Forum avocaţi > Civil

Procurä pentru Romania legalizatä in Germania - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 15-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Eu personal ca avocat imi trimait clientii procurile care pe traduc si le legalizez la notar. Nu apostilez ninic si pentru instante niciodata nu au trebuit procuri apostilate.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2018
Vizitator
Cunosc neglijenta si superficialitatea anumitor instante si nu m-ar mira sa accepte procuri fara apostila, dar asta nu inseamna ca alte institutii le vor accepta sau ca asa este corect. Poate ca legea de modificare a statutului magistratilor publicata azi in Monitorul Oficial sa-i faca mai atenti pe domnii si doamnele judecator cu privire la noile raspunderi pe care le au. Politia de frontiera, primariile - toate cer apostilare sau supralegalizare daca procura este facuta la un notar strain. Este obligatoriu pentru a fi recunoscut actul in Romania!.
Răspunde
 15-10-2018
Vizitator
Notarul legalizeaza doar semnatura traducatorului pe traducere lucru care nu are nicio relevanta pentru autenticitatea actului, dar instantele cu care ati colaborat dvs au fost superficiale cum spuneam si vazand acolo incheierea unui notar public roman au tras concluzia ca totul este in ordine (fals!)
Răspunde
 16-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Draga doamna, este inútil sa purtam o discutie in contradictoriu. Felicitari ca functionarii publici isi fac treaba acolo unde sunt dar, fiecare speta/caz are particularitatile ei.
Pentru ce sa pun oamenii pe drumuri mai mult decat trebuie in cazurile unde NU a fost nevoie?????

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2018
Vizitator
Buna ziua, doamna!

Vad ca aveti anumite cunostinte despre demersul lucrurilor la Consulat si de aceea indraznesc sa va formulez cateva intrebari, in speranta ca ma veti ajuta.

As avea nevoie de o "Delaratie de neacceptare succesiune" din Germania. Au la consulat un model tipizat sau trebuie sa duc eu unul ? Exista acolo un notar public roman sau consulul imi redacteaza formularul de neacceptare mostenire?

PS : aveti idee cat costa la consulat o declaratie de neacceptare succesiune? ( pe site scria ceva de 3 Euro...dar cred ca se refereau doar la rubrica publicitate . sau ma insel?) Pe mine m-ar interesa pretul final al actului.
Dar la un notar pubil din Germania , cu apostila de la Haga, ce pret ar ajunge? ( notarul din Germania , instiinteaza Fiscul sau Amtgerichtul despre aceasta declaratie?)

Multumesc anticipat pentru raspuns
Răspunde
 02-11-2018
Vizitator
Diana a scris pe 15-10-2018:
Notarul legalizeaza doar semnatura traducatorului pe traducere lucru care nu are nicio relevanta pentru autenticitatea actului, dar instantele cu care ati colaborat dvs au fost superficiale cum spuneam si vazand acolo incheierea unui notar public roman au tras concluzia ca totul este in ordine (fals!)

Buna ziua, doamna!

Vad ca aveti anumite cunostinte despre demersul lucrurilor la Consulat si de aceea indraznesc sa va formulez cateva intrebari, in speranta ca ma veti ajuta.

As avea nevoie de o "Delaratie de neacceptare succesiune" din Germania. Au la consulat un model tipizat sau trebuie sa duc eu unul ? Exista acolo un notar public roman sau consulul imi redacteaza formularul de neacceptare mostenire?

PS : aveti idee cat costa la consulat o declaratie de neacceptare succesiune? ( pe site scria ceva de 3 Euro...dar cred ca se refereau doar la rubrica publicitate . sau ma insel?) Pe mine m-ar interesa pretul final al actului.
Dar la un notar pubil din Germania , cu apostila de la Haga, ce pret ar ajunge? ( notarul din Germania , instiinteaza Fiscul sau Amtgerichtul despre aceasta declaratie?)

Multumesc anticipat pentru raspuns
Răspunde
 02-11-2018
Vizitator
Diana a scris pe 14-10-2018:
Va asigur ca procurile se fac la consulate pentru romanii aflati in strainatate, nu dezinformati!

