|
06-07-2018 |
 | Corneliu Vizitator |
| Buna. Mi-am construit o casa ( la rosu) in 2007 si am platit impozitul in fiecare an doar pt teren. Anul acesta am finalizat casa si mergand la primarie pt a finaliza actele am aflat ca trebuia declarata casa si de platit impozit chiar din 2007. Am inteles ca va trebui sa platesc o amenda mare si impozitul pe ultimi 5 ani la casa. Asi vrea sa stiu cat e amenda asta? Daca platesc amenda si impozitul pe ultimi 5 ani totul se rezolva? Imi asum responsabilitatea de greseala facuta si vreau sa platesc tot. | |
|
|
|
10-07-2018 |
 | Bianca Vizitator |
| Bună ziua! Am un apartament, nelocuibil, părinții sunt plecați de 8 ani în străinătate și nu au mai plătit nimic de atunci nici impozit nici la primărie. M-ar interesa sa știu dacă plătesc acum după atâta timp este ok sau să-l fii pierdut silitic? Mulțumesc! | |
|
|
|
11-07-2018 |
 | Demeter Maria Vizitator |
| Buna ziua, Locuiesc in Bragadiru, in cartierele noi construite. Drumurile de acces in cartier si spre oras sunt intr-o stare deplorabila. Am trimis informare la primarie ca voi refuza plata impozitelor, daca drumurile nu se repara. Ce pot sa patesc din pct de vedere legal, daca totusi nu le plaesc? | |
|
|
|
03-12-2018 |
 | Niță Vasile Vizitator |
| Buna seara , în urma succesiuni a rezultat un act de moștenitor care sunt , trecuți 4 frați unu plătește impozitul pentru toate 4 parti , după cati ani pot sa intru in posesia terenului si a clădiri, plătind impozitul ,la zi ? | |
|
|
|
11-01-2019 |
 | Laurentiu13
|
| Buna ziua, locuiesc din 2013 la casa in sect 6 (militari) pe o strada neasfaltata, fara iluminat stradal sau trotuare. In fiecare an impreuna cu ceilalti vecini reparam cu pietris strada, o dezapezim cand este cazul si o iluminam fiecare in fata curtii lui. Platesc in schimb anual un impozit de 1000 lei (casa+teren). Am facut 2 petitii pana acum catre taxe si impozite/primaria sect 6 in care am vrut sa aflu pentru ce platesc impozitul; ca raspuns nu am primit pana acum decat modalitatea de calcul pe care nu o contest. Din cate stiu eu rolul impozitului este ca autoritatile locale, in schimbul lui, sa-ti asigure niste facilitati: drumuri asfaltate, iluminat, trotuare, etc. Exista vreo posibilitate sa nu-l mai platesc si impreuna cu ceilalti vecini sa ne creem noi aceste conditii? Multumesc | |
|
|
|
13-01-2019 |
| Laurentiu13 a scris pe 11-01-2019: Buna ziua, locuiesc din 2013 la casa in sect 6 (militari) pe o strada neasfaltata, fara iluminat stradal sau trotuare. In fiecare an impreuna cu ceilalti vecini reparam cu pietris strada, o dezapezim cand este cazul si o iluminam fiecare in fata curtii lui. Platesc in schimb anual un impozit de 1000 lei (casa+teren). Am facut 2 petitii pana acum catre taxe si impozite/primaria sect 6 in care am vrut sa aflu pentru ce platesc impozitul; ca raspuns nu am primit pana acum decat modalitatea de calcul pe care nu o contest. Din cate stiu eu rolul impozitului este ca autoritatile locale, in schimbul lui, sa-ti asigure niste facilitati: drumuri asfaltate, iluminat, trotuare, etc. Exista vreo posibilitate sa nu-l mai platesc si impreuna cu ceilalti vecini sa ne creem noi aceste conditii? Multumesc Buna ziua, Nu exista aceasta posibilitate. Dar, puteti sa-i „bombardati„ cu petitii in acest sens, pana va asfalteaza drumul. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
13-01-2019 |
| Bianca a scris pe 10-07-2018: Bună ziua! Am un apartament, nelocuibil, părinții sunt plecați de 8 ani în străinătate și nu au mai plătit nimic de atunci nici impozit nici la primărie. M-ar interesa sa știu dacă plătesc acum după atâta timp este ok sau să-l fii pierdut silitic? Mulțumesc! Buna ziua, Va trebui sa va interesati la primarie, daca s-au facut acte de executare silita pe acel imobil. Daca nu s-a inceput executarea silita, puteti sa platiti. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
13-01-2019 |
| Demeter Maria a scris pe 11-07-2018: Buna ziua, Locuiesc in Bragadiru, in cartierele noi construite. Drumurile de acces in cartier si spre oras sunt intr-o stare deplorabila. Am trimis informare la primarie ca voi refuza plata impozitelor, daca drumurile nu se repara. Ce pot sa patesc din pct de vedere legal, daca totusi nu le plaesc? Buna ziua, Neplata impozitului genereaza penalitati. Finalitatea poate fi chiar inceperea unei executari silite pe numele dvs. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
13-01-2019 |
| Niță Vasile a scris pe 03-12-2018: Buna seara , în urma succesiuni a rezultat un act de moștenitor care sunt , trecuți 4 frați unu plătește impozitul pentru toate 4 parti , după cati ani pot sa intru in posesia terenului si a clădiri, plătind impozitul ,la zi ? Buna ziua, Nu-i puteti inlatura de la mostenire pe ceilalti frati, pentru neplata impozitului. Cel mai corect ar fi sa discutati si sa stabiliti modalitatea de plata a impozitului. Sau sa stabiliti ca imobilul mostenit sa intre in proprietatea dvs. prin plata unei despagubiri catre ceilalti frati. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
14-01-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Niță Vasile a scris pe 03-12-2018: Buna seara , în urma succesiuni a rezultat un act de moștenitor care sunt , trecuți 4 frați unu plătește impozitul pentru toate 4 parti , după cati ani pot sa intru in posesia terenului si a clădiri, plătind impozitul ,la zi ? Pentru a intra in posesia terenului, va trebui sa dezbateti succesiunea de pe urma parintilor dvs, insa puteti gasi o solutie amiabila cu ceilalti mostenilori cu privire la modul de impartire al masei succesorale. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-08-2019 |
 | Carmen Vizitator |
| Bună. Mama mea a cumpărat un apartament doar pe numele ei(fiind bolnava de gradul I nu a plătit impozit). Ea a murit acum 4 ani și de atunci tata a rămas în acel apartament însă nu a plătit impozitul. Succesiune nu am făcut după moartea mamei(noi fiind 3 frați). Exista posibilitatea sa pierdem casa??? | |
|
|
|
29-08-2019 |
 | Carmen Vizitator |
| Bună. Mama mea a cumpărat un apartament doar pe numele ei(fiind bolnava de gradul I nu a plătit impozit). Ea a murit acum 4 ani și de atunci tata a rămas în acel apartament însă nu a plătit impozitul. Succesiune nu am făcut după moartea mamei(noi fiind 3 frați). Exista posibilitatea sa pierdem casa??? | |
|
|
|
29-08-2019 |
| Carmen a scris pe 29-08-2019: Bună. Mama mea a cumpărat un apartament doar pe numele ei(fiind bolnava de gradul I nu a plătit impozit). Ea a murit acum 4 ani și de atunci tata a rămas în acel apartament însă nu a plătit impozitul. Succesiune nu am făcut după moartea mamei(noi fiind 3 frați). Exista posibilitatea sa pierdem casa??? Buna ziua, da exista aceasta posibilitate. Dar platiti impozitul din urma si se rezolva; nu o veti mai pierde. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
29-08-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Plata impozitelor locale, deci inclusiv a impozitului pe casa, se face in doua transe, iar termenele-limita pentru acestea sunt 31 martie si 30 septembrie ale anului respectiv. . In cazul in care contribuabilii nu achita la timp impozitul, se aplica penalitati de 0,01% pe zi si dobanzi zilnice de 0,02%. Deci, daca va prezentati acum sa achitati impozitul pe casa, vi se va face un calcul care va include si penalitatile si dobanzile. Daca este o suma de pana la 5000 lei, puteti cere sa vi se faca o esalonare lunara pe o perioada de 1 an, fara aportul vreunei garantii. Cunatumul impozitului pe 4 ani nu are cum sa aiba o valoare care sa justifice executarea silita asupra imobilului care sa conduca la "pierderea" casei. Din punct de vedere succesoral, simplul fapt al neplatii impozitelor nu inseamna "pierderea" casei de catre mostenitorii sezinari. Casa face parte din mostenire si orice act de dispozitie asupra oricarui alt bun din mostenire semnifica acceptarea tacita a intregii mosteniri ( pentru copii, de exemplu, preluarea unui tablou, amintiri de familie, lucruri din gospodarie, bijuterie, masina etc), deci inclusiv a casei. Pentru sotul supravietuitor, chiar daca imobilul era doar pe numele mamei, daca a fost achizitionat in timpul casatoriei este bun comun, deci tatal are automat 1/2 din casa, doar daca cineva n-ar demonstra ca mama a cumparat casa din bani exclusiv propii. Mergeti sa platiti impozitul, si cand aveti vreme, deschideti succesiunea la notar. Nu se va intampla nimic neplacut. Declara toata lumea ca a aceptat tacit succesiunea in termen si se elibereaza certificatul de mostenitor. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
11-05-2021 |
 | Ududoi Loredana Vizitator |
| Bună ziua! Bunicul meu a d cedat și cei 2 fii au rămas fiecare cu jumătate de casă și jumătate din teren (mult,nu știu suprafața).Între timp și tatăl și unchiul au decedat.Verisoara mea a făcut succesiunea și a obținut acea jumătate de casă și teren.Noi:eu,mama și cei 3 frați nu am făcut succesiunea cu cu gândul că nu ne interesează acea moștenire.Au trecut 10 ani,timp in care nu am platit impozitul,iar verișoară și-a plătit impozitul pe partea ei.Ce nu se poate întâmpla dacă nu plătim in continuare?Menționez că pe noi nu ne interesează acea moștenire.Multumesc mult! | |
|
|
|
11-05-2021 |
|
| Chiar daca nu ati dezbatut succesiunea, sotia supravietuitoare si descendentii directi sunt sezinari, adica intra in posesia de fapt a mostenirii la data decesului. In plus,probabil, fiecare dintre dvs. a facut acte de acceptare tacita a vreunui bun din patrimoniul defunctului, deci sunteti mostenitori acceptanti. Caz in care ati acceptat si casa si terenul tot in mod tacit (se mosteneste totul sau nimic) La un moment dat, cineva la primarie va observa ca defunctul dvs. tata nu a mai achitat impozitele si se vor indrepta impotriva dvs., a mostenitorilor. Probabil, veti fi amendati si apoi executati silit ptr. recuperarea sumelor. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
11-05-2021 |
 | Ududoi Loredana Vizitator |
| Buna seara!Tatăl nu a mai avut alte bunuri,deci nu am acceptat tacit nimic.Multumesc pentru răspuns! | |
|
|
|
12-05-2021 |
|
| De regula, cand nu exista mostenitori, statul preia mostenirile vacante. In cazul de fata, exista mostenitori si care nu si-au exprimat clar in nicio modalitate intentia de a nu mosteni. Mergeti la un notar ptr. a da declaratii de renuntare la mostenire, caz in care vor veni la mostenire rudele din clasele urmatoare (daca verisoare e ruda cea mai apropiata si singura, va mosteni ea casa si terenul). Ori acceptati si vindeti verisoarei. Ori donati primariei. Ori faceti declaratie de renuntare la proprietate. Dar sa stati doar si lasand sa treaca timpul, nu va ajuta cu nimic si nu va rezolva problema. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-05-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ududoi Loredana a scris pe 11-05-2021: Buna seara!Tatăl nu a mai avut alte bunuri,deci nu am acceptat tacit nimic.Multumesc pentru răspuns! Daca nu veti dezbate mostenirea de pe urma tatalui dvs, bunurile vor intra in posesia primariei. Pentru a evita un eventual litigiu, mergeti la un notar si incheiati o declaratie de renuntare la mostenire, in situatia in care nu doriti sa intrati in posesia bunurilor ce compun masa succesorala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-09-2021 |
 | Cristina Vizitator |
| Bună!am o întrebare... Dacă plătesc impozit doar pe casă și terenul din curte... Si este alt teren arabil care nu-i pe numele meu și nu se plătește impozit! Când va fi trecut pe mine, trebuie plătit din urmă? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |