Forum avocaţi > Divort

Cum imi protejez banii depusi la banca pe numele meu in caz de divort ?

1  2   3  Final
 15-03-2014

In timpul casatoriei, de peste 15 ani, varul meu a depus in secret, fara sa stie sotia, banii primiti de la mama lui si o parte din cei castigati prin firma pe care o are, facand un depozit la cateva banci.In momentul de fata sotia il ameninta cu divortul si ridica pretentii la banii pe care ea presupune ca el ii are vazandu-i cardurile emise de acele banci.Ce poate face el ca sa nu-i imparta cu sotia ? Mentionez ca de peste 10 ani sunt separati cu banii, cheltuind jumi-juma in casa.Ce a castigat in plus el si-a pus deoparte ca depozit la banci.Aceasta suma nu doreste sa o imparta cu sotia.Ce poate face in aceasta situatie ?
Răspunde
 16-03-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Maria50 a scris pe 15-03-2014:
Mentionez ca de peste 10 ani sunt separati cu banii, cheltuind jumi-juma in casa.

În urmă cu zece ani exista doar regimul comunității legale, nu și cel al separației de bunuri. În cadrul regimului comunității legale, bunurile dobândite de oricare dintre soţi sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmăşie ale soţilor. Chiar dacă în fapt soții își țineau separat banii, dpdv. legal sumele respective sunt bunuri comune ce aparțin amândurura.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2014

Multumesc .
1) Daca el isi retrage banii din contul lui , exclusiv pe numele lui ,inainte ca sotia sa deschida divort mai poate ea sa ridice vreo pretentie ? Ea a vazut cardurile lui dar n-are alte informatii
2) Daca sotul nu-si scoate banii din cont si se trezeste cu citatie ca sotia a deschis divortul i se poate bloca si acel cont pana la partaj nemaiputand sa-si scoata banii sau ii poate retrage si dupa inceperea actiunii de divort fara ca ea sa poata ridica pretentii asupra lor ?
3) Ce ar trebui sa faca pentru ca sotia sa nu ridice pretentii de partaj la banii din contul secret al sotului.?
Răspunde
 17-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Banii dobanditi in timpul casatoriei sunt bunri comune si tb impartiti in caz de divort.

Imparteala va avea loc si daca sotul scoate banii si daca ii lasa acolo, cu conditia ca sotia sa poata dovedi existenta si cuantumul lor.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-03-2014

Tocmai asta-i intrebarea la care n-am primit inca un raspuns.
Banii scosi din cont de sot, cu vreo sapt inainte ca sotia sa deschida divortul ,mai pot fi recuperati de catre ea la partaj ? Mentionez ca sotia nu cunoste cuantumul sumei din cont, doar a vazut cardurile si are datele inscrise pe cardurile sotului.
Răspunde
 17-03-2014

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Da, pot fi inclusi in masa partajabila. Sotia nu tb sa stie suma exacta si nici nr de cont.

Tot ceea ce tb sa stie este banca la care erau depusi banii. In baza actiuniii cu care a fost investita, instanta a face adresa catre banca respectiva solicitand un extras de cont in care se va vedea clar soldul contului si data eventuala a retragerii banilor.

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-03-2014

Multumesc.
Răspunde
 18-03-2014

Daca isi cumpara o masina pe numele firmei pe care o are in timpul casatoriei din contul comun, intra si aceasta la partaj cu sotia in caz de divort ?
Răspunde
 19-03-2014

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Masina cumparata pe firma nu este a persoanei fizice ci a societatii comerciale, banii venind din contul acesteia si nu din contul persoanei fizice, cele 2 fiind distincte din punct de vedere patrimonial.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-06-2014
Vizitator
Eu si sotul am impartit banii in mod egal inainte de divort,fiecare depunandu-i la aceeasi banca pe numele fiecaruia.Sotul mai poate ridica pretentii la contul sotiei,daca avem divada extrasului de cont,ca au fost impartiti jumi-juma in timpul casatoriei?Daca sotul intenteaza diviryul,cu care sotia nu edte de acord,avand un copil minor,cine va suporta costurile si cam cat ar putea dura procesul,aproximativ?
Răspunde
 05-06-2014
Vizitator
Elens a scris pe 05-06-2014:
Eu si sotul am impartit banii in mod egal inainte de divort,fiecare depunandu-i la aceeasi banca pe numele fiecaruia.Sotul mai poate ridica pretentii la contul sotiei,daca avem divada extrasului de cont,ca au fost impartiti jumi-juma in timpul casatoriei?Daca sotul intenteaza diviryul,cu care sotia nu edte de acord,avand un copil minor,cine va suporta costurile si cam cat ar putea dura procesul,aproximativ?

Sotul lucreaza in afara tarii.Daca pana la pronuntarea divortului refuza sa trimita bani pentru cresterea copilului,pe motiv ca la impartirea egala a economiilor noastre inainte de divort,a lasat destui bani pentru copil,pot sa il dau in judecata pentru pensie de intretinere?Cu ce trebuie sa incep,dat fiind faptul ca el va initia divortul,eu nefiind dr acord?Unde trebuie sa cer drepturile copilului?Multumesc!
Răspunde
 06-06-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
in instanta gasiti rezolvarea daca nu puteti de vorba buna.
la partaj intra totul inclusiv conturile, indiferent cum le-ati facut, in ce conditii. impratirea banilor trebuia facuta la notar ca acesta sa intocmeasca documentul ce v-ar fi servit ca dovada ca s-au impartit deja banii.
sotul indiferent cum, trebuie sa achite pensia alimentara.
divortul merge mai departe chiar daca dvs nu doriti asta

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-06-2014
Vizitator
Avocat_Cimpean a scris pe 05-06-2014:
in instanta gasiti rezolvarea daca nu puteti de vorba buna.
la partaj intra totul inclusiv conturile, indiferent cum le-ati facut, in ce conditii. impratirea banilor trebuia facuta la notar ca acesta sa intocmeasca documentul ce v-ar fi servit ca dovada ca s-au impartit deja banii.

Am inteles!Ma gandesc ca un sot si o sotie,avand doua conturi pe numele fiecaruia.,in care sunt bani castigati in timpul casatoriei,valoarea celor doua conturi se imparte la doi si e acelasi lucru,nu?Si cam cat poate dura un proces in cate unul dintre soti nu e de acird cu divortul,cei doi avand si un copil minor?Iar in aceleasi conditii,cine suporta cheltuielile acestui proces?Multumesc!
Răspunde
 06-06-2014
Vizitator
Avocat_Cimpean a scris pe 05-06-2014:
k

Si pana intenteaza sotul proces de divort,unde trebuie sa merg sa cer pensia de intretinere pentru copil?Ca nu stiu cand va deschide sotul acest proces,poate dura ceva timp.

Si as vrea sa mai intreb ceva:daca as lua ceva pe numele copilului,in timpul casniciei,la divort se imparte si acest bun?Daca da,cum as putea proteja acesti bani,care de fapt sunt ai copilului?Sotul si-a luat jumatatea lui,dar din pacate nu am facut hartie la notar,crezand ca hartiile doveditoare de ka banca sunt suficiente.Si imi e teama ca sotul va folosi partea lui in asa fel incat sa nu se poataimparti la divort si va avea pretentie si la partea copilului.
Răspunde
 06-06-2014
Vizitator
Av.GERBER a scris pe 17-03-2014:
Da, pot fi inclusi in masa partajabila. Sotia nu tb sa stie suma exacta si nici nr de cont.

Tot ceea ce tb sa stie este banca la care erau depusi banii. In baza actiuniii cu care a fost investita, instanta a face adresa catre banca respectiva solicitand un extras de cont in care se va vedea clar soldul contului si data eventuala a retragerii banilor.

Si daca sotul ar extrage acesti bani cu cateva luni,un an inainte dr divort, pe care i-ar da unei rude la achizitiobarea unui bun,fara insa a se face act de vanzare-cumparare a acestui bun,ci doar act de donatie sau mostenire...ce se intampla?Mai concret,daca sotul scoate banii cu ceva timp inaintea divortulyi;fara a justifica cheltuirea lor,spynanand ca i-a chektuit pe lucruri diverse si nu mai are acesti bani....ii trebuie sa se reconpenseze fata de sotie sau sunt bani pierduti?
Răspunde
 08-06-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
aveti foarte multe intrebari, practic cereti o consultatie online dar fiind cu titlu gratuit, primiti doar simple sfaturi - asta este regula pe orice forum. numai in cadrul unei consultatii juridice reale si platite, beneficiati de studiul cazului dvs si solutia concreta spre rezolvarea problemei dvs.
faceti actiune in instanta prin care sa cereti pensie alimentara.
bunurile cumparate pe numele copilului raman ale lui,
sotul poate sa termina cu banii din contul sau, ulterior invocand ca i-a cheltuit impreuna cu dvs.
un proces poate dura cateva luni bune

