Forum avocaţi > Civil

Procurä pentru Romania legalizatä in Germania

1  2   3   4  Final
 28-12-2014

Bunä ziua.
Locuiesc in Germania iar sora mea din Romania are nevoie de o procurä legalizatä pentru o habitatie viagerä a pärintilor mei.
Neavand posibilitatea sä mä deplasez in tarä doresc sä stiu dacä imputernicirea legalizatä aici (Hannover) este valabilä pentru Romania. Sau sunt obligat sä mä deplasez la Consulatul Romaniei?

Vä multumesc aniticipat si vä doresc o duminicä pläcutä,
Mamoulian.
Răspunde
 28-12-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Este valabilă, însă vor fi necesare proceduri suplimentare pentru a fi recunoscută în țară. Mai exact, procura realizată la notarul public german va trebui tradusă în limba română și apostilată (apostila de la Haga).

Vă puteți adresa Consulatul României Bonn care este mai apropiat de Hannover decât cel din München.

CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI la Bonn
Adresa poştală: Legionsweg 14, 53117 Bonn
Informaţii consulare: (0) 228 68 38 135
Program de lucru cu publicul la telefon:
Luni, miercuri, joi, vineri 14.00 - 16.00

Marţi: 11.00 - 13.00
Telefon: (00 49) (0) 228 68 38 135
Fax: (00 49) (0) 228 68 02 47
E-mail: info@konsulat-rumaenien-bonn.de

CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI în München
Adresa: Richard-Strauss-Strasse 149, 81679 München
E-mail: office@cgro-mun.de și kanzlei@rumaenien-gkmuenchen.de
Fax: 0049-89-553348
Site Web: http://munchen.mae.ro
Telefon urgenţe: 049(0)171 57 057 88

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-12-2014
Vizitator
Bunä seara si multumesc pentru räspuns.
Precizez cä imputernicirea este deja in limba romanä. Deci sä inteleg cä legalizarea cu apostila de la Haga nu va fi pusä aici decat dacä este in limba germanä.
Răspunde
 28-12-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Da, nici notarul public german nu vă va putea autentifica o procură direct în limba română. Doar la consulat procura vi se va autentifica direct în limba română și nu va mai fi necesară traducerea/apostilarea.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-04-2018
Vizitator
Buna ziua.Ma numesc Alexandra si sunt in germania as avea si eu nevoie de un notar roman in apropiere de osnabrük daca cinoaste cineva pentru o procura.O zi buna.Multumesc!
Răspunde
 11-04-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti obtine procura de la Ambasada Romaniei in Germania sau de la cel mai apropiat Consulat roman.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-07-2018
Vizitator
Buna ziua
Locuiesc in Germania cu sotul mei
Casa parinteasca a sotului se afla la Sibiu
Sotul meu are 8 frati toti stabiliti in Germania
Cum putem rezolva aici in Germania problema succesiunii? Ceilalti frati sunt de acord Sa i cedeze sotului mei partea lor
Va multumesc anticipat
Răspunde
 16-07-2018

buna ziua daca sotul meu locuieste in Germania imi poate face o procura pentru pasporul copilului si pentru parasirea tari la un notr acolo ? vamultumesc frumos astept raspuns
Răspunde
 16-07-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Aneta Mai a scris pe 13-07-2018:
Buna ziua
Locuiesc in Germania cu sotul mei
Casa parinteasca a sotului se afla la Sibiu
Sotul meu are 8 frati toti stabiliti in Germania
Cum putem rezolva aici in Germania problema succesiunii? Ceilalti frati sunt de acord Sa i cedeze sotului mei partea lor
Va multumesc anticipat

Ar putea ceilalți frați să dea o declarație la Consulatul român în sensul că renunță la succesiune, iar declarațiile vor fi folosite de notar în vederea dezbaterii succesiunii. Se poate rezolva și prin instanța de judecată, iar dacă frații sunt de acord, soțul dvs va moștenii singur întreaga moștenire.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-07-2018
Vizitator
Va multumesc mult pt raspuns
Răspunde
 16-07-2018
Vizitator
O sa facem o programare la Consulat.. Ce acte sunt necesare sa avem la noi pentru aceasta declaratie de renuntare ?
Va multumesc anticipat
Răspunde
 11-09-2018
Vizitator
Buna ziua ,oare in cat timp se face o procura la amabsada in germania sa mio trim sotu in romania pt pasaportu fetei
Răspunde
 13-10-2018
Vizitator
Buna seara .Locuiesc in Germania iar tatal fetitei este in romania.Vrea sa aduc fetita in Germania in vacanta veniind cu mama mea. Din cate am inteles trebuie sa fac o procura de aici din germania si s-o trimit in romania.Acolo trebuie tradusa si legalizata .Unde pot sa fac procura aici mai exact? Sunt din Nürnberg. Multumesc
Răspunde
 13-10-2018
Vizitator
Buna seara. Vreau sa imi aduc fetita pe timp de vavanta in Germania .Stiu ca trebuie sa fac o provura sa o trimit in Romania si acolo tradusa si legalizata.Mama mea va veni cu fetita . Iar tatal fetei va face procura in romania. Va rog sa imi explicati unde mai exact trebuie sa fac aceasta procura si daca gresesc sa ma corectati ce trebuie sa faca mama cu ea in romania.Sunt din Nürnber. Multumesc
Răspunde
 14-10-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Alexandra a scris pe 13-10-2018:
Buna seara. Vreau sa imi aduc fetita pe timp de vavanta in Germania .Stiu ca trebuie sa fac o provura sa o trimit in Romania si acolo tradusa si legalizata.Mama mea va veni cu fetita . Iar tatal fetei va face procura in romania. Va rog sa imi explicati unde mai exact trebuie sa fac aceasta procura si daca gresesc sa ma corectati ce trebuie sa faca mama cu ea in romania.Sunt din Nürnber. Multumesc

Buna ziua,
Procura o faceti in Germania fie la un notar, fie la Ambasada/Consulatul Romaniei din Germania.
Mama va prezenta procurile (ale dvs. si ale sotului) in momentul in care va trece granita impreuna cu fiica dvs.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Buna seara. Procurile se fac la orice notar ! In Romania la un norae de aici si in Germania, la un notar din Germania. NU SE FAC LA CONSULATE.
Pein consulate se face pasaportul, sau acte de stare civil ale oamenilor.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
Facebook
Daca imobilul este in Romania va trebui sa va deplasati la un notar in Romania. O variant ar fi sa vorbiti la telefon cu un notar, sa-i trimiteti actele in copie dupa care la data la care va prezentati sa i le aratati in original.
O alta varianta in care nu este nevoie sa va prezentati - este sa dezbateri mostenirea pe cale judecatoreasca. Si aici este nevoie de COPII dupa acte si alte cateva cerinte dar, se poate rezolva fara ca dvs sau fratii sotului sa se deplaseze in Romania

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2018
Vizitator
Va asigur ca procurile se fac la consulate pentru romanii aflati in strainatate, nu dezinformati!
Răspunde
 14-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
Facebook
K. Pt Germania, poate. Dar, sunt tari in care romanii nu pot ajunge la consulat. In acest caz pot apela la orice notar, dupa care procurile trimise in Romania le traducem la traducatori aurorizati si le legalizam la notari din tara. Asa ca nu am dezinformat cu nimic.
De ce ar sta romanii tot timpul dupa programul consulatelor cand exista si aceasta varianta?
Multumesc.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2018
Vizitator
La orice consulat care nu este doar onorific din orice tara se pot face procuri. Nu este asa simplu cu procura facuta de notarul strain pentru ca dupa caz trebuie apostilata sau supralegalizata, nu numai tradusa ca sa fie recunoscuta in Romania.
Răspunde
Răspunde 1  2   3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.