Forum avocaţi > Civil

Procurä pentru Romania legalizatä in Germania - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 02-04-2019
Vizitator
Buna ziua Am nevoie de o împuternicire pt mama mea sa imi pot inschimba buletinul aici in germania,imi trebuie de la notar sa fie tradusă în română și apostilata.Aici nu am notar roman unde pot sa fac?
Răspunde
 02-04-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Andreica Ana Maria a scris pe 02-04-2019:
Buna ziua Am nevoie de o împuternicire pt mama mea sa imi pot inschimba buletinul aici in germania,imi trebuie de la notar sa fie tradusă în română și apostilata.Aici nu am notar roman unde pot sa fac?

Mergeti la Ambasada Romaniei sau la Consulat pentru a va elibera procura.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-07-2019
Vizitator
Buna ziua.Am si eu o intrebare,locuiesc in Romania cu baiatul si sotul Este in Germania,pentru a parasi Tara am nevoie de o declaratie de la sot care poate sa o faca acolo la Notar dar nu am inteles daca trebuie tradusa si legalizata ??
Răspunde
 08-07-2019
Vizitator
Buna ziua.Am si eu o intrebare,locuiesc in Romania cu baiatul si sotul Este in Germania,pentru a parasi Tara am nevoie de o declaratie de la sot care poate sa o faca acolo la Notar dar nu am inteles daca trebuie tradusa si legalizata ??
Răspunde
 08-07-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Croitoru Aurica a scris pe 08-07-2019:
Pentru a scoate minorul din tara aveti nevoie de acordul tatalui. Tatal va trebui sa trimita fie o procura notariala, care va trebui tradusa ulterior in limba romana, fie o procura eliberata de Ambasada sau Consulatul Romaniei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-07-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Croitoru Aurica a scris pe 08-07-2019:

Cel mai simplu este ca declarația să se facă la consulatul României din Germania.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-07-2019
Vizitator
Buna ziua sunt in germania duisburg si am si eu nevoie de o procura pentru ami aduce cineva baiatu din romania . As vrea sa stiu unde o pot face , cat ar costa , si cat ar dura
Răspunde
 11-07-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Nicoleta a scris pe 11-07-2019:
Buna ziua sunt in germania duisburg si am si eu nevoie de o procura pentru ami aduce cineva baiatu din romania . As vrea sa stiu unde o pot face , cat ar costa , si cat ar dura
Puteti incheia o procura in acest sens la un notar, urmand ca ulterior sa o traduceti in limba romana sau la Consulatul sau Ambasada Romaniei. De obicei acest inscris se elibereaza pe loc.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-08-2019
Vizitator
Este obligatorie procura pentru minori la iesire din Germania daca sunt însoțit de un verisor adult???
Răspunde
 27-08-2019
Vizitator
Este obligatorie procura pentru minori la iesire din Germania daca sunt însoțit de un verisor adult???
Răspunde
 27-08-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
La repatrierea /Intrarea in Romania a minorului nu este necesara procura.
Daca domiciliul minorului este in Romania, nici autoritatile germane nu vor solicita procura la iesirea din Germania.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-11-2019
Vizitator
Buna seara sunt căsătorită în italia din 2011 si am stat împreună decât 2 ani si nu ne am inteles si am plecat in Romania si am cunoscut pe cineva si am plecat in germania si am ramas însărcinată si dupa ce am nascut in certificatul ne nastere scrie ca tata cel cu care sunt căsătorită.
In momentul de față astept divorțul dar in divorț scrie ca in acesti 2 ani nu a rezultat niciun copil .
Dar daca ma poate ajuta cineva cu un model de procura pentru toate actele care sunt necesare de ex pasaport. Va multumesc
Răspunde
 11-11-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Panait Loredana a scris pe 10-11-2019:
Buna seara sunt căsătorită în italia din 2011 si am stat împreună decât 2 ani si nu ne am inteles si am plecat in Romania si am cunoscut pe cineva si am plecat in germania si am ramas însărcinată si dupa ce am nascut in certificatul ne nastere scrie ca tata cel cu care sunt căsătorită.
In momentul de față astept divorțul dar in divorț scrie ca in acesti 2 ani nu a rezultat niciun copil .
Dar daca ma poate ajuta cineva cu un model de procura pentru toate actele care sunt necesare de ex pasaport. Va multumesc
Dupa finalizarea divortului va trebui sa introduceti o actiune in tagada paternitatii, pentru ca minorul sa fie trecut pe numele tatalui biologic.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-07-2020
Vizitator
Soțul meu este plecat in Germania...
Și eu am nevoie de o procură notariala..pentru a putea semna eu în locul lui..
De unde poate soțul să o facă..
Răspunde
 16-07-2020
Vizitator
Răspunde
 16-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Irina Elena a scris pe 16-07-2020:

Procura se obtine de la Ambasada sau Consulatul Romaniei, urmand ca ulterior sa v-o trimita prin posta sau prin curier.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-10-2020
Vizitator
Un notar german poate sā-mi dacā o procurā pentru România?El poate sā punā si apostilā?Consulatul este prea departe. Mulţumesc
Răspunde
 24-10-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Teoretic, da. Practic, nu va recomand, pentru ca sunt prea multe elemente care va pot scapa de sub control si pe care un notar german s-ar putea sa nu le cunoasca si sa va faca un act inutilizabil in Romania.

In cazul autentificării unor acte cu incidență în activitatea notarială ori judiciara din România este necesara intocmirea lor de catre cetatenii romani la ambasada ori consulat; doar asa aveti siguranta ca faceti o data si bine actul si ca acesta serveste intereselor dvs.

Actele care conţin precizări neconforme cu legislaţia română, ordinea de drept sau siguranţa naţională nu pot fi autentificate.

Se achita si un tarif de publicitate notarială pentru înscrierea actelor respective în registrele naționale notariale, la care un notar strain nu are acces (către Centrul Național de Administrare a Registrelor Naționale Notariale din cadrul Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România)

Cititi urmatoarele:

Ce fac daca nu pot ajunge la Ambasada sau Consulatul Romanie?

Daca totusi Ambasada sau Consulatul Romaniei sunt prea departe, daca va aflati intr-o tara de drept latin, iar institutia notarului in tara respectiva are in atributii procedura autentificarii, puteti apela la serviciile unui notar local.

Cuvintul cheie este "AUTENTIFICARE". Pentru a putea fi folosita in Romania la instrumentarea unui act notarial, declaratia sau procura pe care o veti trimite din tara respectiva nu e suficient sa exprime clar vointa dumneavoastra, ci trebuie obligatoriu sa fie intocmita in forma "AUTENTICĂ".

Pe scurt, aceasta procedura, consta in intocmirea unui act (in cazul dumneavoastra, procura sau declaratie), dupa ce notarul in prealabil v-a identificat, a stabilit domiciliului si starea civila a dumneavoastra, s-a asigurat de realitatea drepturilor invocate de dumneavoastra (de exemplu ca sunteti proprietar pe casa care doriti sa o vindeti), s-a asigurat ca actul notarial (procura, declaratia) se incheie cu respectarea tuturor normelor legale din Romania, s-a asigurat de intelegerea actului si a efectelor sale de catre dumneavoastra, si v-a luat consimtamantul prin semnatura dumneavoastra pe actul original.
TOATE aceste caracteristici reprezinta esenta procedurii autentificarii.

Din pacate, in majoritatea cazurilor, chiar si din tari de drept latin, inclusiv din Italia, Franta, GERMANIA, procurile si declaratiile care ajung in tara nu sunt in forma "autentica", ci sub forma de "legalizare de semnatura", ceea ce le face inutilizabile.

Principalele diferente fata de procedura autentificarii sunt ca notarul nu trebuie sa verifice realitatea drepturilor invocate de dumneavoastra (de exemplu ca sunteti proprietar pe casa care doriti sa o vindeti), nici sa va verifice starea civila, nici sa se asigure că ati inteles semnificatia si efectele juridice ale actului notarial (notarul verifica doar ca ati luat la cunostinta de textul actului, ceea ce nu presupune si ca l-ati si inteles, deci notarul nu va consiliaza in nici un fel).
O astfel de declaratie sau procura, incheiata de notarul strain sub forma "legalizarii de semnatura", nu este de nici un folos in instrumentarea unui act autentic in Romania.

Ba mai mult, din unele tari precum Italia si GERMANIA, in multe randuri s-au trimis procuri redactate de notariatul strain doar in limba romana, fara o traducere a textului si in limba tarii respective, si doar incheierea notarului de pe ultima pagina in limba tarii respective, ceea ce ridica indoieli si asupra intelegerii de catre notarul insusi a scopului procurii.

Pentru un neprofesionist al dreptului, este dificil a deosebi o procura incheiata in forma autentica de o procura incheiata sub forma de legalizare de semnatura.
Diferenta se regaseste in parte finala a procurii, urmatoare semnaturii partii semnatare, si anume in textul prin care notarul instrumentator se exprima cu privire la indeplinirea procedurii, de unde trebuie sa reiasa indeplinirea aspectelor specifice autentificarii amintite cateva randuri mai sus.

Daca ati reusit sa obtineti de la un notar strain o procura sau o declaratie in forma autentica, evident scrisa in limba tarii respective, NU O TRADUCETI in limba Romana acolo! Ea va trebui tradusa de un traducator autorizat de Ministerul Justitiei din Romania, deci traducerea efectuata in strainatate nu e de nici un folos!

Urmatorul pas pe care trebuie sa il indepliniti, dupa obtinerea procurii sau declaratiei notariale autentice intocmita de notarul strain, este sa apostilati sau sa supralegalizati actul respectiv.
Pe scurt, in tari semnatare ale conventiei de la Haga privind Apostila, se aplica procedura apostilarii, in rest se aplica procedura supralegalizarii. Ambele proceduri sunt mecanisme cu acelasi scop, de a dovedi in cazul folosirii in strainatate, ca un act a fost eliberat cu respectarea legii si este valabil intocmit in tara de origine.

Odata apostilata sau supralegalizata declaratia sau procura dumneavoastra, trebuie trimise in original in Romania. Puneti-le intr-un plic si expediati-le persoanei de incredere din Romania, pentru a fi prezentate in original notarului public.

Bineinteles, pentru a nu suporta in mod inutil costul apostilarii si trimiterii originalului in Romania, doar pentru a afla ca declaratia sau procura dumneavoastra fie nu a fost bine scrisa, nu are un text clar, fie nu a fost incheiata in forma AUTENTICĂ, este o idee buna sa trimiteti un mail cu o fotocopie a actului dumneavoastra unei persoane de incredere din tara, pentru a se prezenta cu el la un notar sa i se confirme ca actul este OK. Abia apoi apostilati sau dupa caz supralegalizati actul si expediati-l in original in Romania.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-10-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Aurelia Nitu a scris pe 24-10-2020:
Un notar german poate sā-mi dacā o procurā pentru România?El poate sā punā si apostilā?Consulatul este prea departe. Mulţumesc

Da, va poate da, insa pentru acest lucru ar trebui sa aveti un model in limba romana, pentru ca notarul strain sa nu omita anumite chestiuni esentiale.

Ulterior, va trebui sa traduceti procura la un taducator autorizat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-10-2020
Vizitator
Mulţumesc. Dar dacā merg aici în Germania la un traducātor autorizat şi apoi la notar german este valabilā procura în România?procura este pentru a putea sā meargā soţul în numele meu sā-mi depunā dosarul de Pensie
Răspunde
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.