|
20-11-2020 |
| Ioana Ionescu a scris pe 19-11-2020: Buna ziua, as dori sa plec in strainatate, si as vrea sa las copilul de 10 luni in grija mamei mele si a bunicii mele. Cum ar trebui sa procedez, pentru a lăsa custodia totală lor? [/quote Trebuie să delegați drepturile părintești, iar procedura se face prin instanță. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
03-03-2021 |
 | Felicia Vizitator |
| Buna ziua dacă eu sunt plecată si trimit toate actele prin email credeti ca vor accepta | |
|
|
|
03-03-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Felicia a scris pe 03-03-2021: Buna ziua dacă eu sunt plecată si trimit toate actele prin email credeti ca vor accepta Puteti trimite inscrisurile scanate prin email sau prin posta, cu confirmare de primire. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-06-2021 |
 | Alina Vizitator |
| Bună ziua eu cu soțul meu plecam. În Germania la munca pe perioade de 3 luni și vrem sai lăsăm pe copii la bunici din partea materna ce trebuie făcut acte | |
|
|
|
08-06-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Trebuie sa informati cu cel putin 40 de zile inainte de plecare Autoritatea Tutelara. Legea 272/2004 prevede ca: Părintele care exercită singur autoritatea părintească sau la care locuiește copilul, care urmează să plece la muncă în străinătate, are obligația de a notifica această intenție serviciului public de asistență socială de la domiciliu, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi țara. Notificarea va conține, în mod obligatoriu, desemnarea persoanei care se ocupă de întreținerea copilului pe perioada absenței părinților sau tutorelui, după caz. Persoana desemnată trebuie să facă parte din familia extinsă, să aibă minimum 18 ani și să îndeplinească condițiile materiale și garanțiile morale necesare creșterii și îngrijirii unui copil. Instanța va dispune delegarea temporară a autorității părintești cu privire la persoana copilului, pe durata lipsei părinților, dar nu mai mult de un an, către persoana desemnată . Acordul persoanei căreia urmează să-i fie delegată autoritatea părintească se exprimă de către aceasta personal, în fața instanței. Deci, pentru inceput, veti merge la Primarie, la Autoritatea tutelara si veti depune o notificare si urmatoarele acte: Copii după actele de identitate ale părinţilor care urmează să plece la muncă ȋn străinătate; Copie după actul de naştere al copilului lăsat ȋn ţară; Veti primi o dovada din partea serviciului public de asistenta sociala. Insa aceasta nu se constituie ȋn ȋmputernicire acordată persoanei ȋn grija căreia rămân copii pentru a-i reprezenta. Este obligatorie confirmarea persoanei ȋn grija căreia va rămâne copilul de către instanţa de judecată, sentinţa asigurând delegarea autorităţii parentale pe o perioadă de maxim 1 an. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-06-2021 |
 | Gabriela Vizitator |
| Locuiește în România jud Iași Iar eu locuiesc în Italia | |
|
|
|
08-06-2021 |
|
| Gabriela a scris pe 08-06-2021: Locuiește în România jud Iași Iar eu locuiesc în Italia Mesajul dvs. este continuarea carei postari? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
18-07-2021 |
 | Roxana Vizitator |
| Buna ziua! Sora mea este in divorț cu soțul ei. El a ținut copilul 3 săptămâni la el acasă, și in urma cu 5 zile a plecat in Italia și a lăsat copilul, minor de 5 ani, in grija bunicilor paterni. In ce condiții sora mea poate sa ia copilul? El nu are nimic de la nici o autoritate din România ca, copilul trebuie sa stea cu el! Va mulțumesc! | |
|
|
|
18-07-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Roxana a scris pe 18-07-2021: Buna ziua! Sora mea este in divorț cu soțul ei. El a ținut copilul 3 săptămâni la el acasă, și in urma cu 5 zile a plecat in Italia și a lăsat copilul, minor de 5 ani, in grija bunicilor paterni. In ce condiții sora mea poate sa ia copilul? El nu are nimic de la nici o autoritate din România ca, copilul trebuie sa stea cu el! Va mulțumesc! Daca domiciliul minorului nu a fost inca stabilit printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, mama poate merge sa ia copilul. Daca intampina dificultati din partea bunicilor paterni, va trebui sa promoveze in instanta o ordonanta presedintiala, pentru stabilirea provizorie a domiciliului minorului la dansa, pana la solutionarea divortului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-07-2021 |
 | Roxana Vizitator |
| Mulțumesc! O ultima întrebare, avocatul surorii mele spune ca la o ordonanța președințială judecătorul Răspunde după doua luni? Voiam sa știu dacă e adevărat sau se poate face și la urgentă și timpul e mai restrâns? | |
|
|
|
20-07-2021 |
| Roxana a scris pe 18-07-2021: Mulțumesc! O ultima întrebare, avocatul surorii mele spune ca la o ordonanța președințială judecătorul Răspunde după doua luni? Voiam sa știu dacă e adevărat sau se poate face și la urgentă și timpul e mai restrâns? Ordonanta presedintiala este o procedura de urgenta, insa durata exacta a acestei proceduri nu poate fi estimata, deoarece depinde de volumul de lucru al instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-08-2021 |
 | Teodora Vizitator |
| Buna ziua! Am și eu o întrebare,ce pot face in legătură cu fostul soț având custodia comuna,am nevoie urgent de semnătură lui sa plec din tara cu fetița mea in vârstă de 8 ani ,are fetița domiciliu la mine cum procedez să obțin semnătură de la el , amiabil nu se poate cu fostul soț!! Am rezidenta in Spania , fetița e născută acolo și am și un contract de munca in Italia și nu pot sa iau fata cu mine !! Va rog frumos sa mă sfătuiți ce pot face!!va mulțumesc | |
|
|
|
12-08-2021 |
 | Teodora Vizitator |
| Buna ziua! Am și eu o întrebare,ce pot face in legătură cu fostul soț având custodia comuna,am nevoie urgent de semnătură lui sa plec din tara cu fetița mea in vârstă de 8 ani ,are fetița domiciliu la mine cum procedez să obțin semnătură de la el , amiabil nu se poate cu fostul soț!! Am rezidenta in Spania , fetița e născută acolo și am și un contract de munca in Italia și nu pot sa iau fata cu mine !! Va rog frumos sa mă sfătuiți ce pot face!!va mulțumesc | |
|
|
|
12-08-2021 |
|
| Adresati-va de urgenta instantei, pe cale de ordonanta presedintiala, ptr suplinirea consimtamantului tatalui. Ordonanţa va putea fi dată şi fără citarea părţilor. În caz de urgenţă deosebită, ordonanţa va putea fi dată chiar în aceeaşi zi, instanţa pronunţându-se asupra măsurii solicitate pe baza cererii şi actelor depuse, fără concluziile părţilor. Va trebuie neaparat avocat. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-08-2021 |
| Teodora a scris pe 12-08-2021: Buna ziua! Am și eu o întrebare,ce pot face in legătură cu fostul soț având custodia comuna,am nevoie urgent de semnătură lui sa plec din tara cu fetița mea in vârstă de 8 ani ,are fetița domiciliu la mine cum procedez să obțin semnătură de la el , amiabil nu se poate cu fostul soț!! Am rezidenta in Spania , fetița e născută acolo și am și un contract de munca in Italia și nu pot sa iau fata cu mine !! Va rog frumos sa mă sfătuiți ce pot face!!va mulțumesc In situatia in care tatal nu doreste sa isi dea acordul, va trebui sa formulati la instanta de tutela o ordonanta presedintiala pentru suplinirea acordului tatalui, pentru a putea calatori cu minora. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-09-2021 |
 | Alina Vizitator |
| Copilul meu are 13ani și vrea să stea la tatăl lui.....ce pot face să îl las acolo fără să ajung in instanță și ce demersuri poate face tatăl lui pentru al lua și al crește el? | |
|
|
|
15-09-2021 |
 | Starciucmarcelina
|
| Bună ziua, am 17 ani și nu de curând am născut un băiețel, menționez că nu sunt căsătorită dar sunt împreună cu tatăl copilului, aș vrea un sfat cum aș putea locui cu tatăl copilului , părinți mei nu mă lasă să merg la el, Menționez că plâng în fiecare zi din cauza lor deoarece eu stau cu bunici și ei spun că nu pot dormi din cauza bebelușului in plus in trecut am fost bătută pe stradă de către bunica mea , iar această bătaie a fost filmată | |
|
|
|
15-09-2021 |
 | Starciucmarcelina Vizitator |
| Ce pot face că sa stau cu tatăl copilului | |
|
|
|
17-09-2021 |
| Alina a scris pe 15-09-2021: Copilul meu are 13ani și vrea să stea la tatăl lui.....ce pot face să îl las acolo fără să ajung in instanță și ce demersuri poate face tatăl lui pentru al lua și al crește el? Trebuie formulata la instanta de tutela o cerere pentru stabilirea domiciliului minorului la tata si obligarea dvs la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-09-2021 |
| Starciucmarcelina a scris pe 15-09-2021: Bună ziua, am 17 ani și nu de curând am născut un băiețel, menționez că nu sunt căsătorită dar sunt împreună cu tatăl copilului, aș vrea un sfat cum aș putea locui cu tatăl copilului , părinți mei nu mă lasă să merg la el, Menționez că plâng în fiecare zi din cauza lor deoarece eu stau cu bunici și ei spun că nu pot dormi din cauza bebelușului in plus in trecut am fost bătută pe stradă de către bunica mea , iar această bătaie a fost filmată Asteptati sa impliniti varsta majoratului, deoarece, daca parintii dvs vor sesiza organele de politie, concubinul dvs risca sa fie cercetat penal pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |