Forum avocaţi > Civil

Poate sora sa faca succesiunea fara noi

1  2   3   4  Final
 03-05-2016
Vizitator
Noi suntem 3 surori mama noastra a decedat anul trecut 20.08.2015 de ea a avut grija sora mea cea mare ea a facut si inmormantarea dar sora mijlocie nu a venit nici la inmormantatare pentru ca nu vorbea nici cu mama nici cu noi de 12 ani avem o curte de 300 de metri in care sunt construite 2 case una are suprafata de 110 m costruite si cealalalta de 76 de m in care locuia mama neavand acte de proprietate decat o chitanta de mana , cand a murit tata la succesiune nu a fost inclusa si ceea de 110m care a fost construita tot de parinti ajutati de sora cea mare care ulterior de mila a lasat-o s-o locuiasca pe sora mijlocie de ca avea 2 copii care ulterior s-a facut stapana pe ea . La circa financiara am platit fiecare cota de impozit 1/4 din mostenire avand rol fiecare adica 75m fiecare mama fiind scutita cu legea deportatilor din Bulgaria .Sora mijlocie ne-a dat in judecata acum 7 ani sa fie ia stapana pe inteaga curte si sa ne despagubeasca pe toate 3 nefiind de acord nici noi 2 nici mama procesul sa incheiat ramanand in continoare fiecare cu parte ei de plata adica cei 1/4 de platit la circa finaciara .In momenul actual vrea sa facem succesiunea dar eu cu sora cea mare nu suntem de acord deoarece cei 110 m nu vrea sa-i bage la succesiune si sa ramana pe succesiune veche .Poate sa faca ea succesiunea fara noi ?.
Răspunde
 03-05-2016
Iasi
0741905430
office@avocatiasi.eu
www.avocatiasi.eu
Facebook
Succesiunea la notar se poate face doar daca toti moștenitorii au ajuns la o înțelegere.
Daca există neînțelegeri , atunci succesiunea se poate face doar la instanta de judecata. Deci sora nu va putea face succesiunea fara voi, fara stirea voastra.

Garantam seriozitate, profesionalism si confidentialitate in reprezentare/asistenta/consultanta juridica. Contact : 0741905430*, email: office@avocatiasi.eu
Răspunde
 03-05-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nici la notar si nici in instanta nu se poate face succesiunea fara a fi citati toti mostenitorii.

Ceea ce aveti insa de facut dvs este sa acceptati succesiunea in termenul legal de 1 an printr-o declaratie autentica notariala.

In rest cine este nemultumit poate cere iesirea din indiviziune in instanta.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-05-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mergeti la notar in termenul legal pentru a da o declaratie de acceptare a mostenirii, iar ulterior daca nu va veti intelege cu privire la modul de impartire a bunurilor, aveti posibilitatea de a va adresa instantei de judecata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-05-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Atat la notar cat si in fata instantei succesiunea dupa mama nu va putea fi facuta fara sa fie chemati toti mostenitorii, astfel incat sora mijlocie nu va putea sa faca succesunea fara voi.
Daca nu va intelegeti, succesiunea nu va putea fi facuta decat la instanta de judecata.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-05-2016

Atunci cand mostenitorii nu cad de acord asupra modului in care vor fi impartite bunurile comune se va face imparteala mostenirii in instanta.

Răspunde
 12-05-2016
Vizitator
buna ziua tatal meu a decedat acum trei luni si mama mea vitrega sa dus la notar si a renuntat la tot. ea mai are drept
Răspunde
 12-05-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca a renuntat nu mai are niciun drept, declarația de renunțare fiind irevocabilă.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-05-2016
Vizitator
Buna ziua,tatal meu a decedat acum 4 luni,am ramas 4 fratii si mama,unul dintre frati vrea sa faca succesiunea in instanta pt ca nu exista intelegere.Eu locuiesc in Italia si as dori sa stiu daca citatia vine aici sau nu? pot angaja un avocat fara sa ma prezint ls proces?ce se intampla in instanta?pot accepta partea mea de mostenire?multumesc
Răspunde
 20-05-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
In cazul dvs. este chiar indicat sa angajati un avocat, mai ales ca nu va puteti prezenta la proces, fiind in Italia.
Daca reclamantii au aratat in mod corect adresa dvs. din Italia, posibil sa primiti citatia acolo.
Au fost si cazuri in care, rudele profitand de faptul ca o parte este plecata din tara, spuneau ca nu mai stiu nimic de acea ruda, si indicau o adresa fictiva in tara sau ultima adresa cunoscuta din tara, tocmai pentru a nu se mai complica cu impartirea mostenirii.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-04-2018
Vizitator
Buna ziua .Noi suntem 3 frati si parinti nostri au decedat mama acum 2 ani iar tatal acum 12 ani.
Vrem sa vindem casa batraneasca .
Cum putem face sa dureze mai putin .noi noi stam in strainatate si avem doar 2 saptamanii libere pentru a face actele .
Răspunde
 25-04-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Maria a scris pe 25-04-2018:
Buna ziua .Noi suntem 3 frati si parinti nostri au decedat mama acum 2 ani iar tatal acum 12 ani.
Vrem sa vindem casa batraneasca .
Cum putem face sa dureze mai putin .noi noi stam in strainatate si avem doar 2 saptamanii libere pentru a face actele .

