|
13-09-2017 |
 | Cristina Vizitator |
| Buna ziua, as dori sa situ va rog, care este suma lunara alocata pe salarial minim pe economie pt pensia alimentara a unui copil, si daca se poate recalcula pe o perioada a unui an deoarece tatal baiatului meu plateste mai putin si vreau sa ia in serios ceea ce i se cuvine copilului in mod legal. Multumesc | |
|
|
|
13-09-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca aveti o hotarare judecatoreasca care il obliga pe fostul sot la plata pensiei de intretinere, atunci aveti posibilitatea legala de a formula o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de abandn de familie, respectiv pentru neplata, timp de 3 luni, cu rea credinta, a pensiei. In situatia in care nu aveti o hotarare judecatoreasca, va trebui sa solicitati obligarea tatalui la plata pensiei datorata minorului, printr-o actiune in instanta. Cuantumul pensiei de intretinere se calculeaza in procent de 1/4 din venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident, iar in situatia in care tatal nu realizeaza venituri, pensia se calculeaza raportat la venitul minim pe economie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-09-2017 |
 | Cristina Vizitator |
| Multumesc pt răspuns, puteți va rog sa mi Spuneti dacă pot formula plângere pr abandon de familie in situația in care pe hotărârea judecătorească este stipulata ca pensie alimentara suna de 200 de lei pe luna, ( nu îmi amintesc cum de nu a fost specificata procentual ci in suma fixa ). Mulțumesc frumos, o zi buna! | |
|
|
|
13-09-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Plangerea penala pentru abandon de familie poate fi formulata doar daca nu se plateste pensia de intretinere timp de 3 luni consecutiv. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
14-09-2017 |
 | Ioana Vizitator |
| Inainte era in lege 2 luni consecutiv, acum e doar trei luni. Nu trebuie sa fie consecutive. | |
|
|
|
15-09-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Cristina a scris pe 13-09-2017: Multumesc pt răspuns, puteți va rog sa mi Spuneti dacă pot formula plângere pr abandon de familie in situația in care pe hotărârea judecătorească este stipulata ca pensie alimentara suna de 200 de lei pe luna, ( nu îmi amintesc cum de nu a fost specificata procentual ci in suma fixa ). Mulțumesc frumos, o zi buna! Daca pensia a fost stabilita in suma fixa, pana la pronuntarea unei noi hotarari de majorare a pensiei, tatal e obligat sa achite lunar acei 200 lei, in caz contrar avand posibilitatea legala sa formulati o plangere penala impotriva dansului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-09-2017 |
 | Cristna Vizitator |
| Multumesc pt raspuns, am o ultima intrebare, va rog, deci trebuie sa ii solicit in instanta o modificare a sumei de la fixa la procentuala ? Multumesc, o zi buna! | |
|
|
|
05-12-2017 |
 | Maria Vizitator |
| Cat trebuie sa fie suma pentru pensia minima pe economie la 1/4 pentru un copil 2017 .Va mulțumesc | |
|
|
|
06-12-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Maria a scris pe 05-12-2017: Cat trebuie sa fie suma pentru pensia minima pe economie la 1/4 pentru un copil 2017 .Va mulțumesc Buna ziua, Salariul minim brut pe economie la acest moment este de 1450 lei, iar cel net de 1065 lei. 1/4 din 1065 lei reprezinta 266,25 lei, astfel incat pensia minima pe care ar trebui sa o primeasca un copi este de 266,25 lei. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
22-02-2018 |
 | Marius Vizitator |
| Buna ziua..ce pot face in situatia in care fosta sotie refuza cu vehementa sa-mi dea semnatura pentru a pleca cu fata(prin lege data in cresterea mea)in strainatate si cum o pot obliga sa plateasca pensia minima de 150 de ron,desi nu lucreaza cu acte?(lucreaza la negru) | |
|
|
|
19-03-2018 |
 | Danielaioan22@Gmail. Com Vizitator |
| Bună ziua am depus actele pentru pensie alumentara în noiembrie 2017 fostul iubit sa prezentat dar nici pana acumătrii nu mia venit nimica acasă au trecut 4 luni vroiam Sa știu cam.cât durează El nu lucrează știți cumva cât trebuie sa îmi plătească pensie alumentara pentru un copil? Multumesc | |
|
|
|
19-03-2018 |
| Danielaioan22@Gmail. Com a scris pe 19-03-2018: Bună ziua am depus actele pentru pensie alumentara în noiembrie 2017 fostul iubit sa prezentat dar nici pana acumătrii nu mia venit nimica acasă au trecut 4 luni vroiam Sa știu cam.cât durează El nu lucrează știți cumva cât trebuie sa îmi plătească pensie alumentara pentru un copil? Multumesc Să înțeleg că instanța s-a pronunțat asupra stabilirii pensiei de întreținere sau că nu cunoașteți ce s-a întâmplat în proces ? Cel mai bine este să mergeți la arhiva instanței și să solicitați dosarul la studiu pentru a vedea ce s-a dispus. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
20-03-2018 |
| Danielaioan22@Gmail. Com a scris pe 19-03-2018: Bună ziua am depus actele pentru pensie alumentara în noiembrie 2017 fostul iubit sa prezentat dar nici pana acumătrii nu mia venit nimica acasă au trecut 4 luni vroiam Sa știu cam.cât durează El nu lucrează știți cumva cât trebuie sa îmi plătească pensie alumentara pentru un copil? Multumesc In situatia in care tatal copilului nu realizeaza venituri, pensia de intretinere se va stabili in procent de 25% din salariul minim pe ecomonie. In ceea ce priveste judecata, nu ati specificat foarte clar daca instanta a ramas in pronuntare sau daca asteptati primul termn de judecata. Mergeti la arhiva instantei si interesati-va de evolutia dosarului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-04-2018 |
 | Ionut marian dariciu Vizitator |
| Cum se procedează cu pensia alimentara la copii dacă ambii copii sunt cu diferiți bărbați | |
|
|
|
08-04-2018 |
| As vrea sa știu cât este 25%din salariu minim net pe economie pentru ca atât trebuie sa îmi plătească pensia pentru copil pe 2017.Multumesc | |
|
|
|
09-04-2018 |
| Ionut Marian Dariciu a scris pe 08-04-2018: Cum se procedează cu pensia alimentara la copii dacă ambii copii sunt cu diferiți bărbați Daca minorii se afla in ingrijirea mamei, aceasta va trebui sa solicite in instanta obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere ( se vor face doua actiuni separate). | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-04-2018 |
 | Diana Vizitator |
| Danielaioan22@Gmail. Com a scris pe 08-04-2018: As vrea sa știu cât este 25%din salariu minim net pe economie pentru ca atât trebuie sa îmi plătească pensia pentru copil pe 2017.Multumesc Gasiti aici un calculator valabil pe anul in curs: Calculator pensie de întreținere minor | |
|
|
|
14-04-2018 |
 | Gaspar liana Vizitator |
| Buna asi avea o intrebare daca fostul sot are 2300 brut cit ari trebui sa plateasca la 2 copii pe luna | |
|
|
|
15-04-2018 |
| Gaspar Liana a scris pe 14-04-2018: Buna asi avea o intrebare daca fostul sot are 2300 brut cit ari trebui sa plateasca la 2 copii pe luna Pensia datorata minorilor este in cota de 1/3 din venitul net/lunar realizat. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-04-2018 |
| Instanță a hotărât ca soțul sa îmi plătească 25% din salariu minim net pe economie asta pe anul 2017 as vrea sa știu cât este dacă se poate va rog ca încă nu mi-au intrat bani în cont și vreau sa știu dacă o sa mi restituie pe toți adică de anul trecutie din august Mulțumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |