Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Cum imi protejez banii depusi la banca pe numele meu in caz de divort ? - Pagina 3

Start  1   2  3
 05-04-2019
Vizitator
Buna ziua. Daca doresc sa divortez si voi mosteni de la mama mea niste proprietati el are dreptul la ele? De asemenea eu am conturi im banc facute dinaintea de casatoria cu el -daca le retrag inainte de data depunerii cererii de divort are dreptul la ele? Sau cum pot sa ma protejez ca sa nu poata lua acest bani? Multumesc.
Răspunde
 05-04-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Alexa a scris pe 05-04-2019:
Buna ziua. Daca doresc sa divortez si voi mosteni de la mama mea niste proprietati el are dreptul la ele? De asemenea eu am conturi im banc facute dinaintea de casatoria cu el -daca le retrag inainte de data depunerii cererii de divort are dreptul la ele? Sau cum pot sa ma protejez ca sa nu poata lua acest bani? Multumesc.
Bunurile provenite din mostenire, cat si cele dobandite inainte de incheierea casatoriei sunt bunuri proprii, astfel ca in cazul unui partaj sotul nu are niciun drept asupra proprietatilor mostenite si asupra conturilor bancare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-08-2022
Vizitator
Buna ziua am doua intrebari. Banii alocatiei copilului daca intra intr-un cont in care sunt doar eu trebuie la divort sa-i impart cu sotul? Si a doua intrebare ar fii avem doua masini una este achitata si este pe numele meu cealalta a fost cumparata cu imprumut din banca si este pe numele sotului atat masina cat si imprumutul. Imprumut care acum este personal pentru ca nu a atasat in termen de 30 de zile factura achizitionarii masinii si banca i-a lichidat imprumutul si i-a asociat unul cu alt interes de nevoi personale. Cum se impart aceste masini?
Răspunde
 27-08-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Banii de alocație rămân ai copilului, dar de ce nu au fost cheltuiâi în interesul copilului ?
Partajul bunurilor comune presupune împărțirea bunurilor și a datoriilor (creditele contractate în timpul căsătoeiei), atribuirea bunurilor făcându-se în funcție de interesul soților. va rezulta o diferență de bani care se numește sultă, diferență care trebuie achitată soțului care primește bunuri de o valoare mai mică.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-08-2022
Vizitator
Banii de alocatie nu i-am cheltuit pentru ca locuim in Spania si am vrut ca banii de alocatie sa se stranga pentru studiile copilului. Creditele nu sunt facute in Romania sunt facute in Spania. Daca eu nu am fost deacord cu un anumit imprumut personal pe care l-a facut sotul pentru ca este ludopat si alcoolic de ce trebuie sa platesc si eu la creditele lui?
Răspunde
 29-08-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor, dar si a datoriilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.

Daca bunurile sau creditele au fost dobandite intr-o alta tara, partajarea acestora se va efectua in statul respectiv.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-06-2024
Vizitator
Simplu. Presupunand ca deja ai Revolut, iti poti schimba toti banii in EUR sau USD, apoi faci cont intr-un exchange crypto (ex. Binance). Apoi din acel exchange poti retrage bani din contul tau cu cardul, sau prin virament in EUR sau USD, iar de acolo fie poti cumpara Bitcoin, care pe termenen lung se apreciaza, fie poti cumpara USDT care este in paritate 1:1 cu dolarul.

Apoi iti comanzi un portofel rece decentralizat, cum ar fi Ledger. Este ca un stick USB, pe care il introduci in laptop, iar acesta are o adresa unica. Din Binance trimiti USDT sau Bitcoin catre acel portofel si ii vei avea acolo pana te hotarasti sa ii trimiti inapoi in Exchange si sa ii retragi in Revolut. Acel Ledger este protejat de o parola si chiar daca il pierzi si stii parola, poti cumpara altul si iti vei putea recupera banii. Fiind decentralizat, nimeni nu poate stii de el si nu poate avea acces la el. Practic, se pierde urma pana cand tu doresti. Poti chiar sa platesti din el direct in BTC sau USDT si nimeni nu stie.
Răspunde
RăspundeStart  1   2  3
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.