|
11-10-2020 |
 | Cata80 Vizitator |
| |
|
|
30-01-2021 |
 | Andreea gheorghe Vizitator |
| Buna. Va rog sa ma ajutati. Locuiesc în casă tatălui meu de 25de ani. Casă a fost a bunici,după moartea acestei tatăl meu a devenit moștenitor. El având un apartament in care a locuit până a decedat. În cei 25 de ani am locuit cu acordul lui aducând renovat la casă care era veche din vaiuga. În urma cu 5ani casă a ars în urma unui incendiu dustrugando in totalitate. Împreună cu familia mea am ridicat alta casă nouă fără voia lor eî dorind să plecăm de acolo. Mentionez ca mai am o sora și un frate ,ambii fiind mai mari . Tatăl meu mă dezmostenit,dând casă fratelui meu și apartament surori mele. Ce șanse am să câștig casă în care am locuit 25 de ani. Ambii frați au cate un copil și nu au familia. Eu am 2 și familie. Ce șanse am.? Si inca ceva daca sora mare are uz fruct la apartament, pot să il ataca? | |
|
|
|
31-01-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Trebuie deschisa succesiunea dupa tata. Verificate actele prin care tatal a instrainat imobilele inca din timpul vietii catre frate si sora. Revendicata eventual rezerva succesorala. In rest, n-am inteles speta (casa in care ati locuit a ars, dvs. ati refacut-o si tatal a lasat-o fratelui?) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
31-01-2021 |
| Mulțumesc. În legătură cu casă. Tata mă dezmostenit pt ca nu mă dorit niciodată. Oricât am incercat sa ma apropii de el am fost respins. Pt tata important a fost să fac casă cât mai bună să aibă cât mai mare pret pt. Fratele cel mare. Din răspunsul dumneavoastra inteleg ca se poate ataca testamentul? | |
|
|
|
31-01-2021 |
|
| Fara discutie. Daca tatal dvs. le-a lasat casele fratelui si surorii dvs. prin testament, nu puteti fi dezmostenita in totalitate. Legea va apara si va da dreptul la asa zisa rezerva succesorala care este de jumatate din cat ati luat in mod normal. Formulati actiune in instanta si cereti-va drepturile. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
31-01-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Andreea Gheorghe a scris pe 31-01-2021: Mulțumesc. În legătură cu casă. Tata mă dezmostenit pt ca nu mă dorit niciodată. Oricât am incercat sa ma apropii de el am fost respins. Pt tata important a fost să fac casă cât mai bună să aibă cât mai mare pret pt. Fratele cel mare. Din răspunsul dumneavoastra inteleg ca se poate ataca testamentul? Daca tatal dvs a intocmit un testament, dvs va revine o rezerva succesorala, adica daca in mod normal v-ar fi revenit 1/3 din masa succesorala, fiind 3 mostenitori, in aceasta situatie va revine jumatate din cota de 1/3. Speta dvs este destul de delicata, in sensul ca aveti posibilitatea sa atacati testamentul si/sau puteti solicita obligarea fratelui caruia i-a fost atribuit imobilul, sa va restituie costul constructiei, in situatia in care aveti dovezi in acest sens. Trebuie analizata concret situatia de fapt, iar succesiunea trebuie dezbatuta in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-02-2021 |
| Mulțumesc. Puteti sa imi spuneti daca să semnez sucesiunea. ? Casa pe care am ridicat o parte mă ajutat satul in care locuiesc iar cealalta parte cu bani munciti de soția in germania. Avem dovezi. | |
|
|
|
02-02-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Andreea Gheorghe a scris pe 02-02-2021: Mulțumesc. Puteti sa imi spuneti daca să semnez sucesiunea. ? Casa pe care am ridicat o parte mă ajutat satul in care locuiesc iar cealalta parte cu bani munciti de soția in germania. Avem dovezi. Sfatul meu este sa acceptati mostenirea, sa dezbateti succesiunea, daca exista motive temeinice sa solicitati anularea testamentului si sa solicitati obligarea celorlalti mostenitori la plata unei sulte, reprezentand costul costructiei imobilului in care ati locuit, in situatia in care acesta va fi inclus in masa succesorala. Insa repet, speta dvs este destul de complexa si pentru un raspuns pertinent trebuie analizata concret situatia de fapt. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-03-2021 |
 | Ciprian Vizitator |
| Bună ziua as dori niște informați în legătură cu succesiune.Tatal meu a murit și a venit vremea sa deschidem succesiunea (toți suntem deacord cu vinderea unui imobil deținut de părinți).ok Dar as vrea sa știu cat ai revine partea lui mama din imobil și cat noua Mama zice ca ei ai revine din ex 100% ai revine 50+încă 15 la suta="65%" și restul de 45% noua menționez ca suntem 5 frați e adevărat? ok multumesc | |
|
|
|
04-03-2021 |
| Ciprian a scris pe 04-03-2021: Bună ziua as dori niște informați în legătură cu succesiune.Tatal meu a murit și a venit vremea sa deschidem succesiunea (toți suntem deacord cu vinderea unui imobil deținut de părinți).ok Dar as vrea sa știu cat ai revine partea lui mama din imobil și cat noua Mama zice ca ei ai revine din ex 100% ai revine 50+încă 15 la suta="65%" și restul de 45% noua menționez ca suntem 5 frați e adevărat? ok multumesc Daca imobilul a fost achizitionat in timpul casatoriei, sotiei supravietuitoare ii revine o cota de 5/8, iar copiilor defunctului 3/8, in parti egale. Cu alte cuvinte, mama dvs detine 1/2 din imobil, iar din cota de 1/2 a tatalui, mama va mosteni 1/4, iar copiii 3/4, in parti egale. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-09-2021 |
