Forum avocaţi > Civil

Cumparare imobil nuda proprietate cu uzufruct viager - Pagina 3

Start  1   2  3
 05-04-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cristina a scris pe 04-04-2021:
Va multumesc pentru raspuns însă mai am o intrebare .. această locuința a fost cumpărată în rate la dezvoltator. Cumnata mea ( soția fratelui meu) a făcut un credit de nevoi personale în valoare de 22000 pentru a putea achita ratele mai repede urmând mai apoi sa se plătească rata la banca. Actele la casa s au facut pe numele meu si al fratelui meu ,ea ( cumnata) nu apare deloc în acte pentru ca nu erau căsătoriți la momentul acela . Acum ei doi ( cumnata și fratele )s au despărțit iar ea vrea sa și recupereze banii dati pentru casa( practic cei 22000 lei) întrebare mea este... Poate sa si recupereze cumva acei bani si daca da cum?precizez ca urma căsătoriei dintre cei doi a rèzultat și un copil

Cumnata dvs trebuie sa efectueze partajul cu sotul dansei.

Daca acesta nu ii va achita suma datorata, poate fi executat silit din bunurile pe care le detine, fara a afecta cota dvs de 1/2 din imobil.

Daca imobilul a fost achizitionat in timpul casatoriei celor doi, este bun comun, astfel ca si cumnatei ii revine 1/4 (jumatate din cota sotului).

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-10-2023
Vizitator
Buna ziua. Daca mama a vandut nuda proprietate cu drept de uzufruct viager unui copil...dupa moartea ei...celalalt copil mai are vreun drept de mostenire?
Imobilul fiind o mostenire.
Răspunde
 12-10-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Celalalt copil are calitate de mostenitor si va mosteni 1/2 din masa succesorala, insa acel imobil nu va fi inclus in masa succesorala, deoarece a fost instrainat de mama dvs, in timpul vietii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1   2  3
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.