Forum avocaţi > Civil

Neprezentare la proces de succesiune - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 15-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ciobanu Alina Constantina a scris pe 15-12-2019:
Mă numesc Ciobanu Alina Constantina am avut un soț care a decedat în 03-02-2018 vreau sa fac succesiune după el dar el mai are trei fiice din prima căsătorie care nu vor sa colaboreze pentru a face certificatul de mostenitor tin sa precizez ca sotul meu era cetatean italian cu rezidență în România unde a si decedat si fiicele lui tot italian dar cu domiciliu stabil in Italia Ce trebuie sa fac cum sa procedez legal?
Pentru dezbaterea mostenirii la notar, vor trebui citati toti mostenitorii defunctului. In situatia in care fiicele sotului nu se vor prezenta, va trebui efectuata succesiunea in instanta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-01-2020
Vizitator
Buna ziua,am o intrebare se poate întăbula o casă dacă unul dintre părinți a decedat fară acordul copiilor.Succesiunea nefiind făcută
Răspunde
 22-01-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Liana a scris pe 22-01-2020:
Buna ziua,am o intrebare se poate întăbula o casă dacă unul dintre părinți a decedat fară acordul copiilor.Succesiunea nefiind făcută

Trebuie să faceți succesiunea și apoi se întabulează.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Documentatia cadastrala, [insa doar masuratorile], poate fi facuta.
Insa atat in documentatie, cat si cartea funciara trebuie sa apara un proprietar. Viu.
Daca nu faceti succesiunea, ca sa primiti certificatul de mostenitor si sa va intrati in drepturi, nu va puteti intabula.
Insa, in caz de mostenire, daca nu vreti sa vindeti, sunteti proprietari si fara intabulare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Liana a scris pe 22-01-2020:
Va trebui dezbatuta mostenirea de pe urma parintelui decedat, care era proprietar al imobilului, iar ulterior puteti face intabularea.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-04-2020
Vizitator
Buna ziua! Acum 6 luni a murit un prieten bun pe care l-am ajutat de- lungul timpului avand TBC ! A ramas mama lui de 78 ani de care am tot eu grija,sotia si copii majori locuind la tara si la numeroasele mele telefoane nu au vrut sa se prezinte la notar sa isi accepte cota dinr-un apartament de 3 camere! Mama celui decedat este bolnava si are nevoie de ajutor zilnic ! Ei nu mai răspund la telefon sau cand aud vocea mea inchid !!! Ce sa fac??? Ingrijesc de dansa si pun si bani de la mine pt ca nu îi ajunge pensia ??? Cadastru nu pot face pt ca ei nu vor vina nici un yelefon nu i-au dat de 6 luni???
Răspunde
 16-04-2020
Vizitator
Buna ziua! Acum 6 luni a murit un prieten bun pe care l-am ajutat de- lungul timpului avand TBC ! A ramas mama lui de 78 ani de care am tot eu grija,sotia si copii majori locuind la tara si la numeroasele mele telefoane nu au vrut sa se prezinte la notar sa isi accepte cota dinr-un apartament de 3 camere! Mama celui decedat este bolnava si are nevoie de ajutor zilnic ! Ei nu mai răspund la telefon sau cand aud vocea mea inchid !!! Ce sa fac??? Ingrijesc de dansa si pun si bani de la mine pt ca nu îi ajunge pensia ! Cadastru nu pot face pt ca ei nu vor vina nici un telefon nu i-au dat de 6 luni??? Imi este mila de dansa , isi plange mereu copilul , incerc sa fac tot ce pot sa o ajut , ajutati-ma sa fac o actiune sa îi pot da in judecata si apoi sa pot face cadastru ! Va rog mult sa imi spuneti daca am alta solutie???
Răspunde
 17-04-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Filip Simona a scris pe 16-04-2020:
Buna ziua! Acum 6 luni a murit un prieten bun pe care l-am ajutat de- lungul timpului avand TBC ! A ramas mama lui de 78 ani de care am tot eu grija,sotia si copii majori locuind la tara si la numeroasele mele telefoane nu au vrut sa se prezinte la notar sa isi accepte cota dinr-un apartament de 3 camere! Mama celui decedat este bolnava si are nevoie de ajutor zilnic ! Ei nu mai răspund la telefon sau cand aud vocea mea inchid !!! Ce sa fac??? Ingrijesc de dansa si pun si bani de la mine pt ca nu îi ajunge pensia ! Cadastru nu pot face pt ca ei nu vor vina nici un telefon nu i-au dat de 6 luni??? Imi este mila de dansa , isi plange mereu copilul , incerc sa fac tot ce pot sa o ajut , ajutati-ma sa fac o actiune sa îi pot da in judecata si apoi sa pot face cadastru ! Va rog mult sa imi spuneti daca am alta solutie???

Daca mostenitorii prietenului dvs refuza sa vina la dezbaterea mostenirii, va trebui efectuata succesiunea in instanta.

In primul rand mama prietenului dvs va trebui sa accepte mostenirea si sa inceapa procedura succesorala la notar, iar daca sotia si copiii defunctului nu se prezinta la notar, sa se adreseze instantei.

De asemenea, mama defunctului va poate face un testament la notar sau un contract de intretinere cu uzufruct viager, pentru ca dupa decesul dansei, dvs sa va revina cota dansei din masa succesorala.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-04-2021
Vizitator
Buna ziua,

Bunica a decedat in urma cu 7 ani. A ramas o propritate ca mostenire ce ar trebui impartita la 4 frati. Din cei 4, 2 refuza plateasca taxa pentru deschiderea procesului de succesiune, dar nici nu sunt dispusi sa renunte la prtea lor. Mama mea (fiind una din ce 4 frati) a locuit in proprietatea respectiva toata viata si a platit impozit si utilitati la adresa respectiva dupa decesul proprietarului. Daca cei 2 frati nu vor sa plateasca deschiderea procesului si cheltuielile de judecata, ce se poate face? Daca mama mea ar plati toate aceste chelctuieli, ar avea vre-un avantaj in proces? Cei 2 frati care nu vor sa plateasca, pot fi exclusi din dezbaterea mostenirii?
Multumesc
Răspunde
 05-04-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Oana a scris pe 05-04-2021:
Buna ziua,

Bunica a decedat in urma cu 7 ani. A ramas o propritate ca mostenire ce ar trebui impartita la 4 frati. Din cei 4, 2 refuza plateasca taxa pentru deschiderea procesului de succesiune, dar nici nu sunt dispusi sa renunte la prtea lor. Mama mea (fiind una din ce 4 frati) a locuit in proprietatea respectiva toata viata si a platit impozit si utilitati la adresa respectiva dupa decesul proprietarului. Daca cei 2 frati nu vor sa plateasca deschiderea procesului si cheltuielile de judecata, ce se poate face? Daca mama mea ar plati toate aceste chelctuieli, ar avea vre-un avantaj in proces? Cei 2 frati care nu vor sa plateasca, pot fi exclusi din dezbaterea mostenirii?
Multumesc

Mama dvs va trebui sa formuleze in instanta partajul succesoral.

In prima faza, dansa in calitate de reclamant va trebui sa achite taxa judiciara de timbru, insa la finalizarea dosarului va solicita obligarea paratilor la plata cheltuielilor de judecata, pentru a recupera costurile efectuate in dosar.

Referitor la impozit, poate solicita obligarea paratilor la restituirea sumelor achitate, conform cotelor pe care le detin.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-09-2021
Vizitator
Bună,Sunt obligata sa fiu prezenta la fiecare înfățișare,menționez Intr un proces de succesiune,
Răspunde
 03-09-2021
Vizitator
Bună,Sunt obligata sa fiu prezenta la fiecare înfățișare,menționez Intr un proces de succesiune,Sa mă reprezinte avocatul
Răspunde
 04-09-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu, nu sunteti obligata.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-09-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Olga a scris pe 03-09-2021:
Bună,Sunt obligata sa fiu prezenta la fiecare înfățișare,menționez Intr un proces de succesiune,Sa mă reprezinte avocatul

Prezenta dvs nu este necesara, fiind reprezentata de avocat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-09-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Olga a scris pe 03-09-2021:

Nu sunteți obligată să mergeți personal la proces, ci puteți fi reprezentată de către avocatul dvs.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-09-2022
Vizitator
Daca cel ce nu vrea sa se prezinte la succesiunedetine actele casei si Certificatul de deces,eu am doar adresa lui de locuinta!
In aceste conditii cu ce deschid proces de succesiune in instanta,decedatul fiind tata iar mama nu vrea sa faca succesiunea!
Multumesc!
Răspunde
 04-09-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Puteti scoate un duplicat al certificatului de deces de la primarie, cat si un duplicat al contractului de vanzare-cumparare al imobilului, de la notarul unde a fost incheiat actul sau puteti solicita obligarea paratei sa depuna inscrisurile la dosar.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-09-2022
Vizitator
Buna ziua, bunicul decedat, bunica inca in viata, mostenitori 2 fete dintre care mama mea e decedata, eu fiind singurul urmas. Matusa a deschis succesiune in instanta in vederea scoaterii mele din indiviziune, ea avand grija de bunica care din pacate este senila. Dorinta bunicii din totdeauna a fost de dezbatere a mostenirii dupa decesul ei. Intentia matusii este de a dezbate mostenirea dupa bunicul si probabil sa vanda fiind reprezentatul legal al bunicii. Ce este de facut in acest caz pt a respecta dorinta bunicii. Primul termen a fost stabilit dar inca nu am luat la cunostinta nefiind in relatii bune si citatia fiind trimisa la un fost domiciliu.
Răspunde
 13-09-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mergeti la arhiva instantei pentru a consulta dosarul, formulati intampinare si solicitati repunerea in termen, fiind citata la o alta adresa.

Din pacate nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune, astfel ca daca unul dintre mostenitori doreste sistarea starii de indiviziune, instanta va proceda la judecarea cauzei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-09-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Andreea a scris pe 12-09-2022:
Buna ziua, bunicul decedat, bunica inca in viata, mostenitori 2 fete dintre care mama mea e decedata, eu fiind singurul urmas. Matusa a deschis succesiune in instanta in vederea scoaterii mele din indiviziune, ea avand grija de bunica care din pacate este senila. Dorinta bunicii din totdeauna a fost de dezbatere a mostenirii dupa decesul ei. Intentia matusii este de a dezbate mostenirea dupa bunicul si probabil sa vanda fiind reprezentatul legal al bunicii. Ce este de facut in acest caz pt a respecta dorinta bunicii. Primul termen a fost stabilit dar inca nu am luat la cunostinta nefiind in relatii bune si citatia fiind trimisa la un fost domiciliu.

Trebuie neapărat să vă apărați în dosar. Dacă ați fost citată abuziv la o adresă la care nu aveați domiciliul, depuneți întâmpinare, solicitatând instanței să constate nulitatea procedurii de citare, iar, în subsidiar, repunerea în termenul de depunere a întâmpinării.
Bineînțeles că prin întâmpinare trebuie să faceți apărările cuvenite, respectiv să arătați că ați acceptat succesiunea și că sunteți moștenitor după bunicul dvs, prin reprezentarea mamei, moștenirea urmând a se împărți între soția supraviețuitoare (bunica), mătușa dvs și dvs.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.