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2017
Vizitator
in cazul unui divort dupa 20 de ani de casatorie, cum se impart banii de la banca. Precizez ca ei provin din mosteniri, salarii, arenda pamant(apartinand sotului) banii de la nunta, banii de la botezul copiiilor,etc.in decursul anilor ei au fost plasati in diverse banci de catre sotul meu. In momentul de fata sotul nu lucreaza, eu sunt singurul salariat,de aproximativ 3 ani. Singurul venit al sotului in acest moment este de 4000 de euro anual, din care isi plateste vechimea in munca, sanatatea, impozite si taxe pe proprietatile mostenite etc.Venitul meu anual este in jur de 11600 euro, bani din care suport toate cheltuielile casei.In cazul unui divort sotul considera ca banii din banca ii apartin in totalitate deoarece nu exista martori cara sa stie exact sumele mostenite, banii copiilor etc
Răspunde
 17-02-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Danyela a scris pe 17-02-2017:
in cazul unui divort dupa 20 de ani de casatorie, cum se impart banii de la banca. Precizez ca ei provin din mosteniri, salarii, arenda pamant(apartinand sotului) banii de la nunta, banii de la botezul copiiilor,etc.in decursul anilor ei au fost plasati in diverse banci de catre sotul meu. In momentul de fata sotul nu lucreaza, eu sunt singurul salariat,de aproximativ 3 ani. Singurul venit al sotului in acest moment este de 4000 de euro anual, din care isi plateste vechimea in munca, sanatatea, impozite si taxe pe proprietatile mostenite etc.Venitul meu anual este in jur de 11600 euro, bani din care suport toate cheltuielile casei.In cazul unui divort sotul considera ca banii din banca ii apartin in totalitate deoarece nu exista martori cara sa stie exact sumele mostenite, banii copiilor etc

Sunt chestiuni care trebuie probate. Banii din moștenire sunt considerați ca aparținând în mod exclusiv moștenitorului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Danyela a scris pe 17-02-2017:

În caz de divorț si ulterior partaj bunurile comune se vor împărți intre soti.
Din bunurile enumerate de dvs, unele apar ca fiind bunuri proprii ale sotului, altele pot fi catalogate ca bunuri comune.
Va trebui să faceti dovada fiecarui bun/ fiecarei sume de bani de unde provine si cand a fost dobândit/ă pentru a se stabili daca bunurile au fost dobândite de soti în timpul căsătoriei si implicit sunt bunuri comune.
Cu siguranta un bun/suma de bani primit/a de catre sotul dvs ca mostenire este un bun propriu al acestuia.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-02-2017
Vizitator
acesti bani au fost stransi pe o perioada de aproximativ 23 de ani de convietuire. Din acest motiv nu se poate face dovada cu martori si acte pentru toti banii(bani de la nunta,bani primiti din partea parintilor mei si ai lui care nu mai traiesc, banii copiilor stransi de la botez, alocatii etc,bani stransi din salariile noastre cand lucra si sotul). Singurul lucru care se poate dovedii sunt banii proveniti din arendarea pamantului(de aproximativ 9 ani ) , suma care se ridica la aproximativ 4000 euro pe an. Mentionez ca ca eu castig in jur de 11600 euro pe an si sustin toate cheltuielile casei. Au fost ani in care bani au fost tinuti in casa neavand incredere in banci. In momentul de fata suma aflata la mai multe banci se ridica la aproximativ 100.000 euro.Pe o parte din ei apar si eu cu drept de retragere pe alte sume fiind trecut doar sotul cu drept de retragere, incercand astfel sa isi puna la adapost acesti bani, desi nu lucreaza si nu are alte venituri. Cum se poate proba in instanta cine a contribuit mai mult daca nu exista martori nici pentru mine nici pentru el pentru o parte din suma.
Răspunde
Răspunde 1  2   3  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.