|
13-12-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Pensia de intretinere nu este dreptul dvs, ca mama, ci al copiilor. Chiar daca nu sunteti divortati, ci doar despartiti in fapt, ambii parinti sunt obligati sa contribuie la cheltuielile de crestere si educare ale copiilor. Ca atare, formulati cerere la instanta de tutela pentru obligarea tatalui minorilor la plata obligatiei de intretinere. Cum spuneam, aceasta obligatie subzista pentru ambii parinti indiferent care este statutul lor privind starea civila. (casatoriti ori nu, cu o cerere de divort introdusa sau nu, copii din casatorie sau din afara casatoriei, etc.). Instanta va stabili contributia parintilor raportat la veniturile acestora. In functie de numarul de copii aflati in intretinere, cuantumul pensiei de intretinere va diferi astfel: - 1/4 din venit pentru un copil - 1/3 din venit pentru 2 copii - 1/2 pentru 3 sau mai multi copii | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-12-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Olga Juratu a scris pe 13-12-2019: Buna ziua daca eu cu sotul nu suntem despartiti legal pot sa primesc pensie alimentata pentru 2 copii unul el e cu dizabilitate.Va rog care e dreptul meu ca mama?multumesc Puteti formula o cerere la instanta de tutela pentru obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere in cuantum de 1/3 din venitul net/lunar realizat, insa ar fi indicat sa formulati si actiunea de divort in situatia in care sunteti separata de sot, pentru a clarifica si restul chestiunilor legate de situatia minorilor. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-02-2020 |
 | Musat stefania Vizitator |
| Buna ziua !Am si eu o intrebare Domnul Avocat eu am avut ultima înfățișare pe data 18 Si mi sa spus că îmi face o pensie minima pe economie dar el este plecat in germania | |
|
|
|
21-02-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Doamna, nu se intelege nimic din mesajul dvs. Reformulati. Cine e plecat in Germania? Trebuie sa va plateasca cineva plecat in Germania pensie dvs. sau vreunui copil? Dvs. trebuie sa platiti pensie? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
21-02-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Musat Stefania a scris pe 21-02-2020: Eu am avut pe data de 18februarie daca el ieste plecat in germania cum poate sa imi faca pensie din România Ati facut dovada ca tatal realizeaza venituri in Germania sau ati solicitat ca pensia sa se stabileasca raportat la venitul minim din statul de resedinta al tatalui? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-02-2020 |
| Buna ziua, Din sustinerile dvs, inteleg ca pe rolul instantelor din Romania ati avut introdusa o actiune ce a avut ca obiect stabilire pensie in favoarea minorului. Inteleg ca tatal este plecat in Germania, iar dvs ati solicitat sa se stabileasca o pensie de intretinere raportat la venitul minim pe economie. Dar intrebarea este ati solicitat ca pensia sa se stabileasca la venitul minim pe economie din statul de resedinta, respectiv Germania sau la venitul minim pe economie din Romania? Va rog sa reveniti cu mai multe informatii, pt a primi un raspuns cat mai concludent pt dvs. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-02-2020 |
 | Tatiana Vizitator |
| Bună seara! Divorțat, un copil ptr care se plătește pensie. Recăsătorit, soția are un copil dintr-o altă relație. Se poate recalcula pensia alimentara? Mulțumesc | |
|
|
|
29-02-2020 |
| Buna seara. Sigur ca da! Opinia mea este ca ar trebui sa se poata recalcula pensia de intretinere datorata in aceste conditii. Dar, nu exista o practica unitara a instantelor in acest sens. Ar fi indicat sa aveti totusi un avocat care impartaseste aceasta opinie, deoarece acesta va avea si argumentele necesare combaterii unei eventuale opinii contrare. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
29-02-2020 |
| Din punct de vedere legal, copilului sotiei ii revine o pensie de intretinere datorata de catre tatal biologic, deci aveti sanse minime de a obtine o diminuare a pensiei de intretinere pe care o datorati copilului dvs. invocand acest motiv, insa in situatia in care veniturile dvs s-au modificat, puteti promova o actiune pentru modificarea cuantumului pensiei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-09-2020 |
 | Violeta Vizitator |
| Buna ziua.Va rog din suflet sa ma ajutati,si as ma indrumati unde pot apela pentru a afla afla adresa fostul sot care locuieste in uk.l am dat in judecata pt pensie alimentara si alocatia fetitei care este nascuta acolo si el beneficiaza de ea.multumesc din suflet | |
|
|
|
01-10-2020 |
| Violeta a scris pe 30-09-2020: Buna ziua.Va rog din suflet sa ma ajutati,si as ma indrumati unde pot apela pentru a afla afla adresa fostul sot care locuieste in uk.l am dat in judecata pt pensie alimentara si alocatia fetitei care este nascuta acolo si el beneficiaza de ea.multumesc din suflet Daca tatal este cetatean roman, puteti formula o cerere in acest sens catre Ambasada Romaniei din UK. Minora este la dvs? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-10-2020 |
 | Violeta Vizitator |
| Da el este cetatean roman.Fetita este la mine din momentul de cand am plecat din uk. Si va rog daca se poate sa imi explicati cum ar trebui sa formula cerere catre ambasada?multumesc | |
|
|
|
03-10-2020 |
| Violeta a scris pe 01-10-2020: Da el este cetatean roman.Fetita este la mine din momentul de cand am plecat din uk. Si va rog daca se poate sa imi explicati cum ar trebui sa formula cerere catre ambasada?multumesc Adresa catre Ambasada trebuie sa contina datele dvs, cat si cele ale paratului. Puteti indica numarul de dosar si puteti atasa si un Cartificat de grefa, in dovedirea existentei dosarului. In situatia in care nu veti primi raspuns, solicitati instantei sa efectueze acest demers. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-10-2020 |
 | Violeta Vizitator |
| Multumesc pentru indrumare | |
|
|
|
08-10-2020 |
 | Corina Vizitator |
| Se chiama HMRC nu anaf in Anglia fiind contabila acoli va pit spune. Dar Hmrc nu da informatii la alte persoane decat cea in cauza si trebuie sa stiti nr lui de UTR de nino, adresa actuala, nr tel, emailul lui asa astfel incat sa va dea informații. Se fac inchideri de an anuale tax return se chiama acolo se vad veniturile lui daca a lucrat pe utr lucrator independent sau subcontractant sau ma rog poate este angajat si atunci e alta problema. Dar nu da informatii asa usor HMRC daca nu faceti vreo scrisoare scrisa cu dovezi clare si sa cunoasteti după cum am spus acele detalii. | |
|
|
|
08-10-2020 |
 | Violeta Vizitator |
| Buna seara doamna Corina. EU nu am toate aceste date doar nr tel adresa de mail ,o poza de cardul bancar iar adresa nu pot spune ca o stiu exacta(stiu o adresa din mailuri le pe care le primesc atunci cand foloseste uber)si lucreaza pe masina deliver ca self employ. O parete as dori daca se poate.vreau as trimit un mail la ambasada si sa spun situatia credeti ca r putea sa ma ajute in vreun fel?multumesc | |
|
|
|
10-10-2020 |
| Violeta a scris pe 08-10-2020: Buna seara doamna Corina. EU nu am toate aceste date doar nr tel adresa de mail ,o poza de cardul bancar iar adresa nu pot spune ca o stiu exacta(stiu o adresa din mailuri le pe care le primesc atunci cand foloseste uber)si lucreaza pe masina deliver ca self employ. O parete as dori daca se poate.vreau as trimit un mail la ambasada si sa spun situatia credeti ca r putea sa ma ajute in vreun fel?multumesc Formulati in prima faza o adresa catre Ambasada, pentru a vi se comunica adresa fostului sot. Ulterior va puteti adresa autoritatilor fiscale din U.K., pentru a vi se comunica detalii despre angajator si despre veniturile lunare incasate de catre fostul sot. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-01-2021 |
 | Brigita Vizitator |
| Buna ziua am și eu o problema va rog mult ajutați mă să înțeleg ce am de făcut.am stat în Anglia cu partenerul meu și avem un băiețel cu care am venit acasă la sfârșitul iulie pentru viol domestice in familie.el Mio trimis bani frumos lunar din octombrie în colo nu mai vrea sa trimite nimic .am luat legătura cu contabilă noastră și am cerut un sfat cum sa procedează sa cer și eu pensie de alimentare.si nu sfătuiește să merg la instanta pentru că nu pot sa dovedesc că muncește și el poate sa spune că nu lucrează și nu poate sa oblige nimeni sa plătește daca nu are de unde asta o fost raspunsu.dar menționezi că el are rezidenta și plătește și taxe după un venit de 10 12 mi pe ani și bine înțeles fiecare sâmbătă salar la plic.indrumati va rog unde să mă și ce să fac mulțumesc mult. | |
|
|
|
24-01-2021 |
| Brigita a scris pe 22-01-2021: Buna ziua am și eu o problema va rog mult ajutați mă să înțeleg ce am de făcut.am stat în Anglia cu partenerul meu și avem un băiețel cu care am venit acasă la sfârșitul iulie pentru viol domestice in familie.el Mio trimis bani frumos lunar din octombrie în colo nu mai vrea sa trimite nimic .am luat legătura cu contabilă noastră și am cerut un sfat cum sa procedează sa cer și eu pensie de alimentare.si nu sfătuiește să merg la instanta pentru că nu pot sa dovedesc că muncește și el poate sa spune că nu lucrează și nu poate sa oblige nimeni sa plătește daca nu are de unde asta o fost raspunsu.dar menționezi că el are rezidenta și plătește și taxe după un venit de 10 12 mi pe ani și bine înțeles fiecare sâmbătă salar la plic.indrumati va rog unde să mă și ce să fac mulțumesc mult. Va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru stabilirea modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat. Solicitati instantei sa efectueze adresele necesare catre autoritatile din UK, pentru a se comunica venitul lunar al tatalui. In ce oras locuieste minorul in momentul de fata? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
09-03-2021 |
 | Violeta Vizitator |
| Buna seara.In 20/01/2020 am depus cere de chemare in judecata pentru pensie alimentara ,anul acesta in 25 /02/2021 am primit hotararea.in hotarere este mentioned faptul ca tatal e obligat pt plata pensie in quantum de 200£ (el locuind in MB)are drept de legatura cu minora in varsta de 2 a jumate doar apeluri video in fiecare zi cate 15 min.Si mai scrie citez:Pe cale de consecinta,raportat la prevederile art.529 si art532NcNc va obliga paratul la plata unei pensii de I tretinere in coantum de 200£ pe luna incepand cu data introducerii cererii de chemare in judecata.Acum intrebarea mea este obligat de a plati din urma?si in cazul in care nu doreste acest lucru spunand ca nu e obligat de demersuri pot face?multumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |