|
19-11-2021 |
 | Diana Vizitator |
| Buna seara,am si eu 2 copii de 6 si 8 ani nu am fost casatorita cu ,concubinul,copii au stat cu mine in acesti toti ani .nu mai pot sa ii intretin si mama mea nu are o situatie financiara buna as vrea sa ii dau bunicii paterne .dar copii nu vor ei vor cu mine mentionez ca tatal biologic e plecat in străinătate dar eu nu mai am cu ce sa ii intretin ce trebuie sa fac in situatia aceasta? Sunt asa disoerata si cu inima franta ca o sa ii las ..deci daca ii duc si plec in străinătate..tatal biologic copiilor mi-a spus ca o sa imi iau adio de la copii oare asa va fii? N-as vrea sa ii pierd pentru totdeauna copii ma iubesc enorm si ei spun ca nu poate trai fara mine si nici eu fara ei. Dar nu mai am posibilitatea de a ii intretine .ce ma sfatuiti sa fac ? Mentionez ca sunt singura cu ei si trebuie sa le asigur un viitor lor. Mulțumesc! | |
|
|
|
20-11-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Sfatul meu este sa promovati o actiune in instanta, prin care sa solicitati obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/3 din venitul net/lunar realizat. In situatia in care tatal lucreaza cu forme legale in strainatate, cuantumul pensiei va fi stabilit raportat la veniturile lunare pe care le realizeaza. Daca nu aveti posibilitatea sa va angajati un avocat, solicitati acordarea unui aparator din oficiu, pentru promovarea actiunii si reprezentarea in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-02-2022 |
 | Serban alina Vizitator |
| Buna ziua delegare temporara e valabila pentru a pleca la munca an strainatate si las acopilul cu mama? | |
|
|
|
02-02-2022 |
| Da. Delegarea va fi dispusă de către instanța de tutelă, cu acordul mamei dvs. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
02-02-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Serban Alina a scris pe 02-02-2022: Buna ziua delegare temporara e valabila pentru a pleca la munca an strainatate si las acopilul cu mama? Da, trebuie sa formulati o actiune in acest sens, la judecatoria pe a carei raza teritoriala domiciliaza minorul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-02-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Serban Alina a scris pe 02-02-2022: Buna ziua delegare temporara e valabila pentru a pleca la munca an strainatate si las acopilul cu mama? Părintele care exercită singur autoritatea părintească sau la care locuieşte copilul, care urmează să plece la muncă în străinătate, are obligaţia de a notifica această intenţie serviciului public de asistenţă socială de la domiciliu, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi ţara. Notificarea va conţine, în mod obligatoriu, desemnarea persoanei care se ocupă de întreţinerea copilului pe perioada absenţei părinţilor sau tutorelui, după caz. Confirmarea persoanei în întreţinerea căreia va rămâne copilul se efectuează de către instanţa de tutelă, în conformitate cu prevederile prezentei legi. Persoana desemnată trebuie să facă parte din familia extinsă, să aibă minimum 18 ani şi să îndeplinească condiţiile materiale şi garanţiile morale necesare creşterii şi îngrijirii unui copil. Instanţa va dispune delegarea temporară a autorităţii părinteşti cu privire la persoana copilului, pe durata lipsei părinţilor, dar nu mai mult de un an, către persoana desemnată. Acordul persoanei căreia urmează să-i fie delegată autoritatea părintească se exprimă de către aceasta personal, în faţa instanţei. Cererea se soluţionează în procedură necontencioasă, potrivit Codului de procedură civilă. Soluţionarea cererii de delegare a drepturilor şi îndatoririlor părinteşti se face în termen de 3 zile de la depunerea acesteia. Hotărârea va cuprinde menţionarea expresă a drepturilor şi îndatoririlor care se deleagă şi perioada pentru care are loc delegarea. Instanţa de judecată va comunica o copie a hotărârii de delegare primarului de la domiciliul părinţilor sau tutorelui, precum şi primarului de la domiciliul persoanei căreia i se acordă delegarea autorităţii părinteşti. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-05-2022 |
 | Deea Vizitator |
| Buna ziua . As dori să știu dacă tatăl are dreptul să ia copilul , în caz de separare , noi stam împreună ,dar nefiind căsătoriți , și el nu a făcut recunoașterea copilului ( având 1 an déjà ) , deci copilul e pe numele meu ... Ce drepturi are el în caz de separare? El amenință că mi-l ia cu totul .. e posibil? Vă mulțumesc | |
|
|
|
29-05-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| In acest moment, barbatul nu este tatal copilului, pentru ca nu l-a recunoscut si nu figureaza in certificatul de nastere. Nici daca ati fi casatoriti nu ar avea vreun drept asupra minorului, daca nu il recunoaste. Deci, nu are niciun drept raportat la minor, fiind un strain. Daca va separati si pleaca cu minorul, savarseste infractiunea de rapire. Este - in ochii legii - doar copilul dvs. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-05-2022 |
 | Deea Vizitator |
| El se bazează pe faptul că eu momentan nu lucrez suficient ,doar in weekend când stă el cu baietelul ,că în restul săptămânii stau cu cel mic acasă , deci nu as avea cum să îl întrețin ( asta afirma el, dar în cel mai rău caz mă duc înapoi în România la ai mei cu tot cu copil, noi fiind în Belgia acum ), o să incep munca in noiembrie ,când o să îl duc si pe pitic la creșă că atunci am loc pentru el , că dacă era să găsesc loc liber la creșă până acum, eram deja la munca de când avea cel mic 2 luni.... Și pe asta se bazează el , dar acum m-ați liniștit spunandumi că nu are nici un drept asupra copilului.... Vă mulțumesc din suflet ... | |
|
|
|
30-05-2022 |
| Atat timp cat tatal nu a recunoscut copilul, nu are niciun drept, dar si nicio obligatie fata de minor. In situatia in care va solicita stabilirea paternitatii, abia ulterior va putea solicita stabilirea unui program de vizita si va fi obligat la plata unei pensii de intretinere. Momentan nu aveti de ce sa va faceti probleme. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-08-2022 |
 | Zaharia Cristina Vizitator |
| Bună ziua am 3 copiii din care 2 băieți dintr-o alta relație în vârstă de 13 ani și o fetita de 6 ani eu locuiesc la Hunedoara deoarece trăiesc în concubinaj cu bărbatul cu care am fetita, acum 2 luni am fost în vacanta la mama mea în Dâmbovița de doua zile mam întors acasă la Hunedoara însă doar cu doi din copiii cu fetita și cu un băiat pt ca celalalt băiat nu a vrut sa meargă cu mine deoarece bunica lui la influențat sa rămână cu ea și sa nu meargă cu mine la Hunedoara. El este înscris la Hunedoara la școală la fel ca și cei lalti frați ai lui ce pot face în privința asta băiatul cea rămas la bunica lui îmi cere procura sa îl poată inscrie bunica lui la școală în Dâmbovița dar bunica lui mia spus ca ea nu-și ia angajamentul ca poate avea grija de el deoarece este bolnava de cancer și este operata de 2 ori. Va rog frumos sa ma ajutați și să-mi spuneți ce pot face în condițiile acestea? | |
|
|
|
13-08-2022 |
| Copiii trebuie sa creasca alaturi de parinti. In cazuri exceptionale se poate delega autoritatea parinteasca catre o alta persoana. Sfatul meu este sa luati copilul acasa, mai ales ca bunica nu il poate creste. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-08-2022 |
| Deea a scris pe 29-05-2022: El se bazează pe faptul că eu momentan nu lucrez suficient ,doar in weekend când stă el cu baietelul ,că în restul săptămânii stau cu cel mic acasă , deci nu as avea cum să îl întrețin ( asta afirma el, dar în cel mai rău caz mă duc înapoi în România la ai mei cu tot cu copil, noi fiind în Belgia acum ), o să incep munca in noiembrie ,când o să îl duc si pe pitic la creșă că atunci am loc pentru el , că dacă era să găsesc loc liber la creșă până acum, eram deja la munca de când avea cel mic 2 luni.... Și pe asta se bazează el , dar acum m-ați liniștit spunandumi că nu are nici un drept asupra copilului.... Vă mulțumesc din suflet ... Dacă bunica refuză înnapoierea copilului apelați la executarea silită. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
13-08-2022 |
 | Zaharia Cristina Vizitator |
| Av. Bratulescu Adela a scris pe 13-08-2022: Copiii trebuie sa creasca alaturi de parinti. In cazuri exceptionale se poate delega autoritatea parinteasca catre o alta persoana. Sfatul meu este sa luati copilul acasa, mai ales ca bunica nu il poate creste. Da știu ca dvs aveți dreptate dar el nu vre sa vina înapoi la mine ce pot face? | |
|
|
|
16-08-2022 |
| Incercati sa discutati cu minorul, deoarece pana la majorat, copiii se afla in grija parintilor. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-08-2022 |
 | Anonim Vizitator |
| Buna am si eu o intrebare copilul meu este sub tutela mamei mele pe care ia acordato instanta eu fiind mama copilului iar tatal nu are nici un drep copilul nu a fost recunoscut de tata ce pasi legali ar trebui urmati pentru a-mi lua copilul la mine in strainatate . Va multumesc anticipat | |
|
|
|
27-08-2022 |
| In primul rand sa rog sa precizati de ce copilul se afla in grija bunicii? I-ati delegat dvs exercitarea autoritatii parintesti? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-08-2022 |
| Trebuie să precizați dacă bunicii i s-au delegat drepturile părintești sau aceasta exercită calitatea de tutore al minorului, motivat de lipsa de discernământ al copilului. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
22-10-2022 |
 | Muraru Madalina Vizitator |
| Bună ziua eu vreau sa plec inafara și am un copil de un an și 3 luni pot sa îl las în grija la bunici pt 3 luni de zile | |
|
|
|
23-10-2022 |
| Da, puteti, daca delegati autoritatea parinteasca bunicilor. Domiciliul minorului este stabilit la dvs? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |