|
20-02-2019 |
 | Adelaide16
|
| Buna seara, incerc sa va detaliez situatia ... bunicul meu a avut mai multe case pe care le a imparit la totii copii una dintre aceste case avea 2 etaje cu intrari separate asa ca a hotarat sa dea un etaj tatalui meu si celalalt etaj uni frate de al tatalui meu , dar bunicul nu le a facut acte la nici unul noi am locuit acolo timp de 14 ani mama si tatal meu au muncit si au investit pe acel etaj ... acelasi lucru a facut si fratele tatalui meu ... urma sa ne faca acte dar totul s a schimbat odata cu decesul neasteptat al tatalui meu ... intre timp fratele tatalui meu a reusit sa il convinga pe bunicu sa ii faca acte pe toata casa si pe partea mea de casa .... bunicul i a facut acte cu conditia ne scrisa sa imi faca mie in alta parte casa ... intre timp bunicul a murit si asa au mai trecut 14 ani si nu mi Sa facut aboslut nimik .... acum situatia este urmatoare din cate stiu pe acea casa era proprietara si bunica mea care este inca in viata si este foarte suparata de cele intamplate si ea sustine ca trebuie sa mii se faca dreptate si regreta cand i au facut actul de vanzare cumparare .... in cele din urma fratele tatalui meu actualul proprietar al casei este in divort , acum sotia lui vrea jumatate din casa fiind un bun cumparat in timpul casatoriei lor ... cumparat cu ghilimele .... ca iei nu au cumparat nimic .... nu au doat nici o suma de bani pe acea casa .... acum am fost sunata de fratele tatalui meu ca vrea sa imi dea partea inapoi nu mai ca asa zisa sotie nu este de acord .... intrebarea mea este pot sa atac in instanta acest act de proprietate??? Daca Da sotia lui ce drepturi mai are pe acea casa?? Cate sanse am de am lua ceea ce mii sa luat ?! Va multumesc anticipat ! | |
|
|
|
21-02-2019 |
| Buna ziua, In primul rand dvs. nu aveti calitatea, deocamdata, sa atacati in instanta actul de vanzare-cumparare. Prima data, faceti succesiunea de pe urma tatalui dvs., apoi a bunicului si abea dupa aceea puteti ataca actul in instanta. Daca solicitati anularea actului de vanzare-cumparate. si actiunea se admite, atunci sotia (matusa dvs.) nu mai are niciun drept. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
21-02-2019 |
| Nu cred ca aveti vreo sansa in instanta sa anulati acest act. Mai bine discutati cu bunica sa va dea partea ei din bun. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
25-02-2019 |
 | Domnitasabo Vizitator |
| Buna ziua Va relatez cazul fiului meu care a cumparat o masina noua si care la un an si jumatate de la achizitionare are la bord doar 3800 km. Are un defect de fabricatie care declanseaza martorul motor si scrie defect sistem antipoluare. Cu aceasta problema masina a fost de 11 ori in service, ultima data a fost predata la magazin in noiembrie 2018 si pana in prezent nu a mai fost ridicata. In data de 18 februarie sa facut un test in prezenta reprezentantului Renault iar dupa 10 km sa declansat defectiunea DIN NOU. Au fost inlocuite nenumarate componente marunte, catalizator, toata instalatia electrica, insa PROBLEMA PERSISTA. Valoarea reparatiilor pana in prezent depaseste 20.000 lei. Cum putem sa deschidem un proces? Ce costuri presupune? Va multumesc. | |
|
|
|
25-02-2019 |
| Domnitasabo a scris pe 25-02-2019: Buna ziua Va relatez cazul fiului meu care a cumparat o masina noua si care la un an si jumatate de la achizitionare are la bord doar 3800 km. Are un defect de fabricatie care declanseaza martorul motor si scrie defect sistem antipoluare. Cu aceasta problema masina a fost de 11 ori in service, ultima data a fost predata la magazin in noiembrie 2018 si pana in prezent nu a mai fost ridicata. In data de 18 februarie sa facut un test in prezenta reprezentantului Renault iar dupa 10 km sa declansat defectiunea DIN NOU. Au fost inlocuite nenumarate componente marunte, catalizator, toata instalatia electrica, insa PROBLEMA PERSISTA. Valoarea reparatiilor pana in prezent depaseste 20.000 lei. Cum putem sa deschidem un proces? Ce costuri presupune? Va multumesc. Buna ziua, Depinde ce doriti sa obtineti prin proces: fie inlocuirea masinii fie contravaloarea ei. Oricum in ambele cazuri, primul pas este o notificare care trebuie trimisa reprezentantei Renault. Costurile le puteti afla in functie de de doriti sa obtineti prin proces. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
25-02-2019 |
 | Avocat Myra Cimpean ✓ Bucuresti, str Muzelor 3A, sector 4 0723537992 av.mcimpean@gmail.com www.avocat-mc.ro
|
| Domnitasabo a scris pe 25-02-2019: Buna ziua Va relatez cazul fiului meu care a cumparat o masina noua si care la un an si jumatate de la achizitionare are la bord doar 3800 km. Are un defect de fabricatie care declanseaza martorul motor si scrie defect sistem antipoluare. Cu aceasta problema masina a fost de 11 ori in service, ultima data a fost predata la magazin in noiembrie 2018 si pana in prezent nu a mai fost ridicata. In data de 18 februarie sa facut un test in prezenta reprezentantului Renault iar dupa 10 km sa declansat defectiunea DIN NOU. Au fost inlocuite nenumarate componente marunte, catalizator, toata instalatia electrica, insa PROBLEMA PERSISTA. Valoarea reparatiilor pana in prezent depaseste 20.000 lei. Cum putem sa deschidem un proces? Ce costuri presupune? Va multumesc. Buna seara! Nu trebuie sarit direct spre instanta caci se poate rezolva cu notificari si sesizari trimise acolo unde trebuie, nu numai la Reprezentanta. Situatia descrisa de dvs este foarte serioasa dar are rezolvare | Cabinet de Avocat Myra Cimpean Baroul Bucuresti 0723 537 992 Blog: www.avocat-mc.blogspot.com Facebook: https://www.facebook.com/avocatmyracimpean/ | |
|
|
|
|
28-02-2019 |
 | Adelaide16
|
| Unchiul meu a zis ca este dispus sa recunoasca in fata instantei ca nu a dat nici un ban bunicilor in momentul cand au facut actul de vanzare-cumparare ? Nici asa nu am sanse? Va multumesc! | |
|
|
|
28-02-2019 |
 | Adelaide16
|
| Buna ziua ! Unchiul meu este dispus sa recunoasca in fata instantei ca acel act de vanzare cumparare a fost facut asa .... fara a fii dat un ban pe casa repsectiva ... el a venit cu ideea de a ataca in instanta actul respectiv | |
|
|
|
11-06-2020 |
 | Cristiana Vizitator |
| Buna ziua!!Socrii mei ne au făcut contract de vanzare cumparare( cu clauza de uzufruct viager) mie si sotului meu( fiul dansilor) pe o casă și teren!! Noi locuim in strainatate si venim acasa doar in concedii,de.2 ani de zile (exact la 2 luni dupa ce am făcut contractul cu dânșii) s au mutat in casa fata acestora cu 2 copii minori ( proaspăt divorțata si nu are de gând să plece) Nu o putem evacua din casa?Contractul ne poate fi anulat?(ptr ca socrul meu deja ne zice ca regreta ca ne a dat casa).Noi nu be putem intoarce acasa ca nu mai avem loc..:( Multumesc anticipat ptr timpul acordat | |
|
|
|
11-06-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| "Contractul ne poate fi anulat?(ptr ca socrul meu deja ne zice ca regreta ca ne a dat casa)" Doar prin instanta; de ex., unul dintre motive ar fi neplata efectiva a pretului contractului. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
11-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Cristiana a scris pe 11-06-2020: Buna ziua!!Socrii mei ne au făcut contract de vanzare cumparare( cu clauza de uzufruct viager) mie si sotului meu( fiul dansilor) pe o casă și teren!! Noi locuim in strainatate si venim acasa doar in concedii,de.2 ani de zile (exact la 2 luni dupa ce am făcut contractul cu dânșii) s au mutat in casa fata acestora cu 2 copii minori ( proaspăt divorțata si nu are de gând să plece) Nu o putem evacua din casa?Contractul ne poate fi anulat?(ptr ca socrul meu deja ne zice ca regreta ca ne a dat casa).Noi nu be putem intoarce acasa ca nu mai avem loc..:( Multumesc anticipat ptr timpul acordat Un contract de vanzare-cumparare este lovit de nulitate absoluta, in situatiile prevazute de art 1247 NCC: "1) Este nul contractul încheiat cu încălcarea unei dispoziţii legale instituite pentru ocrotirea unui interes general. (2) Nulitatea absolută poate fi invocată de orice persoană interesată, pe cale de acţiune sau de excepţie. (3) Instanţa este obligată să invoce din oficiu nulitatea absolută. (4) Contractul lovit de nulitate absolută nu este susceptibil de confirmare decât în cazurile prevăzute de lege." | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-06-2020 |
 | Cristiana Vizitator |
| Casa valorează in jur de 60.000 euro noi pe contract am trecut suma.de 10.000 bani pe care nu i am dat in fata ministerului dar de a lungul anilor le.am dat mai mult de 30.000 euro ( fără probe intr-adevar) cum eu nu pot demonstra ca le am dat banii astia( chiar daca pe contract scrie suma de 10.000 euro)ei cum pot demonstra ca nu i am dat??? | |
|
|
|
12-06-2020 |
 | Cristinatuchiu@yahoo.ro Vizitator |
| Repet contractul e de vanzare cumparare cu uzufruct viager si pe contract e trecuta suma de 10.000 euro la care notara a scris ca a luat parte ca martor ca am dat banii aceștia!!!!Se poate darama actul si asa????? | |
|
|
|
12-06-2020 |
|
| Daca pretul a fost stabilit in contractul autentic si a fost achitat, nu poate fi atacat ptr. acest motiv. Avand clauza de uzufruct viager, deci ptr ca ati obtinut doar nuda proprietate, pretul mi se pare corect. Nu pot sa anuleze contractul, insa nici nu puteti locui in casa pana decedeaza ei, daca nu va permit. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-06-2020 |
 | Cristiana Vizitator |
| Va multumesc din inima ptr răspuns!!!!M ati lămurit din cateva cuvinte!!Dacă noi avem dreptul doar după moartea lor ,socrii mei pot să îi mutatia de domiciliu cumnatei mele(fiica lor) ca de 2 ani de zile sta in casa si are mutatia pe adresa si casa noastră?? Sa inteleg ca atat timp cat sunt socrii in viata pot să facă ce vor??va multumesc anticipat!!! | |
|
|
|
13-06-2020 |
|
| Practic asta inseamna uzufructul viager, ei au posesia si folosinta. Dvs. doar nuda proprietate (sunteti proprietari doar in acte). Nu pot sa faca ce vor cu casa, trebuie sa aiba grija de ea si sa o conserve, insa daca le-ati lasat uzufructul pe toata casa (nu doar o camera sau doua), chiar daca nu au nevoie de tot spatiul, il pot folosi pe tot, si dvs. nu puteti locui acolo fara aprobarea lor. In ceea ce priveste primirea in spatiu a altor persoane (sa-si stabileasca domiciliul in acel spatiu) chiar si dvs. ca nud proprietar aveti nevoie de consimtamantul socrilor. In ceea ce o priveste pe sora dvs, aceasta va avea o mutatie valabila la adresa respectiva pana la decesul ambilor socri. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
14-06-2020 |
 | Cristiana Vizitator |
| Nu am cuvinte sa va multumesc ptr cat de frumos si clar ați explicat!!!Multumesc din suflet doamna avocat!!!O zi buna va doresc | |
|
|
|
19-06-2020 |
 | SIMONA Vizitator |
| Buna ziua!va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. Parintii mei s-au despartit cand eram copil,tata s-a recasatorit si a cumparat un teren pe care a construit o casa,pentru ca sotia lui nu m-a acceptat niciodata a decis sa ii vand casa mamei ei. sotia tatalui mai avand frati au facut un act la notar prin care acestia spun ca nu vor avea nici o pretentie dupa moartea mamei lor. tata a decedat in 2012 si in 2014 soacra acestuia. dupa moartea ei propietate a ajuns inapoi la sotia tatalui meu.pot avea vreo sansa sa castig? va multumesc | |
|
|
|
19-06-2020 |
|
| Nu stiu ce act au putut face la notar fratii celei de-a doua sotii a tatalui dvs inainte de moartea soacrei tatalui. Oricum, nu mai are acum importanta. Eu stiu ca " Dacă prin lege nu se prevede altfel, sunt lovite de nulitate absolută actele juridice având ca obiect drepturi eventuale asupra unei moşteniri nedeschise încă, precum actele prin care se acceptă moştenirea sau se renunţă la aceasta, înainte de deschiderea ei, ori actele prin care se înstrăinează sau se promite înstrăinarea unor drepturi care s-ar putea dobândi la deschiderea moştenirii." Daca insa dupa decesul soacrei tatalui s-a dezbatut succesiunea dupa ea si fratii au renuntat in favoarea celei de-a doua sotii, atunci aceasta a devenit proprietara casei prin mostenire. Nici tatal dvs. nu ar fi avut vreun drept, chiar daca ar fi fost in viata la decesul soacrei sale. Pe cale de consecinta, nici dvs. nu aveti vreun drept. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
19-06-2020 |
 | Simona Vizitator |
| Va multumesc pentru raspuns.sa intelg va doar in cazul in care fratii ei au cedat inainte am drept.tin sa mentionez ca actul de vanzare dintre tata si soacra a fost tranzactie cash.nu prin banca | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |