|
06-04-2017 |
 | Danaelena Valcanesti Prahova
danaelena200575@gmail.com Facebook |
| Pe 25 ianuarie am obținut divorțul si custodia totală a copilului meu. Problema este ca eu ă trebuit să plec la muncă în germania pentru a scăpa de datoriile acumulate în timpul căsătoriei . Copilul meu minor a rămas în grijă bunicii materne. Ce trebuie să fac ca totul sa fie legal si oficial în legătură cu copilul lasat in grijă bunicii? Intenționez ca in vacanta de vara sa vina cu mama mea la mine in Germania, eu având concediu tocmai in luna octombrie. | |
|
|
|
06-04-2017 |
 | ANGHEL GEORGETA Ploiesti, str. Maramures, nr.12 0727801592 (Doar pt. programări) Ploiesti,
|
| Trebuie sa notificati Primaria ca veti delega temporar autoritatea parintesca cu privire la minor catre bunica. Apoi faceti cerere la Judecatorie pentru confirmarea delegarii temporare a autoritatii. | |
|
|
|
06-04-2017 |
| |
|
|
07-04-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Va trebui sa ii lasati bunicii o procura notariala si sa aduceti la cunostiinta Asistentei Sociale faptul ca minorul va ramane in grija bunicii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-04-2017 |
 | Geta Anghel Vizitator |
| Procura notariala nu mai este valabila. Se aplica prevederile art. 104 alin.3 din Legea nr. 272/2004 , actualizata, in sensul ca se deleaga temporar exercitarea autoritatii parintesti. | |
|
|
|
07-04-2017 |
| Am dat declarație pe propria răspundere la primaria de unde aparținem -Protectia copilului din comuna respectiva ca încredințez temporar creșterea copilului bunicii materne și o înștiințare pentru protectia copilului județeană. Asta s ă intamplat de acum un an cand am intentat divorțul. | |
|
|
|
09-04-2017 |
| Trebuie să delegați temporar autoritatea părintească. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
09-04-2017 |
| |
|
|
10-04-2017 |
| Buna ziua! Da, trebuie sa introduceti cerere la Judecatoria competenta pt confirmarea delegarii tempoarare a autoritatii. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-04-2017 |
| Exista o cerere tip pentru asta? O pot descărca de undeva? Si o pot face si online? | |
|
|
|
31-10-2018 |
 | Holban Ionela Vizitator |
| Buna ziua. Vroiam sa va întreb si va cer un sfat.Sunt divortata custodia copilului este toate la mn. Si sunt nevoită sa plec din tara pt a munci. Trebuie sa las copilul in grija logodnicului meu. Cum trebuie sa procedez. Ms astept rasp dumneavoastră | |
|
|
|
12-03-2019 |
 | Crina pruteanu Vizitator |
| Am avion pe 18 martie si am o fetita de 4 anisori sosul meu e decedat as vrea sa las fetita o perioada scurta la parintii mei merg la munca am niste verisori dar no pot lua chiar acum cum procedez va rog sa imi dati un raspuns | |
|
|
|
08-08-2019 |
 | Maria Vizitator |
| buna ziua inca nu sunt divortata dar nu mai stau cu sotul de 10luni de zile,copilul e cu mine la mama mea dar eu as vrea sa plec dincolo sa pot sa ii fac un viitor copilului as vrea sa stiu daca as putea face o procura ceva ca las copilul in grija bucini sa nu poata tatal ei sa ma atace cumva....Va multumesc! | |
|
|
|
08-08-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Legea 272/2004 cu modificarile din 2019 Secţiunea a 4-a Protecţia copilului cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate Art. 104 - (1) Părintele care exercită singur autoritatea părintească sau la care locuieşte copilul, care urmează să plece la muncă în străinătate, are obligaţia de a notifica această intenţie serviciului public de asistenţă socială de la domiciliu, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi ţara. (2) Notificarea va conţine, în mod obligatoriu, desemnarea persoanei care se ocupă de întreţinerea copilului pe perioada absenţei părinţilor sau tutorelui, după caz. (3) Confirmarea persoanei în întreţinerea căreia va rămâne copilul se efectuează de către instanţa de tutelă, în conformitate cu prevederile prezentei legi. (4) Dispoziţiile prezentului articol sunt aplicabile şi tutorelui, precum şi în cazul în care ambii părinţi urmează să plece la muncă într-un alt stat. Art. 105 - (1) Persoana desemnată conform art. 104 alin. (2) trebuie să facă parte din familia extinsă, să aibă minimum 18 ani şi să îndeplinească condiţiile materiale şi garanţiile morale necesare creşterii şi îngrijirii unui copil. (2) Serviciile publice de asistenţă socială organizate la nivelul municipiilor, oraşelor, comunelor asigură persoanelor desemnate consiliere şi informare cu privire la răspunderea pentru creşterea şi asigurarea dezvoltării copilului pe o perioadă de 6 luni. (3) Instanţa va dispune delegarea temporară a autorităţii părinteşti cu privire la persoana copilului, pe durata lipsei părinţilor, dar nu mai mult de un an, către persoana desemnată potrivit art. 104 alin. (3). (4) Acordul persoanei căreia urmează să-i fie delegată autoritatea părintească se exprimă de către aceasta personal, în faţa instanţei. (5) La cerere se ataşează acte din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1). (6) Cererea se soluţionează în procedură necontencioasă, potrivit Codului de procedură civilă. Soluţionarea cererii de delegare a drepturilor şi îndatoririlor părinteşti se face în termen de 3 zile de la depunerea acesteia. (7) Hotărârea va cuprinde menţionarea expresă a drepturilor şi îndatoririlor care se deleagă şi perioada pentru care are loc delegarea. (8) Pentru situaţia prevăzută la alin. (2), după ce instanţa hotărăşte delegarea drepturilor părinteşti, persoana în sarcina căreia cad îngrijirea şi creşterea copilului trebuie să urmeze, obligatoriu, un program de consiliere, pentru a preveni situaţii de conflict, neadaptare sau neglijenţă în relaţia cu minorul. (9) Instanţa de judecată va comunica o copie a hotărârii de delegare primarului de la domiciliul părinţilor sau tutorelui, precum şi primarului de la domiciliul persoanei căreia i se acordă delegarea autorităţii părinteşti. Art. 106 - Autorităţile administraţiei publice locale, prin intermediul serviciilor de asistenţă socială, pot iniţia, în limita prevederilor bugetului de stat sau ale bugetelor locale şi în limita bugetelor de venituri şi cheltuieli prevăzute cu această destinaţie, campanii de informare a părinţilor, în vederea: a) conştientizării de către părinţi a riscurilor asumate prin plecarea lor la muncă în străinătate; b) informării părinţilor cu privire la obligaţiile ce le revin în situaţia în care intenţionează să plece în străinătate. Art. 107 - Procedura de monitorizare a modului de creştere şi îngrijire a copilului cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, precum şi serviciile de care aceştia pot beneficia se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Art. 108 - Serviciul public de asistenţă socială şi centrul judeţean de resurse şi asistenţă educaţională au obligaţia de a dezvolta servicii de consiliere specializată destinate copilului care a revenit în ţară, după o perioadă de şedere în străinătate alături de părinţi mai mare de un an. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-08-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Maria a scris pe 08-08-2019: buna ziua inca nu sunt divortata dar nu mai stau cu sotul de 10luni de zile,copilul e cu mine la mama mea dar eu as vrea sa plec dincolo sa pot sa ii fac un viitor copilului as vrea sa stiu daca as putea face o procura ceva ca las copilul in grija bucini sa nu poata tatal ei sa ma atace cumva....Va multumesc! In momentul de fata domiciliul minorului nu este stabilit legal la nici unul dintre parinti, motiv pentru care ar fi indicat sa formulati actiune de divort, in care sa solicitati modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Ulterior, daca veti dori sa parasiti tara, va trebui sa incunostiintati Dgaspc-ul, indicand persoana in grija careia va ramane minorul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-05-2020 |
 | Radu Daniela Vizitator |
| Bună ziua. Va rog să mă ajutați și pe mine cu o problemă. Am o fetiță de 12 ani și până acum a crescut la bunica eu sunt căsătorită în altă parte și față nu vrea să stea cu mine vrea sa stea la bunica. Eu vreau să îi dau o împuternicit bunici ca să poată să semneze acte entru fetița în locul meu dar nu stiu cum sa procedez sau ce sa fac ca să îi pot da bunici această încredințare sau unde să merg. Va rog frumos să mă ajutați și pe mine cu un raspuns. Multumesc | |
|
|
|
19-05-2020 |
| Puteti merge la un notar pentru a intocmi o procura pe numele bunicii, pentru a se putea ingriji de minora. De asemenea, va trebui anuntat DGASPC-ul cu privire la situatia de fapt. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-05-2020 |
 | Daniela Vizitator |
| Buna ziua. Am un copil de 3 ani dar nu am fost casatorita cu tatal copilului. Ne-am separat cu 2 ani in urma. In tot acest timp copilul a stat la mine, acum are mama mea grija de el deoarece nevoile m-au impins sa plec in strainatate, ea avand procura lasata de mine si tatal copilului. Deoarece el nu sa implicat in crestere lui si nici nu il viziteaza (nu sta departe de domiciliu copilului) as dori sa cer custodia toatala a copilului dar nu stiu cum sa procedez. Imi este putin frica sa nu pierd procesul deoarece nu am un domiciliu stabil(stau cu chirie) el avand o casa pe care am construit-o impreuna dar nu este iregistrata si nu are nici unul din noi acte pe ea. Bani investiti nu ii mai pot recupera dar macar copilul sa il pot avea cu drepturi legale. El fiind un om violent sub influenta alcolului. Imi cer scuze pentru tot romanul scris | |
|
|
|
19-05-2020 |
| Daniela a scris pe 19-05-2020: Buna ziua. Am un copil de 3 ani dar nu am fost casatorita cu tatal copilului. Ne-am separat cu 2 ani in urma. In tot acest timp copilul a stat la mine, acum are mama mea grija de el deoarece nevoile m-au impins sa plec in strainatate, ea avand procura lasata de mine si tatal copilului. Deoarece el nu sa implicat in crestere lui si nici nu il viziteaza (nu sta departe de domiciliu copilului) as dori sa cer custodia toatala a copilului dar nu stiu cum sa procedez. Imi este putin frica sa nu pierd procesul deoarece nu am un domiciliu stabil(stau cu chirie) el avand o casa pe care am construit-o impreuna dar nu este iregistrata si nu are nici unul din noi acte pe ea. Bani investiti nu ii mai pot recupera dar macar copilul sa il pot avea cu drepturi legale. El fiind un om violent sub influenta alcolului. Imi cer scuze pentru tot romanul scris Exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti se dispune in situatii exceptionale, atunci cand parintele este violent cu copilul, are antecedente penale si a suferit condamnari pentru fapte cu violenta sau de natura sexuala,este consumator de substante interzise sau in situatia in care actiunile sale pun in pericol viata sau integritatea fizica sau psihica a minorului. Avand in vedere situatia expusa, va trebui sa promovati in instanta o actiune pentru stabilirea domiciliului minorului la dvs, obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere si exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, daca este cazul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-05-2020 |
| Daniela a scris pe 19-05-2020: Buna ziua. Am un copil de 3 ani dar nu am fost casatorita cu tatal copilului. Ne-am separat cu 2 ani in urma. In tot acest timp copilul a stat la mine, acum are mama mea grija de el deoarece nevoile m-au impins sa plec in strainatate, ea avand procura lasata de mine si tatal copilului. Deoarece el nu sa implicat in crestere lui si nici nu il viziteaza (nu sta departe de domiciliu copilului) as dori sa cer custodia toatala a copilului dar nu stiu cum sa procedez. Imi este putin frica sa nu pierd procesul deoarece nu am un domiciliu stabil(stau cu chirie) el avand o casa pe care am construit-o impreuna dar nu este iregistrata si nu are nici unul din noi acte pe ea. Bani investiti nu ii mai pot recupera dar macar copilul sa il pot avea cu drepturi legale. El fiind un om violent sub influenta alcolului. Imi cer scuze pentru tot romanul scris Nu aveți deocamdată motive pentru obținerea exercitării exclusive a autorității părintești. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |