Forum avocaţi > Civil

Custodia copilului -parinti necasatoriti-indemnizatie copil - Pagina 7

Start  5   6  7
 05-03-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nicoleta a scris pe 04-03-2020:
Vreau să știu doar dacă din punct de vedere legal, tatăl este obligat să plătească pensia alimentară din momentul despărțirii până în prezent, fără a exista vreo legătură cu instanța.

Este obligat, dar dacă nu plătește de bună voie tot la instanță ajungeți.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Nicoleta a scris pe 04-03-2020:
Vreau să știu doar dacă din punct de vedere legal, tatăl este obligat să plătească pensia alimentară din momentul despărțirii până în prezent, fără a exista vreo legătură cu instanța.
Daca nu detineti o hotarare definitiva prin care tatal sa fie obligat la plata pensiei de intretinere, nu aveti cum sa il trageti la raspundere pentru neplata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-12-2020
Vizitator
Bună ziua dacă sunt despărtit de fosta soție de 4 ani și acum vrea sa ma dea în judecata pentru pensie alimentara mai pot opține custodia copilului? Suntem ne casatoriti.
Răspunde
 19-12-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Iulian a scris pe 18-12-2020:
Bună ziua dacă sunt despărtit de fosta soție de 4 ani și acum vrea sa ma dea în judecata pentru pensie alimentara mai pot opține custodia copilului? Suntem ne casatoriti.

Ca să obțină pensia trebuie să vă acționeze în judecată și să ceară exercitarea autorității părintești, stabilirea locuinței copilului și pensie de întreținere. Și dvs puteți face o cerere reconvențională și să cereți ca locuința copilului să fie la dvs și, în subsidiar, stabilirea unui program de vizitare.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-12-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Iulian a scris pe 18-12-2020:

Daca doriti ca domiciliul minorului sa se stabileasca la dvs, iar mama sa plateasca pensie de intretinere, va trebui sa solicitati acest lucru prin Cerere Reconventionala, daca mama a formulat deja actiune in instanta si aveti calitate de parat.

In situatia in care mama nu a promovat actiune in instanta, puteti initia dvs acest demers.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-07-2021
Vizitator
Buna ziua locuiesc în Londra trăiesc în concubinaj cu un bărbat care se pare ca a înnebunit a încercat sa se omoare baga toți bani la aparate are datorii multe de care eu nu știam nimica eu o sa nasc în septembrie vreau sa știu dacă pot sa trec copilu doar pe numele meu nu vreau sa depind de el am ajuns sa îmi fie frica de el un sfat va rog mulțumesc.
Răspunde
 22-07-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca nasteti in Marea Britanie si nu sunteti casatorita, deci la nasterea copilului veti fi o mama nemaritata, aveti raspunderea exclusiva pentru copil si, fara voia dvs., in certificatul de nastere nu va figura numele barbatului. Pentru ca nu se va presupune in mod automat ca persoana cu care ati trait este tatal copilului.

Doar in situatia in care dvs.sunteti de acord sa inregistrati nasterea copilului dumneavostra cu tatal copilului;
ori creati un acord formal cu tatal copilului si inregistrati acest acord intr-o instanta (aceasta este cunoscuta ca si acord pentru responsabilitate parentala);
ori exista un ordin judecatoresc in favoarea tatalui

acesta va avea legaturi cu minorul.

Deci, la nastere, nu declarati tatal.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-07-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mariana a scris pe 22-07-2021:
Buna ziua locuiesc în Londra trăiesc în concubinaj cu un bărbat care se pare ca a înnebunit a încercat sa se omoare baga toți bani la aparate are datorii multe de care eu nu știam nimica eu o sa nasc în septembrie vreau sa știu dacă pot sa trec copilu doar pe numele meu nu vreau sa depind de el am ajuns sa îmi fie frica de el un sfat va rog mulțumesc.

Fiind necasatorita, tatal biologic nu va fi trecut pe certificatul de nastere al minorului, fara acordul dvs.

Cu toate acestea, tatal poate formula o declaratie de stabilire a paternitatii, la Ambasada sau Consulatul Romaniei.

Referitor la agresiunile la care sunteti supusa, anuntati organele de politie si solicitati emiterea unui ordin de protectie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-12-2021
Vizitator
Buna seara sunt o mămică a unui copilaș de un an iar tatăl la declarat ... dar dupa ceva timp a spus la lume ca nu este al lui intre timp a plecat în afara si tot îmi dădea speranța că ma va ajuta cu bănuți sa mă întrețin dar nu a facut asa mi am făcut două rate la bancă pentru a ma întreține pe mine si copil , iar acum recent sa intors acasa
L am primit pentru că voiam să fie bine dar in seara aia sa îmbătat și a inceput sa ma amenințe că ma aruncă de la geam , ca imi da foc în casa cu tot cu copil am sunat-o pe mama , iar mama a sunat la poliție pentru că îmi era frică să sun pentru că era în casa , acum am in plan sa plec in afara pentru că îmi este frica cu tot cu copil , eu am vorbit cu el ca imi era asa sa ii fac probleme si am vrut să cădem de comun acord sa imi dea procura definitiva si il voi lasa in pace , mi-a dat prima semnătura iar acum nu mai vrea din cauza ca a innebunit si a zis că vrea să mai vada copilul
Cum as putea sa procedez in aceste caz este un om recalcitramt , bețiv și drogangiu , cum as putea sa plec fara sa il mai rog pe el sa imi dea semnătura ( noi nu suntem căsătoriți)
Răspunde
 12-12-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
In primul rand aveti posibilitatea legala sa formulati o plangere penala impotriva fostului concubin pentru violentele si amenintarile la care sunteti supusa si ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie.

De asemenea, va trebui sa promovati in instanta o actiune pentru exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, demonstrand ca tatal este o persoana violenta, consumator de alcool si alte substante etc.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  5   6  7
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.