|
05-01-2019 |
 | Elena Burlacu Vizitator |
| Buna ziua. Un bunic vrea sa cumpere un apartament pe numele nepotilor minori si vrea sa treaca o clauza de uzufruct viager. Se poate intocmi un astfel de contract? Care sunt pasii? Precizez ca unul dintre nepoti are 14 ani, iar celalalt 10. Cum se procedeaza cu autoritatea tutelara? Este nevoie si de acordul parintilor? Imobilul ce urmeaza a fi achizitionat se afla in alt judet decat cel de domiciliu al minorilor. Ce trebuie facut mai intai? Si care este durata realizarii unei astfel de tranzactii? | |
|
|
|
31-01-2019 |
 | Carmen Vizitator |
| Buna seara. Spuneti mi va rog. Tata in anul 2018luna ianuarie a facut contract vanzare cumparare cu uzufruct viager continand clauze la un nepot de al lui. Acum in 2019 luna ianuarie a murit. Dar in luna decembrie 2018 a deschis proces impotriva nepotului nu a respectat clauzele deloc. A semnat si a luat contractul plecand prin strainatate. Sora mea a fost chemata urgent de tata sa vina ca e grav bolnav cum am mentionat sa ocupat de el pana la si ingropat. Procesul inca merge cu noi mai departe. El acum o ameninta din motiv ca are casa. Dar este proces pe rol si avocata a spus sa nu iese din casa pana la finele procesului. Mentionez ca in contract a spus ca i ar fi platit suma de 500milioane.banii acestia nu ia dat. O suma fictiva. Intrebarea mea.. E vreo sansa sa ne recuperam tot... Imobil pamanturi de la tata? Noi fiind fiicele lui. Nepotul vrea acum cu orice pret sa ne intimideze sa ne scoata afara. Deja suntem in proces. Va multumesc. | |
|
|
|
04-02-2019 |
| Elena Burlacu a scris pe 05-01-2019: Buna ziua. Un bunic vrea sa cumpere un apartament pe numele nepotilor minori si vrea sa treaca o clauza de uzufruct viager. Se poate intocmi un astfel de contract? Care sunt pasii? Precizez ca unul dintre nepoti are 14 ani, iar celalalt 10. Cum se procedeaza cu autoritatea tutelara? Este nevoie si de acordul parintilor? Imobilul ce urmeaza a fi achizitionat se afla in alt judet decat cel de domiciliu al minorilor. Ce trebuie facut mai intai? Si care este durata realizarii unei astfel de tranzactii? Buna ziua, Este posibil. toate datele necesare le veti obtine de la un Birou notarial din zona in care se afla imobilul ce se vinde. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
08-02-2019 |
 | Xxx Vizitator |
| Buna ziua.In urma cu ceva timp am avut cateva divergente cu mama si acum au avansat.Bun...intre timp ea a actionat pe la spate sa zic si acum cateva zile mi-a sosit instiintare de evacuare de la un birou de Executari..care este jn termen de 5 zile..Precizez ca intre mine si mama este contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager...ok..Intre mine si sotia mea s-a facut un nou contract deV-C ramanand uzufructul viager in picioare,adica practic i-am vandut sotiei 50% din partea mea.Eu ce pot sa fac in cazul asta,sa plec????cum pot sa refuz evacuarea si um ma pot apara,adica in instanta exista sanse??multumesc ..astept raspuns ff urgent daca se poate... | |
|
|
|
08-02-2019 |
| Xxx a scris pe 08-02-2019: Buna ziua.In urma cu ceva timp am avut cateva divergente cu mama si acum au avansat.Bun...intre timp ea a actionat pe la spate sa zic si acum cateva zile mi-a sosit instiintare de evacuare de la un birou de Executari..care este jn termen de 5 zile..Precizez ca intre mine si mama este contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager...ok..Intre mine si sotia mea s-a facut un nou contract deV-C ramanand uzufructul viager in picioare,adica practic i-am vandut sotiei 50% din partea mea.Eu ce pot sa fac in cazul asta,sa plec????cum pot sa refuz evacuarea si um ma pot apara,adica in instanta exista sanse??multumesc ..astept raspuns ff urgent daca se poate... Buna ziua, Daca exista acel uzufruct viager, inseamna ca dvs. detineti doar nuda proprietate, iar mama dvs. detine posesia. Deci, mama are dreptul sa locuiasca acolo pe toata perioada vietii ei, fara ca dvs. sa o deranjati. Din cele aratate de dvs. mai sus, sansele sunt minime. Dar, totusi ar fi bine sa contactati un avocat din localitatea dvs. pentru a analiza situatia cu actele in față; poate se găsește o portiță pe undeva. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
11-07-2019 |
