Forum avocaţi > Civil

Actul de vanzare cumparare se poate ataca in instanta? - Pagina 5

Start 5
 12-02-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Gheorghevulpe1976@gmail.com a scris pe 09-02-2023:
Buna ziua am și eu o întrebare la dumneavoastră un văr al meu a fost înșelat de cineva la luat la notar cu săi facte de întreținere i-ar persoana respectiva a făcut acte de vînzare cumpărare fara întreținere văru meu acum mai poate sa spargă actele.

Teoretic orice persoana careia i-au fost lezate drepturile se poate adresa instantei, insa este destul de greu sa obtina anularea contractului de vanzare-cumparare, din moment ce a fost incheiat in fata unui notar.

A fost platit pretul imobilului?

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-03-2023
Vizitator
Buna ziua. In 2019 am cumparat un apartament de bunica, tatal si fratele sotului. Nu exista clauze, este luat prin credit ipotecar, plata a fost efectuata de banca in contul stipulat de fiecare parte. Ulterior tatal nu a dorit toata suma de bani si i a dat sotului diferenta iar bunica, care a ramas cu noi pana la final l a imputernicit pe contul ei sa dispuna in totalitate de acei bani. Nimeni nu a avut nmc impotriva iar la 2 ani de la cumparare, tatal lui ne a dat in judecata pe motiv ca nu s au facut platile. Exista extrase bancare care dovedesc ca banii s au trimis de catre banca, actul ca bunica era apta la mom vanzarii, imputernicire la banca pe numele sotului ca poate face plati in numele ei. La instanta de fond s a respins cererea deoarece nu exista succesiun dupa bunica si a facut apel depunand suucesiune dupa bunicul lui care a decedat inainte de anul 2000. Avand in vedere aceasta situatie si documentatie, cat ne mai poate plimba prin tribunale?
Răspunde
 30-03-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Din moment ce a fost promovata calea de atac, va trebui ca instanta sa judece apelul.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-03-2023
Vizitator
Am inteles. Sentinta de fond se poate schimba? Judecarea apelului, avand in consideratie cele comunicate, ar putea dura mai mult de 6 luni? Multumesc
Răspunde
 01-04-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca apelul va fi admis, sentinta data pe fond va fi modificata, insa nu va pot oferi un raspuns pertinent fara a cunoaste toate datele dosarului.

Referitor la durata, aceasta variaza in functie de complexitatea spetei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart 5
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.