Forum avocaţi > Civil

Custodia copilului -parinti necasatoriti-indemnizatie copil - Pagina 5

Start 5  6   7  Final
 05-01-2018
Vizitator
buna seara..am o intrebare daca fratele meu are un copil cu o persoana cu care a trait in concubinaj da sau despartit este obligat sa plateasca pensiea alimentara din urma pentru copil???multumesc
Răspunde
 06-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Andrei a scris pe 05-01-2018:
buna seara..am o intrebare daca fratele meu are un copil cu o persoana cu care a trait in concubinaj da sau despartit este obligat sa plateasca pensiea alimentara din urma pentru copil???multumesc

Pentru a fi obligat la plata pensiei de intretinere, trebuie sa exista o hotarare definitiva in acest sens. Pensia de intretinere datorata minorului se stabileste incepand cu data introducerii actiunii in instanta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-01-2018
Vizitator
este posibil ca aceasta persoana sa paraseasca tara impreuna ca copilul chiar daca fratele meu nu este de acord???fratele meu este de acord sa plateasca pensie alimentara copilulu si ar vrea sa stie si ce drepturi are asupra acestuia??
Răspunde
 06-01-2018
Vizitator
este posibil ca aceasta persoana sa paraseasca tara impreuna ca copilul chiar daca fratele meu nu este de acord???fratele meu este de acord sa plateasca pensie alimentara copilulu si ar vrea sa stie si ce drepturi are asupra acestuia??
Răspunde
 08-01-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Pentru a putea calatori in afara tarii, este necesar acordul ambilor parinti. Daca se va stabili domiciliul minorului la mama, fratele dvs., in calitate de tata, poate solicita stabilirea unui program de vizita.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-01-2018
Vizitator
Buna seara din relatia mea de concubinaj a iesit un baietel si de 1 an si 5 luni sunt plecata din tara ca sa pot sa ai ofer ce fostul nu ia oferit niki lui nki mie Si de aproape 1 an baietelul este la parinti mei acasa dar eu vreau ca sa il iau cu mine aici pentru ai oferi tot ce miaim dorit mai bine pentru el .Tatal lui era un om foarte neglijat fata de noi 2 si am stat si am tras de iel apraope 4 ani dar nam reusit sa scot om din el asa ca am hotarat sa plec definitiv la ai mei asta nu ca nu iera prea des vizitele la parinti mei dar asta a fist pentru ultima data .Viata care o am de supus estr lunga dar intrebarea mea este cat timp trebui sa stau sal dau injudecata asi vrea sa stiu pentru ca ieu muncesc si asi vrea sa stiu timpul de proces .Multumesc frumos
Răspunde
 22-01-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Negut Ana Maria a scris pe 21-01-2018:
Buna seara din relatia mea de concubinaj a iesit un baietel si de 1 an si 5 luni sunt plecata din tara ca sa pot sa ai ofer ce fostul nu ia oferit niki lui nki mie Si de aproape 1 an baietelul este la parinti mei acasa dar eu vreau ca sa il iau cu mine aici pentru ai oferi tot ce miaim dorit mai bine pentru el .Tatal lui era un om foarte neglijat fata de noi 2 si am stat si am tras de iel apraope 4 ani dar nam reusit sa scot om din el asa ca am hotarat sa plec definitiv la ai mei asta nu ca nu iera prea des vizitele la parinti mei dar asta a fist pentru ultima data .Viata care o am de supus estr lunga dar intrebarea mea este cat timp trebui sa stau sal dau injudecata asi vrea sa stiu pentru ca ieu muncesc si asi vrea sa stiu timpul de proces .Multumesc frumos

Va trebui sa formulati la instanta de tutela o actiune pentru exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
Pentru a putea calatori cu minorul fara a necesita acordul tatalui, va trebui sa obtineti exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.
Durata de solutionare a dosarului variaza de la cateva luni pana la un an.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-01-2018
Vizitator
Buna ziua ! Am trăit în concubinaj cu o fata in care sa nascut fetita noastra de 4 ani ..in acesti ani mama ei e pusă pe net ca depravata a fost și în italia ca prostituată pana la 2 ani aproximativ 3 a crescut o mama mea si cu mine .După ce a venit din italia ma înșelat cu un alt bărbat si mai are un copil cu acesta..După vârsta de 3 ani fata a locuit cu ea venind în fiecare sâmbătă și duminică la mine acasă. Acum ea sa despărțit de soțul ei cu care mai are un copil și traieste cu alt bărbat.. si o plimba pe fata din casa in casa..fata vrea sa stea la mine plânge când o duc la mama ei..si plus ca mama ei o bate foarte rau ..Ce șanse as avea să câștig custodia sa stea la mine?
Răspunde
 30-01-2018
Vizitator
Buna ziua ! Am trăit în concubinaj cu o fata in care sa nascut fetita noastra de 4 ani ..in acesti ani mama ei e pusă pe net ca depravata a fost și în italia ca prostituată pana la 2 ani aproximativ 3 a crescut o mama mea si cu mine .După ce a venit din italia ma înșelat cu un alt bărbat si mai are un copil cu acesta..După vârsta de 3 ani fata a locuit cu ea venind în fiecare sâmbătă și duminică la mine acasă. Acum ea sa despărțit de soțul ei cu care mai are un copil și traieste cu alt bărbat.. si o plimba pe fata din casa in casa..fata vrea sa stea la mine plânge când o duc la mama ei..si plus ca mama ei o bate foarte rau ..Ce șanse as avea să câștig custodia sa stea la mine?
Răspunde
 30-01-2018
Vizitator
Răspunde
 30-01-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Stefanjunior a scris pe 30-01-2018:

Va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru exercitarea exclusiva sau in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.
Daca veti putea dovedi abuzurile fizice la care este supusa minora, puteti obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2018
Vizitator
Buna ziua!am si eu o întrebare
Sunt intr-o relație de 6 ani.Si acum am deveni părinți doar ca nu suntem căsătoriți....iar copilul e pe numele tatălui.stiti cumva in caz de despărțire el imi poate lua copilul?!
Răspunde
 08-02-2018
Vizitator
Vorbele minore se ia in considerare de catre judecător? Mai vreau sa stiu daca mai este legea ca minorul se da la mama...Si daca prin ce v am spus eu ca este mama ei are vreo sansa sa o câștige sau eu am vreo sansa. Multumesc frumos
Răspunde
 09-02-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Georgiana a scris pe 08-02-2018:
Buna ziua!am si eu o întrebare
Sunt intr-o relație de 6 ani.Si acum am deveni părinți doar ca nu suntem căsătoriți....iar copilul e pe numele tatălui.stiti cumva in caz de despărțire el imi poate lua copilul?!

In cazul in care va veti separa de tatal copilului, instanta de tutela va decide asupra modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti si obligarea celuilalt la plata pensiei de intretinere, avand in vedere interesul superior al copilului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Stefanjunior a scris pe 08-02-2018:
Vorbele minore se ia in considerare de catre judecător? Mai vreau sa stiu daca mai este legea ca minorul se da la mama...Si daca prin ce v am spus eu ca este mama ei are vreo sansa sa o câștige sau eu am vreo sansa. Multumesc frumos

Avand in vedere varsta minorei, nu este obligatorie audierea acesteia, insa in functie de situatia de fapt si de probele pe care le veti propune, exista sanse sa obtineti stabilirea domiciliului minorei la dvs.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-09-2018
Vizitator
Buna ziua! In cazul in care copilul este pe numele meu. Nu sunt casatorit cu mama copilului, daca as vrea sa inchei relatia cu mama copilului dar ea sa nu mai locuiasca cu mine datorita faptului ca situatia cu siguranta va denatura si va incerca sa se ascunda cu copilul.. Pot sa tin copilul la mine pana o instanta va hotarai domiciliul copilului? Nu vreau sa mai am nicio legatura cu mama copilului. Dar vreau copilul sa locuiasca doar cu mine? Pot sa ii interzic sa mai viziteze imobilul care este inchiriat oe numele meu si dreptul la vizita pana o instanta va hotari in acest caz?
Răspunde
 16-09-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Emanuel a scris pe 16-09-2018:
Buna ziua! In cazul in care copilul este pe numele meu. Nu sunt casatorit cu mama copilului, daca as vrea sa inchei relatia cu mama copilului dar ea sa nu mai locuiasca cu mine datorita faptului ca situatia cu siguranta va denatura si va incerca sa se ascunda cu copilul.. Pot sa tin copilul la mine pana o instanta va hotarai domiciliul copilului? Nu vreau sa mai am nicio legatura cu mama copilului. Dar vreau copilul sa locuiasca doar cu mine? Pot sa ii interzic sa mai viziteze imobilul care este inchiriat oe numele meu si dreptul la vizita pana o instanta va hotari in acest caz?

Daca doriti ca minorul sa ramana in grija dvs., va trebui sa formulati in instanta o actiune prin care sa solicitati stabilirea domiciliului minorului la dvs., exercitarea in comun a autoritatii parintesti si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere. La stabilirea domiciliului copilului, instanta va tine cont de interesul superior al acestuia. Parintele nerezident poate solicita stabilirea unui program de vizita.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-01-2019
Vizitator
Buna seara! As dori și eu un răspuns dacă se poate!!! Un copilaș de un an și 2 luni cu părinți necăsătoriți care nu se pot înțelege !! Mama nu ii da voie tatălui sa și vadă copilul , din diferite motive ! Ca are o iubita, ii vorbește urat , îl amenință ca o o sa i vorbească urat copilul despre el....sau dacă îl vede , nu l poate lua sa stea cu el , trebuie sa stea ea lângă el!!
P.S. Copilul are numele tatului !
El nu vrea decât sa stea cu copilul mai mult timp, nu doar când are mămica timp sau atunci când dorește ea !
Răspunde
 16-01-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cristina a scris pe 15-01-2019:
Buna seara! As dori și eu un răspuns dacă se poate!!! Un copilaș de un an și 2 luni cu părinți necăsătoriți care nu se pot înțelege !! Mama nu ii da voie tatălui sa și vadă copilul , din diferite motive ! Ca are o iubita, ii vorbește urat , îl amenință ca o o sa i vorbească urat copilul despre el....sau dacă îl vede , nu l poate lua sa stea cu el , trebuie sa stea ea lângă el!!
P.S. Copilul are numele tatului !
El nu vrea decât sa stea cu copilul mai mult timp, nu doar când are mămica timp sau atunci când dorește ea !

Trebuie formulată o acțiune pentru stabilirea unui program de vizitare sau de modificare a programului (în cazul în care este un program stabilit). Dacă există un program se poate apela și la executare silită, dar este important să se verifice oportunitatea și utilitatea unui astfel de demers.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-01-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Actiune in instanta pt ca judecătorul sa stabileasca un program cert pe zile si ore cd copilul poate fi vizitat, modalitatea concretă de vizitare ( la domiciliul lui sau al tatalui), in prezenta sau nu a mamei.

Hotărârea astfel pronunțată va avea forta executorie, va putea fi pusă în executare silită in caz de refuz, iar neconformarea dispozițiilor ei poate constitui inclusiv infracțiune.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart 5  6   7  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.