Forum avocaţi > Pensii

PENSIA MILITARA PENTRU MILITARII IN REZERVA - Pagina 2

Start  1  2
 12-10-2017
Vizitator
Buna ziua

în urma aplicării OUG 59/2017, pensionarii care au depus raportul de trecere în rezervă ulterior datei de 04.08.2017 nu vor beneficia de indexarea pensiilor cu 5,25% pe 2017, stabilită prin OUG 99/2016, deși această prevedere nu a fost abrogată explicit.
Este legal ? Ce putem face pt a beneficia de indexare ?
Răspunde
 01-11-2017
Vizitator
Buna ziua.Stie cineva daca misiunile in teatrele de operatii se calculează ani la an la vechimea cumulata?
Răspunde
 24-11-2017
Vizitator
Va rog dati-mi un raspuns si mie.Am 43 ani ,conditii speciale grupa 1 de munca 21 ani vechime ,sunt apt limitat in sistemul sigurantei nationala ,pot sa cer pensie anticipata partiala? Desi pensia de invaliditate imi este asigurata.Va multumesc.
Răspunde
 19-12-2017
Vizitator
Nascut 1953 Am absolvit la Sibiu Scoala de Maistrii Militari de Transmisiuni intre anii 1972-1974 Am activat ca Maistru Militar intre 1974 -1978, conditii speciale de munca! Am trecut la cerere in rezerva.

Total perioada efectiva scoala militara - 1 an 10 luni si 27 zile
Total efectiv maistru militar conditii speciale de munca - 3 ani 10 luni si 12 zile

Ulterior am lucrat in functii civile pana in luna August 1990 cand am plecat din Romania in USA

Total activitate efectiva militara si civila 19 ani 2 luni si 8 zile.

La ce varsta sunt indreptatit sa solicit pensie? De unde sunt indreptatit sa iau pensie? Pentru activitatea militara in totalitate si o parte in conditii speciale am dreptul la reducerea varstei de pensionare?
Răspunde
 01-02-2018
Vizitator
Am fost pensionat i 2002 dintr-o functie de colonel in MAI. Pensia recalculata este jumatate cat pensiile altor ofiteri pensionati mai recent care au indeplinit conditii similare cu mine (vechime, prima de conducere, solda de merit etc. ). De la Casa de pensii a MAI mi s-a raspuns ca nu trebuie sa ma raportez la cei iesiti din sistem la alte date pentru ca ei au avut alta baza de calcul. Raspunsul este in contradictie cu ce s-a promis , baza de calcul se va actualiza in functie de soldele functiilor similare aflate in plata in prezent, lucru care nu s-a aplicat. Mai mult, sunt cazuri in care subofiteri au pensii mai mari ca mine. Va multumesc.
Răspunde
 27-02-2018
Vizitator
daca tot se lucreaza la legea pensilor ,ar trebui ca pensia de urmas sa fie 100% nu doar 50%,eu am renuntat la o pensie civila sa iau una militara doar putin mai mare,va multumesc
Răspunde
 19-03-2018
Vizitator
DA
Răspunde
 02-04-2018
Vizitator
Buna ziua.
Am o vechime efectiva de 31 ani : 20 de ani in civilie (din cei 20 de ani , 12 ani fiind efectuati in grupa I de munca) si de 11 ani in activitate ca functionar public cu statut special.
Sunt nascuta in martie 1967.
1.Pot beneficia de prevederile art.19 din Legea 223/2015?
2.In aceste conditii pot beneficia de pensie militara daca am doar 11 ani vechime in serviciu (se cumuleaza anii de grupa I cu cei de functionar public cu statut special)?
Răspunde
 10-08-2018
Vizitator
Buna ziua,

Am trecut in rezerva in anul 1998 cu 15 ani vechime.
Cum interpretez Art. 18 din Legea 223 "... pentru numărul anilor de vechime în serviciu, stabiliți în condițiile art. 3 lit. e), la care se adaugă sporurile acordate conform art. 24."?
Multumesc pentru raspuns!
Răspunde
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.