Forum avocaţi > Divort

Copil lasat in grijă bunicii. - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 22-07-2020
Vizitator
Así dori sami explicati cum se face a lasa un copil de 16 ani un grija matusi adica sora mea sal insoteasca pentru la scoala etc
Răspunde
 24-07-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Biteanu Florentina a scris pe 22-07-2020:
Así dori sami explicati cum se face a lasa un copil de 16 ani un grija matusi adica sora mea sal insoteasca pentru la scoala etc

Puteti incheia o procura la notar, prin care sa o imputerniciti pe matusa sa aiba grija de minor in lipsa dvs.

Care este situatia minorului? Sunteti divortata de tatal copilului?

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-09-2020
Vizitator
Buna ziua ,am o intrebare eu de situl meu suntem despărțiți de 5 ani ,si avem o fetiță de 9 ani ,copilu in prezent licurste cu bunica ei din partea tatălui
Eu locuesc in alta tara ,
Cum pot proceda sa pot lua fetita cu mine pentru ca taicasu nu vrea sa imi dea pricura cu toate ca fetita plângă sa o iau
Cum pot proceda? Multumesc
Răspunde
 10-09-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Puteti inlocui aprobarea tatalui prin intermediul unei ordonante presedintiale.
Totodata, daca nu aveti stabilit un program de vizitare minor,solicitati instantei acest lucru pe calea unei actiuni in justitie.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-09-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Gabriela a scris pe 09-09-2020:
Buna ziua ,am o intrebare eu de situl meu suntem despărțiți de 5 ani ,si avem o fetiță de 9 ani ,copilu in prezent licurste cu bunica ei din partea tatălui
Cum pot proceda sa pot lua fetita cu mine pentru ca taicasu nu vrea sa imi dea pricura cu toate ca fetita plângă sa o iau

Pentru a putea calatori cu minora fara a necesita acordul tatalui, trebuie sa obtineti exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, insa aceasta modalitate de exercitare se acorda in situatii exceptionale.

In cazul dvs puteti formula o actiune pentru stabilirea unui program de vizita si o ordonanta presedentiala pentru suplinirea acordului tatalui, astfel veti putea scoate copilul din tara pe perioade determinate.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-09-2020
Vizitator
Asi avea si eu o intrebare daca copiilul e in grija bunici cu imputernicire si taicaso nu are nici o grija de ea nu isi da nici un interes o amenita o jigneste ii vb urit asi dori cum asi putea eu ca matusa copiilului sal decada pe tata din drepturi
Răspunde
 11-09-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Dana a scris pe 10-09-2020:
Asi avea si eu o intrebare daca copiilul e in grija bunici cu imputernicire si taicaso nu are nici o grija de ea nu isi da nici un interes o amenita o jigneste ii vb urit asi dori cum asi putea eu ca matusa copiilului sal decada pe tata din drepturi

Tatal nu poate fi decazut din drepturi doar pentru ca a lasat copilul in grija bunicii, insa mama copilului poate formula in instanta o actiune pentru stabilirea domiciliului minorului la dansa si chiar exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.

Dvs, in calitate de matusa, puteti sesiza DGASPC-ul, in situatia in care minorul este crescut in conditii precare, care ii pot afecta buna dezvoltare fizica si mentala sau in functie de caz, puteti solicita stabilirea domiciliului minorului la dvs.

De ce nu se ocupa mama de ingrijirea minorului?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-09-2020
Vizitator
Răspunde
 13-09-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Dana a scris pe 13-09-2020:

Daca tatal este o persoana agresiva, sesizati DGASPC-ul cu privire la situatia de fapt si formulati in instanta o actiune pentru stabilirea domiciliului minorului la dvs.

Ce s-a intamplat cu mama copilului?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-09-2020
Vizitator
Buna ziua as vrea sa plec in strainatate timp de 1 an de zile si am un băiețel de 7 ani si vreau sa il las in grija mamei mele . Nu sunt încă divorțata eu locuiesc la familia mea de 1 an de zile cu copilu
Răspunde
 18-09-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ionica a scris pe 18-09-2020:
Buna ziua as vrea sa plec in strainatate timp de 1 an de zile si am un băiețel de 7 ani si vreau sa il las in grija mamei mele . Nu sunt încă divorțata eu locuiesc la familia mea de 1 an de zile cu copilu

Ii puteti lasa o procura bunicii, insa daca tatal va dori sa ia copilul la dansul, o va face atat timp cat nu aveti o hotarare care sa stabileasca domiciliul minorului la dvs.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-09-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Gabriela a scris pe 09-09-2020:

Dacă doriți să o luați definitiv și să locuiască cu dva în străinătate trebuie să formulați o cerere în acest sens, adică stabilirea locuinței copilului la dvs. Unde locuiește tatăl ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-09-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dana a scris pe 10-09-2020:

Sesizați Protecția Copilului și spuneți ce se întâmplă. Care este situația mamei copilului ?

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-09-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ionica a scris pe 18-09-2020:

Trebuie să faceți o cerere în instanță pentru delegarea către bunică a drepturilor părintești asupra copilului.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-11-2020
Vizitator
Bună ziua,am fost nevoită să plec din țară,tatăl copilului era plecat în Franța,acum am aflat că trebuie să fac o procură specială părinților mei ,pentru a putea avea grijă de copilul meu minor în vârstă de 4 ani.Ne aflăm amândoi în Olanda.Vă rog frumos,îmi pute-ți spune ce pot face în acest caz și de ce acte am nevoie?
Răspunde
 09-11-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Desemnarea, prin intermediul unei procuri speciale, a persoanei care se va ocupa de creşterea şi îngrijirea copiilor ai căror părinţi aleg să plece la muncă în străinătate constituie o practica gresita si ilegala, chiar daca se face un act notarial.

O astfel de procura este inutila dpdv legal ptr. ca de fapt trebuie respectate prev. legii 272/2014 care specifica clar necesitatea unei notificari si confirmarea instantei de judecata.

Pe cale de consecinta, contactati un avocat din localitatea in care a ramas minorul sa va ajute cu procedurile legale.

Art. 104 - (1) Părintele care exercită singur autoritatea părintească sau la care locuieşte copilul, care urmează să plece la muncă în străinătate, are obligaţia de a notifica această intenţie serviciului public de asistenţă socială de la domiciliu, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi ţara.

(2) Notificarea va conţine, în mod obligatoriu, desemnarea persoanei care se ocupă de întreţinerea copilului pe perioada absenţei părinţilor sau tutorelui, după caz.

(3) Confirmarea persoanei în întreţinerea căreia va rămâne copilul se efectuează de către instanţa de tutelă, în conformitate cu prevederile prezentei legi.

(4) Dispoziţiile prezentului articol sunt aplicabile şi tutorelui, precum şi în cazul în care ambii părinţi urmează să plece la muncă într-un alt stat.

Art. 105 - (1) Persoana desemnată conform art. 104 alin. (2) trebuie să facă parte din familia extinsă, să aibă minimum 18 ani şi să îndeplinească condiţiile materiale şi garanţiile morale necesare creşterii şi îngrijirii unui copil.

(2) Serviciile publice de asistenţă socială organizate la nivelul municipiilor, oraşelor, comunelor asigură persoanelor desemnate consiliere şi informare cu privire la răspunderea pentru creşterea şi asigurarea dezvoltării copilului pe o perioadă de 6 luni.

(3) Instanţa va dispune delegarea temporară a autorităţii părinteşti cu privire la persoana copilului, pe durata lipsei părinţilor, dar nu mai mult de un an, către persoana desemnată potrivit art. 104 alin. (3).

(4) Acordul persoanei căreia urmează să-i fie delegată autoritatea părintească se exprimă de către aceasta personal, în faţa instanţei.

(5) La cerere se ataşează acte din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1).

(6) Cererea se soluţionează în procedură necontencioasă, potrivit Codului de procedură civilă. Soluţionarea cererii de delegare a drepturilor şi îndatoririlor părinteşti se face în termen de 3 zile de la depunerea acesteia.

(7) Hotărârea va cuprinde menţionarea expresă a drepturilor şi îndatoririlor care se deleagă şi perioada pentru care are loc delegarea.

(8) Pentru situaţia prevăzută la alin. (2), după ce instanţa hotărăşte delegarea drepturilor părinteşti, persoana în sarcina căreia cad îngrijirea şi creşterea copilului trebuie să urmeze, obligatoriu, un program de consiliere, pentru a preveni situaţii de conflict, neadaptare sau neglijenţă în relaţia cu minorul.

(9) Instanţa de judecată va comunica o copie a hotărârii de delegare primarului de la domiciliul părinţilor sau tutorelui, precum şi primarului de la domiciliul persoanei căreia i se acordă delegarea autorităţii părinteşti

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-11-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Zamfir Iulia Elena a scris pe 09-11-2020:
Bună ziua,am fost nevoită să plec din țară,tatăl copilului era plecat în Franța,acum am aflat că trebuie să fac o procură specială părinților mei ,pentru a putea avea grijă de copilul meu minor în vârstă de 4 ani.Ne aflăm amândoi în Olanda.Vă rog frumos,îmi pute-ți spune ce pot face în acest caz și de ce acte am nevoie?

Va trebui sa sesizati DGASPC-ul cu privire la situatia de fapt si sa formulati in instanta o actiune pentru delegarea temporara a autoritatii parintesti sau daca doriti sa luati copilul cu dvs, va trebui sa obtineti acordul tatalui.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-11-2020
Vizitator
Buna ziua, as dori sa plec in strainatate, si as vrea sa las copilul de 10 luni in grija mamei mele si a bunicii mele. Cum ar trebui sa procedez, pentru a lăsa custodia totală lor?
Răspunde
 19-11-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Trebuie respectate prev. legii 272/2014.(mentionam acest lucru intr-o postare anterioara)

Art. 104 - (1) Părintele care exercită singur autoritatea părintească sau la care locuieşte copilul, care urmează să plece la muncă în străinătate, are obligaţia de a notifica această intenţie serviciului public de asistenţă socială de la domiciliu, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi ţara.

(2) Notificarea va conţine, în mod obligatoriu, desemnarea persoanei care se ocupă de întreţinerea copilului pe perioada absenţei părinţilor sau tutorelui, după caz.

(3) Confirmarea persoanei în întreţinerea căreia va rămâne copilul se efectuează de către instanţa de tutelă, în conformitate cu prevederile prezentei legi.

(4) Dispoziţiile prezentului articol sunt aplicabile şi tutorelui, precum şi în cazul în care ambii părinţi urmează să plece la muncă într-un alt stat.

Art. 105 - (1) Persoana desemnată conform art. 104 alin. (2) trebuie să facă parte din familia extinsă, să aibă minimum 18 ani şi să îndeplinească condiţiile materiale şi garanţiile morale necesare creşterii şi îngrijirii unui copil.

(2) Serviciile publice de asistenţă socială organizate la nivelul municipiilor, oraşelor, comunelor asigură persoanelor desemnate consiliere şi informare cu privire la răspunderea pentru creşterea şi asigurarea dezvoltării copilului pe o perioadă de 6 luni.

(3) Instanţa va dispune delegarea temporară a autorităţii părinteşti cu privire la persoana copilului, pe durata lipsei părinţilor, dar nu mai mult de un an, către persoana desemnată potrivit art. 104 alin. (3).

(4) Acordul persoanei căreia urmează să-i fie delegată autoritatea părintească se exprimă de către aceasta personal, în faţa instanţei.

(5) La cerere se ataşează acte din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1).

(6) Cererea se soluţionează în procedură necontencioasă, potrivit Codului de procedură civilă. Soluţionarea cererii de delegare a drepturilor şi îndatoririlor părinteşti se face în termen de 3 zile de la depunerea acesteia.

(7) Hotărârea va cuprinde menţionarea expresă a drepturilor şi îndatoririlor care se deleagă şi perioada pentru care are loc delegarea.

(8) Pentru situaţia prevăzută la alin. (2), după ce instanţa hotărăşte delegarea drepturilor părinteşti, persoana în sarcina căreia cad îngrijirea şi creşterea copilului trebuie să urmeze, obligatoriu, un program de consiliere, pentru a preveni situaţii de conflict, neadaptare sau neglijenţă în relaţia cu minorul.

(9) Instanţa de judecată va comunica o copie a hotărârii de delegare primarului de la domiciliul părinţilor sau tutorelui, precum şi primarului de la domiciliul persoanei căreia i se acordă delegarea autorităţii părinteşti

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-11-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ioana Ionescu a scris pe 19-11-2020:
Buna ziua, as dori sa plec in strainatate, si as vrea sa las copilul de 10 luni in grija mamei mele si a bunicii mele. Cum ar trebui sa procedez, pentru a lăsa custodia totală lor?

Va trebui sa sesizati DGASPC-ul cu privire la acest aspect si sa obtineti delegarea temporara a exercitarii autoritatii parintesti, printr-o hotarare judecatoreasca.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.