Buna ziua.
Daca va intelegeti, mergeti la notar toti fratii. Dezbateti succesiunea si apoi vindeti.
Cele 3 saptamani sunt suficiente.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-04-2018
Vizitator
Noi avem la dispozitie doar 2 saptamanii.
Nu putem renunta la mostenire si sa raman doar un frate sa poata sa vanda mai usor fara succesiune?
Răspunde
 26-04-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu putem renunta la mostenire si sa raman doar un frate sa poata sa vanda mai usor fara succesiune?

Succesiunea trebuie făcută. Eventual puteți să mandatați pe cineva din țară. Alegeți un notariat de pe raza ultimului domiciliu al defunctului și întrebați acolo despre actele de care aveți nevoie și de timpul de care dispuneți.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-04-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook

In situatia in care timpul nu va permite sa va prezentati in fata notarului, puteti mandata o persoana pentru a va reprezenta.
In situatia in care doi mostenitori renunta la mostenire, masa succesorala se va atribui celui de-al treilea mostenitor, care va accepta mostenirea.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-01-2019
Vizitator
Bună dimineața! Doresc sa știu cum pot participa la o succesiune, în cazul în care eu ca fiica legitima din alta căsătorie nu am fost anunțată de decesul tatălui în urma cu o luna. Familia actuala a început demersurile fără mine probabil fără sa declare ca mai este un moștenitor. Ce trebuie sa fac în acest caz? Mulțumesc!
Răspunde
 08-01-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ciobanu Mihaela Elena a scris pe 07-01-2019:
Bună dimineața! Doresc sa știu cum pot participa la o succesiune, în cazul în care eu ca fiica legitima din alta căsătorie nu am fost anunțată de decesul tatălui în urma cu o luna. Familia actuala a început demersurile fără mine probabil fără sa declare ca mai este un moștenitor. Ce trebuie sa fac în acest caz? Mulțumesc!

Mergeti la un notar si acceptati mostenirea de pe urma parintelui dvs.
De asemenea, notarul poate verifica daca a fost inregistrat dosarul de succesiune la un alt birou notarial.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-03-2019
AvatarVali_dumitrescu14@yahoo.com
Vizitator
Bună seara!Tatăl meu a murit în urma cu 24 de ani.Urmasi sunt eu.mama și sora mea. Acum am deschis taxa de succesiune la tribunal. După deces sora mea sa mutat în casa noastră eu șint căsătorită iar mama a locuit cu ea în casa. Mama a căzut în boala fiind la spital sora nu a vrut sa mai știe de ea ba mai mult nu o mai lasă să locuiască acasă unde a fost căsătorită cu tata. Eu o țin la bloc în doua camere și ma ocup de sănătatea ei. Vreau sa îmi spuneți ce cota ii revine mamei și dacă pot cere despăgubire pt ce sa folosit de casa noastră de terenuri timp de 20 ani sorei mele. Sora locuiește cu soțul în casa noastră natala. Va mulțumesc.
Răspunde
 07-03-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Vali_dumitrescu14@yahoo.com a scris pe 06-03-2019:
Bună seara!Tatăl meu a murit în urma cu 24 de ani.Urmasi sunt eu.mama și sora mea. Acum am deschis taxa de succesiune la tribunal. După deces sora mea sa mutat în casa noastră eu șint căsătorită iar mama a locuit cu ea în casa. Mama a căzut în boala fiind la spital sora nu a vrut sa mai știe de ea ba mai mult nu o mai lasă să locuiască acasă unde a fost căsătorită cu tata. Eu o țin la bloc în doua camere și ma ocup de sănătatea ei. Vreau sa îmi spuneți ce cota ii revine mamei și dacă pot cere despăgubire pt ce sa folosit de casa noastră de terenuri timp de 20 ani sorei mele. Sora locuiește cu soțul în casa noastră natala. Va mulțumesc.

Daca imobilul a fost dobandit de parinti in timpul casatoriei, atunci mama dvs detine o cota de 1/2, astfel ca mostenirea de pe urma tatalui se va imparti in felul urmator: 3/8 din imobil va revine dvs si surorii, in cote egale, iar mamei ii revine o cota de 5/8 din intregul imobil.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-06-2019
Vizitator
Buna ziua suntem 4 frati si mama tatal meu a decedat cum putem dezbate succesiunea in instanta deoare ce unul dintre frati nu e deacord si ce acte sunt necesare?
Răspunde
Răspunde 1  2   3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.