 | Ioana Vizitator |
| Buna ziua. In urma cu 20 de ani parintii mei mi-au facut contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager pe apartament. Mentionez ca locuim impreuna iar impozitul anual pe apartament apare la Sectia financiara de la momentul vanzarii pe numele meu, impozit pe care de altfel il si platesc. Mama a murit acum 7 ani, iar tata la 86 de ani doreste sa vindem apartamentul. Ce pot face ? am legal vorbind, un cuvant de spus vis-a-vis de vanzarea apartamentului ? Multumesc. | |
|
|
|
11-07-2019 |
 | Georgiana Vizitator |
| Bună ziua! Acum cinci ani am cumpărat o casa la tara pe care am plătit-o integral însă nu am făcut actele de vanzare cumpărare pentru ca persoana respectiva nu avea cadastru făcut la casa. El este plecat în Italia și nu vrea sa mai vina sa perfecta actele. Nu are nici o pretenție asupra casei și a terenurilor dar ne-a spus sa ne descurcam noi cumva sa facem actele pe numele nostru. Ce putem face în acest caz? Menționez ca noi locuim acolo încă de când am cumpărat casa și în prezent. | |
|
|
|
11-07-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Georgiana a scris pe 11-07-2019: Bună ziua! Acum cinci ani am cumpărat o casa la tara pe care am plătit-o integral însă nu am făcut actele de vanzare cumpărare pentru ca persoana respectiva nu avea cadastru făcut la casa. El este plecat în Italia și nu vrea sa mai vina sa perfecta actele. Nu are nici o pretenție asupra casei și a terenurilor dar ne-a spus sa ne descurcam noi cumva sa facem actele pe numele nostru. Ce putem face în acest caz? Menționez ca noi locuim acolo încă de când am cumpărat casa și în prezent. Daca proprietarul nu se poate prezenta personal in fata notarului pentru incheierea unui contract de vanzare cumparare, acesta poate fi reprezentat de catre o alta persoana printr-o procura sau de un avocat. Daca proprietarul nu doreste incheierea unui contract in fata notarului, se poate formula o actiune in instanta prin care solicitati pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare, aducand dovezi ca ati achitat pretul imobilului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-06-2020 |
 | Eon Vizitator |
| Buna ziua!În 2018 am divortat iar părinți mei mi-au făcut un contract de intretinere,în acel document specifică ca partenerul beneficiază de drepturi doar dupa decesul meu...intrebarea mea este daca totusi are drept de partaj sau daca pot sa anulez actul în instanță.multumesc! | |
|
|
|
25-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Eon a scris pe 25-06-2020: Buna ziua!În 2018 am divortat iar părinți mei mi-au făcut un contract de intretinere,în acel document specifică ca partenerul beneficiază de drepturi doar dupa decesul meu...intrebarea mea este daca totusi are drept de partaj sau daca pot sa anulez actul în instanță.multumesc! Conform dispozitiilor art. 2263 NCC, contractul de intretinere inceteaza in urmatoarele situatii: "(1) Contractul de întreţinere încheiat pe durată determinată încetează la expirarea acestei durate, cu excepţia cazului în care creditorul întreţinerii decedează mai devreme. (2) Atunci când comportamentul celeilalte părţi face imposibilă executarea contractului în condiţii conforme bunelor moravuri, cel interesat poate cere rezoluţiunea. (3) În cazul prevăzut la alin. (2), precum şi atunci când se întemeiază pe neexecutarea fără justificare a obligaţiei de întreţinere, rezoluţiunea nu poate fi pronunţată decât de instanţă, dispoziţiile Art. 1552 nefiind aplicabile. Orice clauză contrară este considerată nescrisă. (4) Dacă rezoluţiunea a fost cerută pentru unul dintre motivele prevăzute la alin. (2) sau (3), oferta de întreţinere făcută de debitorul pârât după introducerea acţiunii nu poate împiedica rezoluţiunea contractului. (5) În cazul în care rezoluţiunea se pronunţă pentru unul dintre motivele prevăzute la alin. (2) sau (3), debitorul în culpă nu poate obţine restituirea prestaţiilor de întreţinere deja executate. (6) Dreptul la acţiunea în rezoluţiune se transmite moştenitorilor. (7) Rezoluţiunea contractului de întreţinere nu se poate cere pentru motivele prevăzute la art. 2.261 alin. (1)." In caz de divort, imobilul nu va intra in masa partajabila. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |