Forum avocaţi > Divort

Pensie alimentara cu tatal in strainatate - Pagina 11

Start  9  10 11
 09-03-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Datoreaza bani minorei incepand cu luna ianuarie 2020. Deci, prima plata ar trebui sa fie cumulata pentru 14 luni.
Hotararile date la fond privind sumele datorate cu titlu de intretinere pentru minori sunt executorii de drept inainte de a ramane definitive.(art.448 pct.4 c.pr.civ)
Deci, va puteti adresa deja unui executor judecatoresc daca nu plateste de bunavoie imediat.
Aveti posibilitatea si de a formula plangere penala impotriva lui daca nu achita.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-03-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Violeta a scris pe 09-03-2021:
Buna seara.In 20/01/2020 am depus cere de chemare in judecata pentru pensie alimentara ,anul acesta in 25 /02/2021 am primit hotararea.in hotarere este mentioned faptul ca tatal e obligat pt plata pensie in quantum de 200£ (el locuind in MB)are drept de legatura cu minora in varsta de 2 a jumate doar apeluri video in fiecare zi cate 15 min.Si mai scrie citez:Pe cale de consecinta,raportat la prevederile art.529 si art532NcNc va obliga paratul la plata unei pensii de I tretinere in coantum de 200£ pe luna incepand cu data introducerii cererii de chemare in judecata.Acum intrebarea mea este obligat de a plati din urma?si in cazul in care nu doreste acest lucru spunand ca nu e obligat de demersuri pot face?multumesc

Daca tatal nu achita pensia datorata minorei de bunavoie, va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc, pentru recuperarea sumelor datorate, incepand cu data de 20.01.2020.

De asemenea, puteti formula o plangere penala impotriva tatalui, pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-05-2023
Vizitator
Buna ziua. Am 2 copii in intretinere. Mama a fost obligata sa plateasca 1/6 pentru fiecare copil. Acum este in Italia stabilita acolo-nu stiu daca lucreaza , să spunem ipotetic ca nu lucreaza . Italia nu are salariu minim pe economie. Întrebare: daca Italia nu are salariu minim cum se stabileste pensia daca nu lucreaza. Multumesc
Răspunde
 02-05-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care mama nu realizeaza venituri, pensia se va stabili raportat la venitul minim pe economie din Romania, insa va trebui verificat daca mama realizeaza sau nu venituri in alta tara.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-05-2023

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Se poate executa pensia în străinătate, dar este posibil să existe probleme deoarece pensia nu este stabilită în sumă fixă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-05-2025
Vizitator
Adisan a scris pe 24-02-2016:
Victor21 a scris pe 09-02-2016:
Am deschis un proces și cererea a fost respinsă pe motiv ca un copil bebeluș (cel deal treilea copil al meu)nu are cheltuieli cât unul de 10 respectiv 18 ani, cel de 18 ani fiind încă în școală. Este corecta aceasta sentința ca pensia sa rămână la fel??? Va mulțumesc din suflet

Uneori, cheltuielile pentru un bebeluș sunt mai mari decât cele cu un copil de 10 ani deoarece, pe lângă alimentația specială specifică, mai este nevoie de controale medicale periodice foarte dese. Să nu mai vorbesc de cât de des trebuie schimbată garderoba unui bebeluș.
Probabil că judecătorul nu are copii. Oricum, consider că soluția nu este corectă și este ușor de atacat.
Raspuns: Decizia e corecta, copiii de 10 si 18 ani au necesitati mult mai mari fata de un bebelus, si nu ma limitez doar la garderoba, ci la costurile cu studiile, activitatile extrascolare pentru dezvoltarea armonioasa a propriilor dvoastra copii! Si ei au nevoie sa-si schimbe garderoba, sa mearga la un teatru, sa ia o masa buna, consistenta si nutritiva, mai ales daca fac si activitati sportive. Sunt copiii dvoastra, pana la urma!
Răspunde
RăspundeStart  9  10 11
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.