Forum avocaţi > Divort

Vreau sa introduc actiunea de divort fara avocat

1  2   3  Final
 16-08-2017
Vizitator
Din pacate, nu imi permit sa platesc un avocat si vreau sa introduc actiunea de divort. Daca se poate niste sfaturi despre ce trebuie sa fac, va sunt profumd recunoscătoare. Mulțumesc anticipat.
Răspunde
 17-08-2017
Vizitator
De ce anume divortati in instanta si nu la notar sau la primarie?
Răspunde
 17-08-2017
Vizitator
Deoarece nu este de comun acord
Răspunde
 17-08-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Va trebui sa scrieti atunci cererea de desfacere a casatoriei prin care sa dati numele, adresa si datele de identificare ale dvs. si ale sotului si sa indicati motivele pentru care vreti sa divortati. Va trebui sa spuneti daca vreti sa va pastrati numele sau sa reveniti la numele anterior.
Trebuie sa mentionati daca sunt copii minori implicati in divort si ce anume vreti sa se intample cu ei (sa ramana la domiciliul dvs., sa li se plateasca pensie).
La cerere, veti atasat taxa judiciara de timbru de 100 lei, copie dupa buletinul dvs. si al sotului (daca aveti), copia certificatului de casatorie si certificatele de nastere ale copiilor minori (daca e cazul).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-08-2017
Vizitator
Vreau sa divor5ez nu am copii nu am de ampărtit nimic prea multe certuri prea multe neăntelegeri Este cazul să-mi văd de viața mea
Răspunde
 17-08-2017
Vizitator
Am uitat sa spun nu mai stăm împreună de 3luni și nu vrea divorț acum vede că e greu singur și mă vrea ănapoi dar eu nu mă mai întorc vreau să știu ce pot face? Nu am nevoie de nimic de la el deși sunt aproape 19 ani Acum sănt mai calma mai liniștită Și incerc sa mă fac bine pt că m-am și îmbolnăvit acolo Vreau sa iau viața de la capăt Ce trebuie sa fac?
Răspunde
 18-08-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Depuneți acțiunea de divorț și solicitați desfacerea căsătoriei motivat de faptul că există neînțelegeri grave între dvs și soț și că nu mai conviețuiți. Puteți dovedi cu înscrisuri, interogatoriu și martori. În divorț martorii pot să fie chiar și rude apropiate (de ex: mama, sora/fratele etc) sau orice persoane care cunosc situația.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-01-2019
Vizitator
Buna seara .. cam in aceeasi situatie ma aflu si eu nu mai ca eu am 2 copii ... vreau sa bag divorț numai ca nu am chiar asa multi bănuți, si a-si dori sa ma interesez cum a-si putea proceda ... Am inteles primul pas .. dar m-ar interesa următorul.. Imi puteti da cateva sfaturi daca nu ma deranjez ? O seara minunata numai bine saru'mana
Răspunde
 15-01-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Drobot Loredana a scris pe 14-01-2019:
Buna seara .. cam in aceeasi situatie ma aflu si eu nu mai ca eu am 2 copii ... vreau sa bag divorț numai ca nu am chiar asa multi bănuți, si a-si dori sa ma interesez cum a-si putea proceda ... Am inteles primul pas .. dar m-ar interesa următorul.. Imi puteti da cateva sfaturi daca nu ma deranjez ? O seara minunata numai bine saru'mana

Daca situatia financiara nu va permite angajarea unui avocat, puteti merge la Serviciul de asistenta juridica al Baroului pe a carui raza teritoriala urmeaza a se efectua judecata, pentru a vi se desemna un aparator din oficiu.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-03-2019
Vizitator
buna ziua as vrea si eu sa divortez de sot dar nu imi permit sa imi iau un avocat si pe langa am avem si un copil si vreau sa ne deapartim pentru ca nu mai pot sa stau cu el din neintelegeri in fam si pentru hartuire,amenintari cu moartea la adresa mea si a copilului nostru am si inreguatrari,vreau sa divortez si el nu e de acord si mi-a luat si certificatul de casatorie e la el si el e in germania.va rog dati-mi un sfat ce sa fac.Va multumesc!
Răspunde
 07-03-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Maria a scris pe 07-03-2019:
buna ziua as vrea si eu sa divortez de sot dar nu imi permit sa imi iau un avocat si pe langa am avem si un copil si vreau sa ne deapartim pentru ca nu mai pot sa stau cu el din neintelegeri in fam si pentru hartuire,amenintari cu moartea la adresa mea si a copilului nostru am si inreguatrari,vreau sa divortez si el nu e de acord si mi-a luat si certificatul de casatorie e la el si el e in germania.va rog dati-mi un sfat ce sa fac.Va multumesc!

Dacă aveți o copie de pe certificatul de căsătorie o puteri folosi pentru divort. De mai mulți ani nu mai e necesar sa se depună originalul certificatului.
Dacă nu aveți o copie a certificatului de căsătorie puteți sa cereți eliberarea unui duplicat de la primăria unde ați încheiat căsătoria.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-03-2019
Vizitator
buna ziua vreau sa divortez de sotul meu din motive de familie,tin aa mentionez ca avem un copil de 3 ani iar sotul meu pana acum cateva zile ma tot ameninta ca ma omoara pe mine si pe copilul nostru.eu sunt plecata de la el de 7luni eram amandoi in germania si micuta in grija mamei mele dar nu am mai reusit sa stau cu el pt k ma batea si era dependent de aparate si de alcool.din cauza lui a mi-am pierdut increderea in el eu am inceput sa vb pe mess cu un fost iubit si din vb in vb am ajuns sa ne aducem aminte de relatia ce am avuto noi acum 7 ani si ne-am trimis unu celuilalt poze mai indecente dar copilul nu a asistat la nici o conversatie dea mea si dea lui si acum sotul imi spune ca sunt mama denaturata din motivul ca sa aflat.tin sa mentionez eu nu am avut alte relati cu nimeni sau sa o pun pe micuta intr-o postura proasta.va rog indrumati-ma ce sa fac ca nu vreau sa imi pierd copilul si nu sunt o mama denaturata si ce inseamna a fi mama denaturat
Răspunde
 08-03-2019
Vizitator
Buna ziua,am aflat de curand ca sotia vrea sa divorteze,pentru neintelegeri si necompatibilitate zice ea,mentionez ca santem casatoriti de 12 ani.Noi locuim acum in Spania.Ea vrea sa divorteze aici in Spania deaorece legile sant de partea femeii.Ne-am casatorit la consulat.Din aceasta casatorie avem 3 copii frumosi, 2 dintre ei ar dorii sa stea cu mine,dar mama vrea sa-i ia pe toti sa traiasca bine pe spatele meu.Intrebarea este, eu pot refuza aici in Spania completul de judecata si sa mut divortul in Romania? sau sa iau copii si sa plec in Romania si sa intentez eu divort inaintea ei in RO.dar intre timp copiii sa fie cu mine .VA MULTUMESC.
Răspunde
 09-03-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
ANONIM a scris pe 08-03-2019:
Buna ziua,am aflat de curand ca sotia vrea sa divorteze,pentru neintelegeri si necompatibilitate zice ea,mentionez ca santem casatoriti de 12 ani.Noi locuim acum in Spania.Ea vrea sa divorteze aici in Spania deaorece legile sant de partea femeii.Ne-am casatorit la consulat.Din aceasta casatorie avem 3 copii frumosi, 2 dintre ei ar dorii sa stea cu mine,dar mama vrea sa-i ia pe toti sa traiasca bine pe spatele meu.Intrebarea este, eu pot refuza aici in Spania completul de judecata si sa mut divortul in Romania? sau sa iau copii si sa plec in Romania si sa intentez eu divort inaintea ei in RO.dar intre timp copiii sa fie cu mine .VA MULTUMESC.

