Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Divort dupa 21 de ani ,cu doi copii ,unul student ,celalalt inca minor ,cum se procedeaza??

07-06-2016

Buna ziua! As vrea sa stiu cum se procedeaza in caz de partaj cum se aloca si in ce procent toate bunurile ? Am construit o casa impreuna ,pe un teren cumparat imediat dupa casatorie ,suntem trecuti amandoi ca proprietari. Contributia majora e adevarat ca e adusa de sot ,dar doar pe o perioada ,in ultimii ani am avut si eu o contributie destul de multumitoare(zic eu). Sotul nu a avut niciodata un serviciu ca angajat ,eu am lucrat (sunt cofetar) dar dupa o perioada de vreo 7 ani ,din 1995 pana in 2002 ,(in care am avut concedii de maternitate,apoi somaj ),am stat acasa fara serviciu cam 6 ani ,apoi am plecat in Italia timp de doua luni ,apoi m-am reangajat cofetar pentru inca un an si ceva si din 2009 pana in prezent lucrez cu contract in Italia ,cu durata indeterminata ,dar alternand perioade de trei luni in care lucrez si trei luni de concediu fara plata ,timp pe care il petrec acasa cu familia. E adevarat ca au ramas copiii in grija sotului( avand si ajutor de la parintii lui care ne sunt vecini) ,dar am plecat pe fondul neintelegerilor repetate,violenta verbala si consum excesiv de alcool.Acum iau tot mai in serios varianta divortului, comportamentul s- a inrautatit in loc sa se amelioreze ,mai am si dovezi de infidelitate ( O relatie mai mult de prietenie zice el,cu o alta femeie,cu care a terminato ), copii ma sustin si ar fi de acord cu decizia mea,dar prefera sa ramanem noi in casa deoarece baiatul mai are inca doi ani de liceu si ar fi greu sa plecam sa stam undeva cu chirie . Mai avem si o masina cumparata pe numele meu,banii provenind din vanzarea unui teren al tatalui meu si ce adusesm dupa o perioada de lucru . Eu as fi renuntat,as fi plecat ,dar copii prefera sa mai incercam o reconciliere, ca sa nu schimbe liceul .Totusi va rog daca puteti sa ma sfatuiti cum sa procedez,cum se face partajul? Fiica are 20 de ani si e studenta ,fiul are 17 ani si e inca elev, iar noi suntem casatoriti de 21 de ani. Probabil sotul nu ia in serios discutia despre divort, parea a fi de acord intr-un moment, dar nu cred ca renunta la nimic.Zice ca nu mai are obligatie fata de copiii,iar eu sunt libera sa plec. Nu vreau sa fiu rea , e adevarat ca de copii a avut grija,Asigurandu-le cele necesare ,dar ca educatie,comportament,e sub orice limita de bun simt fata de toate persoanele din jur, nemaivorbind de consumul exagerat de alcool.
Răspunde
 07-06-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trebuie să faceți partaj dar aveți în vedere că taxele de timbru sunt mari, 3% din valoarea masei partajabile. Credite aveți?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-06-2016
Vizitator
Puteti face partaj notarial daca va intelegeti deoarece nu se plateste taxa de timbru de 3% (onorariul notarial e mai putin de 1%).
In instanta se plateste intr-adevar 3% cum scria si colegul mai sus.
Răspunde
 08-06-2016

Multumesc ,nu am credite . Se da o cota si copiilor din ce avem?si cine plateste ? Sau se imparte in mod egal ambelor parti?
Răspunde
 10-06-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca nu veti ajunge la un consens asupra modului de impartire al bunurilor, va trebui sa va adresati instantei.
De obicei, in cazul unui partaj, cotele intre soti se prezuma a fi egale de 50/50, insa daca puteti demonstra prin probe ca aportul dvs. a fost mai mare la dobandirea acelor bunuri, puteti solicita instantei sa vi se atribuie o cota mai mare. Copiii nu au niciun drept asupra masei partajabile.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.