiva a paratului iar in momentul de fata i-am pierduyt urma cred ca e vanduta cum procedez? |
|
|
|
30-11-2012 |
Dedeu Mugurel | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :Cum fac sa nu mai platesc presedintele de asociatie.
Fii primul care răspunde
Am un presedinte de asociatie care cerandui actele vanzari unei camere din blocul nostru si a altor acte care nu erau semnate de mine la vanzarea si investitiei foarte mari in bloc acesta ma dat in judecata penrtu 512 ron si nu a vrut sa imi arate doc care acestea unei legi e obligat sa mi le arate. Cu aceastea va rog sa imi spuneti cum pot sa fac sa nu ii mai platesc salariul si ce pot face sa nu ii mai platesc toate cheltuielile la care eu nu sant de acord. Va multumesc |
|
|
|
29-11-2012 |
jony | | Înregistrat: 29-11-2012 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Drept penal Subiect :medic oncolog trimis in judecata pentru provocare ilegala a avortului
Fii primul care răspunde
medic oncolog trimis in judecata pt savarsirea infractiunii de provocare ilegala a avortului, constand in aceea ca a provocat partii vatamate avortul fatului de 15 sapt. in momentul in care a realizat o operatie de extirpare nodul canceros de pe ovarul drept. Partea vatamata si-a dat acordul inainte de operatie pt eventualele complicatii. Ce parere aveti? |
|
|
|
25-11-2012 |
anghel | | Înregistrat: 25-11-2012 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Civil Subiect :contract de vinzare-cumparare
Fii primul care răspunde
am cumparat un loc cu o suprafata de 0.30 ha si eu nefiind in tara l-a cumparat cumnatul meu ,si au facut un contract de vinzare-cumparare la primaria din comuna cu doi martori intre cumnatul meu ca cumparator si respectivul vinzator.Problema este caci adevaratul proprietar al pamintului este mama vinzatorului si ea a decedat si el nu are facuta succesiunea si a vindut pamintul asa neavind succesiunea facuta.Intrebarea mea este urmatoarea.... daca respectivul vinzator nu face succesiunea din lipsa de bani caci pamintul nu este intabulat nici pe mama care a decedat si nu are bani sa plateasca sa-si rezolve problema ,eu ce pot face sa pot ajunge sa fac un act de vinzare-cumparare legal la notariat caci eu vreau sa-mi construiesc o casa acolo de aceea am cumparat locul.daca el intarzie cu succesiunea si nu are de gind s-o faca curind ca nu are bani eu pot sa-l chem in instanta ca ,cumva sa-l oblige legea sa-si rezolve problema sa putem face unact legal la notariat? Ce pot face eu in situatia asta? |
|
|
|
16-11-2012 |
Radu | Vizitator | |
| Forum : Dreptul muncii Subiect :Problema loc de munca , sarcina
Fii primul care răspunde
Sotia anunta seful ca este insarcinata acum 3 luni si un pic , de atunci incep problemele , este penalizata 3 luni cu 10% din salariu, nu face contestatie , acum este anuntata pana va intra in prenatal sau concediu nu stiu exact cum se numeste, va fi inlocuita de o colega care la randul ei Sotia mea ii va tine locul colegei , este posibil asa ceva? atat stres pe o femeie insarcina ?, "invat-o pe colega ce trebuie facut , colega te invata pe tine" , de ce atata stres?, daca seful hotareste aceasta schimbare Sotia mea poate refuza fara nici o problema ? consecinte pot exista? ... ....lucreaza la patron , daca cineva in masura sa ne ajute cu sfaturi e-mail meu, linx_sakalu@yahoo.com, Multumesc !!!!! |
|
|
|
15-11-2012 |
anovis | | Înregistrat: 15-11-2012 Mesaje: 3 Locaţie: | | |
| Forum : Civil Subiect :gresirea numelui la inregistrarea recursului
Fii primul care răspunde
Noi avem un dosar de executare silita a unui apartament, la care am depus contestatie.In acea contestatie(prima), la registratura judecatoriei s-a gresit numele sotiei, ulterior am trimis o sesizare pentru corectarea numelui ,dar nu s-a corectat. Procesul a avut loc iar acum am facut recurs la sentinta data . Din nou aceeasi situatie! S-a gresit numele sotiei la inregistrarea recursului !!!!! |
|
|
|
15-11-2012 |
lush | Vizitator | |
| Forum : Divort Subiect :situatia unei casnice la divort ???
Fii primul care răspunde
situatie: cuplu casatorit de 35 de ani. pentru ca sotul nu a permis asta, sotia nu a lucrat niciodata, dar a crescut 2 copii. sotul e fost cadru militar, actualmente pensionar. acum copiii sunt adulti. proprietati dobandite in timpul casatoriei-- un apartament si acareturile de prin el. pe numele sotului e luat un credit bancar care va fi platit in 5 ani. sotul e singur la parinti deci (viitor) unic mostenitor, dar deocamdata mai traieste (doar) mama sa, pe numele careia sunt si casa batraneasca si pamantul de la tara. ce ar primi sotia casnica in cazul unui divort? daca se adauga si violenta domestica, se schimba situatia cu ceva in favoarea sotiei? |
|
|
|
13-11-2012 |
Anca | Vizitator | |
| Forum : Litigii Subiect :Legea 50/1991
Fii primul care răspunde
Care sunt obligatiile mele, persoană fizică, după obţinerea Autorizaţiei de Construcţie, în situaţia în care această casă este construită de mine personal cu ajutorul familie, deci nu angajez o firmă specializată |
|
|
|
12-11-2012 |
Adrian U. | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :nu este furata doar radiata din Suedia
Fii primul care răspunde
Salut pe toata lumea. Am cumparat o masina de la un "BAIAT DESTEPT" si toate actele s-au dovedit a fi false (adica doar ce scria in ele nu si stampile, hartie carte+ talon) deci cineva din "SISTEM R.A.R." a contribuit, verificata prin interpol nu este furata, mi sa facut o carte noua, autenticitate cu talon provizoriu,am circulat cu numere rosi 3 luni (numere provizori) sa pot inmatricula masina trebuie sa platesc taxa de poluare, dar nu am actele de provenienta (actele din Suedia) am cerut la judecatoria Buftea sa pot circula cu masina pana la verdict, imi respinge cererea, pe motiv, citez: " deoarece masina nu este furata cererea petentului (EU) este respinsa. se putea circula provizoriu cu masina pana la solutionarea cazului doar daca aceasta era furata. Am inregistrari video cu individul, poze cu anuntul auto si multe alte dovezi in dosarul meu de acasa, plangeri pe la politie si nici macar o arestare sau verdict ceva la naiba cu ei... Ce sa mai fac? dati-mi sfaturi va rog, avem niste legi de ma bate gandul "sa fac o scoala de hoti" sunt bine protejati prin legile astea. Multumesc |
|
|
|
11-11-2012 |
cosmin012 | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :sentinta se contrazice cu motivarea ei
Fii primul care răspunde
Am fost chemat in judecata de catre vecini pentru ca ,sustin ei ,( pct 1 )le blochez drumul de acces prin parcarea masinii in fata portii lor .Ulterior au mai cerut ( pct 2 )sa-mi construiesc canale de preluare a apei pluviale pt ca apele se scurg de pe terenul meu pe terenul lor ( terenurile fiind in panta ) .Ca probe au adus la punctul 1 o poza cu o masina care nu este a mea dar iese de la mine din curte , o alta poza cu tarusi infipti pe drum de nu stiu cine si martori care spun ca nu au vazut masini parcate acolo si ca nu stiu cine a batut tarusii ( deci aceste probe nu ma incrimineaza in nici-un fel ) . Pentru pct 2 s-au facut expertiza din care reiese ca prin zidul de sprijin a umpluturii ,efectuete pe terenul meu ,apa este stopata temporar si apoi se scurge pe terenul lor din cauza inclinatiei naturale a terenului .In realitate , o foarte mica , cantitate de apa se infiltreaza prin acest zid de beton . Judecatoarea retine ca (pentru pct 1),din pozele respective si din declaratiile martorilor ,blochez accesul ,obligandu-ma sa mentin liber drumul de acces al vecinilor , iar pentru pct 2 a retinut ,nu stiu de unde , ca prin scurgerea apelor se creeaza ravene ,obligandu-ma sa construiesc rigole . Am facut recurs cu trimitere directa la greselile facute , dar acesta a fost respins ca nefondat si ramanerea sentintei irevocabila . Inca nu s-a redactat pentru a vedea motivatia . Parerea mea este ca ,la pct 1 ,sentinta data se contrazice cu probele ,iar la pct 2 a adaugat acele ravene in context pt a fi motivata . Tinand cont de sentinta si de respingerea inexplicabila a recursului ,o eventuala contestatie va fi respinsa Am decis ca pentru moment sa ma conformez si sa platesc vecinilor cheltuielile de judecata impuse si sa construiesc acele rigole ,care oricum sunt inutile pentru ca nu le pot racorda la nici-un sant sau la canalizare pentru ca nu exista si apa va avea acelas curs. Mentionez ca este pentru prima data cand ajung intr-o sala de judecata si nu prea stiu ce pot sa mai fac sa dovedesc erorile judiciare . V-as fi foarte foarte recunoscator daca ma-ti indruma catre o cale promta sa pot dovedi aceste erori intentionate sau neintentionate . CU DEOSEBIT RESPECT COSMIN |
|
|
|
09-11-2012 |
Mirela | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :obligatia de intretinere copii - parinti
Fii primul care răspunde
Buna seara, Suntem doua surori si in urma cu 2 ani mama noastra a decedat.Vreau sa va aduc la cunostinta faptul ca eu am avut grija de mama ( ea avand si pensie) ,iar sora mea nu a venit in cei 2 ani cat a stat mama la pat ,nici macar sa o vada si nici un telefon nu a dat.Acum tata a ramas in ingrijirea tot a mea ( si el are pensie ,dar nu e suficienta).Este foarte grav bolnav si necesita ingrijire la domicilu, iar sora mea procedeaza la fel...nu vine si nici nu vrea sa auda de el. Averea constand intr-un apartament doar o vrea jumatate-jumatate. Ce pot sa fac in asemenea situatie???? Cum pot rezolva situatia ca averea sa nu fie jumatate-jumatate???? Ei sa-i revina doar o cota parte!!!!. |
|
|
|
03-11-2012 |
aurasu | | Înregistrat: 03-11-2012 Mesaje: 1 Locaţie: | | |
| Forum : Civil Subiect :Dati-mi va rog un sfat!
Fii primul care răspunde
am avut o executare silita in urma cu 2 ani ,executarea sa facuta fara sa fi fost hotarirea definitiva si irevocabila! Am angajat un avocat la insistentele dumnealui,care spunindu-ne ca avem cistig de cauza 90% din start! La insistintele lui am cedat si am platit 1000EUR.dupa care nu a mai facut nici un demers pentru solutinarea cauzei,,cind l-am cautat nu a fost de gasit,la telefon nu a raspuns si mai nou nici nu a stiut ce dosar avea pe rol si ce sa intimplat cu el , Eu as putea sa cer inapoi acei bani ,,el nefacindusi datoria fata de mine ca si client,sau ce as putea face in acest caz ? am fost in sala la doua sedinte ,el nu sa prezentat si nici nu a fost de gasit nici la birou si nici la telefon ! In mod respectuos va rog sa-mi dati un raspuns ,oricare ar fi el! VA MULTUMESC ATICIPAT |
|
|
|
30-10-2012 |
bogdan tudor | Vizitator | |
| Forum : Drept penal Subiect :recuperare pagube materiale dupa accident cu alcoolemie
Fii primul care răspunde
Buna ziua, In data de 24.10.2012 o masina a intrat in stalpul din fata casei bunicii si l-a rupt. Dupa acest impact, masina a deviat in gardul care imprejmuieste casa si l-a indoit puternic (mentionez ca este un gard din fier si tabla, cu stalpii de sustinere incastrati jos in beton). Politia a venit si a constatat accidentul si i-a dat mamei (pentru ca numai ele mai sunt acolo) copia dupa procesul verbal de constatare, sfatuind-o sa vorbeasca la societatea de asigurari unde era asigurata masina. Cand a dat telefon acolo, i s-a spus ca deoarece soferul avea o alcoolemie de 1.00 ei nu mai despagubesc in acest caz si ca singura cale de recuperare a prejudiciului este sa dea in judecata pe autorul accidentului. As dori sa cunosc care sunt pasii de urmat in acest caz, pentru ca imi inchipui ca soferului i se va intocmi un dosar penal si va fi dat in judecata (sper). Poate bunica sa se constituie in acest caz in parte vatamata si sa revendice recuperarea pierderilor materiale (adica reparatia gardului)? - pentru a nu da in judecata separat autorul. Trebuie sa se efectueze o constatare a pagubei? Cine suporta cheltuielile pentru (constatator, avocat samd) ? Multumesc mult! |
|
|
|
28-10-2012 |
Eugenia | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :subventia de caldura
Fii primul care răspunde
Buna ziua, Am si eu o problema in legatura cu subventia la caldura. Anul trecut am beneficiat de subventie, iar saptamana trecuta cand m-am dus sa platesc impozitul, functionara mi-a spus ce platesc subventia la caldura, pe care m-au pus sa o returnez sau impozitul? Eu despre aceasta returnare nu stiam nimic, deoarece acasa nu am primit niciun plic, nicio somatie, nu am fost instiintata si plus ca nu stiu de ce sa o returnez, deoarece eu am fost somera in acea perioada, muncea doar fiul meu pe un salariu de 600 de lei, iar fiica mea era la facultate. As dorii sa va intreb cum as putea contesta aceasta returnare (apartin de sectorul 1) daca eu totusi nu am primit nimic acasa?Si daca as forma un dosar pe ce obiect m-as duce? Va multumesc! O zi buna! |
|
|
|
28-10-2012 |
Eugenia | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :subventia de caldura
Fii primul care răspunde
Buna ziua, Am si eu o problema in legatura cu subventia la caldura. Anul trecut am beneficiat de subventie, iar saptamana trecuta cand m-am dus sa platesc impozitul, functionara mi-a spus ce platesc subventia la caldura, pe care m-au pus sa o returnez sau impozitul? Eu despre aceasta returnare nu stiam nimic, deoarece acasa nu am primit niciun plic, nicio somatie, nu am fost instiintata si plus ca nu stiu de ce sa o returnez, deoarece eu am fost somera in acea perioada, muncea doar fiul meu pe un salariu de 600 de lei, iar fiica mea era la facultate. As dorii sa va intreb cum as putea contesta aceasta returnare (apartin de sectorul 1) daca eu totusi nu am primit nimic acasa?Si daca as forma un dosar pe ce obiect m-as duce? Va multumesc! O zi buna! |
|
|
|
24-10-2012 |
adrian sitaru | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :Contract pe persoana fizica
Fii primul care răspunde
Buna ziua, sunt interesat sa ofer unui magazin de produse handmade o serie de obiecte decorative realizate de mine. Deoarece nu stiu daca aceste obiecte se vor vinde n-as vrea ca deocamdata sa devin firma sau PFA, ci pentru inceput sa lucrez pe baza de contract. As dori sa stiu daca acest lucru este posibil si care este tipul de contract pe care trebuie sa-l inchei (contract prestari servicii, contract consignatie - desi cred ca ei nu sunt consignatie -, contract de drepturi de autor - fiind opere de arta etc.) Va multumesc anticipat. |
|
|
|
23-10-2012 |
mihai | Vizitator | |
| Forum : Drept penal Subiect :dosar penal pentru etnobotanice
Fii primul care răspunde
buna ziua,abea ce am ajuns de la diicot ploiesti unde mi-sa facut dosar penal pentru vanzarea unui produs ce contine thc in cantitate de 0,2 % produs ce a fost comercializat in 2009-2010 . ce sanse am da aleg articolul 320 indice 1, ?se da cu suspendare ? sunt disperat pentru ca nu am mai trecut prin asa ceva ,nu am avut cazier patat,sau alte prostii,este pentru prima oara cand ma lovesc cu legea va multumesc |
|
|
|
22-10-2012 |
|
|
15-10-2012 |
diculescucarmen | Vizitator | |
| Forum : Civil Subiect :sant obligata sa ami pun parazapezi la casa de o jud din tgjiu desi expertiza a fost in favoarea mea
Subiect :sant obligata sa ami pun parazapezi la casa de o jud din tgjiu desi expertiza a fost in favoarea mea
Fii primul care răspunde
am fost data tn judecata de vecina din fata casei sa ma oblige sa pun burlane si parazapezi desii distanta dintre picatura de apa ce curge de pe acoperisul meu este de 1.45 m si totodata expertiza a aratat ca nu necesita montarea acestora Cu toate acestea judecatoarea a dat cistig vecinei Urmeaza recursul Antrebarea este daca mai am sanse de castig sau renunt ptr k nu am bani VA MULT |
|
|
|
|