Puteți să formulați o cerere de divorț la Judecătoria sector 5, care este competentă în baza cetățeniei comune a soților. Soția trebuie citată la locuința din Spania și trebuie ca procedura de comunicare să fie îndeplinită pentru ca instanța sp continue judecata.
În ce privește autoritatea părintească asupra copiilor, soția dvs poate invoca necompetența instanței din România deoarece reședința copiilor este în Spania. Soția dvs poate accepta competența instanței din România și în ce privește autoritatea părintească dar este puțin probabil să se întâmple așa ceva.
Așadar, instanța poate judeca divorțul dar chestiunile privind copiii se vor judeca de către instanța din Spania...cu excepția cazului în care soția este de acord cu competența instanței din Spania.
Nici să plecați cu copiii în România nu este o soluție deoarece s-ar considera răpire internațională de copii.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-03-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
ANONIM a scris pe 08-03-2019:
Avand in vedere ultimul domiciliu comun al sotilor, competenta de solutionare a actiunii de divort revine Judecatoriei sector 5 Bucuresti, insa este indicat sa introduceti actiunea inaintea sotiei. Domiciliul minorilor poate fi stabilit in strainatate, de catre instanta romana, conform prorogarii de jurisdictie prevazute in Regulamentul CE nr. 4/2009.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-09-2019
Vizitator
Buna ziua! In cazul in care vreau sa divortez de sotul meu, ce se intampla cu apartamentul pe care l-am cumparat impreuna prin credit? Creditul este pe facut pe 30 de ani si mai avem inca 20 de platit la el. Practic atat mai avem in comun dupa 12 ani de casatorie: un copil si un credit... Multumesc anticipat!
Răspunde
 25-09-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Anonim a scris pe 25-09-2019:
Buna ziua! In cazul in care vreau sa divortez de sotul meu, ce se intampla cu apartamentul pe care l-am cumparat impreuna prin credit? Creditul este pe facut pe 30 de ani si mai avem inca 20 de platit la el. Practic atat mai avem in comun dupa 12 ani de casatorie: un copil si un credit... Multumesc anticipat!

Sunt 2 probleme distincte, 2 dosare diferite: unul este cel de divort si de exercitare autoritate parinteasca, locuinta copilului, pensie si program de vizita. Si altul este cel de partaj al casei si al creditului ipotecar. Cel care va ramane cu casa va plati si restul de rate, urmand sa il despagubeasca pe celalalt coproprietar cu 1/2 din suma ratelor, inclusv avans platite pana la acel moment.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-12-2019
Vizitator
Bună ziua!Doresc sa divortez, dar sotul nu este deacord. Cum as putea să procedez, situația financiară nu mi permite un avocat. Am plecat de acasa de 6 luni. Motivul ,agresiuni fizice si verbale ,repetate, In urma consumului excesiv de alcool.Cum se face partajarea bunurilor, e vorba de un apartament???Multumesc!
Răspunde
 30-12-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei, cu bani comuni, el este detinut in cota egala de catre soti. Teoretic, se imparte 50/50 la partaj.
Puteti introduce actiunea de divort la instanta ultimului domiciliu comun. Gasiti model de actiune pe internet. Trebuie sa achitati o taxa de timbru de 100 de lei iar chitanta sa o atasati la actiune. Ca sa nu intarziati divortul, va recomand ca de partaj (ptr. care trebuie achitata taxa de timbru la valoare)sa va ocupati ulterior, prin alta cerere.
Este mai complicat daca aveti si copii minori.
Oricum, in baza legii privind ajutorul public judiciar, puteti solicita acordarea de asistenta juridica gratuita.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-12-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Anonim a scris pe 30-12-2019:
Bună ziua!Doresc sa divortez, dar sotul nu este deacord. Cum as putea să procedez, situația financiară nu mi permite un avocat. Am plecat de acasa de 6 luni. Motivul ,agresiuni fizice si verbale ,repetate, In urma consumului excesiv de alcool.Cum se face partajarea bunurilor, e vorba de un apartament???Multumesc!
Puteti divorta, chiar daca sotul nu doreste acest lucru. Referitor la agresiunile fizice, puteti formula o plangere penala si ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie impotriva sotului. Daca situatia materiala nu va permite angajarea unui avocat, formulati o cerere la Serviciul de asistenta juridica al Baroului pe a carui raza teritoriala urmeaza sa se desfasoare judecata, pentru a vi se acorda un avocat din oficiu. Partajul se va efectua ulterior solutionarii divortului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2   3  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.