Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Pensie alimentara. Care este suma lunara alocata pe salariul minim pe economie - Pagina 6

Start  5  6  7  Final
 10-03-2019
Vizitator
Bună ziua.Eu lucrez în străinătate și sunt în divort cu soția, îmi cere 25% din salariul meu de aici ceea ce e foarte mult, e mai mult decât salariul minim pe România la ora actuala.Ceea ce vreau sa știu ca legea se aplica a doar pe salariul din România sau i diferențe de unde lucrezi??? Pt ca am auzit ca a în cazul în care lucrezi afara plătești doar cât e salariul mediu pe România!
Răspunde
 10-03-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Platiti la nivelul veniturilor nete, indiferent unde lucrați. Venitul e cel luat in considerare si nu locul.

Procentul legal este de PÂNĂ LA 1/4.

Asta înseamnă că pensia poate fi si inferioară acestui plafon.

Condiția este să dovediți că nevoile copilului sunt inferioare acestei sume si sa atrageti atenția instanței că mama are si ea o obligație solidară cu tatăl, asa incat ambele aporturi tb sa satisfacă nevoile de creștere și educare ale copilului si nu doar aportul tatalui.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-03-2019
Vizitator
Mulțumesc frumos pt informație!!!
Răspunde
 12-04-2019
Vizitator
Buna ziua fostul sot daca nu mai lucreaza cat trebuie sa plateasca pt doi minori minimu pe economie
Răspunde
 12-04-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Sturz Florentina a scris pe 12-04-2019:
Buna ziua fostul sot daca nu mai lucreaza cat trebuie sa plateasca pt doi minori minimu pe economie
Daca tatal minorilor nu realizeaza venituri, pensia se va stabili in cuantum de 1/3 din venitul minim pe economie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-05-2019
Vizitator
Bună ziua vă rog frumos îmi puteți Cum se calculează 1/6 din minimul de economie și mai am un copil în întreținere am primit sentința și trebuie sa platesc din 2017 luna mai de Cînd sa deschis procesul și nu știu Cît sa platesc și mai am termen 20 zile mulțumesc frumos aștept răspuns
Răspunde
 31-05-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Salariul minim net pe economie este astăzi de 1263 lei. Așasar, 1/6 reprezintă suma de 210,50 lei.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-10-2019
Vizitator
Bună ziua m-am despărțit de fostul concubin acum 3 ani și 4 luni am stat cu el 2 ani din care a rezultat o fetita însă când ne-am despărțit a ramas la el acum fetita are aproape 4 ani și as vrea sa îl dau în judecata și as vrea sa stiu în caz ca pierd procesul ar putea sa îmi ceara pensie alimentara
Răspunde
 27-10-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Paduraru a scris pe 27-10-2019:
Bună ziua m-am despărțit de fostul concubin acum 3 ani și 4 luni am stat cu el 2 ani din care a rezultat o fetita însă când ne-am despărțit a ramas la el acum fetita are aproape 4 ani și as vrea sa îl dau în judecata și as vrea sa stiu în caz ca pierd procesul ar putea sa îmi ceara pensie alimentara

Dacă îl dați în judecată, obiectul cererii va fi exercitarea autorității părintești, stabilirea locuinței copilului, pensia de întreținere și, eventual, stabilirea unui program de vizitare.
Dacă locuința copilului va fi stabilită la tată, dvs veți fi obligată la plata pensiei de întreținere dar veți putea să vizitați copilul conform unui program stabilit de instanță.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-10-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Paduraru a scris pe 27-10-2019:
In situatia in care veti solicita stabilirea domiciliului minorei la dvs, atunci tatal va achita pensia de intretinere. De asemenea, va trebui stabilita modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, iar parintele nerezident poate solicita stabilirea unui program de vizita.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2020

Buna, poate cineva sa ma spune dacă salariu minim pe economie anu asta 2020 este brut 2230 lei și net 1346 de lei? Este corect? Va multumesc
Răspunde
 10-01-2020

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Raveca a scris pe 10-01-2020:
Buna, poate cineva sa ma spune dacă salariu minim pe economie anu asta 2020 este brut 2230 lei și net 1346 de lei? Este corect? Va multumesc

Buna ziua,
Este corect. Se refera la cei cu studii medii.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook

Da, de la 1 ianuarie 2020 s-a majorat salariul minim pe economie în cuantumul pe cate l-ați menționat.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2020

Buna ziua, și dacă salariu minim pe economia sa mărește in fie care an eu trebuie sa plătesc pensie din salariu minim de ani care m-am divorțat (adică 2018) sau trebuie sa plătesc cum sa mareste salariu?
Răspunde
 10-01-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Buna ziua, și dacă salariu minim pe economia sa mărește in fie care an eu trebuie sa plătesc pensie din salariu minim de ani care m-am divorțat (adică 2018) sau trebuie sa plătesc cum sa mareste salariu?
Dvs va trebui sa efectuati plata conform procentului dispus de instanta, in functie de variatia salariului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2020

Eu plătesc 1/4 din salariu minim pe economie, așa scrie ședința, in 2018 am plătit din salariu minim de 2018, in 2019 din salariu minim de 2019, dar nu stiu dacă fac corect sau trebuie sa plătesc Numa din salariu minim de anu 2018 ca este anu care m-am divorțat și a ieșit ședința, nu stiu dacă m-am splicat bine
Răspunde
 10-01-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Veti plati pensia raportat la salariul minim pe anul in curs, deci pentru anul 2018 veti calcula procentual raportat la salariul minim de atunci, pentru anul 2019 veti calcula procentul conform valorii salariului minim in 2019 si tot asa, astfel ca o data cu cresterea salariului, creste si pensia pe care o datorati.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-12-2020
Vizitator
Buna seară daca mie si sa stabilit sa plătesc 1/4 din salariul minim pe economie vand in vedere ca nu am nici un venit momentan .
Care ar fi suma care trebuie să plătesc in momentul de față 2020
Răspunde
 21-12-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Florin a scris pe 21-12-2020:
Buna seară daca mie si sa stabilit sa plătesc 1/4 din salariul minim pe economie vand in vedere ca nu am nici un venit momentan .
Care ar fi suma care trebuie să plătesc in momentul de față 2020

Salariul minim net la nivelul anului 2020 este de 1346 lei, deci va trebui sa achitati 336,5 lei/lunar.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-06-2021
Vizitator
Av. Bratulescu Adela a scris pe 15-09-2017:
Cristina a scris pe 13-09-2017:
Multumesc pt răspuns, puteți va rog sa mi Spuneti dacă pot formula plângere pr abandon de familie in situația in care pe hotărârea judecătorească este stipulata ca pensie alimentara suna de 200 de lei pe luna, ( nu îmi amintesc cum de nu a fost specificata procentual ci in suma fixa ). Mulțumesc frumos, o zi buna!

Daca pensia a fost stabilita in suma fixa, pana la pronuntarea unei noi hotarari de majorare a pensiei, tatal e obligat sa achite lunar acei 200 lei, in caz contrar avand posibilitatea legala sa formulati o plangere penala impotriva dansului.
Răspunde
RăspundeStart  5  6  7  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.