|
11-04-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Informatiile sunt aici: https://www.cnpp.ro/-/precizari-privind-aplicarea-legii-nr-192-2015-respectiv-a-art-169-din-legea-nr-263-2010-privind-sistemul-unitar-de-pensii-publice-cu-modificarile-si-c | |
|
|
|
11-04-2017 |
 | Artistică Vizitator |
| Se mai discută la Senat proiectul la legea 192/2015inițiat de doamna deputat Lucreția Roșca ? Avea ca termen 45 zile din câte am văzut de la data depunerii | |
|
|
|
12-04-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Am doua intervetii la aceasta deputata (9 si 20 martie 2017). Nici un raspuns. Mi-a confirmat in schimb primirea, senatul. Nu stiu daca aceasta initiativa va ajunge sa produca efecte. Slabe sperante. Sa spus ca se fac simulari. Asta inseamna ca simularile se fac fara prevederile din acesta intiativa. | |
|
|
|
19-04-2017 |
 | Aristica Vizitator |
| Am intrat pe site Consiliul Economic și Social și pe prima pagina am găsit: Hotărâre pentru completarea art 134din normele de aplicare a prevederilor legii 263/2010privind sistemul unitar de pensii publice aprobate prin hotărârea guvernului 257/2011. Mai jos am găsit: Propunere legislativă privind modificarea și completarea alin.3al art.169 indice 1din legea 263 Aveți idee la ce se referă pentru că sunt mai multe semnături inclusiv Olguța Vasilescu.Va mulțumesc | |
|
|
|
26-04-2017 |
 | Petrica Artene Vizitator |
| Doamna, tov. deputat Toma a invatat sa minta, rapid, eu am scris la Casa Nationala de Pensii si in raspunsul primit mi se spune ca softurile sunt gata, trebuiesc migrate datele dintr-un sistem de operare in altul si ca mai trebuie o hotarare de guvern de reesalonare a platilor. Deci trebuie sa ne inarmam cu rabdare, asta pentru cine o primi ceva, ca mie de la Bucuresti imi spun ca nu beneficiez iar ce i de casa locala, ca beneficiez de recalculare. Varza au facut din legi. | |
|
|
|
28-04-2017 |
 | Ipate Gh. Vizitator |
| In sedinta de guvern de ieri 27-04-2017 pe ordinea de zi a fost si propunerea legislativa initiata de doamna Rosca,pentru punctul de vedere al Guvernului. Nu se stie inca ce s-a adoptat,de sustinere sau de respingere. | |
|
|
|
29-04-2017 |
 | Carp Vizitator |
| 7. PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea alin. 3, al art. 169¹ din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial nr. 852, din 20 decembrie 2010, iniţiată de doamna deputat PSD Lucreţia Roşca (Bp. 63/2017) Eu tind sa cred ca a fost de respimgere. V-om vedea. Au trecut 16 luni de cand trebuia sa fie pusa in aplicare legea 192/2015 si inca nu se stie nimic despre ea. Nimeni nu spune nimic. Totul este secret. | |
|
|
|
29-04-2017 |
 | Petrica Artene Vizitator |
| Iata raspunsul CNPP la o intrebare adresata de mine in cursul acestei luni; '' Pentru informatii privind faptul daca beneficiati de prevederile Legii 192/2015 este necesar sa va adresati casei teritoriale de pesii. Dispoziile Legii nr.192/2015 se aplica persoanelor care s-au pensionat anterior datei de 1 ianuarie 2011 si care au lucrat in locurile de munca si in condiile precizate de lege. In cazul acestor recalculari, pensiile sunt stabilite exclusiv in sistemul de programare FoxPro, din acest motiv fiind necesara migrarea datelor in sistemul ORACLE. Aceasta este o activitate complexa care a implicat mai multe etape: identificarea tuturor situaiilor particulare (dosare cu stabilirea initial a drepturilor conform Legii nr.19/2000 sau conform Legii nr.3/1977 trecute prin evaluarea din 2004, dosare care au avut recalculari de drepturi in baza Legii nr.19/2000, dosare care au avut recalculari de drepturi in baza Legii nr.263/2010), elaborarea/testarea unei noi versiuni a aplicatiei pentru recalculare. Pentru aceasta din urma situatie, la acest moment, aplicatia informatica pentru pregtirea datelor in vederea migrarii datelor din FoxPro in Oracle este in testare, functionalitatea de recalculare a drepturilor de pensie in baza Legii nr.192/2015 fiind instinstalat la nivelul tuturor caselor teritoriale de pensii si va fi trecut in productie in momentul in care aplicatia de migare a datelor din FoxPro in Oracle va fi finalizata. Totodata, cu privire la aceast lege, urmeaza sa fie elaborata o hotarare de guvern privind etapizarea operatiunii de plata. Pentru a concluziona, trebuie precizat ca este vorba despre necesitatea obiectiva de dezvoltare a unor module informatice care au la baza o activitate laborioasa de analiza si programare integrand cerintele tehnice a doua platforme total diferite, Visual FoxPro si Oracle. Totodate , trebuie subliniat ca indiferent de data emiterii deciziei, drepturile de pensie restante, cuvenite in urma recalcularii, vor fi achitate retroactiv.'' | |
|
|
|
29-04-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Nu sunt noutati. Aproximativ acelasi raspuns aici: Re:Re:Re:Aplicarea legii 192 / 201516-03-2017 Dobrescu elena Avatar Vizitator Raspunsu CNP referitor la aplicarea legii 192/2015 primit in data de 15.03.2017. Dispozițiile Legii nr.192/2015 se aplică persoanelor care s-au pensionat anterior datei de 1 ianuarie 2011 și care au lucrat în locurile de muncă și în condițiile precizate de lege. În cazul acestor recalculări, pensiile sunt stabilite exclusiv în sistemul de programare FoxPro, din acest motiv fiind necesară migrarea datelor în sistemul ORACLE. Aceasta este o activitate complexă care a implicat mai multe etape: identificarea tuturor situațiilor particulare (dosare cu stabilirea inițială a drepturilor conform Legii nr.19/2000 sau conform Legii nr.3/1977 trecute prin evaluarea din 2004, dosare care au avut recalculări de drepturi în baza Legii nr.19/2000, dosare care au avut recalculări de drepturi în baza Legii nr.263/2010), elaborarea/testarea unei noi versiuni a aplicației pentru recalculare. Pentru această din urmă situație, la acest moment, aplicația informatică pentru pregătirea datelor în vederea migrării datelor din FoxPro în Oracle este în testare, funcționalitatea de recalculare a drepturilor de pensie în baza Legii nr.192/2015 fiind însă instalată la nivelul tuturor caselor teritoriale de pensii și va fi trecută în producție în momentul în care aplicația de migare a datelor din FoxPro în Oracle va fi finalizată. Totodată, cu privire la această lege, urmează să fie elaborată o hotărâre de guvern privind etapizarea operațiunii de plată. Pentru a concluziona, trebuie precizat că este vorba despre necesitatea obiectivă de dezvoltare a unor module informatice care au la bază o activitate laborioasă de analiză și programare integrând cerințele tehnice a două platforme total diferite, Visual FoxPro și Oracle. Totodată, trebuie subliniat că indiferent de data emiterii deciziei, drepturile de pensie restante, cuvenite în urma recalculării, vor fi achitate retroactiv. | |
|
|
|
29-04-2017 |
 | Aristica Vizitator |
| Unde putem vedea punctul de vedere al guvernului,sau nu încă s-a discutat. | |
|
|
|
29-04-2017 |
 | Ipate Gh. Vizitator |
| S-a discutat. Se va putea vedea tot pe cite-ul Guvernului,saptamana viitoare,atunci cand va posta SINTEZA sedintei de guvern din 27.04.2017,sau atunci cand va fi postat pe pagina BP 63(Senat) sau BP 67(Camera Deputatilor). Punctul de vedere al Guvernului referitor la BP 63 este formulat de Ministerul Muncii,asa ca sa nu va asteptati la surprize placute,(va fi cu siguranta de nesustinere )atat timp cat acelasi minister promoveaza o Hotarare de guvern care sa modifice Normele de aplicare a Legii 263/2010,in sensul folosirii la determinarea PMA a stagiilor complete de 35 de ani ceea ce este in contradictoriu cu BP 63. | |
|
|
|
30-04-2017 |
 | Aristlca Vizitator |
| Vă mulțumesc și sperăm să fie de bine.Doamne ajută. | |
|
|
|
05-05-2017 |
 | Maria Hanganu Vizitator |
| Se discuta azi în ședința de guvern.Din ce am citit proiectul de HG, se pare ca nu câștigă nimeni , au grija sa modifice normele de aplicare în asa fel încât sa nu dea nimic. | |
|
|
|
05-05-2017 |
 | Ipate Gh. Vizitator |
| Da asa este ,astazi in sedinta de Guvern se va adopta HG de modificare a Normelor. Dar este o vorba ,cand e una nu-i numai una. Astazi a aparut Punctul de vedere al Guvernului referitor la BP63,care asa cum era de asteptat este de nesustinere. Link-urile sunt urmatoarele: http://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2017/05/HG.pdf https://www.senat.ro/legis/PDF/2017/17b063PV.pdf Daca doriti sa nu va stresati nu cititi. Au niste argumente de te scot din sarite. | |
|
|
|
05-05-2017 |
 | Popovici dorel Vizitator |
| buna ziua dar pana la urma castiga cineva de ex eu am 15 ani conditii speciale mi se re calculeaza la 22,5 ani | |
|
|
|
05-05-2017 |
 | Maria Hanganu Vizitator |
| Am o nelamurire.Nu inteleg (poate sa-mi explice cineva ?),cum se poate recalcula o pensie dupa o lege care nu mai este in vigoare.Se spune in HG ca se utilizeaza stagiul complet de cotizare in vigoare la data de la care se cuvin drepturile recalculate .O fi corect ??? Ma refer la art 56 din legea 263/2010 ,care a suferit modificari, adica stagiul complet de cotizare pentru mineri era 30 de ani la 1 ian 2016 si este de 20 de ani in momentul recalcularii. Va rog ,daca cineva poate sa ma lamureasca. | |
|
|
|
06-05-2017 |
 | Coman C. Vizitator |
| Buna ziua, As vrea sa stiu daca recalcularea pensiei conform legii 192/2015 si a Hotararii de guvern aprobata ieri, se va face cu stagiul de cotizare complet de 35 ani sau in cazul meu 31 si 10 luni (stagiu de cotizare complet conform anexei 5 din legea 263/2010 din data pensionarii 15.06.2008) Cu respect, | |
|
|
|
06-05-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Coman C. Sunteti sigur ca intrati in aceasta recalculare ? Postati: Total stagiu de cotizare si din ce se compune acesta. Rog pe cel care intra primul in posesia hotararii de guvern, s-o posteze aici. | |
|
|
|
06-05-2017 |
 | Ipate Gh. Vizitator |
| Hotărâre pentru completarea art. 134 din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 257/2011 În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. Articol unic - După alineatul (7) al articolului 134 din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 257/2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 214 din 28 martie 2011, se introduc nouă noi alineate, alin. (8)-(16), cu următorul cuprins: (8) Prin excepție de la prevederile alin. (3) la recalcularea pensiilor, conform prevederilor art. 1691 din lege, se utilizează stagiile complete de cotizare prevăzute de lege,în vigoare la data de la care se cuvin drepturile recalculate, corespunzătoare fiecărei situații, respectiv: a) stagiile complete de cotizare prevăzute în anexa nr. 5 din lege; b) stagiile complete de cotizare prevăzute la art. 56 şi 57 din lege; c) stagiile complete de cotizare prevăzute la art. 58 şi 59 din lege. (9) Cererile de recalculare a pensiei, în condițiile prevederilor art.107 din lege, pentru persoanele care fac obiectul art.1691 , se soluționează utilizând stagiile complete de cotizare prevăzute de lege la data depunerii cererii. (10) De recalcularea pensiei potrivit prevederilor art. 1691 din lege, beneficiază și pensionarii de invaliditate, ale căror drepturi de pensie s-au deschis anterior datei de 1 ianuarie 2011 și care, ulterior acestei date, nu au avut o schimbare a gradului de invaliditate sau trecere la pensie pentru limită de vârstă. La recalcularea pensiilor de invaliditate conform prevederilor art. 1691 din lege se utilizează stagiile complete de cotizare prevăzute la alin. (8) iar numărul de puncte aferent stagiului potenţial este cel acordat prin ultima decizie de stabilire/modificare a drepturilor de pensie. (11) La recalcularea pensiilor de urmaş conform prevederilor art. 1691 din lege se aplică alin. (8) sau alin. (10) în funcţie de categoria de pensie a susţinătorului decedat din care s-a stabilit pensia de urmaş. (12) Prevederile art. 1691 din lege se aplică numai pentru perioadele de stagiu de cotizare realizate în grupa I și/sau a-II-a de muncă, condiții deosebite și/sau speciale de muncă valorificate la calculul drepturilor de pensie anterior datei de 01 ianuarie 2011. (13) Prevederile alin. (8) - (10) și (12) se aplică și pentru persoanele în situația cărora, în baza unor hotărâri judecătorești definitive și irevocabile sau, după caz, a unor hotărâri judecătorești definitive, puse în executare de casele teritoriale de pensii, la determinarea punctajului mediu anual, în baza căruia a fost calculat cuantumul pensiei, s-a utilizat un stagiu complet de cotizare mai mic decât cel prevăzut de legislația în vigoare la data stabilirii drepturilor de pensie. (14) Recalcularea drepturilor de pensie conform prevederilor art. 1691 din lege se efectuează, din oficiu. (15) Drepturile de pensie recalculate se plătesc astfel: a) începând cu luna iulie 2017, în cazul persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1990-31 martie 2001 inclusiv; b) începând cu luna noiembrie 2017,în cazul persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 01 aprilie 2001-31 decembrie 2010 inclusiv. (16) În situația în care, anterior etapei de plată a drepturilor recalculate, prevăzută la alin. (15), sunt înregistrate, la casele teritoriale de pensii, cereri care fac obiectul art.107 din lege, aplicarea prevederilor art.1691 și ale art. 107 din lege se efectuează în același timp, drepturile rezultate din calcul acordându-se conform reglementărilor în vigoare. Plata drepturilor cuvenite se face concomitent, prin excepție de la termenele prevăzute la alin.(15). (17) În situația în care, în urma aplicării prevederilor art. 1691 din lege rezultă un punctaj mediu anual mai mic, se menține punctajul mediu anual şi cuantumul aferent aflat în plată sau cuvenit la data recalculării. PRIM - MINISTRU Sorin Mihai GRINDEANU | |
|
|
|
06-05-2017 |
 | Popovici dorel Vizitator |
| Stagiul total de cotizare,24ani 11luni 12 zile stagiu complet 15 ani Alte date:conditii speciale 15 ani 6 luni 10 zile,anterior 04 2001 13 ani 7luni.conditi normale 2 ani 10 luni 23 zile.mam pensionat in data de 21 03 2003 si mam angajat in data de 22 august 1987 am lucrat la c,n u feldioara uzina de uraniu . Intrebare:beneficiez de legea 192/2015 tin sa reamintesc ca la punctu g pe decizie nu mi scrie conform,,, etc.multumesc o zi buna vreau o simulare la cresterea pensiei pe legea 192/2015.multumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |