|
03-04-2018 |
 | Diana Vizitator |
| Pensie alimentara părinte german Buna ziua , cum se calculează pensia alimentara atunci cand tatăl ce trebuie sa plătească e cetatea german iar copilul e la mama in România ? Este adevărat ca nu se iau in calcul veniturile lui si i se vor acorda copilului doar 1\4 din minimul pe economie in România ? Va Multumesc | |
|
|
|
04-04-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Diana a scris pe 03-04-2018: Pensie alimentara părinte german Buna ziua , cum se calculează pensia alimentara atunci cand tatăl ce trebuie sa plătească e cetatea german iar copilul e la mama in România ? Este adevărat ca nu se iau in calcul veniturile lui si i se vor acorda copilului doar 1\4 din minimul pe economie in România ? Va Multumesc In situatia in care aveti cunostiinta ca tatal realizeaza venituri legale si puteti furniza numele angajatorului, puteti solicita obligarea acestuia la plata pensiei de intretinere in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat (pentru un copil). | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-04-2018 |
| Cuantumul de 1/4 se raporteaza al venitul tatalui (daca indicati angajatorul si aflati venitul) sau la venitul minim din Germania (daca demonstrati in instanta ca are rezidenta in Germania). Doar daca nu indicati locul d emunca si nici nu probati rezidenta in Germania, atunci se raporteaza la minimul pe economie din Romania. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
16-04-2018 |
 | Dida Vizitator |
| Buna seara, va rog sa imi dati si mie informatii despre urmatorul caz: Tatal are resedinta in Germania si nu a mai platit pensie alimentara de cand a plecat. Mama si copilul au resedinta in Portugalia. Deci niciunul nu mai sta in Romania dar divortul a avut loc in Romania inainte de plecarea partilor. Pensia este stabilita la o suma fixa, care atunci reprezenta 1\3 din venitul la acel moment al tatalui dar nu e trecut expres 1\3 din venit, ci suma respectiva. Unde trebuie sa deschida mama actiune in instanta sau ce trebuie sa faca pentru a obtine pensie alimentara conforma cu veniturile actuale ale tatalui? Cat de complicat e si ce sanse are? Multumesc. | |
|
|
|
12-06-2018 |
 | Ana Vizitator |
| Buna ziua pe 25 05 2018 am fost data in judecata in romania pentru pensia alimentara la 3 copii si cea mai mare a trecut de 18 ani din pacate nu am servici si nu sunt in tara momementan nu sunt angajata in strainatate pot trimite esalonat pensia alimentara in 3 rate in decurs de3 luni | |
|
|
|
12-06-2018 |
 | Ana Vizitator |
| Buna ziua pe data de 25 005 2017 am fost data in judecata pentru plata pensiei alimentare la 3 copii cea mai mare find trecuta de de 18 ani si procesu sa incheiat pe 25 06 2018 mi sa pus plata de 177 lei de copil de pe data de 25 05 2017 pana pe 01 01 2018 si de pe 01 01 2018 suma diferita de 193 de copil insemnand la 3 copii 70 de milioane eu nu dispun de bani astia momentan precizez ca nu sunt in tara de 3 saptamani in romania si momentan sunt in afara dar fara servici se poate da esalonat. In 3 rate toata suma care vam precizato in decurs de 3 luni zi o prob cu buletinu ca in urma sentintei care sa dat sa revin la numele meu de fata ce pot face nu ma voi intoarce asa curand in tara ce pot face cu buletinu valabilitate inca are buletinul meu expira in 2022 cum pot dovedi ca nam momentan niciun venit di ca nu sunt de rea credinta sa nu platesc ,ca daca aveam plateam va multumesc astept ras | |
|
|
|
