|
25-08-2018 |
 | Dumitrovicimariana@Yahoo.com Vizitator |
| Bună ziua mă puteți ajuta au murit părinți și as vrea sa fac succesiunea iar sora mea nu este de acord am dat în judecata dar nu sa prezentat și avocatu meu a primit o intimpinare și următoarea sentința sa prelungit ce este de făcut va rog dacă mă puteți ajuta cu un raspuns | |
|
|
|
25-08-2018 |
| Dumitrovicimariana@Yahoo.com a scris pe 25-08-2018: Bună ziua mă puteți ajuta au murit părinți și as vrea sa fac succesiunea iar sora mea nu este de acord am dat în judecata dar nu sa prezentat și avocatu meu a primit o intimpinare și următoarea sentința sa prelungit ce este de făcut va rog dacă mă puteți ajuta cu un raspuns Trebuie făcut un răspuns la intampinare. Avocatul Dvs știe ce are de făcut. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
26-08-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Dumitrovicimariana@Yahoo.com a scris pe 25-08-2018: Bună ziua mă puteți ajuta au murit părinți și as vrea sa fac succesiunea iar sora mea nu este de acord am dat în judecata dar nu sa prezentat și avocatu meu a primit o intimpinare și următoarea sentința sa prelungit ce este de făcut va rog dacă mă puteți ajuta cu un raspuns Procesul se poate judeca si in lipsa surorii. In momentul de fata va trebui formulat Raspunsul la intampinare, dupa care se va acorda termenul pe fond. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-10-2018 |
 | Alexandra Vizitator |
| Buna dimineata!!! Tata si Mama au murit si a ramas un apartament de doua camere. Suntem doua surori. Timp de 10 ani am trimis banii in tara pt Mama. Era bolnava si ii plateam tratamentul, Sora mea nu i-a dat 1 LeU niciodata. Am renovat apartamentul tot pe cheltuiala mea. Acum Sora mea vrea dreptul ei din casa , dar ea nu a contribuit cu 1 LeU. Ce as putea face? | |
|
|
|
27-10-2018 |
 | Nistor anisor
|
| Nu prea aveti ce face. Va puteti recupera totusi in instanta o cota parte din investitie. | |
|
|
|
27-10-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Alexandra a scris pe 27-10-2018: Buna dimineata!!! Tata si Mama au murit si a ramas un apartament de doua camere. Suntem doua surori. Timp de 10 ani am trimis banii in tara pt Mama. Era bolnava si ii plateam tratamentul, Sora mea nu i-a dat 1 LeU niciodata. Am renovat apartamentul tot pe cheltuiala mea. Acum Sora mea vrea dreptul ei din casa , dar ea nu a contribuit cu 1 LeU. Ce as putea face? Va trebui sa dezbateti succesiunea in instanta si sa solicitati obligarea surorii la plata catre dvs. a jumatate din costurile tratamentelor medicale si a imbunatatirilor aduse imobilului, in masura in care aveti dovezi in acest sens. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-01-2019 |
 | Lenna Vizitator |
| Av. Diana Roman a scris pe 15-02-2018: @Karlo Matei Faptele invederate de dv. nu reprezinta un motiv legal in baza caruia puteti sa solicitati decaderea cuiva din dreptul de a mosteni. Referitor la postas, aveti in vedere ca postasul e posibil sa fi primit pentru "serviciul" respectiv mai mult decat a fost amendat de instanta. In plus, daca s-a impus amendarea e posibil sa fie utila o plangere penala pentru abuz in serviciu care in astfel de cazuri este insotita si de fals si uz de fals. care sunt motivele legale in baza carora pot solicita decăderea cuiva din dreptul de a moșteni? multumesc | |
|
|
|
16-01-2019 |
| Lenna a scris pe 15-01-2019: Av. Diana Roman a scris pe 15-02-2018: @Karlo Matei Faptele invederate de dv. nu reprezinta un motiv legal in baza caruia puteti sa solicitati decaderea cuiva din dreptul de a mosteni. Referitor la postas, aveti in vedere ca postasul e posibil sa fi primit pentru "serviciul" respectiv mai mult decat a fost amendat de instanta. In plus, daca s-a impus amendarea e posibil sa fie utila o plangere penala pentru abuz in serviciu care in astfel de cazuri este insotita si de fals si uz de fals. care sunt motivele legale in baza carora pot solicita decăderea cuiva din dreptul de a moșteni? multumesc Puteți să invocați faptul că nu a acceptat moștenirea în mod expres în termenul legal de 1 ani și nu a făcut acte de acceptare tacită. Moștenirea se acceptă în termen de 1 an de la data decesului celui care lasă moștenirea. Acceptarea se face în mod expres, prin declarație la notar sau la consulatul Româniai din străinătate, sau în mod tacit, prin dovedirea unor fapte care valorează moștenire (de ex: a plătit impozitul, a luat bunuri reprezentative din casă, a făcut investiții în bunul moștenit etc). Așadar, dacă dvs ați acceptat moștenirea, puteți solicita instanței să constate că persoana respectivă este străină de moștenire deoarece nu a acceptat expres moștenirea în termenul legal de 1 an și nici nu a făcut fapte ce valorează moștenire. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
18-02-2019 |
 | Emanuela Baciu Vizitator |
| Am si eu o problema,mama este decedata din 2004,in 2016 am bagat succesiunea casei prin instanta noi fiind 6 copii la parinti,unul dintre frati nu a vrut sa.mi semneze si a trebuit sa ne judecam,in timpu ce am impacat un avocat si am bagat succesiunea casei in instanta,m.am inteles cu fratele care nu era de acord pt o suma de bani,dar intre timp unul dintre frati nu mai vrea sa.mi semneze gasind scuze nu poate dim cauza serviciului sa.mi trimita procura,el locuind in Italia,procesul s.a amanat foarte mul,avem 2 ani de cand avem bagat in instanta,intrebarea mea este ce se intampla daca el nu.mi trimite procura,dar am toate semnaturile de la ceilalti frati,se poate rezolva?Acocatul imi cam da de inteles ca nu,ar trebui sa deschid alt proces,alti bani,va rog frumos sa.mi explicati daca se poate rezolva fara fratele meu,sunt sigura ca nu vrea sa.mi semneze,se scuza ca nu poate! | |
|
|
|
03-06-2019 |
 | Andrei Vizitator |
| Buna ziua . Va rog sa imi spuneti ce se intampla daca unul din moștenitori nu se prezintă în instanță dupa ce a fost citat pentru succesiune ce demersuri aplică instanță in acest caz ? | |
|
|
|
03-06-2019 |
| Andrei a scris pe 03-06-2019: Buna ziua . Va rog sa imi spuneti ce se intampla daca unul din moștenitori nu se prezintă în instanță dupa ce a fost citat pentru succesiune ce demersuri aplică instanță in acest caz ? Daca mostenitorul respectiv are calitatea de parat si nu se prezinta, daca a fost legal citat, jedecata se desfasoara in lipsa dansului. Daca mostenitorul respectiv nu poate fi citat (nu se cunoaste domiciliul acestuia), pentru indeplinirea procedurii de citare si desfasurarea judecatii, i se va desemna un curator care ii va reprezenta interesele. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-06-2019 |
| Andrei a scris pe 03-06-2019: Buna ziua . Va rog sa imi spuneti ce se intampla daca unul din moștenitori nu se prezintă în instanță dupa ce a fost citat pentru succesiune ce demersuri aplică instanță in acest caz ? Dacă după demersurile legale pentru aflarea domiciliului și după citare pârâtul nu se prezintă, judecata se va face în lipsa lui. Dacă instanța consideră că citarea nu s-a putut face în mod procedural deoarece locuința pârâtului nu este cunoscută (pârâtul nu mai locuiește la acea locuință și nu i se cunoaște actuala adresă), instanța vă va pune în vedere să-l citați prin mica publicitate și îi va numi un curator special pentru a-i apăra interesele. Curatorul este un avocat desemnat de instanța de judecată, iar onorariul stabilit îl veți achita dvs. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
30-08-2019 |
 | Andreea Vizitator |
| O sa incerc sa fiu succinta. Povestea e urmatoarea:tatal meu(care locuia in casa parintilor lui decedati)a decedat in urma cu aproape 2 ani. Am aflat acum cateva luni de la mama mea(divortata de tatal meu) care trecand pe la domiciliul lui a vazut sigiliul politiei pe usa. Am mers la politie si am aflat ca a fost gasit mort de catre vecini si ca a fost inmormantat de catre primarie. Am achitat la primarie cheltuielile de inmormantare,am scos certificatul de deces,am solicitat cu documente,la politie ridicarea sigiliului,care s-a realizat zilele trecute. In casa am gasit toate actele(actele de proprietate ale imobilului,certificatele de nastere si deces ale defunctilor bunici). Problema este ca tatal meu a mai avut 2 copii din alte 2 casnicii despre care nu stiu nimic si un frate(si el decedat),iar verisoara mea,la al carei domiciliu am cautat-o ,se pare ca nu vrea sa-mi raspunda. Eu am inceput sa achit din facturile restante la utilitati,dar succesiunea clar trebuie dezbatuta,cel mai probabil in instanta. Dar nu stiu..de aici inainte ce si cum trebuie facut. Am citit ca li se pot numi curatori,mostenitorilor care nu se prezinta. Care sunt posibilele incheieri in instanta pt cazul in care nu se prezinta nimeni,dintre ceilalti mostenitori si cat de mult se poate intinde procesul ca timp? Multumesc anticipat. | |
|
|
|
31-08-2019 |
| Andreea a scris pe 30-08-2019: O sa incerc sa fiu succinta. Povestea e urmatoarea:tatal meu(care locuia in casa parintilor lui decedati)a decedat in urma cu aproape 2 ani. Am aflat acum cateva luni de la mama mea(divortata de tatal meu) care trecand pe la domiciliul lui a vazut sigiliul politiei pe usa. Am mers la politie si am aflat ca a fost gasit mort de catre vecini si ca a fost inmormantat de catre primarie. Am achitat la primarie cheltuielile de inmormantare,am scos certificatul de deces,am solicitat cu documente,la politie ridicarea sigiliului,care s-a realizat zilele trecute. In casa am gasit toate actele(actele de proprietate ale imobilului,certificatele de nastere si deces ale defunctilor bunici). Problema este ca tatal meu a mai avut 2 copii din alte 2 casnicii despre care nu stiu nimic si un frate(si el decedat),iar verisoara mea,la al carei domiciliu am cautat-o ,se pare ca nu vrea sa-mi raspunda. Eu am inceput sa achit din facturile restante la utilitati,dar succesiunea clar trebuie dezbatuta,cel mai probabil in instanta. Dar nu stiu..de aici inainte ce si cum trebuie facut. Am citit ca li se pot numi curatori,mostenitorilor care nu se prezinta. Care sunt posibilele incheieri in instanta pt cazul in care nu se prezinta nimeni,dintre ceilalti mostenitori si cat de mult se poate intinde procesul ca timp? Multumesc anticipat. Buna ziua, primul pas il faceti la notar. Notarul va face procedurile de citare, apoi daca persoanele nu se prezinta la notar sau daca nu va intelegeti mergeti la instanta. In acest caz mergeti la un avocat care sa va conceapa actiunea de succesiune. In functie de complexitatea cazului precum si a grasului de incaecaew cu dosare a instantei, procesul se poate intinde, uneori chiar si pe doi ani. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
31-08-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Andreea a scris pe 30-08-2019: O sa incerc sa fiu succinta. Povestea e urmatoarea:tatal meu(care locuia in casa parintilor lui decedati)a decedat in urma cu aproape 2 ani. Am aflat acum cateva luni de la mama mea(divortata de tatal meu) care trecand pe la domiciliul lui a vazut sigiliul politiei pe usa. Am mers la politie si am aflat ca a fost gasit mort de catre vecini si ca a fost inmormantat de catre primarie. Am achitat la primarie cheltuielile de inmormantare,am scos certificatul de deces,am solicitat cu documente,la politie ridicarea sigiliului,care s-a realizat zilele trecute. In casa am gasit toate actele(actele de proprietate ale imobilului,certificatele de nastere si deces ale defunctilor bunici). Problema este ca tatal meu a mai avut 2 copii din alte 2 casnicii despre care nu stiu nimic si un frate(si el decedat),iar verisoara mea,la al carei domiciliu am cautat-o ,se pare ca nu vrea sa-mi raspunda. Eu am inceput sa achit din facturile restante la utilitati,dar succesiunea clar trebuie dezbatuta,cel mai probabil in instanta. Dar nu stiu..de aici inainte ce si cum trebuie facut. Am citit ca li se pot numi curatori,mostenitorilor care nu se prezinta. Care sunt posibilele incheieri in instanta pt cazul in care nu se prezinta nimeni,dintre ceilalti mostenitori si cat de mult se poate intinde procesul ca timp? Multumesc anticipat. Intai, dvs. va prezentati la un notar (oricare, nu trebuie sa fie cel competent cu dezbaterea succesiunii, adica un notar care activeaza in raza domiciliului defunctului tata) si cereti sa dati o declaratie notariala de acceptare a succesiunii dupa tatal si bunicii dvs. Este necesara pentru ca dreptul de opţiune succesorală se exercită în termen de un an de la data deschiderii moştenirii, adica de la moarte si sa fiti acoperita din acest punct de vedere. In calitate de fiica, sunteti mostenitoare sezinara, adica pe lângă stăpânirea de fapt exercitată asupra patrimoniului succesoral, sezina le conferă moştenitorilor sezinari şi dreptul de a administra acest patrimoniu şi de a exercita drepturile şi acţiunile defunctului. Apoi, de la primarie , serviciul de evidenta a persoanelor, solicitati ANEXA 24.(sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale). Va recomand sa postati si un anunt la mica publicitate la sectiunea decese, comemorari. Pasul urmator: de la un notar competent sa dezbata succesiunea solicitati eliberarea unei incheieri privind verificarea evidentelor susccesorale, necesara ca procedura prealabila in cazul in care succesiunea va fi dezbatuta in instanta si fara de care actiunea este respinsa. In continuare, va recomand sa faceti cerere de dezbatere a succesiunii intai la notar. În cererea de deschidere a procedurii succesorale vor fi menţionate datele de stare civilă ale defunctului, numele, prenumele şi domiciliul moştenitorilor prezumtivi, bunurile defunctului, cu menţionarea valorii acestora, precum şi a pasivului succesoral. Acestuia ii veti indica succesibilii pe care ii cunoasteti (nume, adresa, telefon) si ii veti comunica ca din cunostintele dvs., din auzite, s-ar putea sa existe si alti copii ai defunctului, pe care insa nu ii cunoasteti, nu le cunoasteti numele ori adresa. Sa va ganditi si la doi martori, obligatorii in procedura succesorala (vecini, prieteni, alte rude). După ce constată că este legal sesizat, notarul public înregistrează cauza şi dispune citarea celor care au vocaţie la moştenire, iar dacă există testament, citează şi pe legatari şi executorul testamentar instituit. Citaţia trebuie să cuprindă, sub sancţiunea nulităţii acesteia, pe lângă elementele prevăzute de Codul de procedură civilă, republicat, cu modificările ulterioare, şi precizarea că, dacă succesibilul nu îşi exercită dreptul de a accepta în termenul prevăzut la art. 1.103 din Codul civil, republicat, cu modificările ulterioare, va fi prezumat că renunţă la moştenire. În cazul în care, astfel cum rezultă din informaţiile existente la dosar, domiciliul actual al succesibilului nu este cunoscut, se poate proceda la citarea sa, în mod cumulativ, prin afişare la ultimul domiciliu al defunctului, afişare la ultimul domiciliu cunoscut al succesibilului, publicare într-un ziar cu răspândire naţională. Dupa citare, teoretic - daca nu se mai prezinta nimeni la notar - trebuie sa asteptati un an ca sa vi se elibereze certificatul de mostenitor, insa tot este infinit mai putin decat daca ati face succesiunea in conditiile dvs. prin instant (unde poate dura si 2-3 ani) Pana la finalizarea succesiunii, ca mostenitor sezinar, oricum aveti bunurile mostenirii in posesie si puteti cere notarului si un certificat de CALITATE de mostenitor. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
03-09-2019 |
 | Andreea Vizitator |
| Multumesc frumos. Am fost la notar,am facut declaratia de acceptare a succesiunii,urmand sa contactez un avocat pt demararea actiunii in instanta,intrucat la notariat mi s-a spus ca nu se poate face succesiunea la notariat daca nu sunt prezenti toti mostenitorii si ca trebuie sa ma adresez instantei. | |
|
|
|
04-09-2019 |
| Andreea a scris pe 03-09-2019: Multumesc frumos. Am fost la notar,am facut declaratia de acceptare a succesiunii,urmand sa contactez un avocat pt demararea actiunii in instanta,intrucat la notariat mi s-a spus ca nu se poate face succesiunea la notariat daca nu sunt prezenti toti mostenitorii si ca trebuie sa ma adresez instantei. Daca ceilalti mostenitori nu se prezinta in fata notarului va trebui sa dezbateti succesiunea in instanta, urmand ca instanta sa efectueze adrese pentru aflarea domiciliilor actuale ale tuturor mostenitorilor, iar in cazul in care nici in aceste conditii nu va fi indeplinita procedura de citare, se va desemna un curator pentru a le reprezenta interesele si vor fi citati printr-un ziar local. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-09-2019 |
 | Andreea Vizitator |
| Nu se poate la notariat. Am fost refuzata de 3 notariate. La notariat se merge doar daca sunt toti mostenitorii prezenti. Trebuie actiune in instanta. | |
|
|
|
11-09-2019 |
| Andreea a scris pe 11-09-2019: Nu se poate la notariat. Am fost refuzata de 3 notariate. La notariat se merge doar daca sunt toti mostenitorii prezenti. Trebuie actiune in instanta. Formulati actiunea in instanta si solicitati efectuarea unei adrese catre Serviciul de evidenta a populatiei, pentru a afla domiciliile celorlalti mostenitori. Instanta va dispune citarea prin publicitate a mostenitorilor al caror domiciliu este necunoscut si desemnarea unor curatori, pentru indeplinirea procedurii de citare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-12-2019 |
 | Ciobanu Alina Constantina Vizitator |
| Mă numesc Ciobanu Alina Constantina am avut un soț care a decedat în 03-02-2018 vreau sa fac succesiune după el dar el mai are trei fiice din prima căsătorie care nu vor sa colaboreze pentru a face certificatul de mostenitor tin sa precizez ca sotul meu era cetatean italian cu rezidență în România unde a si decedat si fiicele lui tot italian dar cu domiciliu stabil in Italia Ce trebuie sa fac cum sa procedez legal? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |