Forum avocaţi > Divort

Cum imi protejez banii depusi la banca pe numele meu in caz de divort ? - Pagina 2

Start  1  2  3  Final
 21-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Danyela a scris pe 20-02-2017:
acesti bani au fost stransi pe o perioada de aproximativ 23 de ani de convietuire. Din acest motiv nu se poate face dovada cu martori si acte pentru toti banii(bani de la nunta,bani primiti din partea parintilor mei si ai lui care nu mai traiesc, banii copiilor stransi de la botez, alocatii etc,bani stransi din salariile noastre cand lucra si sotul). Singurul lucru care se poate dovedii sunt banii proveniti din arendarea pamantului(de aproximativ 9 ani ) , suma care se ridica la aproximativ 4000 euro pe an. Mentionez ca ca eu castig in jur de 11600 euro pe an si sustin toate cheltuielile casei. Au fost ani in care bani au fost tinuti in casa neavand incredere in banci. In momentul de fata suma aflata la mai multe banci se ridica la aproximativ 100.000 euro.Pe o parte din ei apar si eu cu drept de retragere pe alte sume fiind trecut doar sotul cu drept de retragere, incercand astfel sa isi puna la adapost acesti bani, desi nu lucreaza si nu are alte venituri. Cum se poate proba in instanta cine a contribuit mai mult daca nu exista martori nici pentru mine nici pentru el pentru o parte din suma.

Veti putea face dovada cu inscrisuri, respectiv sumele de bani realizate de dvs lunar, in contradictoriu cu sotul care nu a realizat venituri.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-05-2017
Vizitator
Si totusi chiar daca dovedesc ca banii din conturi sunt exclusiv din salariul personal, dar sotia vine cu argumentatia ca ea s-a ocupat de copil in mare parte ( desi n-a contribuit financiar ) ce sanse as avea sa raman cu banii ?
Răspunde
 19-05-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mocanu a scris pe 17-05-2017:
Si totusi chiar daca dovedesc ca banii din conturi sunt exclusiv din salariul personal, dar sotia vine cu argumentatia ca ea s-a ocupat de copil in mare parte ( desi n-a contribuit financiar ) ce sanse as avea sa raman cu banii ?

Poate să ceară cotă majoră, ține de probele care vor fi administrate.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-06-2017
Vizitator
Daca sotul a mostenit un apartament care l-a vandut si cumpara altul inainte de divort : pot solicita pretentii financiare la divort ? Avem si un copil minor.
Răspunde
 29-06-2017
Vizitator
Sunt persoana cu handicap grav care ma impiedica sa stau in sezut si m asimt foarte rau. In cazul unui divort la tribunal cum sa ma apar in cazul multiplelor acuzeale sotiei - intrebari care nu am cum sa le stiu- nefiind de fata. Chiar daca am un avocat sa ma reprezinte. Cum sa le anticipez. Se poate cere amanare pt ca avocatul sa ma puna la curent cu acuzele si sa pot pregati apararea ?
Răspunde
 29-06-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
George a scris pe 29-06-2017:
Daca sotul a mostenit un apartament care l-a vandut si cumpara altul inainte de divort : pot solicita pretentii financiare la divort ? Avem si un copil minor.

Daca sotul a facut mentiunea privind provenienta banilor in contractul de vanzare-cumparare, atunci acel imobil este bun propriu al dansului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-06-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
George a scris pe 29-06-2017:

Bunul cumpărat cu banii proveniți din vânzarea unui alt bun propriu este la rândul său bun propriu.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-11-2017
Vizitator
Daca sotia divorteaza in tara ce se intampla cu conturile din afara tari mai precis franta ...noi avem cumparata o casa cu credit si fiecare are cont pe numele lui in banca in care intra salariul ce se intampla in cazul asta precizez ca totul e in franta nu avem nimik in romania dar ea vrea sa depuna divortul in romania
Răspunde
 14-11-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Divorțul nu influențează conturile care fac obiect al unui partaj.

Poate divorta mai usor in tara. Srabiliti de comun acord cum procedati cu bunurile.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-11-2017
Vizitator
Eu si sotia suntem impreuna de mai bine de 7 ani in urma cu 5 ani ne-am castorit si locuim in londra .Acum 3 ani am cumparat o casa in londra cu credit bancar ,casa la care am pus ca si depozit o suma importanta de bani toti acesti bani fiind stransi de mine pot sa demonstrez asta in perioada aia ea lucra la negru .eu plateam ratele la banca ea platea doar cheltuilile (gas ,electricitate...etc) fiecare are pe numele sau cont bancar mie imi intara in cont mai mult datorita joobului ei mai putin pt ca este cheltuitoare ...intrbarea este ce se va intampla cu casa si conturile la partaj pt ca ea vrea sa deschida divortul in romania .In marea britanie legile spun asa daca nu sunt copii casa se imparte 50/50 iar conturile daca nu sunt pe numele aamadorura nu se poate atinge de ele (adica fiecare cu contul lui) Va multumesc anticipat
Răspunde
 14-11-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Divort a scris pe 14-11-2017:
Eu si sotia suntem impreuna de mai bine de 7 ani in urma cu 5 ani ne-am castorit si locuim in londra .Acum 3 ani am cumparat o casa in londra cu credit bancar ,casa la care am pus ca si depozit o suma importanta de bani toti acesti bani fiind stransi de mine pot sa demonstrez asta in perioada aia ea lucra la negru .eu plateam ratele la banca ea platea doar cheltuilile (gas ,electricitate...etc) fiecare are pe numele sau cont bancar mie imi intara in cont mai mult datorita joobului ei mai putin pt ca este cheltuitoare ...intrbarea este ce se va intampla cu casa si conturile la partaj pt ca ea vrea sa deschida divortul in romania .In marea britanie legile spun asa daca nu sunt copii casa se imparte 50/50 iar conturile daca nu sunt pe numele aamadorura nu se poate atinge de ele (adica fiecare cu contul lui) Va multumesc anticipat

Buna ziua,

Daca in Marea Britanie asa stau lucrurile, mai bine introduceti dvs. divort acolo. De altfel, instanta competenta sa pronunte divortul este cea de la ultimul domiciliu comun (adica in Marea Britanie). Daca ar fi sa va judecati dupa legea din Romania. Conturile bancare ale fiecarui sot sunt bunuri comune, la fel si drepturile salariale. Totul este prezumat a fi bun comun, pana la proba contrarie.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-11-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Divort a scris pe 14-11-2017:

Daca sunteti catateni romani si ati inregistrat casatoria in tara, competenta de solutionare a actiunii de divort revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti.
In ceea ce priveste partajul, sfatul meu este sa incercati sa ajungeti la un acord cu sotia privind modul de impartire al bunurilor dobandite in timpul casatoriei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-03-2018
Vizitator
Av. Bratulescu Adela a scris pe 21-02-2017:
Danyela a scris pe 20-02-2017:
acesti bani au fost stransi pe o perioada de aproximativ 23 de ani de convietuire. Din acest motiv nu se poate face dovada cu martori si acte pentru toti banii(bani de la nunta,bani primiti din partea parintilor mei si ai lui care nu mai traiesc, banii copiilor stransi de la botez, alocatii etc,bani stransi din salariile noastre cand lucra si sotul). Singurul lucru care se poate dovedii sunt banii proveniti din arendarea pamantului(de aproximativ 9 ani ) , suma care se ridica la aproximativ 4000 euro pe an. Mentionez ca ca eu castig in jur de 11600 euro pe an si sustin toate cheltuielile casei. Au fost ani in care bani au fost tinuti in casa neavand incredere in banci. In momentul de fata suma aflata la mai multe banci se ridica la aproximativ 100.000 euro.Pe o parte din ei apar si eu cu drept de retragere pe alte sume fiind trecut doar sotul cu drept de retragere, incercand astfel sa isi puna la adapost acesti bani, desi nu lucreaza si nu are alte venituri. Cum se poate proba in instanta cine a contribuit mai mult daca nu exista martori nici pentru mine nici pentru el pentru o parte din suma.

Veti putea face dovada cu inscrisuri, respectiv sumele de bani realizate de dvs lunar, in contradictoriu cu sotul care nu a realizat venituri.
Răspunde
 18-03-2018
Vizitator
ma poate obliga sotul sa parasesc locuinta impreuna cu cei doi copii in cazul unui divort, daca el detine 5,5/8 si eu 2,5/ 8 din suprafata locuintei ? cine stabileste valoarea apartamentului in cazul in care el doreste sa imi cumpere partea mea ?
Răspunde
 18-03-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Danyela a scris pe 18-03-2018:
ma poate obliga sotul sa parasesc locuinta impreuna cu cei doi copii in cazul unui divort, daca el detine 5,5/8 si eu 2,5/ 8 din suprafata locuintei ? cine stabileste valoarea apartamentului in cazul in care el doreste sa imi cumpere partea mea ?

In cazul unui partaj, va puteti intelege amiabil aspura modului de impartire al masei partajabile, iar daca nu veti ajunge la o intelegere, atunci imobilul va fi atribuit in natura unuia dintre soti, cu obligatia de a ii achita celuilalt sulta aferenta cotei ce ii revine.
Valoarea apartamentului se va stabili printr-o expertiza de specialitate.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-03-2018

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Danyela a scris pe 18-03-2018:

Nu va poate obliga nimeni sa parasiti locuinta pana nu va primiti partea dvs, mai ales la un divort.

Valoarea cotei dvs parti o stabileste o exepertiza tehnica evaluatorie daca aveti un partaj in instanta sau de comun acord in cazul unui partaj voluntar. Aveti desigur si varianta vanzarii imobilului si impartirii pretului incasat conform cotelor-parti.

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-02-2019
Vizitator
Instanta solicita extras de cont ptr banii depusi in. U K , in vederea partajului ?
Răspunde
 12-03-2019
Vizitator
Buna ziua am si eu o întrebare lucrez in străinătate si aici de la familia care am lucrat am primit o donație sa pot să-mi cumpăr o casa in țara in caz de divers soțul are drept la aceasta casa si la banii care ii cîștig și-i pun într-un cont in țara pe numele meu
Răspunde
 12-03-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Elena a scris pe 12-03-2019:
Buna ziua am si eu o întrebare lucrez in străinătate si aici de la familia care am lucrat am primit o donație sa pot să-mi cumpăr o casa in țara in caz de divers soțul are drept la aceasta casa si la banii care ii cîștig și-i pun într-un cont in țara pe numele meu

Buna ziua,
Bunurile dobandite in timpul casatorie se prezuma a fi bunuri comune, pana la proba contrara.
In cazul dvs. pentru a evita acest lucru, ar fi bine ca in contractul de vanzare-cumparare sa mentionati exact provenienta banilor si o mentiune expresa cu privire la faptul ca acel bun este propriu si nu este comun.
Cu privire la contul propriu in care depuneti banii, este iar discutabil, in caz de divort.Practica instantelor nu este unitara in acest sens.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2019

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Orice bun dobandit in timpul casatoriei se prezuma a fi bun comun. Chiar daca aveti memtiune in act cu privire la provenienta banilor, el tot comun va fi insa cu contributie majoritara a dvs si tot va face obiectul unui partaj.

Cel mai sigur este ca inaintea achizitionarii bunului sa schimbati regimul matrimonial in acela al separatiei de bunuri. Astfel desi dobandit in timpul casatoriei, bunul va fi propriu in virtutea conventiei sotilor.

Practica si legea spune ca veniturile din munca sunt bunuri comune ale sotilor, deci acelasi regim vor avea si economiile facute de dvs intr un cont bancar.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2  3  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.