|
10-08-2016 |
 | NIKO Vizitator |
| Buna ziua , Situatia mea este urmatoarea : 1. data trecerii in rezerva -20.06.1999 2. data nasterii -16.11.1964 3. vechime in serviciu realizata (grupa I de munca ) -16 ANI SI 9 LUNI Am primit decizia privind pensia de serviciu -respinsa- , dar faptul cu care nu sunt lamurit este urmatorul : este normal sa nu beneficiez de reducerea varstei standard de pensionare pentru ce aprox. 17 ani lucrati in grupa I de munca ? Ce as putea face in acest sens ? Va multumesc. | |
|
|
|
10-08-2016 |
 | Carp Vizitator |
| Legea 223/2015 Art. 16 (1) Au dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, în activitate, care îndeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: a) au împlinit varsta standard de pensionare pentru limita de varsta; b) au o vechime efectiva de cel putin 25 de ani, din care cel putin 15 ani reprezinta vechimea în serviciu. Indepliniti conditia de vechime in serviciu(15 ani). Nu indepliniti conditia de vechime efectiva(25 de ani). | |
|
|
|
10-08-2016 |
 | MARIN AURELIA Vizitator |
| As dori sa va intreb daca militarilor in rezerva , pensionati anticipat, li se mai reclaculeaza pensia la varsta de 55 de ani? Multumesc | |
|
|
|
10-08-2016 |
 | NIKO Vizitator |
| Eu va intrebam daca este posibil sa nu beneficiez de reducerea varstei standard de pensionare pentru anii cu grupa I de munca. Decizia am primit-o cu raspunsul negativ in baza art. 19 din legea 223/2015. Multumesc. | |
|
|
|
10-08-2016 |
 | Carp Vizitator |
| Pentu NIKO V-am raspuns: Nu beneficiati de reducerea de 8 ani, datorita faptului ca nu indepliniti conditia de vechime efectiva (25 de ani). Beneficiati de pensie de serviciu la implinirea varstei standard ( 57 de ani si 11 luni). Art. 19 Militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, care la data trecerii în rezerva ori a încetarii raporturilor de serviciu nu îndeplinesc conditiile de acordare a unei pensii de serviciu, dar au o vechime în serviciu de cel putin 10 ani, beneficiaza de pensie de serviciu la împlinirea varstei standard de pensionare pentru limita de varsta prevazuta de prezenta lege, Noiembrie 1964 Octombrie 2022 57/11 | |
|
|
|
11-08-2016 |
 | NIKO Vizitator |
| am o vechime efectiva in munca de 26 de ani . pentru ca dupa iesirea din armata am mai lucrat in civilie. | |
|
|
|
11-08-2016 |
 | Carp Vizitator |
| Art. 19 Militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, care la data trecerii în rezerva ori a încetarii raporturilor de serviciu nu îndeplinesc conditiile de acordare a unei pensii de serviciu...... Conditiile de la art.16 trebuiesc indeplinite la momentul trecerii in rezerva. Art. 16 (1) Au dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, în activitate, care îndeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: a) au împlinit varsta standard de pensionare pentru limita de varsta; b) au o vechime efectiva de cel putin 25 de ani, din care cel putin 15 ani reprezinta vechimea în serviciu. Cititi cu atentie art.16 si 19. | |
|
|
|
11-08-2016 |
 | NIKO Vizitator |
| Va multumesc frumos pentru raspunsuri ., Ati fost singura persoana care ati avut bunavointa sa-mi raspundeti la intrebari . Eu am inteles si ce prevede art.19 si ce prevede art.16 , si inainte , dar mai ales dupa ce mi-ati explicat dumneavoastra. In concluzie , pentru anii lucrati in grupa I de munca , eu n-o sa beneficiez deloc de reducerea varstei standard de pensionare . | |
|
|
|
11-08-2016 |
 | Carp Vizitator |
| Nu veti putea beneficia de reducerea varstei. | |
|
|
|
12-08-2016 |
 | NIKO Vizitator |
| Din lege asa reiese , dar eu ma gandeam ca este discriminare , sa ai atatia ani de grupa I si sa nu poti beneficia de reducerea varstei standard de pensionare , ca oricare altul. | |
|
|
|
16-06-2017 |
 | Nicu Vizitator |
| Sunt pensionar MAI din dec.2016-partial anticipat deoarece,desi aveam 25 ani efectivi si 16 in MAI, varsta biologica nu-mi permitea iesirea pentru limita de varsta(nascut dec.1967-49 ani).Doresc sa stiu daca b3neficiez de reducerea varstei standard cu 8ani si astfel sa mi se recalculeze pensia peste 2 ani(58ani si 11 luni cf anexei minus 8ani =51 ani) | |
|
|
|
24-07-2017 |
 | PALAGHEANU STELIAN Vizitator |
| Buna ziua Pentru pensionarii de invaliditate din cauza obligatiilor militare ,la trecerea la Pensia pentru limitata de varsta ,se se aplica scaderea grupelor de munca??? Reducerea varstei in raport cu conditiile de munca lucrate ? Va multumesc Cu respect | |
|
|
|
25-07-2017 |
 | Marian Vizitator |
| Buna ziua , am fost cadru militar iar in prezent sunt pensionar. Am pensie de serviciu anticipata partiala .Pot face un PFA sau SRL ? Ma pot angaja in mediul privat ? Va multumesc anticipat ! | |
|
|
|
27-07-2017 |
 | Stelian Vizitator |
| |
|
|
28-08-2017 |
 | Niculescu Vizitator |
| / postez ca vizitator/ A spus dna Olguta cum ca se va abroga legea care prevedea ca la fiecare marire de leafa se dadaeau si pensionarilor un mic procent la pensie . pe motiv ca se DUBALU pensiile ...EROARE leafa politistilor nu s-a mai marit din 2008 si procentul ce se adauga era infim. Nici vorba de dublare in timp 2. Acum s-au marit lefurile celor activi dar ordinul Olgutei / de anulare/ intra in vigoare doar din 15 septembrie. Se dau cateva procente si pensionarilor conform legii inca in vigoare sau nu? Multumesc! | |
|
|
|
08-09-2017 |
 | Grigore Fanut Vizitator |
| Buna ziua,sunt pensionar militar,am varsta de 57 ani,si lucrez intr-o companie multinationala.Fiind pensionar militar,am calitatea de asigurat OPSNAJ,si in acelasi timp platesc CASS la locul de munca.Intrebarea mea este:ce lege reglementeaza daca sunt sau nu scutit de plata CASS,avand in vedere ca sunt pensionar militar asigurat.Va multumesc. | |
|
|
|
09-09-2017 |
 | Sandu
|
| Reducerea vârstei conform anilor de grupă se aplică doar celor ce trec în rezervă cu litera a din legea 223/2015 | |
|
|
|
13-09-2017 |
 | Vizitator Vizitator |
| Sunt pensionar militar am 50 ani. Doresc sa intreb daca pot renunta la pensie si sa ma reangajaz ca, cadru militar. | |
|
|
|
15-09-2017 |
 | Raduku_v Vizitator |
| Buna ziua! Sunt rezervist MApN din 12.09.2017 cu ,,apt limitat,, cf. Art. 85 alin. 1 lit. c /L.80/1995 - astea cf. Ordinului de trecere in rezerva. Eu, in RAPORTUL de trecere in rez. pe langa cele solicitate mai sus am solicitat ca drepturile salariale sa-mi fie acordate in conformitate cu art. 59, alin. 4 din L. 153/2017, respectiv pana la data schimbarii pozitiei de activitate. Am terminat cu unitatea toate conturile inclusiv cu fisa de lichidare si predarea functiei in 14.09.2017, si preventiv am inregistrat ,,CEREREA DE PENSIONARE,, pe 13.09.2017. De acum urmeaza partea urata. De la financiar au spus ca voi fi platit inclusiv pe septembrie iar dreptul de pensie se va deschide din 01.10.2017 cf. art. 59, alin. 1 din L. 153/2017 si a unor norme pe linia lor de financiar, motivand faptul ca NU am trecut in rezerva la initiativa mea (cerere) – oare raportul meu nu e o cerere? Mentionez ca nu am semnat nici un act pentru dosarul de pensionare, fiindca cei de la personal au ritmul de miscare al unui melc si sigur o sa mai dureze 2-4 saptamani pana vor face documentele, fiindca nici fisa cu locurile de munca nu este actualizata si etc. ...... Ce sfat i-mi puteti da? Probabil sa astept decizia de pensionare si sa dau MApN-ul in judecata fiindca eu am solicitat niste drepturi in baza unor legi, iar finantistii cauta chichite in baza unor dispozitii financiare pe care eu nu am avut de unde sa le cunosc, iar din cate stiu instantele judeca in baza unor legi. Cu mult respect si multumiri! | |
|
|
|
26-09-2017 |
 | Radu Vizitator |
| Este clar o discriminare. Se incalca chiar art. 2 lit b) din faimoasa lege 223/2015. Daca nu esti ,,in activitate'' poti sa ai ani lucrati in conditii speciale sau alte conditii, ca nu se reduc din varsta de pensionare. Nu este corect fata de cei care au iesit din sistem si au lucrat civil, ajungand sa indeplineasca conditiile de vechime in serviciu de 15 ani si 25 ani vechime efectiva. Art. 2. - Principiile de bază ale sistemului pensiilor militare de stat sunt următoarele: b) principiul egalității, prin care se asigură tuturor participanților la sistemul de pensii militare de stat un tratament nediscriminatoriu între persoane aflate în aceeași situație juridică, în ceea ce privește drepturile și obligațiile prevăzute de lege; | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |