|
11-08-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Anca a scris pe 10-08-2019: buna seara .va deranjez cu o intrebare .exista posibilitatea sa fac succesiunea printr-un imputernicirea unui avocat ? precizez ca sunt plecata din tara ,sunt succesorul mamei mele decedata in urma cu aproximativ 4 ani si as dori sa fac succesiunea dar subt umpic in imposibilitatea de a lua un concediu ceva mai prelungit fara a-mi pierde locul de munca si nu prea stiu cun sa procedez.Plus sunt in impas cu niste acte de pe un teren care mi-au fost luate de catre un membru al familiei .Exista posibilitatea sa le dau pierdute sau furate ? Nu stiu cum sa procedez .Va multumesc Daca nu va puteti prezenta personal la notar, puteti imputernici o alta persoana sau un avocat care sa va reprezinte interesele la dezbaterea mostenirii. Referitor la actele pe care nu le detineti, puteti obtine un duplicat de pe acestea de la autoritatile emitente. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-08-2019 |
| Maria a scris pe 04-08-2019: Doresc sa imprumut o suma de 20000 eu prin contract la notar sau avocat.Daca la sfarsitul perioadei nu are de unde să-mi inapoieze imprumutul,pot face ceva avand in vedere ca toate imobilele lui sunt ipotecate la banca? De vreme ce împrumutul nu poate fi garantat cu un bun al îmrumutatului veți fi în situația de a avea un titlu executoriu și să vă recuperați banii prin porirea conturilor, prin poprirea salariului la angajator sau prin executarea unor bunuri mobile. Dacă doriți în continuare să faceți împrumutul mergeți la notar. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-11-2019 |
 | Rus nadia Vizitator |
| buna ziua ,am primit un imprumut de 28000 euro prin virament bancar am returnat 14000 euro din total prin virament bancar ,70000 euro I am dat in mina nu am hartii persoana pretinde acum suma de 33ooo euro desi a ramas de dat 7000 euro spune ti mi in conditiile astea ce pot sa fac .I am recunoscut ca I dau inapoi cei 14000 euro si sa incheiem problema. A FACUT PLINGERE PENALA la politie si nu stiu cu ce inregistrare incearca sa ma santajeze ,ce pot sa fac in acest caz vreau sa I inapoiez banii si sa nu ma mai poarte la politie | |
|
|
|
08-11-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Rus Nadia a scris pe 08-11-2019: buna ziua ,am primit un imprumut de 28000 euro prin virament bancar am returnat 14000 euro din total prin virament bancar ,70000 euro I am dat in mina nu am hartii persoana pretinde acum suma de 33ooo euro desi a ramas de dat 7000 euro spune ti mi in conditiile astea ce pot sa fac .I am recunoscut ca I dau inapoi cei 14000 euro si sa incheiem problema. A FACUT PLINGERE PENALA la politie si nu stiu cu ce inregistrare incearca sa ma santajeze ,ce pot sa fac in acest caz vreau sa I inapoiez banii si sa nu ma mai poarte la politie In situatia in care doriti sa restituiti banii pentru a obtine o impacare cu persoana vatamata, restituiti banii fie in fata unui notar, fie a unui mediator, urmand ca persoana vatamata sa isi retraga plangerea penala, pentru ca dvs sa nu mai raspundeti penal pentru fapta. Cu alte cuvinte, dvs restituiti suma de bani, iar persoana vatamata isi retrage plangerea, astfel dosarul se va inchide. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-09-2020 |
 | Geta Vizitator |
| Bună ziua!La sfârșitul lunii mai am imprumutat o verișoară a soțului cu suma de 5500€ promițându-mi ca mi dă în 3 zile. Au trecut aproape 4 luni si tot nu mi-a dat.Intre timp am aflat că a împrumutat bani de la mai multe persoane.Nu mă contactează deloc,doar eu o tot sun și mă amână de la o săptămână la alta!Aș dori să știu dacă mai pot face ceva pentru a-mi recupera banii. | |
|
|
|
24-09-2020 |
| Geta a scris pe 24-09-2020: Bună ziua!La sfârșitul lunii mai am imprumutat o verișoară a soțului cu suma de 5500€ promițându-mi ca mi dă în 3 zile. Au trecut aproape 4 luni si tot nu mi-a dat.Intre timp am aflat că a împrumutat bani de la mai multe persoane.Nu mă contactează deloc,doar eu o tot sun și mă amână de la o săptămână la alta!Aș dori să știu dacă mai pot face ceva pentru a-mi recupera banii. Raspuns — sunt 2 variante de rezolvare: 1. Formulati actiune civila de recupeare a banilor imprumutati. 9Daca ati facut imprumutul cu act notarial puteti pune actul notarial in executare) 2. Sa formulati plangere penala impotriva persoanei căreia i-ati imprumutat banii av. IRINA BUDA tel.0766321314 | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
24-09-2020 |
| Geta a scris pe 24-09-2020: Bună ziua!La sfârșitul lunii mai am imprumutat o verișoară a soțului cu suma de 5500€ promițându-mi ca mi dă în 3 zile. Au trecut aproape 4 luni si tot nu mi-a dat.Intre timp am aflat că a împrumutat bani de la mai multe persoane.Nu mă contactează deloc,doar eu o tot sun și mă amână de la o săptămână la alta!Aș dori să știu dacă mai pot face ceva pentru a-mi recupera banii. In situatia in care ati incheiat un contract de imprumut la notar, va puteti adresa unui executor judecatoresc. Daca nu detineti un astfel de inscris, va trebui sa formulati o plangere penala impotriva verisoarei, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, fapta prevazuta de art. 244 NCP: "(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. (2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni. (3) Împăcarea înlătură răspunderea penală." | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-09-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Geta a scris pe 24-09-2020: Bună ziua!La sfârșitul lunii mai am imprumutat o verișoară a soțului cu suma de 5500€ promițându-mi ca mi dă în 3 zile. Au trecut aproape 4 luni si tot nu mi-a dat.Intre timp am aflat că a împrumutat bani de la mai multe persoane.Nu mă contactează deloc,doar eu o tot sun și mă amână de la o săptămână la alta!Aș dori să știu dacă mai pot face ceva pentru a-mi recupera banii. Fapta nu constituie infractiune, fiind un litigiu civil ce va cadea sub incidenta institutiei raspunderii civile. Formulati fie o cerere de executare silita daca aveti titlu executoriu, fie o actiune in instanta ptr. restituirea banilor imprumutati. Din punctul meu de vedere, nerestituirea unui imprumut de consumatie nu este inselaciune, pentru ca bunul nu intra in posesia faptuitorului in mod illicit, prin viclenie [nefiind vorba de o inducere in eroare, sau ”prin folosirea de nume sau calitati mincinoase ori de alte mijloace frauduloase]. Nu este vorba nici de infractiunea de abuz de incredere in cazul mentionat de dvs, ptr ca - cf. 2160 cod civil - împrumutatul devine proprietarul bunului, a banilor imprumutati ; deci , in acest caz, odata cu bunul se transmite si proprietatea, si ar fi irational sa cerem proprietarului sa ne predea bunul ce ii apartine. Iar imprumutul de consumatie (mutuum) nu poate face obiectul abuzului de incredere, intrucat cand se acorda un imprumut de consumatie este evident ca nu se vor primi inapoi, la scadenta, exact aceleasi bunuri primite (nu ati notat seria si nr. bancnotelor) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |