|
13-05-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Mitzu a scris pe 13-05-2018: Si diurnă ajunge pe luna undeva de 1500 e Nefiind un venit cu caracter permanent, instanta va stabili pensia de intretinere datorata minorului in functie de venitul net/lunar realizat, in cuantum de 1/4 din acest venit. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-05-2018 |
 | Ramona Vizitator |
| buna seara,am băgat de divorț de soțul meu in luna februarie 2018 si acum astept luna viitoare prima ședință,soțul lucrează cu un contract de munca in italia dar a declarat că nu are nici un venit nevrând să plătească pensia alimentara pentru copilul nostru.Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot dovedi că are salar in Italia?dacă nu pot dovedi acest lucru mi se va da alocația de stat pentru copil in functie de venitul minim pe economie in italia sau Romania?Va multumesc | |
|
|
|
14-05-2018 |
| Ramona a scris pe 14-05-2018: buna seara,am băgat de divorț de soțul meu in luna februarie 2018 si acum astept luna viitoare prima ședință,soțul lucrează cu un contract de munca in italia dar a declarat că nu are nici un venit nevrând să plătească pensia alimentara pentru copilul nostru.Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot dovedi că are salar in Italia?dacă nu pot dovedi acest lucru mi se va da alocația de stat pentru copil in functie de venitul minim pe economie in italia sau Romania?Va multumesc Dacă dovediți că are serviciul în Italia, cereți stabilirea pensiei raportat la nivelul venitului minim net din Italia, iar dacă nu, solicitați oensia în cuantumul legal de 1/4 din venit. În ambele situații, dacă nu va executa de bunăvoie, va trebui să executați pensia în Italia. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
26-07-2018 |
 | Nina_voicu@yahoo.com Vizitator |
| Bună ziua, vreau sa va rog sa îmi răspundeți la o întrebare.ce pași ar trebui sa urmez pentru a stabili pensie alimentara corecta legal, tinând cont ca soțul meu a stabilut o suma, și eu pentru a nu face război, am fost de acord. Unde trebui sa ma adresez și cât ar trebui sa primesc legal pentru un copil minor. Specific că soțul este PFA, lucrează în UK. De ce adeverințe trebui sa beneficiez ca să primesc suma corecta? Cum se procedează? Mulțumesc, | |
|
|
|
31-07-2018 |
 | Lora Vizitator |
| Bună seara! Atat eu cat si fostul soț, locuim in Germania,el de 4 ani,eu si copilul nascut aici ,de 1 an jum. Eu am intentat proces de separare (1an ) ,urmată de divorț, după legislația statului german. Ulterior, el a deschis proces de divorț in România, cerand in acelasi timp custodia si pensia de întreținere minor. S-a stabilit deja printr-un proces aici, ca tutela rămâne la mine, copilul rămâne în Germania și s-a stabilit plata pensiei alimentare pt copil. Eu,conform regulamentului CE 2201/2003,am refuzat divorțul in România. Mai exista vreo cale de atac sau vreo modalitate prin care el ar putea avea câștig de cauză sau prin care ma poate obliga sa divortez in România? Dacă ulterior el pleacă în România si se angajează la negru sau minimul pe economie, pensia copilului va fi recalculata aici la venitul de acolo sau va rămâne 'dator ' statului german care va prelua această pensie (asa este legislația cand tatal se sustrage). Mulțumesc anticipat! | |
|
|
|
10-01-2019 |
 | Miha Vizitator |
| Sunt impreuna cu sotul de 18 ani.Avem 2 copii minori,din care unul cu handicap mediu.El lucreaza in strainatate de 7 ani,programul lui este 3luni in afara cu o sapt intrereupere timp in care vine acasa si pleaca iarasi 3 luni.Avem un apartament luat prin prima casa pe 30 ani .Eu am depus actele de divort,pt ca relatia nu mai functiona de vreo 3 ani si l am prins si ca avea relatii extraconjugale cu diverse femei.Eu am cerut stabilirea domiciliului copiilor la apart unde stam impreuna,custodia comuna si stabilirea pensiei alim care este 1/3 din venitul net realizat.Intrebarea mea este ,diurna i se ia in considerare?Cum pot face dovada ca este un venit permanent?Precizez ca este angajat de o firma din Romania,in care are salar net lunar aici in lei de aprox.1250,iar diurna este neimpozabila (2000 euro)caci de aceea firma il aduce acasa dupa 3 luni ,o sapt de repaus ca sa nu fie impozitata nici aici ,nici in afara.Dar la banca cand am facut creditul i sa luat in calcul aceasta diurna caci a zis ca este venit permanent ,ca se vireaza banii de 3 ani in mod constat.Mai precizez ca la fiecare plecare i se atataseaza la contract un act aditional in care se precizeaza timpul petrecut la munca acolo ,plus ca i se deconteaza transportul,cazarea si toate necisitatile in raport cu munca si ca este asigurat.El din acea diurna doar isi cumpara mancarea lunara.Acum stau si ma gandesc ca nu ma lamureste nimeni,i se va lua in calcul diurna?Se va tine cont de necisitatile copilul cu handicap? | |
|
|
|
10-01-2019 |
| Miha a scris pe 10-01-2019: Sunt impreuna cu sotul de 18 ani.Avem 2 copii minori,din care unul cu handicap mediu.El lucreaza in strainatate de 7 ani,programul lui este 3luni in afara cu o sapt intrereupere timp in care vine acasa si pleaca iarasi 3 luni.Avem un apartament luat prin prima casa pe 30 ani .Eu am depus actele de divort,pt ca relatia nu mai functiona de vreo 3 ani si l am prins si ca avea relatii extraconjugale cu diverse femei.Eu am cerut stabilirea domiciliului copiilor la apart unde stam impreuna,custodia comuna si stabilirea pensiei alim care este 1/3 din venitul net realizat.Intrebarea mea este ,diurna i se ia in considerare?Cum pot face dovada ca este un venit permanent?Precizez ca este angajat de o firma din Romania,in care are salar net lunar aici in lei de aprox.1250,iar diurna este neimpozabila (2000 euro)caci de aceea firma il aduce acasa dupa 3 luni ,o sapt de repaus ca sa nu fie impozitata nici aici ,nici in afara.Dar la banca cand am facut creditul i sa luat in calcul aceasta diurna caci a zis ca este venit permanent ,ca se vireaza banii de 3 ani in mod constat.Mai precizez ca la fiecare plecare i se atataseaza la contract un act aditional in care se precizeaza timpul petrecut la munca acolo ,plus ca i se deconteaza transportul,cazarea si toate necisitatile in raport cu munca si ca este asigurat.El din acea diurna doar isi cumpara mancarea lunara.Acum stau si ma gandesc ca nu ma lamureste nimeni,i se va lua in calcul diurna?Se va tine cont de necisitatile copilul cu handicap? De regulă, instanțele de judecată nu iau îau în considerare la calcularea pensiei de întreținere sumele primite ca diurnă. Argumentele invocate de instanță sunt în sensul că diurna are destinația specială de a asigura pe durata deplasării în străinătate hrană și cazare. Mai motivează instanțele că dacă s-ar retine ¼ din diurnă angajatul ar fi lipsit de cazare, transport si hrana pe durata muncii prestate în condiții de mobilitate și pus în imposibilitate să-și exercite atribuțiile de serviciu. Suma alocată de angajator cu titlul de diurnă nu este o contraprestație a muncii, ci este în strânsă legătură cu obligația stabilită de legislația muncii pentru angajator să asigure permanent condițiile tehnice și organizatorice avute în vedere la elaborarea normelor de muncă și condițiile corespunzătoare de muncă. Depuneți la instanță acel act adițional prin care angajatorul se obligă să suporte toate cheltuielile de cazare, transport și arătați instanței că cei 2000 euro sunt doar pentru hrană. Practic, acel bani reprezintă un venit ascuns și, pe de altă parte, copilul are și el dreptul la asigurarea hranei din partea tatălui său, care dispune de o sumă excesivă pentru hrană și pe care e clar că nu o cheltuiește în acest scop. Mai spuneți și că la bancă a declarat diurna drept venit.. Dacă nu sunteți în posesia actului adițional solicitați instanței să emită o adresă la angajator și să solicite toate informațiile necesare. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
10-01-2019 |
 | Tudoran teodora Vizitator |
| Buna seara..Am 50 ani si sunt căsătorită de 25 ani cu sotul meu cu care am un băiat de 23 ani student..dar de 5 ani suntem separați nu legal dar avem domiciliu separat..si nu exista nicio cale de împăcare...nu avem bunuri luate in comun in tot acest timp fiindca am locuit in casa părinților mei care este si acum pe numele lor cu bunurile din casa. Intrebarea mea este...in cazul in care decid sa divortez de el fiindca situația asta nu o mai suport (nu am divorțat pana acum din respect pt fiul meu care a suferit si sufera si acum ).pot divorzia fara consecințe sau ce se poate face daca nu va di de acord cu divorțul (observ ca ii place situația asta atata timp cat este liber si face ce vrea si nu o sa înainteze el divortul) O altă întrebare ar fi...am drepturi legale daca raman asa căsătorită dar cu domiciliu separate.. Dar in cazul in care divortez ce drepturi legale mai am sau daca le am le voi pierde după 25 ani de căsnicie impreuna chiar dacă de 5 ani suntem separați ..care sunt drepturile femei divorziata in anul 2019 după o căsnicie de 25 ani Daca există aceste drepturi ele se pierd daca unul din noi odata divortiati se va recasatori? Care este metoda cea mai ieftina ca sa zic asa pt ca sa divortam..e cât timp se așteaptă pt sentință de divorț ...În așteptarea răspunsului dvs va multumesc anticipat | |
|
|
|
21-02-2019 |
 | Laura Vizitator |
| Buna seara.Am 3 copii si am divortat acum 2 saptamani sa terminat divortul a durat 2 ani jumate el lucreaza in germania de 8 ani si a luat alocatie din germania fara ca eu sa stiu am aflat intamplator cand am decis sa bag divortu pt ca el sia luat casa pe numele lu maicasa asa de am aflat de la cineva care el a spus ca pe bani la copii de alocatie din germania lam dat in tribunal si am cerut sa aflu daca el a incasat alocatia din germania si pt pensia alimentara cu venitul deacolo el nu a recunoscut nimic ca luat dar de la alocati am primit acte cum ca luat binenteles ca recunoscut dupa doi ani dar nu sa facut nimic pt ca trebuia sa ne trimita deacolo decand a incasato pana cand si ce suma a adus el pana cand a luato dar nu decand acum intrebarea mea e sentinta care sa dat nu a fost nimic din ceam cerut eu mia dat pensia alimentara 157 de lei pt un copil si mia respins orice cerere va rog sa imi spuneti ce mai pot face multumesc | |
|
|
|
07-03-2019 |
 | Andrei Vizitator |
| Sotia lucreaza in germania si trebuie sami plateasca pensie alimentara la copil cum procedez ii da la copil pensie pe minimu din germania sau rominia precizez ca nui cunosc domiciliul din germania si mai precizez ca procesul e in pronuntare | |
|
|
|
30-04-2019 |
 | Demeter Kinga-Melinda Vizitator |
| Am divortat in 2017,tatal minorului este la zi cu pensia minorului din romania .Lam chemat in judecata pe parat pe motivul ca lucreaza in germania.Paratul nu a depus intampinare in mai avem proces.Am cerut instantei comisie rogatoriu sau avocat din oficiu deoarece nu am posibilitatea de un avocat privat.Nu stiu adresa corecta din germania al parstui.Daca nu se prezinta paratul si nusi declara venitul net din germania se va scoate dosarul din rol? | |
|
|
|
01-05-2019 |
| Tudoran Teodora a scris pe 10-01-2019: Buna seara..Am 50 ani si sunt căsătorită de 25 ani cu sotul meu cu care am un băiat de 23 ani student..dar de 5 ani suntem separați nu legal dar avem domiciliu separat..si nu exista nicio cale de împăcare...nu avem bunuri luate in comun in tot acest timp fiindca am locuit in casa părinților mei care este si acum pe numele lor cu bunurile din casa. Intrebarea mea este...in cazul in care decid sa divortez de el fiindca situația asta nu o mai suport (nu am divorțat pana acum din respect pt fiul meu care a suferit si sufera si acum ).pot divorzia fara consecințe sau ce se poate face daca nu va di de acord cu divorțul (observ ca ii place situația asta atata timp cat este liber si face ce vrea si nu o sa înainteze el divortul) O altă întrebare ar fi...am drepturi legale daca raman asa căsătorită dar cu domiciliu separate.. Dar in cazul in care divortez ce drepturi legale mai am sau daca le am le voi pierde după 25 ani de căsnicie impreuna chiar dacă de 5 ani suntem separați ..care sunt drepturile femei divorziata in anul 2019 după o căsnicie de 25 ani Daca există aceste drepturi ele se pierd daca unul din noi odata divortiati se va recasatori? Care este metoda cea mai ieftina ca sa zic asa pt ca sa divortam..e cât timp se așteaptă pt sentință de divorț ...În așteptarea răspunsului dvs va multumesc anticipat Buna ziua, Puteti introduce actiunea de divort oricand. Instanta competenta este judecatoria in circumscriptia careia s-a aflat ultimul domiciliu comun sau cea de la domiciliul actual al sotului. Atat timp cat sunteti casatoriti legal, nu are importanta faptul ca sunteti despartiti in fapt. Indiferent daca el este de acord sau nu cu divortul, atat timp cat dvs. insistati in sustinerea cererii instanta va pronunta o hotarare de desfacere a casatoriei... dragoste cu sila nu se poate, nu!? ... Varianta cea mai ieftina este la instanta (daca nu aveti avocat) doar taxa de timbru de 100 lei, dar este de durata. Varianta mai rapida, dar nu ieftina, este la notar numai daca sunt ambele parti de acord cu divortul. Opinia mea este in cazul dvs. ar fi indicat sa divortati prin instanta. Apelati la un avocat care sa va redacteze macar cererea de divort, daca mijloacele financiare nu va permit semnarea unui contract de asistenta juridica pe intreg parcursul procesului. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
01-05-2019 |
| Demeter Kinga-Melinda a scris pe 30-04-2019: Am divortat in 2017,tatal minorului este la zi cu pensia minorului din romania .Lam chemat in judecata pe parat pe motivul ca lucreaza in germania.Paratul nu a depus intampinare in mai avem proces.Am cerut instantei comisie rogatoriu sau avocat din oficiu deoarece nu am posibilitatea de un avocat privat.Nu stiu adresa corecta din germania al parstui.Daca nu se prezinta paratul si nusi declara venitul net din germania se va scoate dosarul din rol? Buna ziua, Nu, dosarul nu se scoate de pe rol! Cererea dvs. se va solutiona. Instanta poate admite cererea sau o poate respinge. Dupa datele prezentate de dvs. daca nu puteti face dovada unui alt loc de munca si a altor venituri, diferite fata de cele avute in vedere la stabilirea pensiei de intretinere in 2017, atunci cererea dvs. va fi respinsa de catre instanta. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
01-05-2019 |
| Andrei a scris pe 07-03-2019: Sotia lucreaza in germania si trebuie sami plateasca pensie alimentara la copil cum procedez ii da la copil pensie pe minimu din germania sau rominia precizez ca nui cunosc domiciliul din germania si mai precizez ca procesul e in pronuntare Dacă nu s-a făcut dovada că are venituri, pensia va fi calculată raportat la valoarea salariului minim pe economia din România. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
02-05-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Demeter Kinga-Melinda a scris pe 30-04-2019: Am divortat in 2017,tatal minorului este la zi cu pensia minorului din romania .Lam chemat in judecata pe parat pe motivul ca lucreaza in germania.Paratul nu a depus intampinare in mai avem proces.Am cerut instantei comisie rogatoriu sau avocat din oficiu deoarece nu am posibilitatea de un avocat privat.Nu stiu adresa corecta din germania al parstui.Daca nu se prezinta paratul si nusi declara venitul net din germania se va scoate dosarul din rol? Dosarul se va judeca in lipsa paratului. Daca pensia a fost stabilita in cota procentuala, este posibil ca actiunea sa vi se respinga, iar daca pensia a fost stabilita in suma fixa si puteti face dovada ca veniturile paratului s-au majorat, atunci vi se va admite actiunea. Vor trebui efectuate adrese la autoritatile germane pentru a se stabili venitul net/lunar realizat de catre parat, iar in ceea ce priveste asistenta juridica, solicitati instantei sa vi se desemneze un avocat din oficiu sau formulati o cerere la Serviciul de asistenta juridica al Baroului pe a carui raza teritoriala se desfasoara judecata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-05-2019 |
 | Andrei Vizitator |
| In apel pot cere daune .si daca in fond nu sau achitat taxa de timbru in totalitate si nici adresa piritului in germania nu sa adua si nici iA nu a veni ßi nu a mai trimis nimica la copil de 2 ani cum pot proceda la àpel | |
|
|
|
27-05-2019 |
| Andrei a scris pe 27-05-2019: In apel pot cere daune .si daca in fond nu sau achitat taxa de timbru in totalitate si nici adresa piritului in germania nu sa adua si nici iA nu a veni ßi nu a mai trimis nimica la copil de 2 ani cum pot proceda la àpel Buna ziua, Daca la fond nu ati solicitat daune, nu puteti solicita in apel. Cererea de daune presupune un alt capat de cerere pe care instanta de fond nu s-a pronuntat. In apel nu puteti veni cu cereri noi. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
18-07-2019 |
 | Toader Maria Vizitator |
| Cum recuperez pensie alimentara minor de la tatăl cetățean străin conform hotărârii judecătorești? | |
|
|
|
18-07-2019 |
| Toader Maria a scris pe 18-07-2019: Cum recuperez pensie alimentara minor de la tatăl cetățean străin conform hotărârii judecătorești? Buna ziua, cam greu! trebuie sa luati legatura cu un avocat din tara in care se afla tatal copilului. Daca tatal copilului se afla in Romania, apelati la un executor judecatoresc din RO. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
13-12-2019 |
 | Olga Juratu Vizitator |
| Buna ziua daca eu cu sotul nu suntem despartiti legal pot sa primesc pensie alimentata pentru 2 copii unul el e cu dizabilitate.Va rog care e dreptul meu ca mama?multumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |