Forum avocaţi > Civil

Neplata impozitelor - consecinte, sanctiuni?

1  2   3  Final
 01-02-2015
Vizitator
M-ar interesa sa-mi spuna si mie un avocat care este in tema ce sanctiuni risc pentru neplata impozitelor pe teren la stat. Adica, concret, ce consecinte ar fi daca nu as mai plati impozitele? Pot pierde terenul, casa? Multumesc pentru orice lamuriri!
Răspunde
 01-02-2015
BUCURESTI

Consecințele pentru neplata impozitelor sunt de 3 feluri:

1. în primul rând, consecinţe de natură fiscală, care constau în executarea din oficiu a obligaţiei de către ANAF, respectiv:
- stabilirea din oficiu a creanţei fiscale printr-o decizie de impunere pe baza informaţiilor obţinute de organul fiscal ori pe bază de estimare;
- aplicarea de majorări de întârziere pentru creanţele neachitate la termen;
- executarea silită a creanţelor fiscale prin intermediul executorului judecătoresc (da, în acest caz puteți pierde terenul, casa dacă le aveți)

2. în al doilea rând, există și consecinţe contravenţionale. Acestea constau în:
- sancţionarea comportamentului, de regulă, omisiv al contribuabilului;
- aplicarea de sancţiuni contravenţionale pentru omisiunile la regimul contabil sau la regimul declarativ.

3. în al treilea rând, consecinţe penale, în sensul că faptele intenţionate comise în scop de sustragere de la stabilirea obligaţiilor fiscale sunt susceptibile de a declanşa proceduri de drept penal pentru aplicarea de sancţiuni pentru faptele intenţionate de eludare a obligaţiilor fiscale în condiţiile Legii nr. 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Recomandarea mea este să plătiți orice impozite datorați către stat pentru a evita sancțiuni de natura celor indicate mai sus.

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
 24-01-2016
Vizitator
Am cumparat un teren la tara care are cinci stalpi de inalta tensiune si un transformator. M-am bucurat de pretul mic al terenului si nu mi-am inchipuit ca nu pot fi scosi din curte. De curand mi s-a rupt gardul de catre angajatii CEZ Craiova pentru a intra in curte si a repara o defectiune la transformatorul din curtea mea. Am aflat ca alta data au intrat si au pus un cablu subteran pentru panoul de iluminat public.
Fostul proprietar imi spune ca nu a semnat nimic in legatura cu acei stalpi si ca terenul nu a fost luat de primarie deoarece familia sa nu a fost inscrisa in CAP.
Ce pot face in situatia aceasta deoarece, nu mai vreau sa platesc impozit pe teren si sa nu fiu proprietara cu adevarat ?
Răspunde
 27-05-2016
Vizitator
Buna. Care sunt conditiile sa intri in posesia unei locuinte la care nu ii s-a mai platit impozitul?! Ce acte sunt necesare?
Răspunde
 27-05-2016
Vizitator
Locuinta este abandonata
Răspunde
 28-05-2016
Vizitator
Costea Mihaela, cautati pe Google "uzucapiune de 30 de ani"
Răspunde
 28-05-2016
Str C-tin Aricescu, nr.32, sector 1 Bucuresti
0726287910
office@toadersiasociatii.ro
www.toadersiasociatii.ro
Da riscati si sa pierdeti terenul sau casa prin executarea dvs silita de catre ANAF

Av Oana Toader-Plugariu
SCA TOADER&ASOCIATII
0726287910
www.toadersiasociatii.ro
office@toadersiasociatii.ro
Răspunde
 29-05-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
De cat timp nu a mai fost achitat impozitul? Pentru a va putea da un raspuns cat mai corect, trebuie sa ne oferiti mai multe detalii.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-09-2016
Vizitator
Avocat Roxana Dumitru a scris pe 29-05-2016:
Buna ziua!
De cat timp nu a mai fost achitat impozitul? Pentru a va putea da un raspuns cat mai corect, trebuie sa ne oferiti mai multe detalii.
Răspunde
 17-09-2016
Vizitator
Nu am platit impozitul pe cativa ani deoarece am avut probleme cu banii si daca am vrut să plătesc pe anul acesta au spus că nu se poate deoarece trebuie să plătesc penalitati din urma.
Răspunde
 17-09-2016
Vizitator
Dacă nu am platit impozitul pe cativa ani dec de ce nu mai pot plăti pe anul acesta numai dacă plătesc penalitati din urma?
Răspunde
 18-09-2016
Vizitator
Bună ziua.Cred ca din 2008 dar am mai platit 300 în2015 iar acum mai am de plătit 1500 numai impozitul pentru clădiri si teren .
Răspunde
 05-08-2017
Vizitator
buna ziua , pe suprafata terenului meu sunt 2 case . totul a fost nationalizat . casa mica a fost cumparata de un angajat al institutiei care gestiona aceste proprietati . casa mare si terenul au fost retrocedate , pentru casa mica nu s a putut face nimic a ramas cumparata si gata .am aflat ca pentru ea nu se mai plateste impozit din 2012 , 800 lei este total pentru 38 mp .angajata de la taxe m a atentionat ca aceasta poate fi vanduta de catre primarie pentru neplata impozitului si ar fii bine sa l platesc eu .eu l as plati , dar odata platit la zi casa aia n ar mai avea motiv sa fie vanduta , eu nu ma folosesc de ea - oricum e o ruina aproape .ce de de facut va rog - in favoarea mea . multumesc
Răspunde
 28-01-2018
Vizitator
Am moștenit o casa in 2006 pt care nu am platit impozit deoarece sunt pers cu handicap și nu-mi permit. Primăria zice că nu mă incadrez in nici o lege a gratuității deoarece nu am titlul de proprietate pe numele meu. Nici legea prescripției nu mă
pot folosi? As scoate bani de la CARP că sa pot plati, nu-mi place situația asta,dar am fost neputincioasa...
Răspunde
 29-01-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Cristina Hadadi a scris pe 28-01-2018:
Am moștenit o casa in 2006 pt care nu am platit impozit deoarece sunt pers cu handicap și nu-mi permit. Primăria zice că nu mă incadrez in nici o lege a gratuității deoarece nu am titlul de proprietate pe numele meu. Nici legea prescripției nu mă
pot folosi? As scoate bani de la CARP că sa pot plati, nu-mi place situația asta,dar am fost neputincioasa...

Buna ziua,
Daca nu aveti titlul de proprietate pe numele dvs. atunci inseamna ca nu sunteti proprietara.
Pe numele cui este titlul de proprietate ?
Probabil ca nu ati dezbatut mostenirea la notar si deci nu aveti certificat de mostenitor.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-01-2018
Vizitator
Nu, n-am deschis succesiune, iar titlul de proprietate este pe numele tatălui meu decedat, dar și acesta(titlul) mi-a fost eliberat greșit acuma fiind dus la corectat. Problema este că nu ni se spune că putem face succesiune și fără titlu! Am fost la primărie și mi s-a spus că trebuie să plătesc impozitul in întregime deoarece se reactualizeaza la fiecare început de an. Eu acasă n-am primit nici o înștiințare de plata,dar sunt conștienta că trebuie să plătesc! Penalitățile sunt foarte mari, nu știu cum o să reușesc să plătesc o suma de douăzeci și opt de milioane (lei vechi), cam atâta as avea de plată. Având în vedere că pensia de handicap este de 274 de lei...
Răspunde
 06-06-2018
Vizitator
buna ziua,

daca autoturismul meu, inregistrat in RO, nu va fi exploatat pe teritoriul Romaniei niciodata (poate doar in tranzit) beneficiaza de o reducere la impozit? daca nu se achita impozitul ce se poate intampla?

va multumesc!
Răspunde
 10-06-2018
Vizitator
Buna ziua ,am o intrebare la dvs Am o casa nelocuibila (in rosu) cu teren aferent impreuna cu fosta sotie.casa am reevaluat-o recent la o val.de 30000 euro ,suntem la impartire in tribunal ,pina acuma am tot achitat eu impozitele destul de mari,d-na nimic.Intrebarea mea este in cit timp de acum inainte daca nu mai achit taxele si impozitele mi se ia de stat proprietatea asupra casei si terenului aferent.
Răspunde
 10-06-2018
Vizitator
Moldovan Gheorghe a scris pe 10-06-2018:
Buna ziua ,am o intrebare la dvs Am o casa nelocuibila (in rosu) cu teren aferent impreuna cu fosta sotie.casa am reevaluat-o recent la o val.de 30000 euro ,suntem la impartire in tribunal ,pina acuma am tot achitat eu impozitele destul de mari,d-na nimic.Intrebarea mea este in cit timp de acum inainte daca nu mai achit taxele si impozitele mi se ia de stat proprietatea asupra casei si terenului aferent.

Procedura nu e in sensul ca statul confisca direct casa pentru neplata dupa o anumita perioada. De indata ce mostenirea a fost deschisa, statul sau alti creditori pot cere oricand la notariat dezbaterea mostenirii atat cand este o mostenire vacanta cat si in cazul in care unii mostenitori in mod intentionat nu solicita asta de frica debitorilor.
Răspunde
 10-06-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Moldovan Gheorghe a scris pe 10-06-2018:

Din moment ce va aflati in desfasurarea procesului de partaj, daca nu achitati taxele, partea careia i se va atribui imobilul va fi executata silit, daca nu va achita debitul. Proprietatea nu "se ia" de catre stat, ci se vor face niste notificari in prealabil, iar daca debitorul nu achita sumele restante, se va trece la executarea silita a datoriei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2   3  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.