|
05-04-2021 |
 | Vizitator Vizitator |
| Multumesc pt raspuns! Am citit acum ca dobandirea actului de mostenitor de primeste in urma succesiunii! Eu nu am cum sa dau de sora lui ca sa facem asta si nu stiu nici exact unde se afla tot ce a ramas de pe urma bunicilor! Nu am luat niciodata legatura cu ei, nu ne cunoastem! Stiu doar ca totul se afla in Campia Turzii- Cluj | |
|
|
|
05-04-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Vizitator a scris pe 05-04-2021: Multumesc pt raspuns! Am citit acum ca dobandirea actului de mostenitor de primeste in urma succesiunii! Eu nu am cum sa dau de sora lui ca sa facem asta si nu stiu nici exact unde se afla tot ce a ramas de pe urma bunicilor! Nu am luat niciodata legatura cu ei, nu ne cunoastem! Stiu doar ca totul se afla in Campia Turzii- Cluj In primul rand mergeti la un notar si dezbateti mostenirea de pe urma tatalui. Ulterior, tot la notar, deschideti succesiunea de pe urma bunicilor. Notarul va efectua adresele necesare pentru identificarea bunurilor ce compun masa succesorala. Daca ceilalti mostenitori nu se prezinta, veti continua succesiunea in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-04-2021 |
 | Adriana Vizitator |
| Bună ziua,tatăl meu a decedat în urma cu 30ani,nu am făcut succesiune,suntem trei surori și mama,sora cea mica a mers la notariat fara mine,ce demersuri pot face eu??pentru partea mea din partea tatălui, mulțumesc!! | |
|
|
|
20-04-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Adriana a scris pe 20-04-2021: Bună ziua,tatăl meu a decedat în urma cu 30ani,nu am făcut succesiune,suntem trei surori și mama,sora cea mica a mers la notariat fara mine,ce demersuri pot face eu??pentru partea mea din partea tatălui, mulțumesc!! Va trebui sa va prezentati si dvs, cat si ceilalti mostenitori, la dezbaterea mostenirii de pe urma tatalui. Daca nu se prezinta toti mostenitorii si nu ajung la un acord cu privire la modalitatea de impartire a bunurilor, succesiunea va trebui efectuata in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-05-2021 |
 | Ionelburlacu Vizitator |
| Avem urmatoarea problema.Santem 3 surori,una fiind decedata.Aceasta are 2 copii care sant plecati in italia.Am vrea sa dezbatem succesiunea in urma decesului mamei de acum 3 luni,dar copii surorii decedate spun ca nu pot veni in tara .Cum procedam | |
|
|
|
13-05-2021 |
| Adriana a scris pe 20-04-2021: Bună ziua,tatăl meu a decedat în urma cu 30ani,nu am făcut succesiune,suntem trei surori și mama,sora cea mica a mers la notariat fara mine,ce demersuri pot face eu??pentru partea mea din partea tatălui, mulțumesc!! Vedeți dacă sora dvs, care a cerut dezbaterea succesiunii la notariat, v-a indicat și pe dvs ca fiind moștenitor. Mergeți la notariat și întrebați. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
13-05-2021 |
| Ionelburlacu a scris pe 13-05-2021: Avem urmatoarea problema.Santem 3 surori,una fiind decedata.Aceasta are 2 copii care sant plecati in italia.Am vrea sa dezbatem succesiunea in urma decesului mamei de acum 3 luni,dar copii surorii decedate spun ca nu pot veni in tara .Cum procedam Copii plecați în Italia pot să împuternicească o persoană din România să-i reprezinte șa dezbaterea succesiunii. Procura o pot face la un consulat al României din Italia. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
14-05-2021 |
 | David Cristian
|
| Poate să vândă fratele meu apartament rămas de la părinți care au decedat (mama anul 2006 tata anul 2009) fără acordul meu ? Mentionez ca nu au fost deschise succesiunii pentru nici unul din părinții până acum el plătind doar impozit aferent si tot el detine contractul apartamentului care este pe numele părinților mei. Vă mulțumesc. | |
|
|
|
14-05-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Actele de instrainare imobile se fac doar la notar, unde va trebui sa dovedeasca inainte de toate ca este proprietar al intregului imobil ori ca are imputernicire de la dvs. Ptr a putea vinde trebuie intai dezbatuta succesiunea si facut partajul. Ulterior ar putea sa-si vanda doar partea lui de imobil. Mai exista in codul civil si "vanzarea bunului altuia", dar care nu v-ar fi opozabila si merge doar in faza de promisiune (daca va face intai un antecontract sub semnatura privata). | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
14-05-2021 |
| David Cristian a scris pe 14-05-2021: Poate să vândă fratele meu apartament rămas de la părinți care au decedat (mama anul 2006 tata anul 2009) fără acordul meu ? Mentionez ca nu au fost deschise succesiunii pentru nici unul din părinții până acum el plătind doar impozit aferent si tot el detine contractul apartamentului care este pe numele părinților mei. Vă mulțumesc. Fratele nu poate vinde cota pe care o detine din masa succesorala, fara a dezbate mostenirea. Va trebui in primul rand sa aiba calitatea de mostenitor, sa se constate componenta masei succesorale, mostenitorii si cotele acestora. Sfatul meu este sa mergeti la un notar, sa dezbateti mostenirea de pe urma parintilor dvs si sa efectuati partajul succesoral. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-07-2021 |
 | Lixandroiu Vizitator |
| Bună Seara pe 4 mai a decedat tatăl am rămas cu mama si doua surori sora cea mare vrea sa faca succesiune .Poate sa o faca ea cu mama fara mine si salata sora ce pot sa fac in situatia in care si eu si sora mijlocie nu ne intelegem cu sora cea mare | |
|
|
|
03-07-2021 |
| Lixandroiu a scris pe 02-07-2021: Bună Seara pe 4 mai a decedat tatăl am rămas cu mama si doua surori sora cea mare vrea sa faca succesiune .Poate sa o faca ea cu mama fara mine si salata sora ce pot sa fac in situatia in care si eu si sora mijlocie nu ne intelegem cu sora cea mare La dezbaterea succesiunii vor participa toti mostenitorii legali ai defunctului. In situatia in care mostenitorii nu se inteleg cu privire la modul de impartire al masei succesorale, partajul succesoral va trebui efectuat in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-07-2021 |
 | Flaviuslg Vizitator |
| Buna ziua. Tatăl meu a decedat,fiind divorțat și având 5 copii,din care doar 4 știu de deces și nu reușim să îl găsim pe al 5-lea despre care nu avem multe informații. Care ar fi procedurile pentru succesiune? | |
|
|
|
08-07-2021 |
|
| Procedura succesorala se poate desfasura fie in fata notarului public (de la ultimul domiciliu al defunctului) daca toate partile sunt prezente si sunt de acord, fie prin instanta. In ambele situatii, trebuie identificati si citati toti mostenitorii. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-07-2021 |
| Flaviuslg a scris pe 08-07-2021: Buna ziua. Tatăl meu a decedat,fiind divorțat și având 5 copii,din care doar 4 știu de deces și nu reușim să îl găsim pe al 5-lea despre care nu avem multe informații. Care ar fi procedurile pentru succesiune? In aceasta situatie va trebui sa dezbateti mostenirea in instanta. Instanta va efectua demersurile necesare pentru efectuarea procedurii de citare cu cel de-al 5-lea mostenitor, iar daca acest demers nu va reusi, va fi desemnat un curator care sa ii reprezinte interesele. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-07-2021 |
 | Flaviuslg Vizitator |
| Mulțumesc frumos pentru răspunsuri. Cum am putea totuși să îl informam? Precizez că locuiește în alt județ și nu avem date decât despre mama lui nume,data și locul nașterii. | |
|
|
|
08-07-2021 |
|
| Puteti obtine datele privind domiciliul fratelui angajand un avocat care sa faca demersurile necesare ori depunand personal o cerere la Directia privind evidenta persoanelor care gestioneaza Registrul national de evidenta a persoanelor. Informatii gasiti aici: http://depabd.mai.gov.ro/SJS-protocoale/info_generale.pdf | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-07-2021 |
| Flaviuslg a scris pe 08-07-2021: Mulțumesc frumos pentru răspunsuri. Cum am putea totuși să îl informam? Precizez că locuiește în alt județ și nu avem date decât despre mama lui nume,data și locul nașterii. Daca doriti sa il contactati in vederea dezbaterii succesiunii, puteti incerca sa il gasiti pe retelele de socializare. De asemenea, puteti efectua o adresa catre Serviciul de evienta a populatiei, prin care solicitati sa vi se comunice adresa la care acesta figureaza. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-07-2021 |
| David Cristian a scris pe 14-05-2021: Poate să vândă fratele meu apartament rămas de la părinți care au decedat (mama anul 2006 tata anul 2009) fără acordul meu ? Mentionez ca nu au fost deschise succesiunii pentru nici unul din părinții până acum el plătind doar impozit aferent si tot el detine contractul apartamentului care este pe numele părinților mei. Vă mulțumesc. Trebuie dezbătută succesiunea și apoi imobilul se poate vinde. Aveți în vedere că fratele dvs poate invoca faptul că nu ați acceptat moștenirea dacă nu ați făcut declarație la notar sau nu ați făcut acte de acceptare tacită. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
11-07-2021 |
| Lixandroiu a scris pe 02-07-2021: Bună Seara pe 4 mai a decedat tatăl am rămas cu mama si doua surori sora cea mare vrea sa faca succesiune .Poate sa o faca ea cu mama fara mine si salata sora ce pot sa fac in situatia in care si eu si sora mijlocie nu ne intelegem cu sora cea mare Sora cea mare poate cere dezbaterea succesiunii la notar, dar dacă nu vă înțelegeți va trebui să se facă o acțiune în instanță. În primul rând, dvs trebuie să mergeți să faceți o declarație de acceptare a succesiunii la un notar public în termen de 1 an de la data decesului tatălui dvs. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |