Forum avocaţi > Pensii

Am ieșit anticipat cu pensie f mică

10-11-2022
Vizitator
Am ieșit anticipat la cu o pensie f mică 1153lei după 35 ani de munca ,cred ca undeva ceva e greșit in calculul pensiei mele.Sunt născut in 27 mar 1961 și din 1980 de când am terminat liceul am tot lucrat ,am avut 4 luni șomaj și 2 luni concediu medical in rest am fost mereu in activitate.E adevărat ca am avut mereu salariu mic și am lucrat 14ani pe trei sfert de norma ….. aciolat fi motivul ?! Am ieșit cu 0,92 pct pensie încă nu am primit pensia de-abia a venit decizia și Acu aștept probabil in Decembrie o sa primesc …. nu știu ce ar fi bine sa fac
Răspunde
 10-11-2022
Vizitator
Datele nu sunt cele reale.
Daca punctajul mediu anual este de 0,92xxx, pensia nu este de 1153 lei.
Este de aproximativ 146x-1470 lei.
Poate fi de 1153 dupa aplicarea penalizarii.
Personal nu cred ca puteti face ceva sa va mariti cuantumul pensiei avand acelasi total stagiu de cotizare.
Este problema d-voastra.
Răspunde
 10-11-2022
Vizitator
Multumesc,asa este dupa diminuarea cu 21 % se pare ca voi primi 1153 , doar ca eu sunt nedumerit fiindca mama mea care are 80 ani primeste atat si a lucrat la CAP pe vremuri eu am fost in ultimii 9 ani casier oficiu urban la posta si am avut salariu intreg 2185 lei ..... deci sa inteleg ca si dvs spuneti ca nu e nimic de facut trebuie sa incerc sa traiesc cu suma asta ?
Răspunde
 10-11-2022
Vizitator
-Puteti face contestatie in instanta pe raspunderea d-voastra in baza probelor pe care le aveti/detineti.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.