Forum avocaţi > Pensii

Pensie limita de varsta

11-08-2022
Vizitator
Este posibil sa influențez cuantumul pensiei daca voi avea un salariu mai mare de 4 ori decât cel min. pe ultimile 18 luni, cat mai am până la pensie limita de varsta ? În ultimii 20 ani am avut salariul min. pe economie si as dori o soluție care să mărească pensia. Calculul cf tabelelor mi a iesit undeva la 1350 lei. Multumesc pt raspus
Răspunde
 12-08-2022
Vizitator
Cele 18 luni va pot aduce 2,55-2,6 puncte.
Cu salariul minim v-ar fi adus 0,6 puncte.
Răspunde
 19-08-2022
Vizitator
Daca o prietena are 17 ani stagiu și a depus dosarul pentru limita de vârstă luna asta poate să primească 1000 lei pensia minimă?
Răspunde
 20-08-2022
Vizitator
Primeste 1000 lei doar daca luna este intreaga.
Răspunde
 21-08-2022
Vizitator
Ok.de fapt ea vrea să știe dacă casa de pensie pentru cei 17 ani la limita de vârstă ii calculează o pensie minimă de 1000 lei și nu mai puțin .Sau poate mai mult de 1000
Răspunde
 21-08-2022
Vizitator
Calculul pe contributivitate va da un rezultat de sub 1000 lei.
Adica, punctajul mediu pe contributivitate va aduce o pensie sa zicem de 500-600 lei.
Se va completa de la buget si va primi lunar 1000 de lei-indemnizatia minima pentru pensionari.
Răspunde
 22-08-2022
Vizitator
Ok
Răspunde
 30-08-2022
Vizitator
Bună ziua!Vă rog frumos să-mi spuneți dacă pot depune dosarul de pensionare pt limită de vârstă în România dacă sunt rezidenta în Italia?Aici am muncit 10 luni (legal),m am îmbolnăvit și fiica mea m a luat pe statul ei de familie.Nu doresc sa am probleme.
Răspunde
 30-08-2022
Vizitator
Lapusan Mariana Carmen
Detalii, aici:
https://www.rotalianul.com/pensia-comunitara-pentru-romanii-care-au-lucrat-in-italia-sfaturi-utile/
https://www.cnpp.ro/pensii-comunitare
https://www.casadepensiibv.ro/pensii/pensii-internationale/
Răspunde
 03-09-2022
Vizitator
Mulțumesc frumos!Vreau să vă întreb dacă depun dosarul de pensionare și între timp mi am pus și casa în vânzare pot să dau adresa pt decizie la nepoata mea?
Răspunde
 05-09-2022
Vizitator
Bună ziua!Dacă depun dosarul de pensionare și mi am pus casa în vânzare pot să dau adresa nepoatei mele,pt decizie?
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Mihaela a scris pe 19-08-2022:
Daca o prietena are 17 ani stagiu și a depus dosarul pentru limita de vârstă luna asta poate să primească 1000 lei pensia minimă?
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Mihaela a scris pe 22-08-2022:
Ok
Răspunde
 24-11-2022
Vizitator
Buna ziua, Vreau sa intreb daca sotul meu iese la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare(reducerea varstei este de la 65 la 60 de ani datorita grupei a II - a de munca, poate sa lucreze in continuare pana la implinirea varstei de 65 de ani? Poate cumula pensia cu salariul? Este obligat sa anunte institutia ca are decizie de pensionare?In ce mod isi poate continua activitatea? Ramane pe post sau trebuie incheiata activitatea si prelungirea activitatii se face pe un nou contract cu scoatere la concurs?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.