12-06-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ana a scris pe 12-06-2018: Buna ziua pe data de 25 005 2017 am fost data in judecata pentru plata pensiei alimentare la 3 copii cea mai mare find trecuta de de 18 ani si procesu sa incheiat pe 25 06 2018 mi sa pus plata de 177 lei de copil de pe data de 25 05 2017 pana pe 01 01 2018 si de pe 01 01 2018 suma diferita de 193 de copil insemnand la 3 copii 70 de milioane eu nu dispun de bani astia momentan precizez ca nu sunt in tara de 3 saptamani in romania si momentan sunt in afara dar fara servici se poate da esalonat. In 3 rate toata suma care vam precizato in decurs de 3 luni zi o prob cu buletinu ca in urma sentintei care sa dat sa revin la numele meu de fata ce pot face nu ma voi intoarce asa curand in tara ce pot face cu buletinu valabilitate inca are buletinul meu expira in 2022 cum pot dovedi ca nam momentan niciun venit di ca nu sunt de rea credinta sa nu platesc ,ca daca aveam plateam va multumesc astept ras Incercati sa luati legatura cu tatal copiilor pentru a-i explica situatia si pentru a nu exista riscul sa fiti executata silit sau sa depuna o plangere penala impotriva dvs. pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-06-2018 |
 | Ana Vizitator |
| Va multumesc frumos daca divortu sa terminat pe 25 05 2018 am inteles ca la 2 sau 3 luni consecutive daca nu trimit ma poate da in judecata puteti sami spuneti dumneavosta va multumesc | |
|
|
|
14-06-2018 |
 | Ana Vizitator |
| Va multumesc frumos daca divortu sa terminat pe 25 05 2018 am inteles ca la 2 sau 3 luni consecutive daca nu trimit ma poate da in judecata puteti sami spuneti dumneavosta va multumesc | |
|
|
|
15-06-2018 |
| Ana a scris pe 14-06-2018: Va multumesc frumos daca divortu sa terminat pe 25 05 2018 am inteles ca la 2 sau 3 luni consecutive daca nu trimit ma poate da in judecata puteti sami spuneti dumneavosta va multumesc Daca hotararea a ramas definitiva, poate fi pusa in executare. Referitor la plangerea penala pentru abandon de familie, aceasta se poate formula pentru neplata, cu rea credinta, timp de 3 luni, a pensiei datorata minorilor. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-10-2018 |
 | Matei Mihaela Vizitator |
| Buna ziua copilul meu nu a fost recunoscut de tata pe certificat in locul la tata are tras o linie eu locuiesc in germania iar statul german im poate da pensia alimentara dar trebuie sa aduc din romania o dovada ca tatal nu a recunoscuto certificatul nu este de ajuns de unde pot scoate aceasta dovada? va multumesc | |
|
|
|
22-10-2018 |
 | Matei Mihaela Vizitator |
| Buna ziua copilul meu nu a fost recunoscut de tata pe certificat in locul la tata are tras o linie eu locuiesc in germania iar statul german im poate da pensia alimentara dar trebuie sa aduc din romania o dovada ca tatal nu a recunoscuto certificatul nu este de ajuns de unde pot scoate aceasta dovada? va multumesc | |
|
|
|
22-10-2018 |
| Matei Mihaela a scris pe 22-10-2018: Buna ziua copilul meu nu a fost recunoscut de tata pe certificat in locul la tata are tras o linie eu locuiesc in germania iar statul german im poate da pensia alimentara dar trebuie sa aduc din romania o dovada ca tatal nu a recunoscuto certificatul nu este de ajuns de unde pot scoate aceasta dovada? va multumesc De vreme ce pe certificatul de naștere nu apare nimic la rubrica tata este evident ca un tata exista dar acesta nu și-a recunoscut copilul. Poate vi se cere apostilarea certificatului și a traducerii pentru ca actul sa poată fi recunoscut de statul german. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
02-11-2018 |
 | Sorana Vizitator |
| Bună ziua!Acum 5 săptămâni am divorțat și am 2 copii minori și copii au rămas in întreținerea tatalui.Am stabilit că eu pot să ofer copiilor de tot ce ei au nevoie...ca și până acum.Eu lucrez in Austria și le trimit copiilor cate 200€.Fostul soț nu este mulțumit cu suma asta si acum vrea să ma dea in judecată.Va rog să imi spuneți cât este normal pensia alimentară dacă lucrez in străinătate.Multumesc frumos. | |
|
|
|
02-11-2018 |
| Sorana a scris pe 02-11-2018: Bună ziua!Acum 5 săptămâni am divorțat și am 2 copii minori și copii au rămas in întreținerea tatalui.Am stabilit că eu pot să ofer copiilor de tot ce ei au nevoie...ca și până acum.Eu lucrez in Austria și le trimit copiilor cate 200€.Fostul soț nu este mulțumit cu suma asta si acum vrea să ma dea in judecată.Va rog să imi spuneți cât este normal pensia alimentară dacă lucrez in străinătate.Multumesc frumos. Conform legii, pensia de intretinere pentru 2 copii este de pana la 1/3 din veniturile cu caracter de continuitate, indiferent daca veniturile sunt obtinute in Romania sau in strainatate. In cazul dvs, fostul sot trebuie sa dovedeasca ca obtineti venituri si valoarea acestor venituri. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
03-11-2018 |
| Sorana a scris pe 02-11-2018: Bună ziua!Acum 5 săptămâni am divorțat și am 2 copii minori și copii au rămas in întreținerea tatalui.Am stabilit că eu pot să ofer copiilor de tot ce ei au nevoie...ca și până acum.Eu lucrez in Austria și le trimit copiilor cate 200€.Fostul soț nu este mulțumit cu suma asta si acum vrea să ma dea in judecată.Va rog să imi spuneți cât este normal pensia alimentară dacă lucrez in străinătate.Multumesc frumos. Din punct de vedere legal, procentul datorat cu titlu de pensie de intretinere pentru doi copii minori este de 1/3 din venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-11-2018 |
 | Andreea Vizitator |
| Av.GERBER a scris pe 24-12-2017: Daca resedinta e in Germania atunci acolo e instanta competenta pt majorare pensie. Cbună ziua as avea si eu o intrebare fratele meu are 1 băiețel din primul concubinaj acum este casatorit si are 3 fetite fosta il ameninta sa il va face sa sa goe arestat in strainatate ezte posibil? | |
|
|
|
19-02-2019 |
 | Papaia Vizitator |
| Buna seara! In Romania se plateste pensie alimentara pentru copil 1/4 din salariu, aveti idee cat la suta se plateste pensie alimentara pentru 2 copii care locuiesc in Germania (familie mutata cu totul) care in urma despartirii parintilor au ramas cu mama, iar tatal (care munceste cu forme legale in Germania) trebuie sa le plateasca pensie alimentara?!? Am cautat pe internet dar nu am gasit nimic legat de legile care se aplica acolo in cazul in care unul din parinti trebuie sa plateasca pensie alimentara | |
|
|
|
19-02-2019 |
| Papaia a scris pe 19-02-2019: Buna seara! In Romania se plateste pensie alimentara pentru copil 1/4 din salariu, aveti idee cat la suta se plateste pensie alimentara pentru 2 copii care locuiesc in Germania (familie mutata cu totul) care in urma despartirii parintilor au ramas cu mama, iar tatal (care munceste cu forme legale in Germania) trebuie sa le plateasca pensie alimentara?!? Am cautat pe internet dar nu am gasit nimic legat de legile care se aplica acolo in cazul in care unul din parinti trebuie sa plateasca pensie alimentara Dvs trebuie sa faceți dovada venitului pe care îl obține in Germania. Acțiunea o introduceți in România, la instanța de la domiciliul copilului, aplicându-se legea romană (1/4 din venitul net, indiferent unde este obținut). | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
19-02-2019 |
| Papaia a scris pe 19-02-2019: Buna seara! In Romania se plateste pensie alimentara pentru copil 1/4 din salariu, aveti idee cat la suta se plateste pensie alimentara pentru 2 copii care locuiesc in Germania (familie mutata cu totul) care in urma despartirii parintilor au ramas cu mama, iar tatal (care munceste cu forme legale in Germania) trebuie sa le plateasca pensie alimentara?!? Am cautat pe internet dar nu am gasit nimic legat de legile care se aplica acolo in cazul in care unul din parinti trebuie sa plateasca pensie alimentara Daca minorii locuiesc in Germania, competenta de solutionare actiunii avand ca obiect stabilirea pensiei de intretinere revine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza minorii. Procentul datorat de parinte pentru doi copii minori este de 1/3 din venitul net/lunar realizat, conform legislatiei romane, insa pentru prevederile legislatiei germane in domeniu va trebui sa va adresati unui avocat local. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |