Forum avocaţi > Civil

Actul de mana este valabil? - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 19-04-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Chitanta de mana nu are valoare juridica, insa in baza acelui inscris, cumparatorul poate promova in instanta o actiune impotriva vanzatorului, pentru a obtine o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-06-2022
Vizitator
Buna ziua,
As dori sa aflu la cine pot apela pentru a primi informatii in legatura cu un tei imens din curtea mea. As dori sa ii aflu vechimea si sa il protejez de persoane rau voitoare(vecini)
Multumesc frumos
Răspunde
 12-06-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Adresati-va Ministerului Mediului/ Agentiei pentru protectia mediului din judetul dvs. si va vor indruma ori asista.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-06-2022
Vizitator
Multumesc
Răspunde
 29-09-2022
Vizitator
În 2000am cumpărat un teren cu chitanță de mână și 2martori.Acum vânzătorul a decedat iar moștenitorii vor alta sumă de banii dar cu contract de mână fără notar.Daca nu plătim amenință că vor revendica pământul la primărie.Impozitul a fost plătit de proprietar.Ce se poate face.
Răspunde
 30-09-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trebuie făcută o acțiune prin care să se solicite instanței să pronunțe o hotărâre care să țină loc de contract de vânzare-cumpărare. Trebuie chemați în judecată moștenitorii vânzătorului decedat și să se probeze cu chitanța de mână și cu martori efectuarea vânzării terenului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-09-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Vizitator a scris pe 29-09-2022:
În 2000am cumpărat un teren cu chitanță de mână și 2martori.Acum vânzătorul a decedat iar moștenitorii vor alta sumă de banii dar cu contract de mână fără notar.Daca nu plătim amenință că vor revendica pământul la primărie.Impozitul a fost plătit de proprietar.Ce se poate face.

Sub nicio forma nu achitati o alta suma de bani.

Va trebui sa promovati in instanta o actiune impotriva mostenitorilor proprietarului, pentru a obtine o hotarare care sa tina loc actului de vanzare-cumparare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-11-2022
Vizitator
Bună seara! Suntem cinci frați la părinți. In 2019,mama a murit și mi-a lăsatie printr-un înscris,un testament scris de mână,prin care îmi lasă mie partea ei. Specific că tatăl nostru mai trăiește. Este valabil acest testament scris de mână? Sunt și doi martori,care inca trăiesc. Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsul dumneavoastră!
Răspunde
 04-11-2022
Vizitator
Buna seara numele meu este iulian si am o intrebare in anul 2005 am cumparat un teren cu chitanța de mana acum proprietarul a cadastrat terenul si vrea sa facem actul la notar cum ar trebui să procedăm va multumesc
Răspunde
 04-11-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mergeti la notar si incheiati contract de vanzare-cumparare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-11-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Grigoraș Maricica a scris pe 03-11-2022:
Bună seara! Suntem cinci frați la părinți. In 2019,mama a murit și mi-a lăsatie printr-un înscris,un testament scris de mână,prin care îmi lasă mie partea ei. Specific că tatăl nostru mai trăiește. Este valabil acest testament scris de mână? Sunt și doi martori,care inca trăiesc. Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsul dumneavoastră!

Da, un testament scris de mana (olograf) este valabil daca este scris in intregime de mana testatorului, datat si semnat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-03-2023
AvatarVizitator.stancovici aurel.
Vizitator
Tatăl.meu a cumpărat în 1996 1hectarde pamint.tatal meu a murit am făcut taxa succesorală după tată.am devenit moștenitor.a murit și vânzătorul sa făcut un act e vinzare de mină muncesc pamintul di 1996 acum moștenitoarea vânzătorului nu recunoaște actul sunt martori cînd sau dat bani pe teren.sunt martori care știu de când muncesc pamintul.am plătit taxa la primărie pe acest hectar vreau să o acționez în instanță pe mostenitoarea.am șansă
Răspunde
 30-03-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Va trebui sa promovati in instanta o actiune impotriva mostenitorilor vanzatorului, pentru a obtine o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-11-2023
Vizitator
Buna seara numele meu este iulian și aș avea o întrebare sunt într-un proces civil că reclamant am proba cu martori un martor a fost audiat în septembrie iar celălalt ar trebui în februarie întrebarea mea estepot să renunț la audierea celui de-al doilea martor pe motiv că e plecat din tara șisă îmbolnăvit are probleme cu picioarele și nu poate ajunge in Romania mulțumesc
Răspunde
 23-11-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Da, puteti

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-11-2023
Vizitator
Multumesc frumos dar martorul nu o sa fie amendat
Răspunde
 24-11-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
De ce sa fie amendat daca dvs.renuntati la el? Ar putea fi amendat daca dvs. insistati sa fie audiat, iar el nu se prezinta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-03-2024
Vizitator
Bună ziua. După moartea tatălui meu și a mamei am aflat de la primărie căci un cetățean din sat are chitanță de mina cu martor căci tatăl meu ia dat un teren cu suma de 300 lei.Acum el nu știm de unde are titlul de proprietate la el nu plătește impozit pe acel teren .cum sa procedez as vrea terenul inapoi
Răspunde
 02-04-2024

Bucuresti
0746938774
Facebook
Chitanța de mama este un început de dovadă scrisă, nu are putere juridică.

Va trebui să așteptați să fiți data în judecată și ulterior să vă construiți o apărare eficientă.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-08-2024
Vizitator
Bună.In2008 am făcut un act de mână pt fratele meu pe casa mea.(act de vânzare cumpărare și obligații de întreținere părinți și înmormântare)Mentionez că mi a plătit 3000euro dar nu a întreținut și înmormântat părinții.Nu a fost făcut nici un act notarial.El dorește acum după decesul părinților act de vânzare cumpărare pt casă.Eu refuz să semnez (din cauza că nu s a ocupat de părinți).Ce se întâmplă dacă mă dă în judecată? Vă mulțumesc anticipat
Răspunde
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.