|
11-07-2021 |
| Flaviuslg a scris pe 08-07-2021: Buna ziua. Tatăl meu a decedat,fiind divorțat și având 5 copii,din care doar 4 știu de deces și nu reușim să îl găsim pe al 5-lea despre care nu avem multe informații. Care ar fi procedurile pentru succesiune? Indicați notarului numele succesibilului despre care nu aveți date, inclusiv ultima adresă cunoscută. Efectuați demersuri la Evidența Persoanei pentru aflarea adresei de domiciliu al celui de-al 5-lea copil. În cazul în care nu se pot face demersurile la notar, se va formula o acțiune în instanță. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-07-2021 |
 | Vasile Vizitator |
| O individă nerecunoscută de tatăl natural care a fost înfiată și are trecuți pe certificatul de naștere pe părinții adoptivi pe care, între timp au decedat și i-a mostenit, își mai poate mosteni părintele natural? Dacă are alt certificat de nastere, emis la varsta de 6 ani, în anul 1979 ,atunci cand a fost înfiată si îi are trecuți ca părinți pe cei care au adoptat-o, nu inseamnă că înfierea este cu efecte depline și nu își mai poate moșteni părintele natural care între timp a decedat și acesta? | |
|
|
|
13-07-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| O individă nerecunoscută de tatăl natural care a fost înfiată și are trecuți pe certificatul de naștere pe părinții adoptivi pe care, între timp au decedat și i-a mostenit, își mai poate mosteni părintele natural? Nu Dacă are alt certificat de nastere, emis la varsta de 6 ani, în anul 1979 ,atunci cand a fost înfiată si îi are trecuți ca părinți pe cei care au adoptat-o, nu inseamnă că înfierea este cu efecte depline și nu își mai poate moșteni părintele natural care între timp a decedat și acesta? Da | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-07-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Vasile a scris pe 12-07-2021: O individă nerecunoscută de tatăl natural care a fost înfiată și are trecuți pe certificatul de naștere pe părinții adoptivi pe care, între timp au decedat și i-a mostenit, își mai poate mosteni părintele natural? Dacă are alt certificat de nastere, emis la varsta de 6 ani, în anul 1979 ,atunci cand a fost înfiată si îi are trecuți ca părinți pe cei care au adoptat-o, nu inseamnă că înfierea este cu efecte depline și nu își mai poate moșteni părintele natural care între timp a decedat și acesta? Din moment ce persoana in cauza a fost infiata, nu mai poate veni la mostenirea de pe urma parintilor naturali. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-08-2021 |
 | Paul Vizitator |
| Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire. Trebuie dezbatuta o succesiune intre 3 mostenitori. Unul dintre ei a acceptat mostenirea dar nu se poate prezenta pentru dezbatere. Se poate deci dezbate succesiunea si fara prezenta lui? | |
|
|
|
22-08-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Paul a scris pe 21-08-2021: Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire. Trebuie dezbatuta o succesiune intre 3 mostenitori. Unul dintre ei a acceptat mostenirea dar nu se poate prezenta pentru dezbatere. Se poate deci dezbate succesiunea si fara prezenta lui? Mostenitorul care nu se poate prezenta, poate mandata o persoana printr-o procura sau poate angaja un avocat, sa il reprezinte in fata notarului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-09-2021 |
 | Maria Vizitator |
| Buna ziua ,in cazul unei succesiuni prin instanța ,in care unul dintre moștenitorii nu se prezintă .Ce se întâmpla ? Își pierde dreptul ? Il poate recupera ? Mulțumesc | |
|
|
|
15-09-2021 |
| Maria a scris pe 15-09-2021: Buna ziua ,in cazul unei succesiuni prin instanța ,in care unul dintre moștenitorii nu se prezintă .Ce se întâmpla ? Își pierde dreptul ? Il poate recupera ? Mulțumesc Succesiunea in instanta se poate judeca si in lipsa paratului. Daca nu se va putea indeplini procedura de citare, se va desemna un curator, care sa ii apere interesele. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-10-2021 |
 | Alexandru Vizitator |
| Buna seara, Unchiul meu a decedat iar singurii mostenitori sunt tatal meu si inca doua matusi, matusile mele nici nu doresc sa auda de noi si imi este teama ca se va incerca ocolirea (sau nedeclararea lui ca mostenitor) tatalui meu in mostenire, imi puteti spune va rog cum se poate evita acest lucru? Una din matusi (are acces la toate bunurile unchiului) spunand ca ar fi avut si un fel de contract cu unchiul meu pentru locuinta sa. Multumesc anticipat pentru raspuns! | |
|
|
|
01-11-2021 |
| Tatal dvs va trebui sa accepte mostenirea in termenul legal, la notar si ulterior sa dezbata mostenirea. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-03-2022 |
 | Anca N Vizitator |
| Buna ziua, Tatal meu a decedat de curând. Era recăsătorit cu o alta femeie. De la parintii lui a mostenit împreună cu sora lui cateva terenuri(au facut succesiunea dar au zis ca nu au facut imparteala efectiva a terenurilor). Aceste terenuri sunt toata masa lui succesorala. Acum sotia lui, care detine certificatul de deces in original spune ca nu dorește sa faca succesiunea ca nu o interesează dar nici nu este dispusa sa renunte la moștenire . In acest caz ce putem noi, cei 2 copii sa facem? Daca acceptam mostenirea ii preluam si eventualele datorii? Nu stim daca are dar ne punem totusi intrebarea aceasta. | |
|
|
|
24-03-2022 |
| Faceți o declarație de acceptare a succesiunii sub beneficiu de inventar. O astfel de acceptare împiedică contopirea patrimoniului succesoral cu patrimoniul propriu al moştenitorului. Astfel, moştenitorul va răspunde pentru datoriile şi sarcinile moştenirii numai în limita valorii bunurilor pe care le-a dobândit (intra vires hereditatis) şi doar cu acestea (cum viribus), chiar dacă, eventual, pasivul succesoral ar întrece activul. În acest fel, succesorul îşi protejează dreptul asupra propriilor bunuri. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
24-03-2022 |
 | Anca N Vizitator |
| In privința deschiderii succesiunii cum trebuie sa procedam daca sotia tatalui care are certificat de deces in original nu doreste sa faca niciun demers? | |
|
|
|
24-03-2022 |
|
| Mergeti la primarie si solicitati un duplicat al certificatului de deces si apoi deschideti succesiunea. Intre timp,la orice notar puteti da o declaratie de acceptare a succesiunii, ca sa nu iesiti din termen. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
25-03-2022 |
| Anca N a scris pe 24-03-2022: In privința deschiderii succesiunii cum trebuie sa procedam daca sotia tatalui care are certificat de deces in original nu doreste sa faca niciun demers? Mergeti la primarie si solicitati un duplicat al certificatului de deces, apoi mergeti la un notar pentru a da o declaratie de acceptare a mostenirii. Ulterior va trebui sa dezbateti mostenirea fie la notar, fie in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-03-2022 |
 | Lucia Elena Vizitator |
| Buna seara Suntem 2 surori părinții sunt decedați și avem succesiunile după părinții decedați.Eu i-am propus sorei mele sa vindem apartamentul deoarece ea nu sta in el ea din străinătate nu va veni vreodată.Eu as vrea sa o dau in instanță să mă despăgubească dar ea nu va avea de unde!!Ce va decide instanța în acest caz?? | |
|
|
|
30-03-2022 |
| Am uitat sa precizez ea nu va veni la nici o înfățișare la tribunal.A zis că se Pi....ă pe legea mea Deci dacă nici nu se prezintă ce se întâmplă??? Mulțumesc. | |
|
|
|
30-03-2022 |
| Am uitat sa precizez ea nu va veni la nici o înfățișare la tribunal.A zis că se Pi....ă pe legea mea Deci dacă nici nu se prezintă ce se întâmplă??? Mulțumesc. | |
|
|
|
31-03-2022 |
|
| Daca va fi legal citata ori nu ii stiti adresa si i se va desemna un curator special,se va face partajul. Adica, nu conteaza daca nu vine la proces. Important e sa stie de proces. Daca stiti ca sora nu are bani sa va plateasca sulta (cota dvs. din apartament) cereti vanzarea prin instanta a apartamentului si se vor imparti banii obtinuti. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
02-04-2022 |
| Lucia Elena a scris pe 30-03-2022: Buna seara Suntem 2 surori părinții sunt decedați și avem succesiunile după părinții decedați.Eu i-am propus sorei mele sa vindem apartamentul deoarece ea nu sta in el ea din străinătate nu va veni vreodată.Eu as vrea sa o dau in instanță să mă despăgubească dar ea nu va avea de unde!!Ce va decide instanța în acest caz?? Va trebui sa va adresati instantei, cu o actiune avand ca obiect partaj succesoral. Judecata se poate efectua si in lipsa paratei, iar daca nu se va putea indeplini procedura de citare, se va desemna un curator care sa ii apere interesele. Puteti solicita fie atribuirea imobilului in natura catre dvs, cu obligarea la plata unei sulte catre sora, conform cotei pe care o detine din masa succesorala, fie vinderea imobilului si impartirea banilor intre mostenitori, conform cotelor detinute. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |