Forum avocaţi > Civil

Custodia copilului -parinti necasatoriti-indemnizatie copil - Pagina 6

Start  5  6  7  Final
 17-01-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cristina a scris pe 15-01-2019:
Buna seara! As dori și eu un răspuns dacă se poate!!! Un copilaș de un an și 2 luni cu părinți necăsătoriți care nu se pot înțelege !! Mama nu ii da voie tatălui sa și vadă copilul , din diferite motive ! Ca are o iubita, ii vorbește urat , îl amenință ca o o sa i vorbească urat copilul despre el....sau dacă îl vede , nu l poate lua sa stea cu el , trebuie sa stea ea lângă el!!
P.S. Copilul are numele tatului !
El nu vrea decât sa stea cu copilul mai mult timp, nu doar când are mămica timp sau atunci când dorește ea !

Tatal va trebui sa formuleze in instanta o actiune pentru stabilirea unui program de vizita.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-03-2019
Vizitator
Din o relatie de 5 ani a rezultat un copil,care poarta numele tatalui,parintii fiind necasatoriti.in cele din urma tatal ajunge in Italia si este retinut si condamnat la 3 ani si 10 luni pt intretinere de relatii sexuale cu o minora (12ani avea fata).mama copilului numuncea si nu avea cum sa isi intestina copilul si a decis sa plece in Romania,acum tatal copilului o ameninta ca va face puscarie pt k a indepartat copilul de el,dati.mi niste scaturì va rog,ce i se poate intampla mamei copilului??? Multumesc
Răspunde
 19-03-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Monica a scris pe 18-03-2019:
Din o relatie de 5 ani a rezultat un copil,care poarta numele tatalui,parintii fiind necasatoriti.in cele din urma tatal ajunge in Italia si este retinut si condamnat la 3 ani si 10 luni pt intretinere de relatii sexuale cu o minora (12ani avea fata).mama copilului numuncea si nu avea cum sa isi intestina copilul si a decis sa plece in Romania,acum tatal copilului o ameninta ca va face puscarie pt k a indepartat copilul de el,dati.mi niste scaturì va rog,ce i se poate intampla mamei copilului??? Multumesc

Din moment ce copilul este cetatean roman, mama poate reveni cu acesta in tara, insa nu va putea parasi tara fara acordul tatalui. Avand in vedere fapta pentru care tatal executa pedeapsa, ar fi indicat sa formulati o actiune in instanta pentru exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la mama si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Daca veti obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, puteti calatori cu minorul in afara tarii fara a necesita acordul tatalui.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-03-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Monica a scris pe 18-03-2019:

Formulați o acțiune în instanță și cereți să exercitați autoritatea părintească în mod exclusiv având în vedere fapta pentru care tatăl a fost condamnat. Dacă aveți câștig de cauză nu veți mai avea nevoie de acordul tatălui pentru a pleca cu copilul din țară.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-04-2019
Vizitator
Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: Necasatorita, copil de 1an recunoscut de tatal. Momentan locuim impreuna dar nu reusim sa ne intelegem. Eu vreau sa ne despartim cat mai repede si sa raman cu bebe. In paralel el vrea sa inceapa constructia unei case si ulterior "sa faca tot posibilul sa demonstreze ca cel mic are un trai mai bune decat langa mama, la casa lui". Momentan nu are un venit. Se angajeaza 1-4luni, apoi isi da demisia si sta acasa pana isi gaseste. Mentionez ca eu nu am proprietati, momentan locuim in chirie, veniturile sunt doar din partea mea (lucrez de 12ani fara pauza de nici macar o zi) si lui ii mai trimit parintii bani. am auzit conversatii intre el si parintii lui in care eram umilita, jignita si chiar amenintata cu bataia.
Ce as putea sa fac ca sa il tin pe cel mic langa mine dpdv legal?
Răspunde
 05-04-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Miruna a scris pe 05-04-2019:
Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: Necasatorita, copil de 1an recunoscut de tatal. Momentan locuim impreuna dar nu reusim sa ne intelegem. Eu vreau sa ne despartim cat mai repede si sa raman cu bebe. In paralel el vrea sa inceapa constructia unei case si ulterior "sa faca tot posibilul sa demonstreze ca cel mic are un trai mai bune decat langa mama, la casa lui". Momentan nu are un venit. Se angajeaza 1-4luni, apoi isi da demisia si sta acasa pana isi gaseste. Mentionez ca eu nu am proprietati, momentan locuim in chirie, veniturile sunt doar din partea mea (lucrez de 12ani fara pauza de nici macar o zi) si lui ii mai trimit parintii bani. am auzit conversatii intre el si parintii lui in care eram umilita, jignita si chiar amenintata cu bataia.
Ce as putea sa fac ca sa il tin pe cel mic langa mine dpdv legal?
Va trebui sa introduceti in instanta o actiune prin care sa solicitati exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat, iar daca nu realizeaza venituri, pensia se stabileste raportat la venitul minim pe economie. Chiar daca nu detineti proprietati, daca veti face dovada ca puteti asigura conditii decente pentru cresterea copilului, aveti sanse destul de mari sa obtineti stabilirea domiciliului minorului la dvs.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-06-2019
Vizitator
Buna ziua!! In urma unei relații in concubinaj a rezultat un băiețel !!! Tatăl a recunoscut băiatul , a avut grija de el , dar nu se mai poate înțelege cu mămica deoarece refuza sa i dea băiatul , accepta vizita doar in prezenta ei! Băiatul are 1 an și 8 luni! Ce drepturi are tatăl ? Mulțumesc
Răspunde
 16-06-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marius a scris pe 15-06-2019:
Buna ziua!! In urma unei relații in concubinaj a rezultat un băiețel !!! Tatăl a recunoscut băiatul , a avut grija de el , dar nu se mai poate înțelege cu mămica deoarece refuza sa i dea băiatul , accepta vizita doar in prezenta ei! Băiatul are 1 an și 8 luni! Ce drepturi are tatăl ? Mulțumesc
Tatal are dreptul sa mentina relatiile cu fiul sau, motiv pentru care, in situatia in care mama nu ii permite sa mentina aceste legaturi, in modalitatea dorita de tata, acesta poate formula o actiune in instanta pentru stabilirea unui program de vizita. De asemenea, tatal are obligatia sa achite o pensie de intretinere in favoarea minorului, in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-06-2019
Vizitator
Cerere a fost trimisa !
Exista posibilitatea ca instanța să refuze dorința tatălui de a sta cu copilul , de a petrece timp cu el , de a-l lua acasă ,fără a fi prezenta mama?
Răspunde
 20-06-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Marius a scris pe 19-06-2019:
Cerere a fost trimisa !
Exista posibilitatea ca instanța să refuze dorința tatălui de a sta cu copilul , de a petrece timp cu el , de a-l lua acasă ,fără a fi prezenta mama?

Există această posibilitate din cauza vârstei copilului, dar în condițiile în care probați că efectuarea vizitei fără prezența mamei nu afectează copilul instanța poate admite cererea dvs. Invocați în dovedire faptul că ați avut grijă de copil, precum și orice aspecte v-ar ajuta.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2020
Vizitator
buna ziua!! am o fetita de 11 ani sunt despărțită de tatal fetiței de la vârsta de 4 ani avea fetita nu am cerut pensia alimentara l-am lăsat sa o ajute cand poate dar im acești ani a ajutat-o cu maxim 10 mil si am decis sa il dau im judecata ca fata creste si nevoile sunt tot mai mari el sta in Sighișoara eu am buletin de Cluj dar stau in Piatra Neamt fata este pe numele lui unde ar trebuie sa merg sa ii înaintez dosar ptr.pensia alimentara. in Sighișoara sau Piatra Neamt???va multumesc si va doresc un an nou fericit!!!
Răspunde
 08-01-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Regula generala:
Cererea de chemare în judecată se introduce la instanţa în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are sediul pârâtul, (tatal, in acest caz) dacă legea nu prevede altfel.

Exceptie - competenta alternative

In acest caz, al obligatiei de intretinere, cererea va fi introdusa la instanţa în a cărei circumscripţie domiciliază creditorul reclamant, (copilul) în cererile referitoare la obligaţia de întreţinere, inclusiv cele privind alocaţiile de stat pentru copii.

Deci, daca dvs. locuiti la Piatra Neamt si fata locuieste cu dvs., actiunea o introduceti la Piatra Neamt.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Bivolaru Diana Elena a scris pe 08-01-2020:
buna ziua!! am o fetita de 11 ani sunt despărțită de tatal fetiței de la vârsta de 4 ani avea fetita nu am cerut pensia alimentara l-am lăsat sa o ajute cand poate dar im acești ani a ajutat-o cu maxim 10 mil si am decis sa il dau im judecata ca fata creste si nevoile sunt tot mai mari el sta in Sighișoara eu am buletin de Cluj dar stau in Piatra Neamt fata este pe numele lui unde ar trebuie sa merg sa ii înaintez dosar ptr.pensia alimentara. in Sighișoara sau Piatra Neamt???va multumesc si va doresc un an nou fericit!!!
Competenta de solutionare a actiunilor avand ca obiect situatia minorului revine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza acesta, deci in cazul dvs, Judecatoriei Piatra Neamt.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2020
Vizitator
Asi dori si eu un raspuns .am o fetita de 9 luni.este pe numele tatalui dar nu suntem casatoriti el zice ca o va lua pt ca este pe numele lui si creste copilul cu mama lui.prin lege stiu ca copilul ramane mamei nu conteaza pe al cui nume eate.multumesc pt raspuns
Răspunde
 23-02-2020

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Sebesi Timea Renata a scris pe 23-02-2020:
Asi dori si eu un raspuns .am o fetita de 9 luni.este pe numele tatalui dar nu suntem casatoriti el zice ca o va lua pt ca este pe numele lui si creste copilul cu mama lui.prin lege stiu ca copilul ramane mamei nu conteaza pe al cui nume eate.multumesc pt raspuns

Buna ziua,
la aceasta varsta de 9 luni nu are sanse sa o ia.
Poate mai tarziu, dupa ce o sa mai creasca...

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Sebesi Timea Renata a scris pe 23-02-2020:
Din punct de vedere legal, parintii au drepturi si obligatii egale fata de minor, insa avand in vedere varsta copilului, in momentul de fata tatal are sanse minime sa obtina stabilirea domiciliului minorei la dansul, atat timp cat dvs detineti conditii decente pentru cresterea copilului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-03-2020
Vizitator
Dacă părinții nu au fost căsătoriți, tatăl este obligat sau nu să plătească pensia alimentară din momentul despărțirii până în prezent,chiar daca nu a fost lăsat să.l vadă?
Răspunde
 04-03-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Nicoleta a scris pe 04-03-2020:
Dacă părinții nu au fost căsătoriți, tatăl este obligat sau nu să plătească pensia alimentară din momentul despărțirii până în prezent,chiar daca nu a fost lăsat să.l vadă?
In situatia in care tatal figureaza in Certificatul de nastere al minorului, va trebui sa promovati in instanta o actiune pentru stabilirea modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Tatal are posibilitatea legala sa solicite stabilirea unui program de vizita.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-03-2020
Vizitator
Vreau să știu doar dacă din punct de vedere legal, tatăl este obligat să plătească pensia alimentară din momentul despărțirii până în prezent, fără a exista vreo legătură cu instanța.
Răspunde
 04-03-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Tatăl şi mama sunt obligaţi, în solidar, să dea întreţinere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum şi educaţia, învăţătura şi pregătirea sa profesională.
Părinţii exercită împreună şi în mod egal autoritatea părintească
Dacă părinţii copilului din afara căsătoriei nu convieţuiesc, modul de exercitare a autorităţii părinteşti se stabileşte de către instanţa de tutelă, fiind aplicabile prin asemănare dispoziţiile privitoare la divorţ.
Poate fi obligat la întreţinere numai cel care are mijloacele pentru a o plăti sau are posibilitatea de a dobândi aceste mijloace.

La stabilirea mijloacelor celui care datorează întreţinerea se ţine seama de veniturile şi bunurile acestuia, precum şi de posibilităţile de realizare a acestora; de asemenea, vor fi avute în vedere celelalte obligaţii ale sale.

Obligaţia de întreţinere se execută in primul rand în natură, prin asigurarea celor necesare traiului şi, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învăţătură şi pregătire profesională.

Doar daca obligaţia de întreţinere nu se execută de bunăvoie, în natură, instanţa de tutelă dispune executarea ei prin plata unei pensii de întreţinere, stabilită în bani.

Deci, tatal ar fi fost obligat sa participle in natura cu produse ptr. intretinerea copilului.
Ptr.ca inteleg ca nu a procedat astfel, poate fi chemat in judecata ca ptr.viitor sa achite o suma de bani lunara cu titlu de obligatie de intretinere.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  5  6  7  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.