Se fac declaratii notariale si romanilor care locuiesc in Germania si au pasaport german(?
Răspunde
 02-11-2018
Vizitator
Da, Laur, dar numai daca n-ai renuntat la cetatenia romaneasca.
Răspunde
 02-11-2018
Vizitator
Au la consulat un model tipizat sau trebuie sa duc eu unul ? Exista acolo un notar public roman sau consulul imi redacteaza formularul de neacceptare mostenire?

Au model pentru ca aceste declaratii sunt foarte frecvente. Consulul are si atributii in domeniul notarial.

PS : aveti idee cat costa la consulat o declaratie de neacceptare succesiune? ( pe site scria ceva de 3 Euro...dar cred ca se refereau doar la rubrica publicitate . sau ma insel?)

In Romania la notar costa ~100 de lei, probabil tot pe acolo este pretul si la consulat, 100-200 de lei.

Nu faceti prostia sa dati o asemenea declaratie la notar german! Ea trebuie publicata in registrul de optiuni succesorale si consulul v-o inscrie automat acolo - de acolo vine taxa de publicitate. Stiu ca dna avocat mai sus a scris altceva, dar imi pare rau ca persoanele care nu cunosc subiectul nu se poat abtine sa nu comenteze.
Răspunde
 02-11-2018
Vizitator
Mii de multumiri! Sunteti de nota 10 cu felicitari.
Răspunde
 09-11-2018
Vizitator
Buna seara...sunt in germania cu sotia si avem un copil de 1 luna si 2 saptamani...nu pot sa fac certificatul de nastere pentru ca noi avem model tip vechi...ca sa schimb certificatele ce ar trebui sa fac?imi trebuie procura sa imputernicesc pe cineva in romania sa le schimbe...multumesc
Răspunde
 02-12-2018
Vizitator
Bună ziua. Am si eu o intrebare. Se poate face in Germania la notar procură prin care tatăl copilul imi oferă dreptul de a face singură actele copilului in țară si de a părăsi Romania fără acordul lui? Iar procura sa fie valabilă in Romania
Răspunde
 02-12-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Maria a scris pe 02-12-2018:
Bună ziua. Am si eu o intrebare. Se poate face in Germania la notar procură prin care tatăl copilul imi oferă dreptul de a face singură actele copilului in țară si de a părăsi Romania fără acordul lui? Iar procura sa fie valabilă in Romania

Puteti intocmi procura la un notar strain sau la Ambasada/Consulatul Romaniei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-01-2019
Vizitator
Bună ziua soțul meu este de numai două săptămâni în Germania și nu mi-a lăsat procură pentru pașapoartele copiilor. Vă rog din suflet să mă informați și pe mine dacă cu procura pentru pașapoarte pot trece și granița.
Răspunde
 17-01-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Gina a scris pe 17-01-2019:
Bună ziua soțul meu este de numai două săptămâni în Germania și nu mi-a lăsat procură pentru pașapoartele copiilor. Vă rog din suflet să mă informați și pe mine dacă cu procura pentru pașapoarte pot trece și granița.

Nu puteti calatori impreuna cu minorii fara acordul celuilalt parinte si nici nu puteti obtine documentele de calatorie ale copiilor. Sotul poate intocmi documentele necesare ( procura ) la Ambasada sau la Consulatul Romaniei din localitatea unde domiciliaza in prezent, iar ulterior v-o poate trimite.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-01-2019
Vizitator
Bună seara. Soțul meu e în Germania . Eu în România cu cei doi copii. Dorim sa plecam în Germania soțul a încercat la ambasada în Berlin Dar nu a putut face nimic.unde putem face. Sa fie și traduse și cu apostilă. Dorim sa ajungem acolo luna care vine. Cat ar dura procurile multumesc
Răspunde
 22-01-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
N am auzit pana acum ca un cetatean roman sa nu poata face procura la consulat sau ambasada. De ce nu a putut face ?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-01-2019
Vizitator
Buna am si eu o intrebare. Dacă imputernicirea e facuta pe limba germana pot trece vama in romania multumesc frumos
Răspunde
 28-01-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Da tradusă si apostilata

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2019
Vizitator
Buna ziua am nevoie de un notar roman in zona neurnberg sau de cineva care cunoaste bine limba germana pentru infintarea unei firme de tip ug
Răspunde
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.