Forum avocaţi > Civil

Neplata impozitelor - consecinte, sanctiuni? - Pagina 3

Start  1   2  3
 06-09-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu sunteti responsabila si nu puteti fi obligata sa achitati impozit pentru o proprietate care nu va apartine.
Insa, daca doriti sa o achizitionati, - fiind vorba de teren - formalitatile trebuie facute exclusiv in fata notarului, iar vanzatorul/instrainatorul trebuie sa faca dovada ca impozitele sunt achitate la zi. Daca acesta nu are bani, si va doriti proprietatea, puteti sa avansati dvs. sumele necesare.
Daca este vorba despre o mostenire, mostenitorul trebuie sa achite impozitul la zi.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-11-2022
Vizitator
Strabunicii sotului meu au avut 2 case si 4 ha de teren extravilan in Gorj, nu s-a facut succesiune, 4 succesiuni ar trebui facute in mod normal. Am contactat un notar in Motru acum 10 ani, am trimis datele arbore genealogic si acte terenuri si a spus ca e prea complicat si nu vrea sa faca succesiunile, sa apelam la cineva la Bucuresti unde locuim toti urmasii, dar nici aici notariatul nu a vrut sa faca actele de succesiune, ne sfatuieste sa demaram proces. Impozitul este in prezent de 2800 lei si nimeni nu vrea sa il plateasca, nu este platit de 10 ani, de la ultima data cand am platit eu, deoarece nu exista succesiuni, e posibil ca terenurile sa intre in posesia primariei si dupa ce perioada? Va multumesc
Răspunde
 13-05-2023
Vizitator
Buna. Exista un teren agricol pe numele bunicilor mei pentru care mama a platit impozit in ultimii 20 de ani. Mama a decedat iar noi nu vrem acel pamant, mai ales ca nu avem acte de proprietate. Intrebare, vom fi nevoiti sa platim noi in continuare impozitul pentru acel teren agricol ?
Răspunde
 13-05-2023
Vizitator
Va multumesc anticipat.
Răspunde
 14-05-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Neluboar a scris pe 13-05-2023:
Buna. Exista un teren agricol pe numele bunicilor mei pentru care mama a platit impozit in ultimii 20 de ani. Mama a decedat iar noi nu vrem acel pamant, mai ales ca nu avem acte de proprietate. Intrebare, vom fi nevoiti sa platim noi in continuare impozitul pentru acel teren agricol ?

Va trebui sa dezbateti succesiunile de pe urma mamei si a bunicilor.

Proprietarii vor plati impozitul aferent.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-05-2023
Vizitator
Avand in vedere ca acel teren agricol este pe numele bunicilor, succesiunea va fi aproape imposibila. Multi verisori cu drept de optiune succesorala se afla in strainatate si nu pot fi contactati iar in masa succesorala de pe urma mamei, nu figureaza acel teren agricol. Imi este greu sa cred ca cineva va stabili o cota parte din impozitul pe acel teren agricol pentru toti mostenitorii bunicilor mei. Intrebare, ce se intampla daca nu platim impozitul pentru acel teren agricol, avand in vedere ca nu face parte din masa succesorala de pe urma mamei ? Va multumesc anticipat.
Răspunde
 24-08-2023
Vizitator
Parintii mei au cumparat in 1983 o casa cu terenul de 2427 mp cu mentiunea in contract ca terenul aferent acestei case intra in proprietatea statului conform art 30 si 32 din Legea 58/1974.
Intre 1983 si 1987 parintii mei exercita posesie activa cu plata taxelor si a impozitelor pe intreaga suprafata de 2427 mp.
In 1987 CAP-ul din localitate a luat tuturor celor din comuna terenurile lasand circa 1000mp cladiri si curti.
Intre 1990 si 1993 toti si-au luat inapoi suprafetele originale de 2427 mp , unii cu acte altii fara acte de proprietate.
Intre 1990 si 1993 parintii mei exercita din nou posesie activa cu taxe si impozite platite pe toata suprafata de 2427mp.
In 1993 primaria de la acea vreme impreuna cu vecinul de la nord printr-un pact ciudat au ocupat circa 1200 mp din cei 2427 prevazuti in contractul de vanzare cumparare original daramand gardul si distrugand cultura agricola.
Astfel vecinul de la nord contacteaza sotia vanzatorulului din contract si contacteaza comisia de improprietarire la primarie , influenteaza sotia vanzatorului spunand acesteia ca terenurile nu se vindeau in anii 80 si indemnand-o pe fosta vanzatoare sa isi ia terenul inapoi de la parintii mei desi il vanduse initial o data.(pe contract apare semnatura ei sotul fiind deja decedat)
Acelasi vecin de la nord face o intelegere scrisa de mana cu fosta vanzatoare pentru preluarea acestei suprafete fara nici un fel de act notarial si fara nici un fel de punere in posesie a fostului vanzator de catre primarie, ba mai mult face o conventie cu primaria si sub aspectul ca cedeaza o suprafata de teren in alta parte a comunei solicita de la primarie eliberare titlul de proprietate pentru suprafetele ocupate ilegal inclusiv cea de la parintii mei.
Vecinul de la nord primeste titlul de proprietate pe o suprafata de circa 9000 de metri patrati dar ocupa fizic si exercita posesie pe circa 12 877 mp platind insa impozite si taxe doar pe 9000mp din 1993 si pana in prezent.(evaziune fiscala?!?)
In acesti 12877 mp se afla si diferenta de 1200mp sustrasi din posesia parintilor mei prin metoda expusa mai sus

In 2016 parintii mei modernizeaza gardul despartitor atat la sud cat si la nord cu mentiunea clara ca fundatia de beton a acestui gard a fost facuta in 1984.
in 2022 Mostenitorii vecinului de la nord dau in judecata pe parintii mei si mint spunand ca parintii mei prin modernizarea gardului au intrat peste terenul lor cu circa 15 mp si solicita printre altele inca 265 de mp de la parintii mei.

Ce pot face in acest caz ? Am vreo posibilitate de a recupera intreaga suprafata de 2427 mp cat era in contractul de vanzare cumparare initial din 1983?
Răspunde
 30-09-2023
Vizitator
Bună ziua. Am donat un teren fiului meu cu titlu gratuit dar mi, am păstrat drept de uzufruct viagera. Fiul meu este plecat din tara, și are mai multe amenzi de circulație de plătit care nu sau prescris. Am fost sa plătesc impozitul pentru teren la primărie și nu mia încasat banii pentru impozit pana nu plătesc amenzile fiului meu care sunt mai multe și eu nu am posibilități financiare. Va rog sa ma îndrumați ce pot sa fac?
Răspunde
 30-09-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Ma tem ca nu aveti ce face, de vreme ce terenul este pe numele fiului. In ordinea stingerii obligatiilor fiscale la bugetul local exista o prioritate in sensul ca impozitele datorate se pot achita doar dupa plata amenzilor neplatite.

Codul de procedura fiscala reglementeaza clar la art.165 ca
"în cazul creanţelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma plătită de titulari ai dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor sau mijloacelor de transport, se sting cu prioritate amenzile contravenţionale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligaţie fiscală"

Deci, platiti amenzile, ptr ca atata vreme cat nu sunt platite, nu se primeste impozitul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1   2  3
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.