Forum avocaţi > Civil

Actul de vanzare cumparare se poate ataca in instanta? - Pagina 4

Start  1   2   3  4 Final
 29-04-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ildiko Puie a scris pe 28-04-2022:
Mama mea a făcut contract pe un imobil cu uzucapiune apoi a dat surorii mele tot ,pot ataca hotărârea asta?

Probabil va referiti la uzufruct viager.

Daca a fost incheiat un contract de vanzare cumparare, cu plata reala a pretului, este destul de dificil sa anulati acel inscris in instanta dupa decesul mamei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-04-2022
Vizitator
Mama trăiește și nu sa plătit nimic sa făcut fără sa știu eu,nu au avut contract pe imobil și cind au făcut a fost pus pe mama tot pt ca tata e decedat și mama a dat la sora mea,eu aveam după tata parte dar asa nu am nimic
Răspunde
 31-05-2022
Vizitator
Buna ziua, bunicul si bunica mea au facut o casa pe un teren pe care al mostenea 4 frati de.ai bunicului antre timp sau hotarat sa.mi faca mie act.,fratii bunicului ampreuna cu bunicul mi.au vandut terenul pe care se afla si casa, am facut act de vanzare cumparare cu suma de 10.000 euro apoi bunicul si bunica mi.au facut act si pe casa tot de vanzare cumparare dar cu drept ca ei sa locuiasca antr.o camera pana la deces, bunica a decedat acum 7 luni iar bunicul influientat spune ca vrea sa strice actele se poate multumesc anticipat
Răspunde
 01-06-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu, nu poate. Bunicul va locui in casa in camera pe care si-a rezervat-o pana la moartea sa, in baza uzufructului.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-06-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Angelo a scris pe 31-05-2022:
Buna ziua, bunicul si bunica mea au facut o casa pe un teren pe care al mostenea 4 frati de.ai bunicului antre timp sau hotarat sa.mi faca mie act.,fratii bunicului ampreuna cu bunicul mi.au vandut terenul pe care se afla si casa, am facut act de vanzare cumparare cu suma de 10.000 euro apoi bunicul si bunica mi.au facut act si pe casa tot de vanzare cumparare dar cu drept ca ei sa locuiasca antr.o camera pana la deces, bunica a decedat acum 7 luni iar bunicul influientat spune ca vrea sa strice actele se poate multumesc anticipat

Din punct de vedere legal, orice persoana se poate adresa instantei, insa este destul de dificil ca bunicul dvs sa obtina nulitatea contractului de vanzare-cumparare, daca acest contract a fost incheiat cu respectarea conditiilor prevazute de lege.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-06-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu cred că există motive pentru anularea actului. În ce an s-a întocmit actul ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-06-2022
Vizitator
Buna seara, am si eu o intrebare la d-voastra, parinti mei mi-au facut mie si sotului pe o parte din casa contract cu clauza viajera de intretinere, intre timp parintii mei au decedat, sotul meu nu a contribuit cu nimic la intretinera lor, nici macar la inmormantarea lor nu a fost, eu acum as vrea sa divortez de el, as putea anula actele facute de parintii mei?
Răspunde
 28-06-2022
Vizitator
Buna seara, mai am inca o intrebare la d-voastra, eu si sotul meu locuiesc in casa facuta din banii sotului de peste 20 de ani, acest teren unde este construita casa este concesionat, este platit de noi, de peste 20 de ani, am toate chitantele la mine, dar din pacate, casa a fost trecuta pe numele socrului in toti anii acestia, de abia acum 2 ani in urma ne-a facut contract de vanzare -cumparare, fara chitanta dovetitoare ca le-am dat banii, iar acum eu si sotul meu vrem sa divortam, credeti ca socrii ar putea anula actul, si eu ca sotie ce drepturi credeti ca as avea, dupa 24 ani de casatorie?
Răspunde
 28-06-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daniela a scris pe 28-06-2022:
Buna seara, am si eu o intrebare la d-voastra, parinti mei mi-au facut mie si sotului pe o parte din casa contract cu clauza viajera de intretinere, intre timp parintii mei au decedat, sotul meu nu a contribuit cu nimic la intretinera lor, nici macar la inmormantarea lor nu a fost, eu acum as vrea sa divortez de el, as putea anula actele facute de parintii mei?

Puteti formula o actiune in acest sens, insa sansele de reusita sunt minime.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-06-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daniela a scris pe 28-06-2022:
Buna seara, mai am inca o intrebare la d-voastra, eu si sotul meu locuiesc in casa facuta din banii sotului de peste 20 de ani, acest teren unde este construita casa este concesionat, este platit de noi, de peste 20 de ani, am toate chitantele la mine, dar din pacate, casa a fost trecuta pe numele socrului in toti anii acestia, de abia acum 2 ani in urma ne-a facut contract de vanzare -cumparare, fara chitanta dovetitoare ca le-am dat banii, iar acum eu si sotul meu vrem sa divortam, credeti ca socrii ar putea anula actul, si eu ca sotie ce drepturi credeti ca as avea, dupa 24 ani de casatorie?

Daca vanzarea a fost incheiata in conditii legale, in fata unui notar, este destul de greu de obtinut anularea contractului in instanta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-07-2022
Vizitator
Buna ziua, bunica cu mama au facut act de vanzare cumparare cu clauza, surorile mamei au fost de acord au dat semnatura ca renunta, intre timp mama a decedat, bunica traieste, una din surori sa gandit sa vina sa isi ceara drepturile de la Casa parinteasca, mai are vreun drept, poate ataca actul de vanzare cumparare, tin sa mentionez ca bunica traieste si nu este de acord cu ce vrea ea
Răspunde
 09-07-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca surorile mamei au renuntat la mostenire, nu mai pot reveni asupra deciziei.

Cu toate acestea, va trebui incheiat un act aditional la contractul de intretinere, cu mostenitorii mamei, pentru a prelua obligatiile, in caz contrar contractul ar putea fi anulat.

Ar trebui verificate clauzele contractuale ale contractului initial.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-09-2022
Vizitator
Buna ziua,
Am si eu o intrebare: Sora mea este in divort cu sotul. Au achizitionat prin act de vanzare-cumparare prin imprumut cu Prima Casa, garsoniera mamei mele. Banii luati prin banca mama i-a scos din banca si i-a dat tot lor. Din banii aceia au facut o alta casa intr-o comuna, si-au luat o masina, etc. Acum la partaj, el nu vrea sa renunte la garsoniera, in conditiile in care el ar ramane cu toate celelalte bunuri: casa, masini, tablouri, etc. Mama mea poate sa ceara anularea contractului de vanzare-cumparare sau eu pot cere acest lucru, afland ulterior de ceea ce a facut mama.... Multumesc si astept un rspuns!
Răspunde
 19-09-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Din pacate este destul de dificil sa se obtina anularea contractului si repunerea partilor in situatia anterioara, deoarece contractul a fost incheiat cu respectarea dispozitiilor legale si plata a fost efectuata, practic mama dvs le-a dat ulterior cadou o suma de bani.

Cu toate acestea, in functie de probele pe care le detine, sora dvs poate solicita o cota mai mare de 50% din masa partajabila.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-09-2022
Vizitator
Va mulțumesc mult!
Răspunde
 22-09-2022
Vizitator
Cer o lămurire,mama are 2 proprietăți, noi suntem 2 fete.Ea dorește să ne facă acte gen vânzare - cumpărare.Intrebarea mea este dacă soțul meu are drept la această proprietate.El a mai fost căsătorit și are un copil.Acel copil ar avea dreptul la această proprietate?
Răspunde
 22-09-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
De ce să vă încheiați un act de vânzare-cumpărare, se face plata ? Cel mai bine este să se facă o donație, caz în care este bunul dvs propriu, soțul neavând vreun drept în afară de cel de moștenire. Adică, dacă decedați înaintea soțului soțul vă va moșteni în calitate de soț supraviețuitor.
Copilul din altă căsătorie are drept la moștenirea după tatălui său.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-09-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Vdrujescu@gmail.com a scris pe 22-09-2022:
Cer o lămurire,mama are 2 proprietăți, noi suntem 2 fete.Ea dorește să ne facă acte gen vânzare - cumpărare.Intrebarea mea este dacă soțul meu are drept la această proprietate.El a mai fost căsătorit și are un copil.Acel copil ar avea dreptul la această proprietate?

In situatia in care veti dobandi bunul prin act de vanzare cumparare in timpul casatoriei, acest bun va fi comun, deci sotul va detine o cota de 1/2 din imobil.

Sfatul meu este sa impartiti imobilele cu sora dvs dupa decesul mamei, daca exista intelegere intre parti, deoarece bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii ale mostenitorului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2023
AvatarGheorghevulpe1976@gmail.com
Vizitator
Buna ziua am și eu o întrebare la dumneavoastră un văr al meu a fost înșelat de cineva la luat la notar cu săi facte de întreținere i-ar persoana respectiva a făcut acte de vînzare cumpărare fara întreținere văru meu acum mai poate sa spargă actele.
Răspunde
 12-02-2023

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Da, dar foarte greu si numai prin instanta. Trebuie sa mearga la un avocat varul dvs.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1   2   3  4 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.