|
02-02-2016 |
 | Mamimady
|
| Buna ziua. Va rog din suflet sa ma ajutati! Fiica mea a avut ieri divort. Are un copil de 3 ani. Sotul ei lucreaza in Anglia de un an si jumatate. Noi stiam ca lucreaza cu contract de munca. Dar la tribunal a spus ca lucreaza la negru astfel ca pensia a fost stabilita la minimul pe economie din tara noastra. Cum putem afla daca lucreaza cu contract sau cine e in masura sa o faca? Multumesc! | |
|
|
|
03-02-2016 |
| Prin intermediul instantei trebuia solicitata comisie rogatorie in Anglia pt a afla daca realizeaza sau nu venituri. Nu trebuia ca dvs sau instanta sa se bazeze pe simpla lui afirmatie ca lucreaza la negru. Si chiar daca ar lucra la negru, dar are resedinta in Marea Britanie, instanta ar trebuit sa se raporteze la salariul minim de acolo si nu la cel din tara noastra. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
03-02-2016 |
 | Mihaescu maria Vizitator |
| Si se mai poate face ceva? ce am putea face dupa sosirea hotararii de divort? nu are resedinta in Anglia. Va rog sa imi dati un sfat! multumesc! | |
|
|
|
03-02-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In cazul in care nu sunteti multumita de hotararea fondului, puteti formula apel. Cu toate acestea, pe fondul cauzei ar fi trebuit sa solicitati instantei sa formuleze adrese la Administratia Finantelor Publice pentru a vedea cu ce venituri figureaza in tara tatal, eventual sa fi formulat o adresa la Oficiul Fortelor de Munca pentru Straini, in cazul in care tatal a plecat cu contract de munca. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-02-2016 |
| Poate face apel si sa solicite instantei sa comunice o adresa catre ANAF sa se verifice cu ce venituri anuale figureaza in evidente. Exista si posibilitatea de a afla de veniturile din Anglia dar tot prin intermediul instantei de judecata. | |
|
|
|
03-02-2016 |
| Va multumesc din suflet! Deci, sa inteleg ca dupa sosirea hotararii de divort, trebuie sa faca recurs si sa ceara in instanta ceea ce mi-ati spus cu totii aici....eu asta am inteles! Sunteti de mare ajutor si va multumesc! | |
|
|
|
03-02-2016 |
| Buna ziua! Ati inteles perfect. Dupa primirea hotararii de divort, formulati apel si solicitati instantei sa formuleze o adresa catre ANAF sa verifice cu ce venituri anuale figureaza in evidente. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-02-2016 |
| |
|
|
04-02-2016 |
| Indiferent de cuantumul pensiei de întreținere, problema este cea a plății acesteia. Sunt multe situații în care pensiile nu sunt plătite, iar, în lipsa bunurilor ce pot fi executate sau a posibilității executării veniturilor, neplătite vor rămâne. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
05-02-2016 |
 | Mihaescu maria magdalena Vizitator |
| Va multumesc tuturor! Dar daca hotararea e definitiva mai pot face apel? | |
|
|
|
09-02-2016 |
 | Victor21 Vizitator |
| Am 2 copii din prima căsătorie și plătesc 33% din salariu. Din cea dea 2 căsătorie am încă un copil dacă deschid proces se împart cei 33 % la 3 copii sau cum se calculează. Ar avea rost sa deschid un proces??? Mulțumesc anticipat! | |
|
|
|
09-02-2016 |
 | Avocat Andreea Marca ✓ Bacău 0745412603 (Doar pt. programări) andreea_marca@yahoo.com
|
| Conform Codului Civil, în momentul în care există 3 sau mai multi copii , obligația de întreținere se raportează la 1/2 din veniturile nete realizate. În cazul d-voastră, ar trebui sa introduceți o acțiune în instanță având ca obiect reducerea pensiei de întreținere pentru cei 2 minori , motivat de nașterea celui de al treilea copil. | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
09-02-2016 |
 | Avocat Andreea Marca ✓ Bacău 0745412603 (Doar pt. programări) andreea_marca@yahoo.com
|
| Dacă hotărârea a rămas definitiva, nu mai poate fi exercitat apel. | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
09-02-2016 |
 | Victor21 Vizitator |
| Am deschis un proces și cererea a fost respinsă pe motiv ca un copil bebeluș (cel deal treilea copil al meu)nu are cheltuieli cât unul de 10 respectiv 18 ani, cel de 18 ani fiind încă în școală. Este corecta aceasta sentința ca pensia sa rămână la fel??? Va mulțumesc din suflet | |
|
|
|
10-02-2016 |
|
| Este adevărat ca, pentru copiii ceilalți sunt necesare mai multe cheltuieli privind creșterea și educarea lor, însă legea prevede expres modalitatea de calcul, respectiv procentajul raportat la veniturile nete realizate. | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-02-2016 |
| Buna ziua din nou! A sosit hotararea de divort a fiicei mele, caz pe care l-am discutat mai sus. Hotararea e definitiva. Mai pot sa fac apel pt pensie? mULTUMESC | |
|
|
|
16-02-2016 |
|
| Se poate face apel în 30 de zile de la comunicare. Adică, din momentul în care ați primit- o prin poştă. | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-02-2016 |
 | Florian Bacanu Vizitator |
| Buna ziua, am un caz pentru dumneavoastra : Am divortat de sotie si la scurt timp am plecat din tara. Mi s-a stabilit un program de vizita pentru copil ca si cum as fi in tara, respectiv primul si al treilea weekend. Totodata pensia de intretinere a fost stabilita la 25% din venitul minim din UK cu toate ca legea fiscala din aceasta tara nu imi garanteaza ca self-employed (PFA) venitul minim. Precizez ca am depus la dosarul cauzei acte fiscale doveditoare care insa au fost respinse pe motiv ca nu sunt conforme procedurilor romanesti. De asemenea nici programul de vizita nu a fost modificat, cei 2200 de km nefiind un motiv intemeiat. Am reusit astfel sa nu imi vad fiica timp de 18 luni si sa acumulez datorii considerabile la parintii mei pentru a putea plati pensia. Intrebarea mea este: in afara de a ma reintoarce in tara, mai exista alte cai legale de a obtine micsorarea pensiei si schimbarea programului de vizita? Va multumesc anticipat | |
|
|
|
24-02-2016 |
| Trebuie studiată sentinta anterioară. In aceaste spete nu opereaza autoritatea de lucru judecat si se pot deschide noi ds cu acelasi obiect, cu condiția sa se fi schimbat destul de substantial unele împrejurări. De ex veniturile ori stabilirea dvs afara pt mai mult timp sens in care va tb modificat programul de vizita pt a permite astfel menținerea relațiilor firesti părinte copil | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
24-02-2016 |
 | Florian Bacanu Vizitator |
| Multumesc frumos pentru raspuns. Precizez ca am epuizat toate caile legale. Judecatorii de la toate instantele parca refuza sa gandeasca si pentru dumnealor pronuntarea de sentinte dupa ureche pare a fi o obisnuinta. Cel putin asa pare. O zi buna | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |