Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Pensie alimentara. Care este suma lunara alocata pe salariul minim pe economie - Pagina 5

Start 5  6   7  Final
 24-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Danielaioan22@Gmail. Com a scris pe 15-04-2018:
Instanță a hotărât ca soțul sa îmi plătească 25% din salariu minim net pe economie asta pe anul 2017 as vrea sa știu cât este dacă se poate va rog ca încă nu mi-au intrat bani în cont și vreau sa știu dacă o sa mi restituie pe toți adică de anul trecutie din august Mulțumesc

Salariul minim pe economie (NET) este de 1162 lei/lună, de unde rezultă că pensia este de 290 lei/lună.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Clara a scris pe 22-11-2018:
Bună seara! Am o nelămurire.. Soțul meu a fost dat în judecată de fosta soție pentru majorarea pensiei de întreținere a minorului de 11 ani.
în prezent,noi avem un copil.. iar instanța a decis ca el să plătească 16,5% din venitul net.
este în regulă?
adică,nu s-a ținut de faptul că are rate foarte mari la bănci,are un împrumut făcut pentu a o despăgubi pe fosta soție.. aceste rate ating lunar 2000 ron.
iar el are un salariu brut de 3409 ron.
eu nu am un venit deocamdată..
fosta soție a declarat că tatăl copilului nu s-a implicat activ în creșterea copilului,deși lunar,pe lângă pensie,îi cumpără copilului bunuri..
aveți idee dacă s-ar mai putea face ceva în această situație?
deși mă îndoiesc,pentru că se pare că decizia este irevocabilă.

Instanța a stabilit cuantumul maxim pentru pensia de întreținere, deoarece pentru 2 copii legea obligă la plata a maxim 1/3 din veniturile nete, adică 33%. Având în vedere că soțul dvs are 2 copii, s-a stabilit pensia pentru copil la jumătate din cota legală de 1/3, adică 1/6 (16.6%).

Legea nu spune că trebuie să plătească 1/3 din venituri pentru 2 copii, ci legea spune că trebuie să plătească până la 1/3. Dacă mai sunteți în termen puteți ataca hotărârea dar trebuie să aveți în vedere următoarele: Instanța nu scade din venit cheltuielile și apoi să stabilească pensia din ce a rămas, ci instanța, atunci când stabilește pensia, are în vedere ca traiul zilnic al debitorului obligației (soțul dvs) să nu fie afectat în sensul în care ar face imposibil un trai decent. Dacă instanța constată că prin plata pensiei în cuantumul stabilit nivelul de trai nu este în limite normale, va putea stabili pensia într-un procent mai mic decât 1/6.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2019
Vizitator
Bună ziua o întrebare am la dv sint divorțată de 10 ani si am 2 copii sint la mine si de 4 ani sint cu tata lor in tribunal pt pensie alimentară și nu se face nimic de la tribunal salonta cum se poate așa ceva domnu avocat ma zis ca depinde de tribunal de 4 ani nu ie nimic ce aș putea face?Vă mulțumesc
Răspunde
 10-01-2019
Vizitator
Buna separa, am o întrebare, anu trecut 2018 1/4 de salariul net erai 290 lei, anul 2019 câți vine?
Răspunde
 11-01-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nadia a scris pe 08-01-2019:
Bună ziua o întrebare am la dv sint divorțată de 10 ani si am 2 copii sint la mine si de 4 ani sint cu tata lor in tribunal pt pensie alimentară și nu se face nimic de la tribunal salonta cum se poate așa ceva domnu avocat ma zis ca depinde de tribunal de 4 ani nu ie nimic ce aș putea face?Vă mulțumesc

E ciudat că un dosar ca al dvs durează atât de mult. Mergeți la arhiva instanței de judecată și întrebați acolo care este stadiul dosarului.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-01-2019
Vizitator
Buna seara, puteți sa spune și mie va rog frumos câți ieste salariu net de România anu asta 2019?
Răspunde
 18-01-2019
Vizitator
Sotul meu a fost căsătorit și a rezultat t
2 copii, sunt minori,ulterior a divorțat si casatorinduse cu mine ,si noi avem acum 2 copii,tot minori, vreau si eu sa stiu cum se calculează pensia alimentara pentru acei 2 copii având în vedere că el mai are încă 2. Si primi 2 sunt pe fostul lui nume de familie. El când sa căsătorit cu mine a luat numele meu de familie.... Si cei doi copii ai noștri sunt recunoscuti. Astept un raspuns. Multumesc. Si scuzati-ma daca nu am postat unde trebuie... dar nu ma prea pricep!!!
Răspunde
 18-01-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu contează ce nume de familia a avut sau are in prezent soțul dvs. Ceea ce contează este că are 4 copii minori recunoscuți.

Procentul legal stabilit pt 4 copii este conform art 529 C.civ de 1/2 din venitul net. Așadar fiecare copil are dreptul la 1/8 din salariul incasat de tata.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-01-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Anonim a scris pe 18-01-2019:
Sotul meu a fost căsătorit și a rezultat t
2 copii, sunt minori,ulterior a divorțat si casatorinduse cu mine ,si noi avem acum 2 copii,tot minori, vreau si eu sa stiu cum se calculează pensia alimentara pentru acei 2 copii având în vedere că el mai are încă 2. Si primi 2 sunt pe fostul lui nume de familie. El când sa căsătorit cu mine a luat numele meu de familie.... Si cei doi copii ai noștri sunt recunoscuti. Astept un raspuns. Multumesc. Si scuzati-ma daca nu am postat unde trebuie... dar nu ma prea pricep!!!

Va fi obligat să plătească pentru cei doi copii din prima căsătorie , câte 1/8 pentru fiecare copil (sau diferit dacă stabilește instanța, dar maximul este de 1/4 pentru ambii copii). Pentru copiii din căsătoria cu dvs nu plătește o pensie deoarece contribuie în natură.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-01-2019
Vizitator
Cat se plateste pensie alimentara unui copil de la 01.01.2019 avand salariu minim pe economie? In acest caz se ia in evidenta si cheltuielile avute de catre parintele care plateste pensia alimentara (chiria unde locuieste, rate la banca.....etc.)? Multumesc
Răspunde
 19-01-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Florin a scris pe 18-01-2019:
Cat se plateste pensie alimentara unui copil de la 01.01.2019 avand salariu minim pe economie? In acest caz se ia in evidenta si cheltuielile avute de catre parintele care plateste pensia alimentara (chiria unde locuieste, rate la banca.....etc.)? Multumesc

Buna ziua,
cuantumul pensiei de intretinere pentru un copil este de 1/4 din venitul net.
Nu se scade nici chiria si nici rata la banca.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2019
Vizitator
Buna ziua fostul sot vrea sa reduca pensia alimentara de la 25 la suta din venitul net la 25 la suta din venitul net cu caracter permanent pe motivul ca el a scos bani din banca si ca mama lui (care are un sot)este bolnava .adica nu mai vrea sa se calculeze si orele suplimentare si primele de craciun .mentionez ca aceste ore si sporuri depasesc cu mult salariul brut .poate sa faca acest lucru?
Răspunde
 24-01-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Florin a scris pe 18-01-2019:

Cuantumul pensiei este de până la 1/4 din venituri, iar cheltuielile se iau în considerare doar dacă suportarea duc la un trai care pun în pericol traiul de zi de zi.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Vizitator a scris pe 24-01-2019:
Buna ziua fostul sot vrea sa reduca pensia alimentara de la 25 la suta din venitul net la 25 la suta din venitul net cu caracter permanent pe motivul ca el a scos bani din banca si ca mama lui (care are un sot)este bolnava .adica nu mai vrea sa se calculeze si orele suplimentare si primele de craciun .mentionez ca aceste ore si sporuri depasesc cu mult salariul brut .poate sa faca acest lucru?

Invocați autoritatea de lucru judecat.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-01-2019
Vizitator
Buna va rog puteți sa va Spune-ți care ieste salariul net anu asta 2019, 1229 lei sau 1263 lei?
Răspunde
 27-02-2019
Vizitator
Buna ziua,

Am divortat in anul 2015 la notar. S-a stabilit suma de 400 de lei pensia alimentara pentru doi copii( in principiu nu vroiam nimic ci doar liniste)dar mi s-a spus ca nu poate sa nu plateasca nimic. Acum fostul sot, care nu a platit pensie aproape doi ani de zile imi spune ca si asa da prea mult. A schimbat locul de munca si ultima oara lua 500 de euro, dar in banca ii intra doar 1000 de lei si restul ii platea in mana si cu un contract de 4 ore,pentru ca asa sa nu se majoreze pensia alimentara. Nu vreau sa imi dea mai mult,dar as vrea sa am un raspuns de la un profesional ca sa vada ca nu imi plateste mai mult, el spunand ca legal ar trebui sa imi plateasca doar 250 de lei pe luna pentru amandoi copii. Multumesc Frumos!
Răspunde
 27-02-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mihaela a scris pe 27-02-2019:
Buna ziua,

Am divortat in anul 2015 la notar. S-a stabilit suma de 400 de lei pensia alimentara pentru doi copii( in principiu nu vroiam nimic ci doar liniste)dar mi s-a spus ca nu poate sa nu plateasca nimic. Acum fostul sot, care nu a platit pensie aproape doi ani de zile imi spune ca si asa da prea mult. A schimbat locul de munca si ultima oara lua 500 de euro, dar in banca ii intra doar 1000 de lei si restul ii platea in mana si cu un contract de 4 ore,pentru ca asa sa nu se majoreze pensia alimentara. Nu vreau sa imi dea mai mult,dar as vrea sa am un raspuns de la un profesional ca sa vada ca nu imi plateste mai mult, el spunand ca legal ar trebui sa imi plateasca doar 250 de lei pe luna pentru amandoi copii. Multumesc Frumos!

De vreme ce a fost obligat, trebuia să plătească. Aveți posibilitatea de a demara procedura de executare silită. El are interesul să formuleze o acțiune de diminuare a pensiei de întreținere nu dvs.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-02-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mihaela a scris pe 27-02-2019:
Buna ziua,

Din punct de vedere legal, cuantumul pensiei de intretinere datorat pentru 2 copii minori este de 1/3 din venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident. Daca tatal nu achita pensia, pe langa executarea silita, aveti posibilitatea legala sa formulati o plangere penala impotria dansului pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-03-2019
Vizitator
Ziua buna, asa o intrebare eu roman, soția moldoveanca copil născut în România, care sunt șansele sa dobindeasca custodie excesiva. Și daca eu ii ofer lunar un venit copilului meu de 200€ ar mai putea sa ma tragă și statul sa ofer și pensie. Mulțumesc va rog dacă se poate un răspuns și un sfat jurist.
Răspunde
 06-03-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ion a scris pe 04-03-2019:
Ziua buna, asa o intrebare eu roman, soția moldoveanca copil născut în România, care sunt șansele sa dobindeasca custodie excesiva. Și daca eu ii ofer lunar un venit copilului meu de 200€ ar mai putea sa ma tragă și statul sa ofer și pensie. Mulțumesc va rog dacă se poate un răspuns și un sfat jurist.

Copilul domiciliaza pe teritoriul Romaniei? De regula, exercitarea autoritatii parintesti se stabileste in comun, exercitarea exclusiva fiind dispusa in mod exceptional, cand exista dovezi ca actiunile sau inactiunile unui parinte pun in pericol grav viata, integritatea fizica sau psihica a minorului. Daca se va stabili domiciliul copilului la mama, veti fi obligat la plata unei pensii de intretinere in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart 5  6   7  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.