 | Popescu Adriana Vizitator |
| Buna ziua, locuiesc in casa parinteasca de cand m-am nascut. Sora a plecat dim casa de 20 de ani. Sustinea ca nu are mici o pretentie la mostenire, nu am dezbatut succesiunea dupa mama. Eu am ingrijit-o pe aceasta, am platot datoriile care le avea la momentul decesului, am intretinut casa, am adus imbunatatiri. Acum, la 6 ani dupa deces sora ma ameninta ca doreste jumătate din casa, fizic si ca tot ea imi cere dezpagubiri ca am utilat dreptul ei fara in acord scris. Ce pot face in situatia asta? | |
|
|
|
25-09-2021 |
|
| Mergeti acum la un notar si dati o declaratie de acceptare a succesiunii, aratand ca ati acceptat tacit mostenirea imediat dupa decesul mamei. Si apoi puteti: - fie sa asteptati urmatoarea miscare a surorii dvs, iar daca va cheama la un notar sa dezbateti succesiunea, va prezentati si declarati ca NU doriti sa faceti succesiunea la notar,(exclusa situatia sa nu mergeti), caz in care sora va trebui sa se adreseze instantei; in instanta veti arata ca sora nu a acceptat mostenirea in termenul legal de 1 an - fie o dati dvs. direct in judecata ca sa vi se constate calitatea de unica mostenitoare, ptr ca sora nu a acceptat mostenirea in termenului legal Dar va recomand sa va luati un avocat. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
26-09-2021 |
| Popescu Adriana a scris pe 25-09-2021: Buna ziua, locuiesc in casa parinteasca de cand m-am nascut. Sora a plecat dim casa de 20 de ani. Sustinea ca nu are mici o pretentie la mostenire, nu am dezbatut succesiunea dupa mama. Eu am ingrijit-o pe aceasta, am platot datoriile care le avea la momentul decesului, am intretinut casa, am adus imbunatatiri. Acum, la 6 ani dupa deces sora ma ameninta ca doreste jumătate din casa, fizic si ca tot ea imi cere dezpagubiri ca am utilat dreptul ei fara in acord scris. Ce pot face in situatia asta? Din punctul meu de vedere, ar trebui sa dezbateti mostenirea in instanta, ca demonstrati ca dvs sunteti unica mostenitoare prin acceptarea tacita a mostenirii si sa solicitati atribuirea intregii mase succesorale. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-03-2022 |
 | Ioan Vizitator |
| Socrii mei au decedat.Avem succesiune pt 7 frați, urmașii.casa nu era locuită,nici întreținută.in urma cu vreo 10 ani soția mea a preluat toate sarcinile:impozite, întreținere, reparatii,din fonduri proprii.am început să locuim periodic acolo,iar de doi ani practic fiica mea locuiește acolo,împreună cu noi.Acum se pune problema daca putem fi evacuați sau nu.Multumesc | |
|
|
|
04-03-2022 |
| Din punct de vedere legal, oricare dintre cei 7 mostenitoari poate solicita iesirea din indiviziune. Astfel, imobilul se va atribui unui mostenitor, cu obligarea acestuia la plata unor sulte catre ceilalti, conform cotelor pe care le detin sau imobilul se poate vinde, urmand ca banii sa fie impartiti intre mostenitori. Sotia dvs poate solicita un drept de creanta, respectiv obligarea celorlalti mostenitori la plata sumelor achitate pentru impozit, utilitati reparatii, conform cotelor, in masura in care detine dovezi in acest sens. Daca imobilul nu i se va atribui sotiei in natura, veti fi evacuati de noul proprietar. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-03-2022 |
 | Petronel Vizitator |
| Bună ziua as dori un răspuns:Tata a murit Mama e în viata succesiunea nu am făcut-o doar ca fratele meu sia adus soția și copilul în casa ca pretext sa stea o luna numai ca din o luna sa făcut mai mult as dori sa știu cum am putea sa o dam afara pe (cumnata) fără a esi scandal ok ms | |
|
|
|
28-03-2022 |
| In primul rand trebuie sa dezbateti succesiunea de pe urma tatalui dvs, iar dupa iesirea din indiviziune, noul proprietar va trebui sa promoveze o actiune in instanta, avand ca obiect evacuare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-05-2022 |
 | Ruxandra Vizitator |
| Buna ziua, tatal meu a murit acum un an,s-a efectuat succesiunea( eu si fratele meu fiind singurii mostenitori),problema este ca el s-a mutat in apartamentul mostenit,ne mai dorind sa vanda sau sa ma despagubeasca.Ce pot face, intr-o asemenea situatie? | |
|
|
|
09-05-2022 |
|
| Daca nu va intelegeti in mod amiabil, nu aveti alta solutie decat sa initiati partajul si iesirea din indiviziune, solicitand instantei sa-l oblige sa va achite sulta (cota dvs. din casa), iar daca stiti ca nu are bani sa va plateasca, cereti instantei sa dispuna vinzarea casei si impartirea banilor obtinuti. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-05-2022 |
| Ruxandra a scris pe 08-05-2022: Buna ziua, tatal meu a murit acum un an,s-a efectuat succesiunea( eu si fratele meu fiind singurii mostenitori),problema este ca el s-a mutat in apartamentul mostenit,ne mai dorind sa vanda sau sa ma despagubeasca.Ce pot face, intr-o asemenea situatie? Va trebui sa efectuati partajul succesoral in instanta, solicitand fie atribuirea imobilului in natura fratelui, cu obligarea la plata unei sulte catre dvs, aferenta cotei pe care o detineti, fie vanzarea imobilului si impartirea sumei intre mostenitori. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |