Forum avocaţi > Civil

Actul de mana este valabil?

1  2   3   4  Final
 23-10-2017
Vizitator
As dori sa va intreb daca actul de mana mai este valabil deoarece in anul 1992 am cumparat impreuna cu bunicul meu vitreg un ap dar nu am facut act la notar deoarece nu am crezut necesar acum bunicul meu a murit si eu am intrat in ap dar am actul scris de mana unde bunicul recunoaste ca am platit o camera dintr un ap cu doua camere bunicul meu nu mai are mostenitori deoarece cu bunica mea nu a avut copii iar cand am cumparat ap bunica murise
Răspunde
 24-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Un contact de vanzare cumparare scris de mana are valoare doar de inceput de dovada scrisa si nu va puteti intabula dreptul de proprietate in cartea funciara in baza acestui document.

Va trebui sa formulati o actiune in instanta pentru a obtine o hotarare judecatoreasca in care sa se constate dreptul dvs. de proprietate asupra apartamentului astfel incat sa va puteti intabula in cartea funciara.

Avand in vedere ca acest gen de actiune este complexa si presupune ceva cunostinte juridice, va recomans sa apelati la un avocat pentru demararea procedurilor.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-10-2017

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua,
Este bine ca aveti acest act de mana.. daca nu l-ati fi avut nu mai puteati face nimic.
In baza acestuia insotit de alte inscrisuri si probat cu martori puteti obtine o hotarare judecatoreasca prin care sa se constate dreptul dvs de proprietate asupra apartamentului.
Pana la momentul obtinerii acestei hotarari nu puteti intabula apartamentul.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-09-2020
Vizitator
Va rog sa ma ajutati am vandut la data de 18.09.2020 un utilaj agricol si astazi m-a sunat persoana respectiva sa imi spuna ca ma va duce la procuratura ca nu este multumit de el.Eu am vandut utilajul cu un act de mana prin care la sfarsit m-a pus sa mentionez ca raman direct raspunzator de eventualele vicii cu privire la prezenta tranzactie ma poate afecta cum trebuie sa procedez?Multumesc astept un raspuns
Răspunde
 24-09-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Dragomir Elena a scris pe 24-09-2020:
Va rog sa ma ajutati am vandut la data de 18.09.2020 un utilaj agricol si astazi m-a sunat persoana respectiva sa imi spuna ca ma va duce la procuratura ca nu este multumit de el.Eu am vandut utilajul cu un act de mana prin care la sfarsit m-a pus sa mentionez ca raman direct raspunzator de eventualele vicii cu privire la prezenta tranzactie ma poate afecta cum trebuie sa procedez?Multumesc astept un raspuns

Din moment ce nu ati incheiat un contract de vanzare-cumparare, din punct de vedere legal inca sunteti proprietarul utilajului.

In situatia in care cumparatorul nu este multumit de bunul dobandit, fie va restituie utilajul, iar dvs ii veti restitui suma incasata, fie asteptati sa se adreseze instantei, urmand a va formula apararile in functie de situatia de fapt.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-09-2020

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Dragomir Elena a scris pe 24-09-2020:

Art. 1.690. Starea bunului vandut.
(1) Bunul trebuie sa fie predat in starea in care se afla in momentul incheierii contractului.
(2) Cumparatorul are obligatia ca imediat dupa preluare sa verifice starea bunului potrivit uzantelor.
(3) Daca in urma verificarii se constata existenta unor vicii aparente, cumparatorul trebuie sa il informeze pe vanzator despre acestea fara intarziere. In lipsa informarii, se considera ca vanzatorul si-a executat obligatia prevazuta la alin. (1).
(4) Cu toate acestea, in privinta viciilor ascunse, dispozitiile art. 1.707-1.714 raman aplicabile.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-12-2020
Vizitator
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ,părinți mei au cumpărat o casă la țară in 1996 ce la niste bătrâni cu o chitanță de mana si doi martoi acestea au murit și a ramas nepoata care îi obligă pe părinți să facă actele la casa amenitandui ca ii lasa fara casa si pământ . Este posibil sai lase pe drumuri daca părinți mei au plătit impozit la această casa
Răspunde
 05-12-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Stati linistita, ca nu-i poate lasa fara casa.
Sunt 2 posibilitati: fie merg cu nepoata mostenitorare la notar si intocmesc acum contractul de vanzare al casei (fara sa mai achite niciun ban in plus nepoatei), fie fac o actiune in instanta prin care sa li se constate dreptul de proprietate.
Va recomand sa le spuneti parintilor sa consulte neaparat un avocat local.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-12-2020
Vizitator
Multumesc ptr raspuns
Răspunde
 07-12-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mariana a scris pe 05-12-2020:
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ,părinți mei au cumpărat o casă la țară in 1996 ce la niste bătrâni cu o chitanță de mana si doi martoi acestea au murit și a ramas nepoata care îi obligă pe părinți să facă actele la casa amenitandui ca ii lasa fara casa si pământ . Este posibil sai lase pe drumuri daca părinți mei au plătit impozit la această casa

Parintii dvs nu vor fi dati afara din casa, insa vor trebui sa formuleze in instanta o actiune pentru emiterea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare cumparare.

Actiunea va trebui formulata impotriva mostenitorilor proprietarului imobilului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-03-2021
Vizitator
Mătușa mea a cumparat 10 arii de teren in spatele casei pe un schimb de teren si o diferență de banii de la un om care acum a murit ea are doar contract de mana cu martorii si acum copii care detin restul de teren nu recunosc ca matusa mea a cumparat o parte din teren ei au facut un titlu de proprietate pe suprafata de 55 de ari ei normal ar avea doar 19 arii suprafață acolo si cu terenul de la mătușa mea doar 30 nici de cum 55 de arii pe partea cealalta de teren detine un var si nici el nu are contract la notar doar de mana pe suprafata de 40 de arii si intre mătușa mea si el ar fi doar un teren delimitat de garduri adica ternul ce le a ramas cu suprafata de 19 arii
Răspunde
 17-03-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Matusa dvs. trebuie sa faca o actiune in instanta impotriva mostenitorilor persoanei de la care a cumparat. La fel , si varul dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-03-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ioan2321 a scris pe 17-03-2021:
Mătușa mea a cumparat 10 arii de teren in spatele casei pe un schimb de teren si o diferență de banii de la un om care acum a murit ea are doar contract de mana cu martorii si acum copii care detin restul de teren nu recunosc ca matusa mea a cumparat o parte din teren ei au facut un titlu de proprietate pe suprafata de 55 de ari ei normal ar avea doar 19 arii suprafață acolo si cu terenul de la mătușa mea doar 30 nici de cum 55 de arii pe partea cealalta de teren detine un var si nici el nu are contract la notar doar de mana pe suprafata de 40 de arii si intre mătușa mea si el ar fi doar un teren delimitat de garduri adica ternul ce le a ramas cu suprafata de 19 arii

Atat matusa, cat si varul dvs, trebuie sa formuleze o actiune in instanta, impotriva mostenitorilor proprietarului, prin care sa solicite emiterea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-03-2021
Vizitator
Dupa divort am facut un contract in care fosta sotie renunta la orice pretentii asupra apartamentului,proprietate comuna,in schimbul unei sume de bani facute prin virament bancar..contract semnat cu martorii..acuma ea cere partaj,e valabil contractul?
Răspunde
 26-03-2021

Am divortat acuma 7 ani,iar dupa doi ani ne am inteles sa ii platesc o suma de banii in schimbul renuntarii la pretenti asupra apartamentului,proprietate comuna,i am virat prin banca iar ea a semnat un contract,cu martori,ca renunta la orice pretenti asupra apartamentului..acuma dupa 5 ani doreste sa bage la partaj..actul de mana e valabil daca nu a fost inregistrat la notar?
Răspunde
 26-03-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Iacob a scris pe 26-03-2021:
Dupa divort am facut un contract in care fosta sotie renunta la orice pretentii asupra apartamentului,proprietate comuna,in schimbul unei sume de bani facute prin virament bancar..contract semnat cu martorii..acuma ea cere partaj,e valabil contractul?

Ati incheiat un contract de vanzare-cumparare in fata unui notar sau o chitanta de mana?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-03-2021
Vizitator
A fost virament bancar unde se specifica pt ce e folosita respectiva suma de bani..semnat de ea la primire
Răspunde
 26-03-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cristian Iacob a scris pe 26-03-2021:
Am divortat acuma 7 ani,iar dupa doi ani ne am inteles sa ii platesc o suma de banii in schimbul renuntarii la pretenti asupra apartamentului,proprietate comuna,i am virat prin banca iar ea a semnat un contract,cu martori,ca renunta la orice pretenti asupra apartamentului..acuma dupa 5 ani doreste sa bage la partaj..actul de mana e valabil daca nu a fost inregistrat la notar?

Chitanta de mana nu are putere juridica, insa este un inceput de dovada scrisa.

Va trebui sa formulati intampinare in termenul legal, sa atasati acesteia chitanta de mana si dovada transferului bancar, sa indicati martorii prezenti la redactarea chitantei, pentru a demonstra faptul ca i-ati achitat fostei sotii sulta afereta cotei pe care o detine din masa partajabila.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-04-2021
Vizitator
Am o hartie de mana pentru posesia unei boxe la blocul unde locuiesc.Boxa am primit-o pe baza unei hartii de la un fost proprietar,acum decedat.boxele in acel bloc nu sunt intabulate la nici un locatar in CF deoarece nu au fost construite ca atare.Este valabila hartia facuta intre mine si acel care a folosit-o ? Multumesc.
Răspunde
 02-04-2021
Vizitator
Am o hartie de mana pentru posesia unei boxe la blocul unde locuiesc.Boxa am primit-o pe baza unei hartii de la un fost proprietar,acum decedat.boxele in acel bloc nu sunt intabulate la nici un locatar in CF deoarece nu au fost construite ca atare.Este valabila hartia facuta intre mine si acel care a folosit-o ? Multumesc.
Răspunde
Răspunde 1  2   3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.