|
16-11-2016 |
| Maria a scris pe 11-11-2015: Buna seara,as vrea si eu sa stiu va rog un lucru,sunt casatorita de 1 luna,tata imi cumpara o casa si vrea sa o treaca pe numele lui si al meu cu uzulfruct pentru ca sotul meu are probl cu o banca care il executa ,intrebarea e daca fac asa cu tata banca se poate atinge de casa?ce imi recomandati sa fac?va multumesc Da, îl poate executa. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
16-11-2016 |
| Da, fiul poate ataca contractul, insa nu inseamna ca va si castiga. In mod normal la varsta de 78 ani notarul trebuia sa va solicite sa le faceti o expertiza la INML din care sa reiasa ca acestia sunt in deplinatatea facultatilor mentale. In situatia in care are sa va cheme in judecata, demonstrati cu martori si inscrisuri faptul ca v-ati ocupat de batrani. Intrebarea mea este in tot acest timp fiul unde a fost???? De ce nu a atacat acest act cand batranii erau in viata???? | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-11-2016 |
 | Elena.bot Vizitator |
| Fiul a inceput procesul in martie 2015 , doamna a decedat in aprilie 2015. Intre timp a incercat sa o interzica judecatoresc , insa nu a mai apucat...probabil statea linistit acasa , asteptand decesul mamei , fiind acoperit de faptul ca stia ca mama lui a fost internata din 2008 la spitalul Obregia fiind diagnosticata cu Alzheimer. Ma simt foarte inselata , mila fata de acele persoane in varsta parca se intoarce impotriva mea..am citit f multe decizii in care practic s-a anulat actul pt lipsa de discernamant , fara a se tine cont de circumstante... | |
|
|
|
17-01-2017 |
 | Eliana Vizitator |
| Buna ziua, Eu detin uzufructul viager si fiul meu nuda proprietate a unui apartament. Ce se intampla cu apartamentul daca fiul meu va fi executat silit? Ce se intampla in acest caz cu uzufructul pe care eu il detin? Multumesc. | |
|
|
|
17-01-2017 |
 | Dorina Vizitator |
| Buna dimineata, In situatia in care eu detin uzufructul viager si fiica mea nuda proprietate pentru un apartament, este posibil sa cumpar si nuda proprietate? Va multumesc. | |
|
|
|
17-01-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Dorina a scris pe 17-01-2017: Buna dimineata, In situatia in care eu detin uzufructul viager si fiica mea nuda proprietate pentru un apartament, este posibil sa cumpar si nuda proprietate? Va multumesc. Buna ziua, Este posibil. Faceti un contract de vanzare cumparare sau donatie prin care fiica dvs. sa va transfere nuda proprietate. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
17-01-2017 |
| Buna ziua! Pentru a va transfera nuda proprietate trebuie sa faceti un contract de vanzare cumparare sau donatie, cum doriti. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-01-2017 |
| Eliana a scris pe 17-01-2017: Buna ziua, Eu detin uzufructul viager si fiul meu nuda proprietate a unui apartament. Ce se intampla cu apartamentul daca fiul meu va fi executat silit? Ce se intampla in acest caz cu uzufructul pe care eu il detin? Multumesc. A fost demarată executarea silită sau este doar o eventualitate? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
25-05-2017 |
 | Teodora Vizitator |
| Buna ziua, Am o intrebare, parintii sotului meu i-au lasat lui apartamentul, au facut contract vanzare-cumparare cu uzufruct viager. Socrii mei urmeaza sa divorteze, ce se intampla cu actele. Si mai am o intrebare: se pot strica aceste acte de vanzare cumparare cu uzul fruct, daca da cum? Multumesc. | |
|
|
|
25-05-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Teodora a scris pe 25-05-2017: Buna ziua, Am o intrebare, parintii sotului meu i-au lasat lui apartamentul, au facut contract vanzare-cumparare cu uzufruct viager. Socrii mei urmeaza sa divorteze, ce se intampla cu actele. Si mai am o intrebare: se pot strica aceste acte de vanzare cumparare cu uzul fruct, daca da cum? Multumesc. Buna ziua, Chiar daca socrii dvs. vor divorta, uzufructul ramane in continuare valabil. Daca vor sa faca si partajul in urma divortului, la partaj se poate discuta ce se intampla cu uzufructul asupra acestui imobil (fie va ramane la unul din soti, fie la amandoi in continuare). Tinand cont ca cel mai probabil niciunul dintre socrii nu locuieste in imobilul pe care l-au lasat sotului dvs., nu prea are importanta faptul ca cei doi divorteaza. Doar daca doreste unul dintre ei sa locuiasca efectiv in imobil, va putea folosi acest drept de uzufruct (care practic da dreptul celor doi sau unuia dintre ei sa locuiasca in acel imobil pana la finalul vietii). Contractul de vanzare cumparare catre sotul dvs. nu poate fi anulat ca urmare a divortului si socrii nu se pot razgandi cu privire la vanzarea imobilului catre sotul dvs. (fiul lor). | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
25-05-2017 |
 | BAIDEANU CATALINA Vizitator |
| Buna seara! Incepand cu data de 19.05.17, sunt proprietara unei garsoniere, insa, vazand ca fosta proprietara nu mi raspunde la telefon, am decis sa inlocuiesc butucul usii. As dori sa stiu daca fosta proprietara ma poate acuza de ceva | |
|
|
|
26-05-2017 |
| BAIDEANU CATALINA a scris pe 25-05-2017: Buna seara! Incepand cu data de 19.05.17, sunt proprietara unei garsoniere, insa, vazand ca fosta proprietara nu mi raspunde la telefon, am decis sa inlocuiesc butucul usii. As dori sa stiu daca fosta proprietara ma poate acuza de ceva Dacă sunteți proprietară aveți dreptul să înlocuiți încuietorile. Fosta proprietară are bunuri în casă? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
26-05-2017 |
 | Teodora Vizitator |
| Buna ziua, In apartament locuiau socrii mei, noi nu locuim acolo. Dar din cauza unor conflicte intre ei soacra mea si-a luat ordin de restrictie iar socrul meu acum locuieste intr-o garsoniera luata de cei doi impreuna. Ideea este ca sotul meu mai are o sora care este fff nemultumita de faptul ca i-a lasat doar lui apartamentul si am vrea sa se strice acest contract pentru ca bunurile sa se imparat in mod egal si nici unul dintre frati sa fie neindreptatit. Daca socrii mei vor hotara sa divorteze si vor vrea partajul, practic apartamentul se va vinde, nu? multumesc mult pentru informatii. O zi frumoasa! | |
|
|
|
26-05-2017 |
| Teodora a scris pe 26-05-2017: Buna ziua, In apartament locuiau socrii mei, noi nu locuim acolo. Dar din cauza unor conflicte intre ei soacra mea si-a luat ordin de restrictie iar socrul meu acum locuieste intr-o garsoniera luata de cei doi impreuna. Ideea este ca sotul meu mai are o sora care este fff nemultumita de faptul ca i-a lasat doar lui apartamentul si am vrea sa se strice acest contract pentru ca bunurile sa se imparat in mod egal si nici unul dintre frati sa fie neindreptatit. Daca socrii mei vor hotara sa divorteze si vor vrea partajul, practic apartamentul se va vinde, nu? multumesc mult pentru informatii. O zi frumoasa! Daca apartamentul a fost lasat sotului dvs. prin contract de vanzare-cumparare, atunci acesta nu va intra la masa partajabila. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
23-07-2018 |
 | Georgiana Vizitator |
| Doresc sa achizitionez o locuinta de la o persoana care a facut acum cativa ani act de vanzare-cumparare cu uzufruct viager unului dintre fiii dumnealui. Atat parintii cat si baiatul sunt de acord cu vanzarea locuintei. Se poate totusi in viitor sa am probleme cu actele? Sa fie atacabile in instanta? Multumesc! | |
|
|
|
24-07-2018 |
| Daca atat nudul proprietar, cat si uzufructuarul sunt de acord nu va fi nicio problema din punct de vedere legal. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
24-07-2018 |
| Georgiana a scris pe 23-07-2018: Doresc sa achizitionez o locuinta de la o persoana care a facut acum cativa ani act de vanzare-cumparare cu uzufruct viager unului dintre fiii dumnealui. Atat parintii cat si baiatul sunt de acord cu vanzarea locuintei. Se poate totusi in viitor sa am probleme cu actele? Sa fie atacabile in instanta? Multumesc! În contract, ce va fi semnat și de către beneficiarul uzufructului viager, să se specifice că se renunță la dreptul de uzufruct viager. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-12-2018 |
 | Florentina Vizitator |
| tata mi-a făcut contract vânzare cumpărare cu uzufruct viager în timpul căsătorie,cu nuda proprietate fără sa trec și soția pe contract ca cumpărător. Acum suntem în divort și as vrea sa știu dacă poate intra la partaj având și 2 copii minori ...Unul rămânând la ea și unul la mn va mulțumesc și aștept răspunsul d-voastra. | |
|
|
|
13-12-2018 |
| Florentina a scris pe 12-12-2018: tata mi-a făcut contract vânzare cumpărare cu uzufruct viager în timpul căsătorie,cu nuda proprietate fără sa trec și soția pe contract ca cumpărător. Acum suntem în divort și as vrea sa știu dacă poate intra la partaj având și 2 copii minori ...Unul rămânând la ea și unul la mn va mulțumesc și aștept răspunsul d-voastra. Buna ziua, Da, poate intra la partaj, dar numai nuda proprietate. Cine va dobandi imobilul respectiv va trebui sa respecte dreptul de uzufruct viager al tatalui. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
05-01-2019 |
 | Elena Burlacu Vizitator |
| Buna ziua. Un bunic vrea sa cumpere un apartament pe numele nepotilor minori si vrea sa treaca o clauza de uzufruct viager. Se poate intocmi un astfel de contract? Care sunt pasii? Precizez ca unul dintre nepoti are 14 ani, iar celalalt 10. Cum se procedeaza cu autoritatea tutelara? Este nevoie si de acordul parintilor? Imobilul ce urmeaza a fi achizitionat se afla in alt judet decat cel de domiciliu al minorilor. Ce trebuie facut mai intai? Si care este durata realizarii unei astfel de tranzactii? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |