Forum avocaţi > Pensii

Indicele de corecti

03-08-2022

Buna dimineata
Ia anul 2014 am intrat pensie de invaliditate gradu 3 sacalculat cu indice 1.07
Iar cand an esit limita de varta 2019 tat acelas indice am avut 1.07
In 2019 indicele de corcti era 1.20
Mentionez ca sant nascut 02 06 1959 si am un stagiu de cotizare de 40 ani si o pensi de 1351 e corect
Răspunde
 03-08-2022
Vizitator
Din păcate rămâneți cu același indice de corecție! Nu s-au greșit la calcule. Așa e legea.
Răspunde
 17-08-2022
Vizitator
Bunà seara! In luna septembrie 2022 se mai aplica vreun indice de corectie pentru care se vor pensiona in aceasta lunà?(septembrie) Và multumesc!
Răspunde
 18-08-2022
Vizitator
DA, indicele de corecție este 1,41!
Grabiti-va cu depunerea dosarului, succes!
Răspunde
 18-08-2022
Vizitator
Và multumesc foarte , foarte mult ! Dar tot mai am o intrebare: in cei 35 de ani de activitate am lucrat in 5 scoli. Trebuie sà duc la CASA DE PENSII adeverintà cu salariile realizate ? Nu este suficient CARNETUL DE MUNCÀ unde am vàzut cà este trecutà: incadrarea, dirigentia, vechimea in muncà, spor simultan, si spor rural ?
Răspunde
 19-08-2022
Vizitator
Nu este nevoie să duceți nimic la casa de pensii, în mod NORMAL trebuie să aibă toate datele dv.
Totuși, la ghișeul care preia dosarul dv. unde sunt in general funcționari foarte bine pregătiți și amabili, veți primi indicații in acest sens, dacă este cazul!
Răspunde
 19-08-2022
Vizitator
Conform legii actuale,

"Documentele necesare înscrierii la PENSIE PENTRU LIMITĂ DE VÂRSTĂ, după caz:

cerere pentru înscrierea la pensie (anexa nr. 6 la norme);
carnetul de muncă (original şi copie);
carnetul de muncă pentru membrii CAP (original şi copie);
carnetul de asigurări sociale pentru agricultori (original și copie);
alte acte prevăzute de lege privind vechimea în muncă sau vechimea în serviciu realizată;
actele de stare civilă ale solicitantului: BI/CI, certificat de naştere şi de căsătorie (original şi copie);
livretul militar (original şi copie);
diploma de absolvire a învăţământului universitar (original şi copie) şi adeverinţa din care să rezulte durata normală, perioada studiilor şi faptul că acestea au fost urmate la zi;
dovada echivalării de către statul român a cursurilor desfăşurate în cadrul unor instituţii de învăţământ universitar din străinătate;
adeverinţa privind sporurile cu caracter permanent reglementate prin lege sau prin contractul colectiv/individual de muncă (original);
adeverinţa privind încadrarea activităţii în fostele grupe I şi/sau II de muncă, în condiţii deosebite și speciale , în original (anexa nr. 12, anexa nr. 13, anexa nr. 14 la norme);
procura specială, pentru mandatar (original şi copie);
acte pentru dovedirea calităţii de beneficiar al Decretului-lege nr. 118/1990, republicat, şi/sau al Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din Decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare;
alte acte întocmite potrivit prevederilor legale prin care se dovedesc elemente necesare stabilirii drepturilor de pensie."

Desigur, actele se depun după caz, vă consiliază la casa de pensii din judetul dv.
Răspunde
 06-09-2022
Vizitator
Va multumesc mult,frumos si cu recunostinta pentru raspuns ! Apreciez efortul, osteneala, disponibilitatea dumneavoastra!
Răspunde
 09-09-2022
Vizitator
Cu plăcere!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.